Josef (neregistrovaný)16.06.2026, 12:46:49xxx:xxx.9dad:e8c6
Na chalupě je prosklené zápraží, záprseň či jak se tomuto přístřešku říká. Občas sem zaletí vosa, málokdy včela, často čmeláčí královnička, někdy sršeň obecná. Mám na ně nachystaný kelímek od jogurtu, plastovou podložku, zachytím hmyz do kelímku a vyšlu zpět do přírody… Občas u mne i přezimují, v hadrech na údržbu moto. To je přendám do čistého… Dneska, tj. 16.06.2026, přiletěla hodně, opravdu hodně velká sršeň. Než jsem stačil reagovat, vyfotit, nasnímat, byla pryč. Soudě podle vyobrazení vosy asijské, tato nebyla nijak výrazně tmavá, velikostí a zabarvením bych volil mandarínskou. Ne, nebyl jsem opilý…
Nepředpokládal bych u pana Josefa hloupost, jak to mezi řádky čiší z příspěvku pana Gora. Naopak bych byl vděčný, kdyby si Josef vzpomněl na jeden detail, zda to, co viděl, mělo hlavu červenou nebo žlutou a jak barevné nohy. Nestihl vyfotit, ok, ono je těžké takovýto hmyz fotit, když se nezastaví. Když zastaví, neposedí a nepočká.
A i kdyby sršeň viděná panem Josefem měla hlavu žlutou, mohla by to být pořád forma “naší” sršně z Anglie. Jak nás poučuje Wikipedie.
Stran velikosti má Goro dokonalou pravdu, některé matky naší “obyčejné” sršně mají skutečně enormní rozměr.
Podobné je to třeba s pozorováním všeho neobvyklého, hlavně UFO, ale i jiných věcí a jevů. Drtivá většina dělá z pozorovatelů blbce a tak když někdo něco uvidí, napříště bude mlčet!
Josef (neregistrovaný)17.06.2026, 21:48:16xxx:xxx.b99a:c6c
Děkuji pánové, mám mohokrát potvrzeno, co mají Češi a Slováci společné. Na 2. či 3. řádku se dokáží pohádat, vč. označení toho druhého za hlupáka… Nešlo opravit “vosu” za sršeň… Matky sršní, čmeláků, vos… mají v tomto období trochu jiné starosti. Nemyslíte?
Jenom jsem vyšel do toho prostoru a to stvoření zrovna našlo skulinu ve ventilačce a zmizelo. Jestli jsem to měl na očích 1-2 vteřiny z dálky ca 1,5m?
Mým oborem bylo vzdělávání dospělých v jednom kraji a asi 6 let metodicky ¾ republiky…, moje cesta za vzděláním byla hodně klikatá…, tak jsem nastřádal 8 druhů škol, ve školních škamnách jsem strávil 23 let… Mám osm druhů spolužaček… Bože, kolik mi prošlo rukama hlupáků, jejich personálií, posudků, hodnocení, závěrů psychodiagnost. vyšetření… Kolika budoucím JUDrům jsem přepisoval jejich supliky o studijní volno, aby se to vůbec dalo předložit vrchnosti… Jak z toho všeho poznat, kdo má být hodnotitelem poškozen, upřednostněn? Podle použitých slovních obratů, jejich frekvence… chce to cvik. Tak se hádejte dál, ale beze mne.
Odpověď na příspěvek uživatele Josef z 17.06.2026, 21:48:16
Děkuji pánové, mám mohokrát potvrzeno, co mají Češi a Slováci společné. Na 2. či 3. řádku se dokáží pohádat,
To funguje jenom na včelách 😉 Možná proto, že přispívají téměř výhradně chlapi? A samozřejmě i na Politice, ale to je výbušné téma samo o sobě, s tím se počítá.