Aktuálně: 2 309 inzerátů289 524 diskuzních příspěvků20 891 uživatelů

Příspěvky uživatele

cone

cone
cone 15.11.2007, 18:15:02 xxx.xxx.176.221
Konkrétně u žaků bych této Vaší otázce nepřikládal hlubší význam. Cone
cone
cone 15.11.2007, 18:11:03 xxx.xxx.176.221
Souhlasím s předchozím příspěvkem, jestli to nemáte v oku nebo neplánujete sama nějakou léčbu, tak neotálejte jeďte k nějakému veterináři, co už žaka někdy aspon viděl. Cone
cone
cone 15.11.2007, 18:06:51 xxx.xxx.176.221
Mi ho načli vždy u bidel, a bidla byla uchycena ke konstrukci stropu, ale z bidel dosáhli k předělům.Takže teď na zimu jsem to demontoval a buď dám plné desky plast od fy. Alumat/ mají je v nabídce ve více barvách /, nebo použiji dvojité pletivo. Cone
cone
cone 14.11.2007, 13:01:27 xxx.xxx.176.221
Co se týče hlodavců, tak opravdu se mi nejlépe osvědčila kočičí rota. Měli jsme kocoura, který si papoušků ve venkovní voliéře ani nevšiml, navíc si i ptáci na kocoura zvykli a neplašíli se, ani když se vyhříval v blízkosti voliér.Menší problém nastal s kočkami od sousedů, byly 3 a šmejdily někdy kolem. Ty jsem je začal krmit syrovým mletým krůtím masem u sebe před garáži a holky ztloustly a bylo také po problém.To maso beru ve velkém pro svoje psy, takže to kočičí kilo mě nezruinovalo.Teď již já kocoura nemám, dožil se uctyhodných 15ti let, a sousedi kočky už nemají také a je to na hlodavcích v okolí voliér a domu poznat.
Také jsem zpočátku použil PP dutinkové desky na předěly mezi boxy a první díru mi v nich udělali majeráci, pak se přidali i senegalci a hnědohlaví a sezonu jsem strávil neustálým flikování a plechováním děr.
Toto jsou mé zkušenosti s prodiskutovavanými tématy.
Zdravím Cone
cone
cone 13.11.2007, 20:21:53 xxx.xxx.176.221
Měl jsem obdobný případ u senegalců, ale mladé likvidoval samec, který šel do toku, ale nikdy toho roku už podruhé nezasedli.Takže v mém případě to byl boj jetli mladé odeberu včas, ale samec měl v tomto duelu lepší skore. Cone
cone
cone 13.11.2007, 20:16:21 xxx.xxx.176.221
Pane Hála, mě také tis neláká, prostudoval jsem dnes pro mne všechnu dostupnou literaturu a ve všech publikacích, i těch starších , se kolektivy autorů shodují na jedovatosti této dřeviny.Samozřejmě to nebudu testovat, jen jsem doufal, že někdo zkušenost s tisem má, ať už dobrou nebo špatnou.
Černý bez také pokládám za nejlepší, jen zvětšuji postupně rádius odkud ho nosím. Zdravím Cone
cone
cone 13.11.2007, 19:59:24 xxx.xxx.176.221
Nejmarkantnější rozdíl je ve velikosti, který bude větší už odhadnete z názvu. Cone
cone
cone 12.11.2007, 12:45:02 xxx.xxx.176.221
Při čtení starších ročníků čas. Exota jsem v ročnících 1999 a 2000 narazil na zajímavou rubriku PTAČÍ KRMIVO V PŘÍRODĚ. V čísle 1/2000 je zajímavá zmínka o tisu, cituji: Pokud budeme dávat větve tisu i s bobulemi do klece nebo do voliéry, nemusíme mít obavy o zdraví chovaného ptactva.Okusují nejen jeho větvičky, ale z červených bobulí vykusují i semena, o kterých se tradovalo, že jsou toxická.Voliéry se doporučují osázet tisem i jinýmí druhy jehličnanů, protože blahodárně působí na všechno ptactvo.Jehličnany bohaté na pryskyřici obsahují různé eterické oleje, vlákninu, organické kyseliny a vitamíny, údajně ve svém okolí likvidují různé viry a bakterie, mají pozitivní vliv na zažívací ústrojí ptactva.
Zajímavý poznatek, většina chovatelů je ale na podávání tisu opatrná, nebo zastávají přímo opačný názor.Co vy na to, jaké jsou Vaše zkušenosti s touto dřevinou? Cone
cone
cone 11.11.2007, 19:18:19 xxx.xxx.176.221
Byla ta pérka opravdu uštipnutá? Mohlo jít o péra ulomená a následně odstraněná.Mám několik žaků a mohu Vám potvrdit, že se to občas stává, hlavně se jedná o pírka ocasní nebo na letkách.Předpokládám, že Váš žako je odchov, a pokud by si ukusoval péra, tak spíše ze stresu než z nudy, a muselo by dojít k nějaké radikální změně v jeho okolí, která by ho rozhodila. Cone
cone
cone 09.11.2007, 18:42:20 xxx.xxx.176.221
Hicksi,ještě koukněte na přípravky / stejný výrobce i prodejce / Stimul a Amino. Rád bych Vás osobně poznal, ale nyní Přerov nenavštívím, takže někdy jindy. Zdravím Cone
cone
cone 09.11.2007, 13:46:23 xxx.xxx.176.221
