Anebo chlastal,protože neměl uplatnění🤣
Příspěvky uživatele
janaa
Ph:Sluzebni pes je v majetku vezenske sluzby - nezustal by v rodine, vracel by se 😇
mě pobavil ten výcvik uprchlejch vězňů😂 ale tak třeba se to stalo v Americe😎
My začaly RO dělat po úrazu Bertičky,skočila ze skály a poranila si ramena a hlavně natrhala vazy a šlachy v bicepsech,které následkem toho zkalcifikovaly. Loni musela na artroskopii loktů,bohužel následkem úrazu všechny otočky rve loktama,takže se velmi rychle opotřebovávají. A RO je o neustálém otáčení,točení atd
Kilian:..tak jsme včera s Kelišem po několika málo trénincich vstoupili svým prvním závodem do světa RO - v kategorii Z…od začátku jsem věděla, že to není ani tak o psech, jako o psovodech, tedy o jejich paměti, postřehu, rychlosti a umění se zorientovat v prostoru, v čemž všem jsem Keliše zklamala a připravila o ho o 25 bodů a stupínek na bedně, takže z 95 bodů ze 100 kterých by dle rozhodčí dosáhnul jsme rázem mou vinou, zamotání se na trati a opomenutím jedné karty, byli na 70 bodech, ale splněná za dobře zkouška z toho nakonec byla, nějakým zázrakem i 4.místo a velká pochvala Keliše, jehož výkon se pani rozhodčí i kamarádkám, co to celé zorganizovaly, velice líbil…
Na prvních závodech RO jsme s Bertou šlapaly první parkur a rozhodčí říkala trenérce,ježiš,na ně se takkrásně kouká. A trenérka,neboj,ona jí to někde zkurví. Hned vzápětí jsem pomotala karty😂 RO je fajn,mrzí mě,že už nesmíme dělat
Xerxova:u nás už dneska sluníčko - moc hezký den tady byl. Procházka pro Yodu netradiční - šli jsme s páníkem na poštu, takže civilizační chodníkovo sídlištní…
No toto, u nás zataženo a mlhy
Dnes slavila Růženka 11, a dostala k narozeninám, jak jinak než hon😄 snad jí ten elán vydrží ještě dlouho. Dort bude mít babča až zítra,dneska už jsem ráda,že sedím🤣
U nás je peklo,na čtyřicet centimetrů sněhu ještě napadlo,pak začalo pršet,a na sněhu je obr ledová krusta. Takže psiska pořezaný už jen ze zahrady. Teď mužskej dvě a půl hodiny házel cestu a plácek před barákem. Nejhorší období pro nás
Ph:troufla jsem si to použít až po důkladném vysvětlení postupu od trenérky
tak muj nazor je, ze to ma psovi dat na zacatku jen nekdo, kdo vi co dela. Ten s tim ma projit se psem a upevnit zadouci (ne)reakce. A az kdyz pes vi, o co jde - predat ovladac majiteli. Jinak se to davat nema….Nestaci jen teoreticke vysvetleni majiteli a ani kratka ukazka nekde na oplocenem place mimo realne situace. Nebo jinak - nestaci to u cca 98% majitelu 😇
A i mi teda vadi, kdyz se EO doporucuje tak vseobecne, jak tu ctu: “ rikal vycvikar, kupte mu EO na to a to” - na ruzne potize a neduhy v souziti. A jeste casto jako reseni prvni volby 😏 To jsou - podle me - pekelne rady. Pro psa. Nedivim, ze se to vseobecne zakazuje pouzivat. Opravnene.
On je hlavně problém, že spousta lidí to nemá jako poslední řešení,ale jako výcvikovou zkratku. Co bych se namáhal měsíce nebo roky se psem něco cvičit,když s EO to půjde rychle a ještě rychleji. Co bych se namáhal psa na EO učit,prostě mu to tam švihnu. To bych vraždila. Samozřejmě jsou případy, kdy je potřeba rychle zasáhnout a EO použít hned a silně,ale o tom musí už člověk sakra přemýšlet a vědět,co dělá. Což obecně u všeho řada lidí nedělá,používat mozek se dneska mnohdy nenosí. Taky jsem takto jednou EO použila, vlastně jako náhradu el ohradníku. Vrátila se mi domů čuba v roce a půl, a uměla,byla zvyklá přeskakovat ploty. Hektar zahrady máme ze ⅔ oplocený jen pletivem 1,4 m, psiska to respektují,je to pro ně stopka,vůbec o tom nepřemýšlí. No a frajerka samozřejmě hop a chodila se dívat ven,takže hrozilo, že to od ní odkouká celá smečka. Tam potřeboval být zásah velmi rychlý a nekompromisní. Ale jak jsem psala,to je fakt výjimka.
