Fiona.Praha:Já cenu nebudu řešit, chodím ke “svému” na očkování a se vším možným, tak tam půjdu i s CEPem 🙂
Při těch cenách tam půjde s CEPEM asi víc lidí.😂😂
email, nahled, kontrola - ne, nic takoveho.
Já jako nový majitel ho stejně musím přeregistrovat, ne? Nebo jsem to špatně pochopila? A kdo bude zjišťovat, že chovatel/množitel neučinil tu první registraci?
..tak to máme za sebou, minutová záležitost o pár krocích na počítači ze strany pana veta, jediné co chtěl vědět bylo moje datum narození, stálo to 300 a přišlo mi i okamžitě do e-meilu potvrzeni, že tam pes je zaregistrován…
minutová záležitost o pár krocích na počítači
Tak to zní dobře. A ne tak složitě, jak jsem si myslela.
..přesně tak, samotnou mně to překvapilo…
Takže za minutu práce 3 stovky? To se mi zdá zas jako docela dobrej kšeft pro vety. Fakt tam za minutu vypíše všechny ty údaje o psovi i majiteli?
assil:Takže za minutu práce 3 stovky? To se mi zdá zas jako docela dobrej kšeft pro vety. Fakt tam za minutu vypíše všechny ty údaje o psovi i majiteli?
tak on ostatní data o psovi má (číslo pasu, číslo čipu, plemeno ví, jméno psa ví)… a tak si to možná někdy večer dovyplní. Doplnil si za tu minutu to, co neví - tedy datum narození majitele, které mu to propojí s registrem občanů…
edit : a nebo obráceně, pokud věděl, že má udělat CEP Keliška, tak to měl předvyplněné dopředu…
.minutu ne (já to neměřila) bylo to obrazně řečeno, ale opravdu to bylo za chvilku hotovo…
Cena má být 300 - 500, ale už jsem na FB četla, že vetka si vzala 800. Prostě tržní ekonomika, veterinář si to zpoplatní, jak uzná za vhodné.
tak si to možná někdy večer dovyplní.
Nejspíš. A protože takových majitelů bude samozřejmě víc a čas jsou peníze …
Takže za minutu práce 3 stovky?
Můj zubař si za pět minut práce vzal 700 Kč…
..ptala jsem se telefonicky v mém okruhu bydliště, tak jeden vet za 350 a druhý za 500…
Já cenu nebudu řešit, chodím ke “svému” na očkování a se vším možným, tak tam půjdu i s CEPem 🙂
…to nebylo řešení ceny, ale jen pro zajímavost…zjišťovala jsem to stejně až po zapsání…
To nebylo na Vás, neberte si to osobně. Spousta lidí zjišťuje cenu (nejenom tady) a někteří to dost hrotí a hledají vet, který to udělá levněji. Já ne, možná jsem na to líná 🤣
…to já přeci vím….mně to opravdu jenom zajímalo..
a hledají vet, který to udělá levněji.
Vždyť je to jednorázová záležitost, ne? Přesněji řečeno “dvourázová”, až se bude hlásit, že pes už není. To se snad v celkovém rozpočtu ztratí.
Jako jo, je rozdíl dát tři stovky nebo osm, ale…
Fiona.Praha:Já cenu nebudu řešit, chodím ke “svému” na očkování a se vším možným, tak tam půjdu i s CEPem 🙂
Při těch cenách tam půjde s CEPEM asi víc lidí.😂😂
Ne, bude se tam zapisovat každé očkování na vzteklinu a samozřejmě tedy za to platit. A spousta lidí očkuje každý rok, protože ne všichni veti mají tříleté vakcíny. Za život psa to bude pak celkem už dost peněz.
Vida, toho jsem si nevšimla, že se bude do CEPu zapisovat i přeočkování na vzteklinu. 😀 Čím ti veti očkují vzteklinu, když většina vakcín už má běžně platnost 3 nebo 2 roky.
assil:Ne, bude se tam zapisovat každé očkování na vzteklinu a samozřejmě tedy za to platit. A spousta lidí očkuje každý rok, protože ne všichni veti mají tříleté vakcíny. Za život psa to bude pak celkem už dost peněz.
Máte pravdu Assil, bratr dnes byl s pesanou u veta, vet přežil, poplatek symbolický a očkování vkládá(ne změny závislé na majiteli) zdarma.🙂 Ovšem jak to bude u jiných veterinářů je otázka.