ano, fena přestala kojit! to je argument! Vždyť je to trestný dávat štěňata v tomto věku. proč pod takovými inzeráty není možné něco napsat. Bych se rozepsala.
Jde. Ja mu tam hodnoceni napsala a inzerat jsem nahlasila jako vadny. Jestli to k necemu bude, tot otazka …
Odpověď na příspěvek uživatele janaa z 31.10.2025, 13:19:16
Pssst, takhle slonika neprodas! 🤣
Hele jako - Mirecek me stal podlahu, moje zada a 200 000,- Happynka dvere a 100 000,- Gwenda byla vlastne levna, v souctu pod stovku a vydrzela dlouho ... Leona 50 za lokty a dve vykoupani v rybniku v unoru … Otas, Saggous a Senta uz jsou “korporatni” a jsem za to fakt rada, pac nektery palky by byly dost na hrane. Obzvlaste se Sentou.
Ale kazdej z nich dal neco me a neco smecce - nekdo klid, nekdo nadhled, nekdo jistotu. I ta Kitty co u nas byla jen 3 tydny … Kazdej me nebo “moje” psy neco naucil. A to beru jako nezaplatitelnou devizu.
můžu jen doporučit, když dobře vyberete podle svých možností a schopností, je stařík velký dar, dostanete zase něco jiného, než vám přinese štěndo. Obojí má něco do sebe. Já mám teď důvod proč ne a jsem ráda, že se zatím žádný starý vižle v útulku nevyskytuje, ale jinak bych bez zaváhání. Je to takový ….. hluboký.
Ano, ano, ano! Starika do kazde rodiny! Za me nejlepsi z nejlepsich, kazdy jeden jediny strousek, co k nam kdy prisli, nas neskutecne obohatili. Vrele doporucuju!
A jinak abych byla v tematu … to jsem se zas po ranu zdrave nasrankovala!
Na stránkách KCHLS je dlouhodobě výzva “Pomoc retrievrum z Odrovic” a ta vybor klubu uvedena i JT.-zde Arosek. Proto se domnívám, že by mohla tušit a znát odpověď.
Ano, domnivate se spravne - znam a tusim odpoved.
Kopiruji z FB vyjadreni Magdy Nemcove, ktera je ve sbirce zainteresovana vyrazne vic nez ja 🙂 Ja jen v zacatku poskytla svuj transparentni ucet (ktery je urcen puvodne na neco uplne jineho) a sve jmeno jako zastitu. Dale to - z nekolika duvodu ktere tez byly jiz drive vypsany na FB - prevzalo KCHLS.
“Milí přátelé,
chtěla bych poděkovat za celý náš „tým“ každému z Vás, kdo přispěl a stále přispívá na pomoc odebraným pejskům v kauze Odrovice. Vaše obrovská solidarita a laskavost všem ukazují, že když jde o život a pohodu nevinných zvířat, dokážeme držet při sobě. S vaším přispěním mají dnes pejskové nejen plné misky a teplé pelíšky, ale i šanci znovu poznat lásku a bezpečí.
Naše největší poděkování patří hlavně lidem z útulků a spolků. Každý den s obrovskou trpělivostí a obětavostí pečují o desítky pejsků, dávají jim svůj čas, energii i srdce. Bez jejich práce a odhodlání by to všechno nebylo možné.
Jak jistě mnozí z Vás vědí, na transparentním účtě KCHLS je stále dostatek prostředků. Všichni bohužel tušíme, že tato kauza bude ještě nějakou dobu trvat. Proto jsme vděční, že útulky a spolky vědí, že se mohou na tuto inciativu kdykoli obrátit o pomoc s tím, co zrovna nejvíce potřebují. A my jim díky Vaší podpoře můžeme pružně pomoci. Velmi si vážíme Vaší důvěry a podpory. I proto bych Vás ráda uklidnila, že s vašimi dary i nadále nakládáme s velkou zodpovědností a péčí. S ohledem na složitost této kauzy chceme, aby tato pomoc nebyla jen krátkodobá, ale aby přinášela užitek i do budoucna.