Na druhou stranu,lidi dokáží dokurvit psy rychle i jinak,EO k tomu nepotřebují
Nesloží. Bolí,pes bude řvát a zastaví. Samozřejmě citlivku to může psychicky rozložit, zvlášť pokud vůbec neví o co jde a najednou přijde bolest z ničeho nic. Ale aby pes jakože zkolaboval nebo se položil,to fakt ne. I proto je potřeba to mít vyzkoušený,jestli má EO třeba stupnici 1-30, a normálně už je psovi nepříjemná 5, a reaguje na ní,tak i v krizovce do něj člověk nebude prát tu 30,ale zastaví ho v klidu na 10. Ale jsou psi,kteří aby vůbec zareagovali, začínají třeba na 15, tam pak např. při útěku za zvěří budete potřebovat vyšší kalibr, a když se bude řítit k silnici,prostě mu tam tu 30 šoupnete. Já mám třeba čubu poměrně drsoně,a pokud by mi šla třeba na honu za postřeleným bažantem (což je její práce a chodí fakt mnohdy vzdálenosti ve stovkách metrů), tak na její zastavení nízký impuls stačit prostě nebude.
No jasně,naučíte na tom psa přivolání, povel,signál/vibrace,neuposlechnutí impuls,nejdřív v klidu,když to umí,v terénu,jednou dvakrát zkusí,jestli to fakt funguje i venku, a pak chodí s EO na krku a impuls není zapotřebí,když se “zapomene”,stačí ten signál nebo vibrace. Kdysi jsem takhle naučila chodit s EO jagoše,kdyby EO nebyl,tak s jeho loveckýma pudama by musel chodit celej život na šňůře. Teď nosí nejmladší čuba EO na hony, prodělala zánět středouší a na dálku hůř slyší,takže je naučená chodit na vibrace. Plus jako pojistku, kdyby mi letěla někam k silnici nebo trati, tak jí s klidným svědomím zastavím i za cenu toho nejvyššího impulsu. Na normálních procházkách ho nepotřebuju. Starý čuby ho neměly,tak jim to už dávat nebudu,ale až bude chodit další,taky jí naučím. Po té, co před našima očima srazilo auto pointru, a na místě umřela, jsem se poučila,a jako pojistka je fakt EO nedocenitelný.
Holkám je fajn, ale my tu máme už fakt hodně sněhu a je v tom hodně namáhavé chodit. Pro mě extra (každej den si říkám,že najdu na půdě ty sněžnice), ale i pro starší čuby, takže zkracuju a chodíme max na hodinu a půl, po tý hodině už se starší seřadí jak husy za mě a chodí ve vyšlapaným😄. Kdyby bylo sněhu polovina,tak neřeším.
Jsou psi,kteří reagují už na pidi impuls,jsou psi,co mrknou a je jim to putna, a pokud by je chtěl člověk zastavit,musí tam mít hodně vysokou intenzitu impulsu. Základem je psa naučit posloupnost a souvislost,a používat to s rozumem,ne psa smažit jen tak, případně psa nevychovávat a myslet si,že to EO spasí
Hihi, Sardullah,mě se líbí,jak žijete v té “svojí” bublině (myšleno jen dobře),kde máte psiska,se kterými si vyhovujete. 2,5 hodiny pro aktivního mladého psa je nic,kvůli čemu by měl padat za vlast. Po celodenním honu si bloncky obvykle odpočinou cestou autem (hodina,hodina a půl). Tedy pravda,třeba Růženka (za týden 11) si obejde zahradu, pokecá s ostatníma, počká na večeři a pak jde ráda spát. Ale ráno už zas čumí,jestli se nebude něco dít. Mladší se fakt vyspí po cestě a třeba Cácora přijede domů a jde všechny prudit,protože se s nima přece přes den neviděla,tak je čas řádit😂 moje zkušenost,tři hony za sebou ve třech dnech, a pak jdou spát po příjezdu a večeři
Upřímnou soustrast a hodně sil
Taková pohádka,viz lupus
Mě tedy zaujala ta jejich doporučení ke skladování. Jak to ty lidi dělají? Ideálně do 20 stupňů, ale ne do plastovýho boxu. V bytě vůbec nevím,ale ani v baráku bych to neměla kam dát, kde by se dalo,tam to v papíru sežerou myši, a jinde se to bude kazit…
Já se přiznám,že jsem od Hulína dost nakupovala,ale když začal s tímhle rozšiřováním a psaním pohádek ala superman, dost se mi zprotivili. Ale chápu,že to vypadá hezky,a určitě na to spousta lidí slyší,no.
Lupus - a od jaké firmy to je,prosím?
Tak to ale není hovězí hrubomleté🤣😎 proto ten rozdíl ceny
Jinak vím,že si lidi Pošváře chválí, já ho zkusila dvakrát a nikdy více. Asi smůla. Naopak třeba od Vetamixu jsem nic špatného neměla. Falco mě nasral tou změnou výrobní technologie a mletí do pasty. Naštěstí zatím mám vše jen jako doplněk a zpestření,kromě masa pro Belinu.Ta stojí víc než celá smečka
Sarah01:Min. týden mně přivezli hovězí hrubomlete dvoukilovku za 74. A je výborné.
A není to s droby?
Ať ještě kouknou na Brit fresh
Hele,kamarádky tolerka naopak byla na yogisech jak koule. Tuším,že zhubla na platinum