Aktuálně: 5 019 inzerátů173 904 diskuzních příspěvků17 749 uživatelů

Vánoce si užila i zvířata v ZOO

Vánoce si užila i zvířata v ZOO
25.12.2014, 20:16
1 997 2 minuty čtení

Na Štědrý den mohli návštěvníci ve většině zoologických zahrad sledovat vánoční krmení zvířat.

Například mluvčí ZOO Brno – Monika Brindzáková prozradila, že do tamní zoologické zahrady zavítalo 2000 lidí, což je mnohem více než v předešlých letech. Přispělo k tomu nevídaně příjemné počasí. Minulý rok přišlo na štědrodenní krmení 1500 a předloni kvůli námraze jen 600 lidí. Letos jsme s návštěvností velice spokojeni.

Příchozí dostali u vstupu do zahrady kartičku s přesným popisem toho, kdy a kde se bude krmení konat. Největší zájem byl o krmení ledních medvědů a lachtanů, kteří si pochutnali na speciální vánoční porci ryb. Tygři zase dostali porci masa zabalenou jako dárek, který si museli rozbalit. Šimpanzům nadělili chovatelé banány a také trsy hroznů.

Vánoce si užila i zvířata v ZOO

Laskominy dostala zvířata i v zlínské zoo

Jednou ze zahrad, kde se na zvířata o Vánocích nezapomněla, byla i zlínská zoologická zahrada. Ošetřovatelé připravili zvířatům na Štědrý den sváteční jídelníček. Z ekonomických důvodů si nemůžeme dovolit některé dražší druhy exotického ovoce během roku, dnes je ale dopřáváme například opicím, řekl zoolog, Pavel Shromáždil.

Zebry, žirafy, antilopy a velbloudi dostali červená jablka, slonice si pochutnaly na banánech i hroznech a velcí papoušci ara na hroznech a oříšcích. Drobné opičky, kotulové veverovití, si v amazonské expozici smlsly na tropickém ovoci, oříšcích, mandlích, fících a datlích. Vánoční dobroty čekaly i na obyvatele tropické haly Yucatan.

Vydry obrovské k tradiční štědrovečerní rybě dostaly melouny, které jim nejen chutnají, ale s nimiž si i hrají. Sladkovodním rejnokům, kteří jsou nejnovějším lákadlem zlínské zoo, ošetřovatelé servírovali celé kalamáry a krevety.

Vánoce si užila i zvířata v ZOO

Vánoce si užila i zvířata v ZOO

Podělte se s námi o názor na tento článek →

Podobné články

Může vás také zajímat