Děkujeme všem – dárcům i pečovatelům v útulcích – za Vaše velká srdce. Společně dáváme pejskům naději na nový život. ❤️🐾”
Pokud mate jeste nejake dotazy, obracejte se prosim na Majdu (kennel Touch of Heaven), pripadne na Milana Slamu z KCHLS. Jen netusim, zda budou ochotni odpovidat anonymum ;)
Zatim to u soudu neni. Zatim se konecne rozhoupala KVS a dodala podklady PCR. Ta to obzalovala a poslala na Statni zastupitelstvi. Ted to visi na nich - jestli to poslou k soudu nebo prekvalifikuji na prestupek. Tise doufame, ze tohle je takova kauza, ze si nikdo nedovoli to shodit ze stolu jako prestupek. Ale tatinek ma dlouhe prsty, tak drzte palce!
Realne pokud se to obzaluje, tak to nejspis pujde pres poruseni zakona 246/1992 Sb§ 7a - Ochrana psu a kocek pri jejich rozmnozování - odst.1., odst. 6b. (a mozna i a), odst.8. a pokud obcas preci jen nejaky stene nekomu dala a povede se to dohledat, tak pravdepodobne i odst. 2 a 4. Tedy by to melo byt posouzeno jako tyrani dle vyse zmineneho zakona § 4 odst. c.1 a mozna i 2 (pac zrali kde co, vcetne kamenu)., dost mozna odst. j., zcela urcite odst. l.
Sazba za tyhle veci je pak stanovena TZ. Konkretne § 302 - tomhle pripade dle odst.2c a odst.3a, b, c a d (pac podle me by ji mohli prisit vsechno) - tak az 6 let. Dale § 302a - odst.4b - sazba 5-10 let. § 303 odst.2 - az 2 roky. A ja bych ji prisila i § 306 (az 1 rok) Skoda ze se tresty za jednotlive pragarafy nescitaji, i kdyz by mohly. Ja bych fakt byla pro!
Pak je otazka, jestli ji k tomu jeste prisijou nejaky ty poruseni hygienickych norem, ohrozeni spodnich vod a ja nevim co jeste … vzhledem k poctu kadaveru ktere se tam nasli (a ne, nebyly rozhodne ani zdaleka vsechny zakopany do zeme) - jako obecni ohrozeni? Slo by to?
Kazdopadne - pokud to SZ obzaluje a da k soudu podle § 302a., odst.4b. tak NELZE ulozit podminku. Podmineny trest lze ulozit pouze tehdy, pokud je vyse hroziciho trestu max. 3 roky … proto vsichni doufame ze pokud to SZ nesecte a neobzaluje dohromady, veme to prave podle 302a.
Ale uprimne - i pokud by to slo na podminku nebo na prestupek, tak ve VSECH pripadech ma soud (v pripade trestneho cinu) tak ORP (v pripade prestupku) moznost ulozit propadnuti veci. Plus soud navic zakaz chovu a vlastneni zvirat …
Takze se co? Takze se modlime!
PS: super je, ze policajti to vzali nejen na madam MB, ale i na jejiho draheho.
Mam Flexi Neon Giant Professional 10 m/50 kg. Kupovala jsem dva kousky pred 6 lety na Otika a Leonu misto stopovacky pote, co mi Otas stopici v zachvatu radosti otocil kolem kotniku a skubnul, cimz mi prerval vazy v koleni. Obe voditka byla pouzivana minimlane dvakrat denne, ted co neni Lea se stridaj tak obden, pac Otas uz obcas nekde muze i navolno. X padu, X bouchnuti do kdeceho, X krat promocene, zabahnene, zmrzle nebo zapomenute na primem slunci a funguji porad skvele. Jednou ujmou je, ze se loupe pogumovani na rukojeti a u jednoho voditka se obcas pretoci paska pri vytazeni az uplne dokonce, takze pak udela “hrb” a nedovine se do konce. Ano, nevyhodou je vaha, fakt jsou do ruky dost tezky. Me by asi technicky stacili vahove i mensi, ale je chtela 10 metru pasku a ta se jinak proste nevyrabi. Lanko po zkusenostech se zariznutim do lytka uz nechci v baraku ani videt 🙂
Vsem moc dekuju za podporu! Nejak se s tim nemuzu srovnat, ani po dvanacte si clovek nezvykne ☹️ Ja rozhozena, smecka rozhozena, … vim, chce to cas, ale …
Retrieveri holky uz vedi, tak jen pro zbytek “psi rodiny” …
Amorgen Laure Alcar - muj milovany (Sir Francis) Drake - moje prvni stene ktere se u nas kdy narodilo, muj verny partak, muj moudry vudce smecky, moje vsechno.