Pane Hála, na příbalové letáčku od NEO-FOS je napsáno " řeší potíže s trávením,likviduje plísně a záněty v trávicí soustavě, prevence a léčba střevních potíží".Doufám, že na další ma sdělení nebude přihlíženo jako na reklamu. Cena za balení je asi 300kč, je k dostání na burze v Přerově, distribuce p. Zubek, vyrábí p. P. Pecka. Dle mé dlouholeté zkušenosti s tímto výrobkem / a i s jinými od téhož výrobce / se jedná o přípravek účinný a fungující. Fungoval po delší době podávání i na vylučování nestrávených semen v trusu u pap. majerova. Snad jsem nepřekročil povolenou mez této rubriky. Cone
cone
cone 08.11.2007, 20:02:13 xxx.xxx.176.221
Dobrý večer,některé řídší hovínka, chcete-li průjem, jsou zbůsobené i psychickými traumaty, např. změnou majitele,převozem, změnou v okolí....Horší je případ vylučování nestravených semen v trusu, tam bych neváhal a veterináře co nejdříve kontaktoval.
Větší konzumace ovoce a zeleniny samozřejmě také řidší výkaly způsobí, jak zde již zdůraznil p. Hála.
Osobně všechny tyto nesrovnalosti ve vyměšování řeším podáváním přípravku Neo-Fos buď do vody nebo na máčené zrní.Přípravek je v prášku.Přivezl jsem si o víkendu nového papouška, druh který je na stresy velmi náchylný a "průjem" měl také něco přes jeden den,potom odezněl, i když měl preventivně ve vodě na pití neofos namíchán již dopředu.
Zdravím Cone
cone
cone 08.11.2007, 19:45:58 xxx.xxx.176.221
Pro neregistrovanou pet - Vaše snaha pomoci je chvályhodná.Ale abyste byla v obraze, kde je nějaký problém a kdo ho a hlavně jak jej řeší, to zjistíte pouze pozorným sledováním ochranařského dění, které u nás monitoruje pouze časopis PAPOUŠCI a NováExota. Dát někam finanční dar jen pro své uklidnění asi není to pravé.Je třeba , aby dar doputoval na místo určení a byl použit pro účel, který jste si předsevzala.Fandím Vám. Cone
cone
cone 06.11.2007, 18:07:07 xxx.xxx.176.221
Pokud máte na mysli zděný nevýtapěný objekt,tak ano, ale i tak bych / já / temperoval k nule. Přece jejich domovina mrazem neoplývá. Viděl jsem u chovatele ary ararauny a zelenokřídlé celoročně ve dřevěném objektu,ze tří stran chráněné a zastřešené, bylo to v podhůří Beskyd, a pří každé návštěvě v zimě jsem trpěl.Nezkoušel bych u žádného papouška co vydrží a co přežije, ale snažil bych se o vytvoření optimálních podmínek splňujících nároky daného druhu. Cone
cone
cone 06.11.2007, 08:34:47 xxx.xxx.176.221
Dobré ráno, mě nejvíce vadí, že tu lenost většině zvířat v Zoo zahradách spůsobil člověk.Obecně to největší zlo / nechci se nikoho dotknout / je právě člověk, kolik druhů vybil nebo zdecimoval jejich přirozený biotop. Když k tomu přimíchám názory některých ochranářských organizací, zákazy odchytu a dovozů, tak je to vše boj s větrnými mlýny.
Pro místní chudé domorodce z obastí odchytů ptactva představuje těch pád dolarů za nelegálně odchytnuté kusy živobytí pro rodinu možná na celý měsíc.A problém životní úrovně chudých obyvatel / a v místě výskytu papoušků se chudé domorodé obyvatelstvo vesměs nachází / se neřeší, nebo jen řeší okrajově.
Takže se necítím OK, když druh, který toto vše způsobí poukazuje na chyby a nedostatky, které sám zavinil. Ale to nám ten den nezačíná příliš optimisticky, omlouvám se. Cone
cone
cone 05.11.2007, 20:43:52 xxx.xxx.176.221
Možná vazba dítě papoušek / želva, kotě...../ funguje,já osobně mám dvě velké "děti", 27 a 22 let,snažil jsem se aby to fungovalo - a fungovalo. Ale jinak mám z těchto vazeb vždy trochu obavu, a pokud můžu, tak se těmto spojením vyhýbám.Nejednou jsem takto nevhodně / záměrně nepoužiju slovo týrané / umístěné zvíře odkupoval a následně umísťoval. Ale situace je stejná i když si papouška pořídí dospělý, který o podmínkách držení / ne chovu / nemá páru.
Jen jsem vyjádřil svůj názor, a Vás všechny nabádám k správné volbě nových majitelů, nebo ke správné volbě druhu pořizovaných zvířat. Cone
cone
cone 05.11.2007, 20:23:23 xxx.xxx.176.221
Vážený pane Jerry, zoologické zahrady jsou jedna z mých vášní , příležitostně je navštěvuji, tu naši ostravskou i několikrát ročně v různých obdoích roku.Takže jste mě potěšil tím , že jim / ZOO / přispíváte,všechny příspěvky této diskuse jsem si pozorně přečetl a zůstal jsem neutrální.Ale Váš poslední příspěvek mě formulací " nejen že přispívám na ty lenivá zvířata v zoo " dostal. Přispíváte, fajň, chvályhodné, ale nic o nich nevíte, a asi ani o jejich chovu.Neodsuzuji Vás, ale termín lenivá zvířata v zoo je velmi nevhodný, působí pro mě hanlivě. Jinak zdravím a přeji příjemný večer.Cone
cone
cone 03.11.2007, 11:46:00 xxx.xxx.176.221
Ty rozměry by mohly vyhovovat, asi je krotší a máte ho na mazlíka.Jinak samozřejmě alexandrům obecně vyhovuje víc voliéra s možnosti proletu. Cone