Nevím, asi jak dospíval myslel si že bude velet všem, teď si velí stádu a nás poslouchá jako pejsek. Je to mazel a pořád se chce drbat.
Rybník máme malý a mělký. Asi to byl pro něj šok, ale vyléčilo ho to. Když přijde návštěva tak se ho každý kdo ho nezná bojí, než zjistí že je to to mazlík.
Měli jsme za pár let tři berany, první byl merino, byl hodný nevšímal si lidí,ovce a jehňata měl, druhý byl pořízen už jako dospělý kamerunský a muselo se dávat pozor, někdy zkoušel trkat. A poslední je taky kamerunský od jehněte ochočený jako pes, přiběhne na zavolání a nechá se drbat, nebo krmit z ruky. Má své stádo ovce, jehňata, danělu. Jako mladý zkoušel trkat. Tak ho manžel chytil za rohy, zrovna stáli u rybníka. Tak ho hodil do vody. Jemu dal pokoj. Pak to zkusil se mnou, jen jsem ho chytla za rohy a řekla jsem mu chceš se vykoupat. Uklidnil se a dal pokoj. Už ho máme šest let. A je to ten nejlepší beran co jsme kdy měli.
Dnes jsem se dozvěděla, to že měli domy dva. Jeden načančaný pro budoucí majitele štěňat a ten druhý prý v rekonstrukci. Psů měla celkem 36. A manžel od ní odešel. Prý kvůli nepořádku.
Ale na přelomu roku spolu byli byli na naháňce i se psy. Prý se jich někdo zeptal kolik jich mají, a paní zmateně odpověděla že přesně neví asi kolem dvaceti. A když se jich ptali, kolik je stojí očkování a jak tak velkou smečku vozí na veterinu, tak prý že si u vet vyzvedne injekce a naočkuje si sama.
A teď jsem se dozvěděla, že feny kryla každé hárání a prodávala i bez PP.
Hm. Jo, to opravdu lidi přesvědčí, že má cenu investovat do psa s průkazem původu.
Naši vepři žili v podstatně lepších podmínkách.
Bohužel PP, není záruka zdravotní, a někdy ani exteriéru a povahy. Ta známá co od nich má psa. Tak měla před ním zlaťáka bez PP. Který zemřel na rakovinu ve čtyřech letech. Tak jsem jí řekla pořiď si PP. Solidní chovatel hledí na zdraví, určitě by nepřipouštěl, nemocné psy. Někde jsem slyšela, že se u zlatých retvívrů, vyskytuje dědičná rakovina. No a známá mi volá okolo Velikonoc,že jejich papírový pes je z množírny. Že viděla video na Facebooku, nějaké komentáře a bylo jí to jasný.
A ptá se mě jestli jsem to věděla, zaskočilo mě to. Štěně si našla sama. Já se to dozvěděla až když ho měla doma, že je z této chovky. Nejhorší je že se opravdu snažila. Byla se psem i na několika výstavách. Přemýšlela o loveckém výcviku. A teď mi řekla, že se to lidi okolo dozvěděli a dost jí uráželi, někde na Facebooku. Jak si mohla vzít štěně z množírny atd.
Prý se vším končí, doufá že pes bude zdravý a nic víc už s ním absolvovat nebude.
Ale hlavně nechápu, že štěňata vždy prodali, a hned měli za rok další vrh.
Toho pejska zlaťáka co od nich znám. Má menší hlavu, spíše jako fenka. Vyrostl, majitelé se o něj dobře starají. Spíš když jsem ho viděla naposledy, by potřeboval trochu dietu. Povahu má dobrou, naštěstí. Je to takový hodný, gaučový trouba. Vím že rád plave a skočí jim do kterékoliv vody i v zimě.
Právě podle databáze chovných jedinců a vrhů u našeho klubu to nevypadá na nějaký velký chov těch zlatých retrívrů. Jezevčíků a jiných plemen nevím. Ale slyšela jsem už od některých lidí, že ti retrívři nevypadali úplně jako standard. Teď to vypadá, že klub bude chtít obnovit kontroly vrhů. Kdo to ale bude dělat, je otázka, když všichni v klubu to dělají jako zájmovou činnost mimo svoje běžné zaměstnání. Jako hrůza je, v čem ti lidi žili, to vůbec nepochopím ten nepořádek všude, včetně koupelny. A paní prý údajně pracovala někde na úřadě.
Ano vím. Takže na první pohled normální ženská. Jednou jsem se doslechla, že prý se o psy muselo starat to dítě samo, krmení atd. Myslela jsem si že jde o vtip. Máme stejně starého syna. A samotnému bych nesvěřila ani rybičky. Za prvé respektuji, že i když vyrůstal se zvířaty a má je rád. Jeho hlavním koníčkem, je technika. Takže když s námi pečuje o zvířectvo, tak pod dohledem. Hlavně já jsem asi vadná, ale musela bych mít vážné zdravotní problémy, kdybych to nemohla zkontrolovat i po manželovi….
Zdravím, bohužel tuto chovatelku znám. Ale vůbec jsem netušila že takhle žijí. Bydlí kousek od nás. Manžel se zná s jejím manželem, díky myslivosti. Pamatuji si jak mi o nich vyprávěl, že mají chs, že mají lovecky upotřebitelné psy, jak je jeho paní skvělá. Má titul, dobrou práci a naplno se věnují psům. Pak jsem zaslechla od lidí, kteří bydlí vedle. Že je tam štěkot psů, že ho… hází za plot…. Viděla jsem je asi dvakrát na výstavách. Tenkrát se chlubili, měli taky stejně starou jezevčici, prý dražší než my. Prý z lepší chs a prý to bude šampiónka. A teď jsem jí viděla na bazoši, prý ji prodávají z rodinných důvodů. Pamatuji si jak na jedné výstavě předváděla trpasličí dlouhosrstou jezevčici. Neumístila se, fenka vypadala jako křížená s čivavou.