V nedeli jsem mela tu cest vyprovodit ho na posledni cestu. Dlouho a statecne bojoval, vybojoval si rok a pul plnohodnotneho zivota. Jeste pred tydnem s nami byl “na kachnach” i kdyz jen brouzdal melcinou a kontroloval, zda se omladina pri praci neflaka …
13 let, 7 mesicu a 8 dni po mem boku a ted je tu tak strasne prazdno …
Odpověď na příspěvek uživatele Nepřihlášení Zrzavci z 25.09.2025, 13:20:09
No, to prave netusim. To bude spis otazka na osetrujiciho veterinare …
Mym laickym pohledem: Mam relativne zdravy a vesely zvire, ktery najednou zkolabuje. Mastim na veterinu. Vime co mu je a mame dve moznosti - punkce nebo operace. Oboji je s nejistym vysledkem, jedno docasne, druhe (snad) trvale nebo alepson trvalejsi. Rizika u obeho za me stejna, nebo s minimalnim rozdilem.
Za me v tu chvili risknu trvalejsi reseni, pokud je vet schopnej a ochotnej to udelat. Vysledkem bude bud snad zdravejsi pes, nebo cesta do krematoria, ktera by ale nastala mozna i po punkci a urcite by nastala bez jakekoliv lecby.
Pokud vet neni schopen/ochoten, nechala bych zviratko v tu chvili dustojne odejit.
Vztahnu to na pripad moji maminky - ma stenozu misniho kanalu, je ji pres 70 a citlivost DK je znacne omezena. Presto chodi, byt spatne. Osetrujici neurolog ji narovinu rekl, ze pripadna operace je 50/50, kdyz do toho sahnou (coz je cca 10 let zpet). Takze by to nechal byt a az mamka ochrne, zkusej to operovat akutne. Vysledek bude bud ze zustane ochrnuta, nebo to vyjde. Kazdopadne takhle ziskala 10 let navic.
PS: je to samozrejme jen muj nazor, jak bych (asi) v podobne situaci postupovala ja.
Je to tak, že by se tekutina hromadila místo v perikardu, kam se toho moc nevejde a hrozí utlačení srdce, v hrudní dutině, kam se případně vejde násobněkrát více tekutiny a menší množství je schopno z tama tělo vyřešit samo (větší by se muselo taky odsávat).
Ona je veselá, nadšená ze žrádla, těší se z mazlení a celkově se tváří, že jí nic není. Nehromadí se jí tam ta tekutina stále ani souvisle. Právě že to vypadá spíše na epizody s různě rychlým průběhem (čím rychlejší průběh, tím nebezpečnější), kdy ale mezi nimi je to v podstatě zdravý pes.
Taky se obě držte.. je to těžké.
Poctive jsem precetla cele temaa dovolim si napsat muj pohled na vec. Treba necemu trochu pomuze.
S kardiaky a srdcem mam zkusenosti jen bezne u senioru (neduhy typu "ojete tesneni na pumpicce), ktere vzdy bylo kompenzovano leky a prislusny senior dozil v relativni pohode. Pak Arosek mel nekolik infarktu a jediny vazny prusvih byla Merunka - nador u srdce. Ale kdyz jsme to zjistili, bylo uz pozde cokoliv delat nebo zkouset ☹️
Ve vasem pripade - zviratko v pohode, hrave, zrave, vesele a akcni - bych uzivala kazdy spolecny okamzik. Kazdou chvili, kterou nam osud da. Pouzila bych vsechny mozne i nemozne vitaminy a doplnky, cokoliv svet veterinarni pece nabizi, abych ji tu chvili prodlouzila a zprijemnila. A az by nastala ta chvile ze se tekutina opet objevi, teprve v tu chvili bych asi riskla operaci. Protoze v tu chvili me muze vysledek maximalne mile prekvapit. Preventivne bych u takhle stareho zvirete do takhle narocne operace asi nesla.
