Aktuálně: 2 334 inzerátů269 611 diskuzních příspěvků19 339 uživatelů

Příspěvky uživatele

tetrivek

tetrivek
tetrivek 07.02.2026, 20:17:17 xxx.xxx.119.173

Dnešní výstava orchidejí v Českých Budějovicích. 

Opravdu jsou živé. Plus krokodýl Nilský. 

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
tetrivek
tetrivek 03.02.2026, 13:06:34 xxx:xxx.fef1:a32a
kometa:

musela jsem nechat dát injekci psům,

Docela by mě zajímalo, jakou injekci na prašivinu.

Bylo to před 25 lety, dostali injekci a možná nějaký sprej. 

tetrivek
tetrivek 02.02.2026, 11:52:59 xxx:xxx.fefa:89f3

Tak já psy sebou do obchodu neberu. Počkají doma. Asi dvakrát za život čekali v autě, ale nabylo horko, ani mráz. A zpět jsem byla do pár minut. 

A teď, už jsem to asi jednou psala. Se mi stala ostuda. Bylo to ve zverimexu, vchod z venku. Potřebovala jsem pro jezevčici kalhotky, když hárá. Ája předtím vyvenčená. Doma je čistotná a dokáže si i štěknout u dveří když musí. 

A tak jsem jí u pultu zkoušela ty kalhotky, nevím co jí vadilo, ale hned udělala bobek. Byla jsem rudá…. Uklidila jsem to. Moc se omluvila. Koupila kalhotky. Dala jsem paní stovku navíc. A odcházela s ostudou. 

No jo jenže doma, po nasazení kalhotek, se to opakovalo. A tak jsem usoudila že ji vadí a nepoužíváme je. 

tetrivek
tetrivek 30.01.2026, 14:33:12 xxx:xxx.fee6:2e46

Kočce to začalo na uších. A NO měl na světlém čumáčku flíček bez srsti 0,5x0,5 cm……. 

tetrivek
tetrivek 30.01.2026, 14:31:31 xxx:xxx.fee6:2e46

Tenkrát nám divoký kocour na kočku přenesl prašivinu, musela jsem nechat dát injekci psům, kočkám a pelechy spálit. Nevím jestli dneska na to nebude nějaká chemie. 

tetrivek
tetrivek 30.01.2026, 04:54:25 xxx.xxx.119.173

Zkusím to. Když jí vodili jako štěně a potkávali jsme se. Tak jsem samozřejmě chtěla aby se seznámili v dobrém úmyslu. 

Ale to oni nechtěli, asi se o ní  báli, chápu. Jenže nečekala jsem, že se dočkáme teroru. Zkusím s nimi opatrně promluvit. Myslím že teď se bohužel jejich fenka s naší smečkou opravdu nesnáší. Občas chodí syn sám na procházku s jezevčicí a já jen trnu hrůzou, kdyby je potkal. 

Úplně to vidím moskevačka na volno, a jezevčice na vodítku a ještě u toho syn….. Ani nechci domýšlet… 

Ono by stačilo až půjdu já. Naše čuvačka je drobnější, menší. Ale zase neskutečně rychlá.(pořád jí říkám měla jsi se narodit jako chrt a pánbůh si to na poslední chvíli rozmyslel). Je pravda že ona je neskutečně pracovně založena, a i když má odpočívat tak pracuje pořád. Ohař to je děda, který na podzim prodělal operaci vazu v koleni. A malá je malá. 

tetrivek
tetrivek 29.01.2026, 22:08:03 xxx.xxx.119.173

Přesně všichni ostatní jdou okolo, a buď jdou rychleji, mají psy u nohy ať už na volno, nebo na vodítku. A naše sice štěknou a je klid. 

Ale moskevačka je u plotu, kde řve jak tygr, naši samozřejmě taky. Jsme sice na samotě, tak to nikomu nevadí. Ale mě jo. Už když se blíží oni tak to poznám podle našich psů. Je to strašný, a oni stojí opodál a pozorují jak se chtějí poprat. 

Bohužel kolem našeho plotu jdou padesát metrů a opravdu nechvátají. Minule jsem ji načapala venku, tak honem jako na oko jí šla chytit a dát na vodítko. A slyšela jsem no tohle se nedělá. 

Jindy když je zahlédnu z okna tak jí nechá. 

Mě by tohle vadilo, a žádnému našemu psu bych tohle nedovolila. 

tetrivek
tetrivek 29.01.2026, 14:23:43 xxx:xxx.fe99:95f2

Já to vidím z mého pohledu. Když pustím ohaře je to důchodce, který kdyby neposlechl, tak se maximálně dojde k někomu pomazlit. Jezevčice to samé. U čuvačky už to moc nejde. Proto je na stopovačce, prostě nechci aby někoho neohrozila. 

Ale prostě pastevec téhle velikosti, který nemá žádný základ. To je špatně. I pro samotnou fenku může se jí něco stát. Vyběhne pod auto a neštěstí je na světě. Nebo vyhodnotí někoho kdo pojede na kole jako nebezpečí a pak už raději ani nedomýšlet. Mají ji od štěněte, ale pouštět jí začali až teď. Nehledě na to že paní je váhové kategorie asi 50kg,takže i když je fenka na vodítku, tak vlastně vede panočku ona. 

tetrivek
tetrivek 29.01.2026, 11:50:38 xxx:xxx.fe99:95f2

Tak u nás si jedni nejbližší sousedi pořídili fenu Moskevského strážního psa. Musím říct je nádherná, velká mohutná. Dobře se o ní starají. 