Bývalá kolegyně si od nich koupila štěně pejska zlatého retvívra. Jako nezkušený začátečník, dali za štěně dost vysokou částku. Štěně si brali u nich doma na zahradě. Hned jsem ji opatrně řekla, že se mi štěně nezdá, na svůj věk byl drobný, nakonec zjistili u vet, že nebyl odčervený. A kdoví co ještě. Pár známých mi vyprávěli že je to množírna s PP.
Chudinka to dítě a ty psy, je nepochopitelné jak mohou takhle lidi žít.
Doufám že utrpení dítěte a psů skončilo, bohužel dneska nevíte koho potkáte a jak žije…..
Teď zrovna sháním nové misky. Ty staré nerezové začaly rezivět. 😄
Doporučíte, prosím, někdo nějaké takové, které by při jídle vydržely na místě, necestovaly (ale ne prosím s tou gumou, ta stejně hned spadne), ale zase když mi spadnou na zem (jsem občas levá a mám dny, kdy mně všechno padá 😂), se nerozbijí?
Zdravím kupovala jsem nové nerez misky myslím Bitiba. cz, jsou větší a dole mají gumu, ale po celé ploše napevno. Psi je mají venku a vypadají pořád dobře. Je to takový pevný nerez. Zkusím najít a dám odkaz. Misky už mám čtvrtým rokem.
Tak holubice už sedí. Každá má dvě vajíčka. A posílám pár jehňátek. Ovce teď línají ze zimní srsti tak vypadají divně. A ještě že syn už z toho vyrostl. Když byl malý tak drbal berana Bonifáce a rád si v ruce z toho rouna dělal kuličky, pak to nacpal do kapes. Samozřejmě jsem v rychlosti kolikrát dala prát prádlo. Naštěstí se kuličky drželi v kapsách, a tak jsem je po vyprání vyhazovala. A králíčata a morčata.
Tak mám novou zprávu. Jezevčice byla v pátek na veterině a březí není……
A vypadalo to tak slibně, pěkně přibrala. Odpočívala, kulatila se.
No nedá se nic dělat. Hlavně že je zdravá. Teď nastane dietka. A pracovní kolotoč. Hlavně už zase může na dosledy a to jí baví. Možná by mohli s páníčkem absolvovat, ještě jedny zkoušky. A uvidíme na podzim, jestli to tentokrát vyjde. Necháme to na přírodě. A možná když ne, tak by jsme si časem k ní pořídili další. Ve dvou se ten lov lépe táhne.
Vím, že tu řada z vás má přehled i o právních úkonech.Tak na vás bych měla dotaz. Řešíme stále ještě dědictví po mamce. Notářka, co řešila dědictví po tátovi po nás nic nechtěla. Cenu nemovitosti a pozemků určila z cen obvyklých pro naši oblast a na zaplacení notářských poplatků poslala fakturu. Mámu má na starosti jiná a tam už jsme museli dodat odhad tržní ceny a teď nám poslala předvolání a tam je napsáno, že si máme vzít sebou hotovost na uhrazení notářských poplatků a částku. Nevíte někdo, jestli je naší povinností to platit hotově přímo u ní. Není to zrovna malá částka. Pokud někdo ví, děkuji za info.
Před pěti lety. Jme museli taky k notářce, když táta umřel. A tenkrát jsme museli sjednat odhadce nemovitostí, za což jsme zaplatili. A u notářky, jsme platili hotově. Možná bych na Vašem místě, se s ní domluvila a poslala to převodem.
Souhlasím s Acher, máme čuvačku a oproti psovi mírnější je. Ale je to pastevec a né vždy se jí návštěva líbí. A raději ji zavírám. Moje maminka má už druhého psa čuvače. První byl zlatíčko, toleroval návštěvy, dokonce pouštěl domů i rodinné známé. Za vraty budil respekt. Teď má druhého a ten je daleko razantnější, i se víc rozhoduje sám. Možná proto že po smrti táty, žije pes s mamkou sám. Je velice ochranitelský. Dokonce ji před dvěma lety zachránil před pokousáním psů od sousedů. Psi jim utekli a dostali se na dvůr k nám, kam mamka většinou chodila sama pro dřevo, a většinou bez psa, je tam horší plot. Ale jakmile otevřela vrata psi se na ní vrhli. Ale na razantnost a velikost našeho neměli. Postavil se před mamku, prý se po jednom ohnal, a oni pak utekli. Ale do bytu si neumím představit si takové plemeno pořídit. U nás má naše čuvačka smečku ostatních psů a domácí zvířectvo. Mamky pes má alespoň slepice, králíky a miluje mamky dva kocoury. Vidím to u nás doma jezevčice pořád někde noruje (myši, kočky), ohař buď vystavuje slepice za plotem, nebo věčně nosí nějaký aport. Teď to momentálně vyhrál špalík, který položí před čuvačku a hravě na ni štěká, budeme se honit, přetahovat. A čuvačka neustále ve střehu kde se co šustne, hlavně kontrola svěřeného území a zvířectva. Vidíme jí to na očích. Prostě každý je jiný. Ale co čuvač v bytě. Na svou velikost dokáže neskutečně rychle tryskat. Kdy se mu zamane. Je to prostě pastevec, myslím že městský ruch by mu nevyhovoval.