Dnešní fotky ze dvora.
Dnešní fotky ze dvora.
Lupus4:…krmítka pro ptáky a bohužel, už se jimi zase začala krmit i poštolka.
Tou poštolkou jste si jistá ? Nevěřím.
Myslím že dravce celkem poznám. Mám lesnickou školu, kde je poznávačka ptáků jedním z hlavních plnění.
A jinak pobyt v přírodě a pozorování zvlášť ptáků, je můj koníček.
Manžel je myslivec a když se spolu vypravíme do lesa, nebo pozorujeme ptáky na krmítku, tak mi řekl že bych o nich mohla vyprávět jako,, Chaloupek"
Zdravím jak zima začíná. Tak samozřejmě máme plná krmítka pro ptáky a bohužel, už se jimi zase začala krmit i poštolka.
Včera jsem si všimla letícího káněte za slepičím výběhem, letělo mezi stromy nad dráhou. Perličky zpustili takový varovný pokřik. V tu chvíli krocani obestoupili své bojové pozice. Že jsem se rozhodla si jednoho perliččího kohoutka a dvě slepičky nechat. A ještě nechám jednoho mladého krocana, i když ten časem půjde do nového domova. Ale pořád lepší mít takových hlídačů víc. Je to těžké i dravci mají hlad.
Dafi:ta barva je fakt překrásná,
jak kdyby zrovna vylezla z vany-fakt bomba!
Je to bílá pro nás neskutečně mazlící milovaná fenka. Ale na cizý dělá ramena.
A ještě se narodila tento týden malá jehňátka.
Dafi:ehmm-v čem perete??ariel,vizír,my zíráme,vy zíráte
boží krásně bílá srst!!!
a jinak parádička,že se kašle na páníčka🙂
To si děláme srandu že v azuritu. Jo kdyby každý viděl jak bezúdržbová je, fakt samočistící. Není třeba se bílé a chlupaté bát. 😉
Pardón, mám tam chyby, z páníčka……
Zdravím, musím se pochlubit že Chelzie jako jediná ze smečky na páníčka kašle a prý hlavní jsem já. Protože u nás jsou lovečáci s paníčka posra…. No jo chodí s ním na hony, naháňky,na zkoušky. A včera se páníček rozčiloval, dával Chelzie různé povely a ona je plnila, ale nešla k páníčkovi, vždy přišla ke mě a zamilovaně na mě koukala. Páníček uznal že mě má asi radši. Tak už nám asi dospěla, i když já v ní pořád vidím to štěně. 😄
Podle trusu, nepotřeboval by jen odčervit?
https://www.novinky.cz/clanek/lifestyle-osobnosti-po-ctyricitce-odesla-z-korporatu-smirila-se-s-bezdetnosti-a-nasla-novy-smysl-zivota-40536633
Moc mě to mrzí. Takovou věc si nedokážu představit.
Nepochopím jak to může někdo udělat.
Upřímnou soustrast paničce, je to……………
Ona i samotná kláda se může nešťastě překulit a zláme nohy. Vím to ze školy, jak nebezpečné klády jsou. A tak se to snažím všem vysvětlovat.
Nejhorší je, že on má na pastvině krávy. A věčně mu utíkají. A kousek je silnice, kde někteří lidé, kteří to neví jezdí rychle. Místní si dávají pozor. Kolikrát mi do cesty ze škarpy vyběhla kráva, nebo tele. Ale vím to a jezdím tam pomalu. Hlavně aby tu fenku nepřejelo auto. ☹️
Taky s mamkou komunikuji denně. Minimálně přes wathsap a skoro každý večer si voláme. Nejlepší videhovor venku u zvířat, musí všechny vidět. A pak jen říká vy jste blázni, tolik zvířat.
Nevypadala zanedbaně, ani nebyla vyhublá.
Jen ty útěky. Nejhorší je že člověk se snaží spíš s takovými sousedy vycházet. Vím nikdo je nemá moc v lásce, co chvíli tam hraje techno, s kterým terorizuje okolní vesnice. A snad jsem slyšela i o drogách. Takových lidí je lepší se moc nevšímat. Přemýšlela jsem, jak by se zachoval on, kdyby našel psa, jestli by se postaral nebo ne.
V úterý večer, jdu ze zahrádky s košem plným prádla. Ještě přemýšlím co všechno potřebuji večer udělat. Můj drahý si zašel na posed. A nechal otevřené vrata. Koukám a od silnice k nám odbočil pán na kole a vedle něj běží mladý NO. Pán mi říkal, že se k němu přidal. A myslel si že je náš. A má strach aby ji nepřejelo auto. Tak jsem jí vzala k nám. Starosta má novou mladou fenku, ale jeho nebyla. Naštěstí byl doma děda, napadlo ho, že by mohla být z nedalekého statku. Tak sedl do auta a vydal se pátrat. Mezi tím už syn žadoní, jestli nikoho nebude, necháme si jí. Povídam to ti nestačí naši tři. Xavier s Ájou by jí brali, ale Chelzie se to nezdálo.
Naštěstí přivezl děda majitele. Fenka se jmenuje Jessi.
Ale místo aby byl rád že ji našel chtěl ji uhodit. Hned jsem ho zastavila a vysvětlila mu, že to, že utekla už si dávno nepamatuje. A viděla jsem jak se u něho klepe.
Je pravda, že za tu chvíli u nás, byla taková bázlivá. Ani neznala vodítko a sušené maso nechtěla. Myslela jsem že je to z neznámého prostředí.
Za pár dní, jsem se dozvěděla že se u něj nemá dobře. A utíká často.
Mám z toho takový špatný pocit.
Email mi přišel taky. Ze zvědavosti jsem nakoukla, diskuze mi přijde strohá
Spíše to vypadá že si novou diskuzi vymýšlí sami. Je to trapný.
🤮
Jednou se nám procházka s mamkou a se psy zvrtla. Šli jsme okolo obůrky, chovali v ní tenkrát jeleny. Krásná kochací procházka, psy na vodítku. A z křoví se k nám připojilo odrostlejší sele. Psi koukali a já nervy, kdy se objeví maminka. Normálně psi v klidu, sele jsme měli pořád za patama. Museli jsme popoběhnout, tak to naštěstí vzdalo a bachyně nikde. Ale pro mě a mamku infarktový stav. No myslím že bych vyskočila na plot té obůrky, mamka taky, ale co psi. Tenkrát jsem měla kříženého haskyho s No, a malého křížence pudlíka. Prasata ráda nepotkávám.
Směs přidávám, ale hlavní složka potravy je pastva, pšenice a odkrojky z cereálních sušenek, občas jogurt, tvaroh.