Aktuálně: 2 483 inzerátů • 293 110 diskuzních příspěvků • 21 485 uživatelů

Příspěvky uživatele

tetrivek

⋮
tetrivek
tetrivek 14.08.2026, 19:44:13 xxx.xxx.5.74

Husy sice nemáme, ale z celé krůty dělám z prsou čínu, nebo řízky, stehna a křídla upeču a z kostry polévku. Loni jsme měli osm krůt. Letos máme sedm krůťat. Nejsou to brojleři. Klasické krůty černé bílelemované. Jsou odolné, rádi se pasou, k tomu pšenice, směs pro krůty a ještě cereální odpad z Extruda. A hlavně je to přírodní křovinořez, kopřivy pěkně zlikvidují. Na zimu necháme krocana a tři krůty. A příští rok budou zase krůťata. Jako bonus, krocan je velice ochranitelský, že škodná přes den nemá šanci. Chrání i slepice. Perličky to jsou bonzáci, ty všechno podezřelé nahlásí a krocan to vyřeší. A ještě ten náš miluje své potomstvo, hned po vylíhnutí stepoval u voliéry. Jak trochu krůťata povyrostla musel být u nich. Dokonce pod ním i v noci spí. A on kvůli nim už večer nesedí na bidle, ale na zemi a zahřívá tu svoji drobotinu. Krůta když viděla jak mu to jde. Snesla další vejce a seděla brzy znovu. 

⋮
tetrivek
tetrivek 12.08.2026, 14:23:50 xxx:xxx.fe4a:e13b

Letos jsem místo výsadby vychytala. Mám nový vyvýšený záhon na zahrádce. Celý den ve stínu pod obrovským dubem. A dvě okurky a dvě rajčata, rostou a plodí. Zalévám pouze večer. Ještě mám na zahrádce po babičce, nádherné kapradí. I když je tam dopoledne stín, tak letos má chudinka oschlé špičky listů. Letošní počasí je extrém. 

⋮
tetrivek
tetrivek 10.08.2026, 21:27:03 xxx.xxx.5.74
Vahine:

No pane jo teda 🫣 na praskliny nedošlo doufám…

Zatím jsme žádné škody nenašli. Bylo to 2,6 stupně. Ale přišlo mi to při té ráně jako kdyby dům nadskočil. Možná to byl jen můj pocit. 

⋮
tetrivek
tetrivek 10.08.2026, 07:51:17 xxx.xxx.5.74

Koupili jsme v první seči čtyři balíky sena, a měli jsme slíbené otavy. Ještě pár balíků na zimu potřebujeme. Ale otava nebude…… Králíky už nemáme, jen pár morčat, momentálně 17 ovcí s jehňaty, berana Bonifáce a danělu Daňču. 

⋮
tetrivek
tetrivek 09.08.2026, 20:51:05 xxx.xxx.5.74

Nádhera taková zeleň v lese. U nás už všechna tráva shořela. Listnaté stromy mají žluté listy a ty už tady poletují. Jako na podzim. Jestli konečně nezačne pršet, tak nevím jak to všechno dopadne. Dokonce jsem viděla už pár vzrostlých starších stromů, které prostě vyvrátil vítr, jen kvůli suchu. 

⋮
tetrivek
tetrivek 06.08.2026, 15:19:15 xxx.xxx.5.153

Kamarádka má tříletého syna. Přišla jedno odpoledne domů z práce. A malý se chlubí, babička mi koupila pěkné fixy (na obličej, smývatelné). Malý miluje spidermana. Tak pojď maminko namaluju tě jako spidermana. A jak to dopadlo? Nešlo to umýt, musela s tím do práce a chodit mezi lidi. Asi tři dny, než se to úplně umylo. 😄

⋮
tetrivek
tetrivek 04.08.2026, 21:52:07 xxx.xxx.5.153

Dnes u nás na sluníčku 39,doma 30. Mám dovolenou, ale tohle počasí nesnáším. Tak jen ráno oběhat zvířectvo, pak přes den měním často všem vodu. Uvařila jsem, vyprala. Pak jsem zase běžela prádlo sundat ze šňůry, kvůli těm třem kapkám co u nás napršelo. Jinak psi se chladili, kde mohli. Xavier měl napuštěné necky na koupání. Večer jsem je celé vybrala na zalévání. Ráno mu je zase napustím. Jak bych si přála kdyby pořádně pršelo. Zahrada je jako Sahara, tráva už je shořelá. Ale největší problém začíná být vidět u ovcí na pastvině. Ještě se jim poseká pár kopřiv, větví. A načneme balík sena. Slepice a krůty mají naštěstí pastvu lemovanou stromy a travička je ještě zelená a mají co pást. Ale to počasí to je katastrofa. 

⋮
tetrivek
tetrivek 04.08.2026, 11:05:25 xxx.xxx.5.153
Fiona.Praha:

Táta byl/je hustý 👍Welshteriéra povahově neznám, ale jagoš je fakt magor (všichni jsou magor 🙂). 

Všichni ne, jagoš, který Vás miluje by za Vás život dal. Je to ten nejtvrdší a nejodhodlanější malý pes, co jsem kdy poznala. Ale vzhledem k tomu, že chci mít smečku různorodou a doma hodně zvířat, tak už si ho nepořídíme. Je to prostě pan pes. 