Nas dacan Terry si hormonalni pretlak resi samohanou. Muj drahy mu zavidi, ze se tam Terry ohne 😀
Takze cca dvakrat do tydne rano po snidani chvilku blemca, pak trepe nozickama a pak ma pod Terrym jeste jednoho Terryho - velkeho a fialoveho 😀 A horni Terry dost knoura kdyz dolni Terry nedej boze narazi do zeme 😀
Konec srandy - proste je to malej erotoman. Ale problemy nema, na holky naskakuje jen kdyz haraj, nikoho neobtezuje a tak ho nechavam bejt, at si ulevi jak umi. Jen premyslim co by mi na to rekla moje vetka, kdybych tam s tim letela 😀
Přesně. Spousta lidí sice postřehlo cosi o cca 168 odebraných psech, ale vše je jako vždy zahaleno mantrou gdpr a tak je malé povědomí o jménu konkrétní “chovatelky” a místu odebrání. A než se to vyřeší, nikdo si na jméno nevzpomene.
Navic to zaregistrovali povetsinou jen pejskari. Predpokladam ze par konaku taky, pac ti obcas maji psy … ale treba kockari? Chovatele morcat? Papousku? Ti podle me vubec nebudou nic tusit a klidne ji zvire daji☹️
Plus si k tomu pridejme inzeraty na Bazosi, kde lidi neresi povetsinou vubec zadne otazky ohledne noveho majitele a clovek ma hned chut se na vsechno vy…
Jinak predbezne opatreni je vec, o kterou se ted usiluje. Ale opet - to muze rohodnout pouze soud a ten bude buh vi kdy ☹️
Ja jsem kdysy moc moc chtela byt veterinarka. A ted jsem moc moc rada ze nejsem, protoze uz bych byla bud pacient na psychiatrii, nebo vezenkyne.
U tebe tipuju spíš to druhý. 😊
Já si třeba vůbec nedovedu představit, že bych svýho psa, kterej umírá, nechala samotnýho a nebyla s ním. To je pro mě naprosto nemyslitelný. Jak někdo může říct, že to nezvládne a jde pryč. Ten pes se celej život snažil dělat mě šťastnou a musím s ním být do poslední chvíle.
Myslim ze me znas dobre 😀
Jinak ja si to neumim predstavit ani u jineho zvirete. Doprovodila jsem za duhu tri kocoury, dve potkanice a ted nas to asi za chvili ceka u morcete … ale i oni nam dali svuj zivot a svoji prizen a meli nas radi, tak si nedovedu predstavit, ze bych jejich lasku v te nejdulezitejsi chvili zradila.
Mam s nasi dvorni veterinarkou nadstandartni vztahy (vsak je to taky chovatelka nasi nebozky Merunky) a neskutecne si ji vazim! Nejen proto, ze nekolikrat vytahla moje coklone hrobnikovi z lopaty (napr. pamatna dira do zaludku nasi Cirdy), ale prave proto, ze se jeste nezblaznila! Historky z ordinace jsou nekdy usmevne, nekdy vylozene vtipne, nekdy smutne jako osud sam. Ale velmi casto (az moc na muj vkus) jsou ti lide slusne receno napresdrzku! A ona jim s gracii vysvetli co a jak, odmitne udelat nesmyslne zakroky nebo utracet zvirata ktera uz jsou ocividne na obtiz, poradi, poda potrebne informace … a to ve chvilich kdy bych ja jecela a nadavala a hazela po nich tezke predmety. Fakt se divim ze jeste neni alkoholik.
Ja jsem kdysy moc moc chtela byt veterinarka. A ted jsem moc moc rada ze nejsem, protoze uz bych byla bud pacient na psychiatrii, nebo vezenkyne.
To uz je druhy nepodmineny trest za posledni tusim pulrok (ale realne vlastne asi od zacatku republiky) … zacinam mit nadeji ze se ledy prolomily a ted uz treba konecne nebudou mit soudci strach ty hajzly zavirat natvrdo!
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 18.08.2025, 11:09:11
Teta je starsi velmi distingovana dama, ktera by se zadnych drog (rozumej i alkoholu a tabaku) ani nedotkla. A jeji veterinar ji zna leta a velmi dobre to vi 🙂