Bydlí s nimi doma. 

Ale, plot spíš nemají než mají. Už nás i navštívila,(utekla jim) naštěstí jen za plotem. Když jsem k ní opatrně mluvila, že bych ji zavedla domů, tak se stáhla a vrčela, vzadala jsem to, a sousedce zavolala. 

Jenže oni ji mají jako mazlíčka, který si může dělat co chce. Takže jí pouštějí na procházce na volno. Když jdou po louce okolo nás. Nechají ji lítat a výhružně řvát na naše psy. Minule jí naháněli po louce u silnice, na přivolání nereaguje. Jo fakt mám strach až ji potkáme, bude to průser. 

Zatím není ani dvouletá taková štěněcí. 

Okolo nás potkávám mnoho psů, ale místních, se kterými jsme kámoši. Tak lovečáci jsou zvyklý, čuvačka taky. Ta se hned zamilovala do českého horského psa i voříška z útulku

A dokáže s nimi lítat po louce jako blázen. 

Jenže tohle je fena, vypadá to že nesocializovaná…. 

Obrázek
tetrivek
tetrivek 23.01.2026, 21:09:16 xxx.xxx.119.173

A dokonce se nám letos vylíhlo i kuře kohout holokrčky a necháme si ho. 

Obrázek Obrázek
tetrivek
tetrivek 23.01.2026, 21:07:43 xxx.xxx.119.173

Tak tuhle firmu mám vyzkoušenou, prodávají hybridky i na nedělním trhu ve Strakonicích. Naposledy jsem u nich na podzim koupila mamce k narozeninám hybridky různé barvy peří i skořápky vajec. Mamka je nadšená, dobře nesou a na velikonoce nebude muset vejce ani barvit, mají hnědou, bílou a zelenou skořápku. 

Já jsem u nich nakoupila loni na jaře holokrčky a ty jsou super. Pěkně nesou i v zimě. A mám od nich i pěkné hybridky vlašek. 

Obrázek Obrázek Obrázek
tetrivek
tetrivek 24.11.2025, 10:36:51 xxx.xxx.119.173
Lupus4:

…krmítka pro ptáky a bohužel, už se jimi zase začala krmit i poštolka.

Tou poštolkou jste si jistá ? Nevěřím.

Myslím že dravce celkem poznám. Mám lesnickou školu, kde je poznávačka ptáků jedním z hlavních plnění. 

A jinak pobyt v přírodě a pozorování zvlášť ptáků, je můj koníček. 

Manžel je myslivec a když se spolu vypravíme do lesa, nebo pozorujeme ptáky na krmítku, tak mi řekl že bych o nich mohla vyprávět jako,, Chaloupek"

tetrivek
tetrivek 23.11.2025, 21:31:56 xxx.xxx.119.173

Zdravím jak zima začíná. Tak samozřejmě máme plná krmítka pro ptáky a bohužel, už se jimi zase začala krmit i poštolka. 

Včera jsem si všimla letícího káněte za slepičím výběhem, letělo  mezi stromy nad dráhou. Perličky zpustili takový varovný pokřik. V tu chvíli krocani obestoupili své bojové pozice. Že jsem se rozhodla si jednoho perliččího kohoutka a dvě slepičky nechat. A ještě nechám jednoho mladého krocana, i když ten časem půjde do nového domova. Ale pořád lepší mít takových hlídačů víc. Je to těžké i dravci mají hlad. 

tetrivek
tetrivek 01.11.2025, 20:18:23 xxx.xxx.119.173
Dafi:

ta barva je fakt překrásná,

jak kdyby zrovna vylezla z vany-fakt bomba!

Je to bílá pro nás neskutečně mazlící milovaná fenka. Ale na cizý dělá ramena. 

A ještě se narodila tento týden malá jehňátka. 

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
tetrivek
tetrivek 01.11.2025, 18:56:34 xxx.xxx.119.173
Dafi:

ehmm-v čem perete??ariel,vizír,my zíráme,vy zíráte

boží krásně bílá srst!!!

a jinak parádička,že se kašle na páníčka🙂

To si děláme srandu že v azuritu. Jo kdyby každý viděl jak bezúdržbová je, fakt samočistící. Není třeba se bílé a chlupaté bát. 😉

tetrivek
tetrivek 01.11.2025, 11:23:19 xxx.xxx.119.173

Zdravím, musím se pochlubit že Chelzie jako jediná ze smečky na páníčka kašle a prý hlavní jsem já. Protože u nás jsou lovečáci s paníčka posra….  No jo chodí s ním na hony, naháňky,na zkoušky. A včera se páníček rozčiloval, dával Chelzie různé povely a ona je plnila, ale nešla k páníčkovi, vždy přišla ke mě a zamilovaně na mě koukala. Páníček uznal že mě má asi radši. Tak už nám asi dospěla, i když já v ní pořád vidím to štěně. 😄

Obrázek