⋮
tetrivek
tetrivek 03.08.2026, 19:43:08 xxx.xxx.5.153

Jedna známá mi vyprávěla jak pořídili novou sedačku a jejich hrubosrtý jezevčík na ni nechodí. Přitom na starou mohl… 😟

Dodnes mi vrtá hlavou jak to dokázali, byla jsem s ní koupit mu nový pelech. Prý leží v pelechu a na sedačku nechce. U nás by to asi neprošlo. Jezevčice má skoro v každé místnosti pelech, ale sedačka a křeslo v obýváku to je její. V kuchyni lavice i židle. A postel. Někdy se na ni zlobím, že vzhledem k její páteři, by měla být v pelechu. Jenže se jí nechce. 

⋮
tetrivek
tetrivek 01.08.2026, 23:15:13 xxx.xxx.5.153
Ronja s motejlem:

Nemáte někdo nějaké veselé drby? Jsem od včera zase v háji, spustila to návštěva souseda, kterého Chloupě miloval, vždycky jsme ho pak všichni vyprovázeli domů, nebo jsme šli  ještě na krátkou společnou procházku, na které jsme se všichni smáli…i Chloupě. 

Některé jeho věci jsme dali do útulku, postroj a vodítka jsem uklidila do skříně, ale pelíšky jsou pořád tam, kde byly. Stejně jako miska na vodu, do které ještě pořád doplňuju vodu, i když vlastně nevím proč. Ne proto, že bych si myslela, že se jeho duše či co vrací, možná stejně jako u těch pelíšků to místo nemá zatím jiný účel. A možná mi prázdná miska nedává smysl? Nevím, prostě to dělám.

Chtěla bych vědět, kdy se to zlepší, a zároveň vím, že to nejde urychlit, že se to musí odžít a prožít, že truchlení je v pořádku, že to znamená, že jsem ho měla ráda, že byl skvělý. 

Taky jsme se koukli na nabídku pejsků, je moc brzy, já jsem i vyčerpaná, ale některé zjevy nás rozesmáli - třeba čínský chocholatý. Přesně takhle jsme si Chloupka vybrali, byl jako štěně neskutečně směšnej, taky jsme byli připitý, měli jsme neskutečný záchvaty smíchu. Taky to jeho frkání, co  začal dělat před rokem dvěma?,  když něco chtěl, když mi to trvalo…dlouhé, významné frknutí, muž říkal, že si nemám stěžovat, že to má po mně. Ještě o něm nemůžu moc mluvit, o jeho odchodu ano, ale o něm jako takovém, o zážitcích to ještě nejde. Dostalo se nám spousta účasti, od lidí co ho znali a věděli, že jsme prostě smečka.

Vím, život jde dál.

Nereagujte na to, na ty veselý drby, to jo, ale zbytek…to já jen tak.

Chápu je to moc těžké. Nevím jestli se to stalo i Vám, ale když prostě odejde pes, tak já ho pořád vidím. A dlouho mám pocit, že je tady pořád se mnou, vidím ho na pelechu, na jeho oblíbených místech. A asi jsem zvláštní a občas se někdy přeřeknu a zavolám na svého nového psa, jménem psa předtím. To se mi stává vyjímečně, ale stane. Bývá to v situacích, při kterých si vzpomenu a zapomenu, že už není. 

⋮
tetrivek
tetrivek 29.07.2026, 12:45:37 xxx.xxx.82.14

Hlavně opatrně, u nás poslední seznámení štěněte čuvačky s devítiletým ohařem, ten je a byl vždy v pohodě. Jenže mladá jezevčice je lovec tělem a duší. A upřednostňuje zvěř srstnatou před pernatou. A první den to nepochopila a myslela si že ji ukazuji bílou chlupatou kočku, nebo králíka. A měla vražedné plamínky v očích. Další den pochopila, že ta bílá kulička je pes. A od té doby už je to ideální. Naučila čuvačku, že bude lovec. Hrajou si, nebo se jezevčice zachumlá do bílých chlupů. 

⋮
tetrivek
tetrivek 23.07.2026, 11:10:18 xxx:xxx.fecc:b2eb

Nejde tak ani o kotec, nebo venkovní a vnitřní chov, ale když se jim nikdo nevěnuje tak je to vidět. Nám se povedlo čuvačku aklimatizovat, naštěstí žije ve smečce a tak je vše jednoduší. Do města jsme s ní chodili i výstavu zvládla, hlavně ten ruch a spoustu lidí a psů. A to mi udělalo velkou radost. Je taková jemná, není to žádný suverén, někdy je hodně fixovaná na ohaře s jezevčicí. I když s ní chodím i se samotnou, naposledy na jedné akci. Přehlídka loveckých psů. Musela s námi aby jí nebylo doma smutno. Tak byla nesvá, že nemůže taky do kruhu. 

⋮
tetrivek
tetrivek 23.07.2026, 09:07:56 xxx:xxx.fecc:b2eb

Tak kuřata a teď i krůťata krmím kompletní krmnou směsí, v dalším krmítku mají namletou jemnější pšenici, vařím jim vejce natvrdo, trochu strouhanky, kopřivy někdy přidám najemno. A jsou rádi na travičce a když můžou sezobnout nějaký písek, brouka a žížaly nechávám na přírodě co si najdou. Ale už nelíhnu v líhni, mají své maminky kvočnu, nebo krůtu.