Příspěvky uživatele
tetrivek
Podle trusu, nepotřeboval by jen odčervit?
https://www.novinky.cz/clanek/lifestyle-osobnosti-po-ctyricitce-odesla-z-korporatu-smirila-se-s-bezdetnosti-a-nasla-novy-smysl-zivota-40536633
Moc mě to mrzí. Takovou věc si nedokážu představit.
Nepochopím jak to může někdo udělat.
Upřímnou soustrast paničce, je to……………
Ona i samotná kláda se může nešťastě překulit a zláme nohy. Vím to ze školy, jak nebezpečné klády jsou. A tak se to snažím všem vysvětlovat.
Nejhorší je, že on má na pastvině krávy. A věčně mu utíkají. A kousek je silnice, kde někteří lidé, kteří to neví jezdí rychle. Místní si dávají pozor. Kolikrát mi do cesty ze škarpy vyběhla kráva, nebo tele. Ale vím to a jezdím tam pomalu. Hlavně aby tu fenku nepřejelo auto. ☹️
Taky s mamkou komunikuji denně. Minimálně přes wathsap a skoro každý večer si voláme. Nejlepší videhovor venku u zvířat, musí všechny vidět. A pak jen říká vy jste blázni, tolik zvířat.
Nevypadala zanedbaně, ani nebyla vyhublá.
Jen ty útěky. Nejhorší je že člověk se snaží spíš s takovými sousedy vycházet. Vím nikdo je nemá moc v lásce, co chvíli tam hraje techno, s kterým terorizuje okolní vesnice. A snad jsem slyšela i o drogách. Takových lidí je lepší se moc nevšímat. Přemýšlela jsem, jak by se zachoval on, kdyby našel psa, jestli by se postaral nebo ne.
V úterý večer, jdu ze zahrádky s košem plným prádla. Ještě přemýšlím co všechno potřebuji večer udělat. Můj drahý si zašel na posed. A nechal otevřené vrata. Koukám a od silnice k nám odbočil pán na kole a vedle něj běží mladý NO. Pán mi říkal, že se k němu přidal. A myslel si že je náš. A má strach aby ji nepřejelo auto. Tak jsem jí vzala k nám. Starosta má novou mladou fenku, ale jeho nebyla. Naštěstí byl doma děda, napadlo ho, že by mohla být z nedalekého statku. Tak sedl do auta a vydal se pátrat. Mezi tím už syn žadoní, jestli nikoho nebude, necháme si jí. Povídam to ti nestačí naši tři. Xavier s Ájou by jí brali, ale Chelzie se to nezdálo.
Naštěstí přivezl děda majitele. Fenka se jmenuje Jessi.
Ale místo aby byl rád že ji našel chtěl ji uhodit. Hned jsem ho zastavila a vysvětlila mu, že to, že utekla už si dávno nepamatuje. A viděla jsem jak se u něho klepe.
Je pravda, že za tu chvíli u nás, byla taková bázlivá. Ani neznala vodítko a sušené maso nechtěla. Myslela jsem že je to z neznámého prostředí.
Za pár dní, jsem se dozvěděla že se u něj nemá dobře. A utíká často.
Mám z toho takový špatný pocit.
Email mi přišel taky. Ze zvědavosti jsem nakoukla, diskuze mi přijde strohá
Spíše to vypadá že si novou diskuzi vymýšlí sami. Je to trapný.
🤮
Jednou se nám procházka s mamkou a se psy zvrtla. Šli jsme okolo obůrky, chovali v ní tenkrát jeleny. Krásná kochací procházka, psy na vodítku. A z křoví se k nám připojilo odrostlejší sele. Psi koukali a já nervy, kdy se objeví maminka. Normálně psi v klidu, sele jsme měli pořád za patama. Museli jsme popoběhnout, tak to naštěstí vzdalo a bachyně nikde. Ale pro mě a mamku infarktový stav. No myslím že bych vyskočila na plot té obůrky, mamka taky, ale co psi. Tenkrát jsem měla kříženého haskyho s No, a malého křížence pudlíka. Prasata ráda nepotkávám.
Směs přidávám, ale hlavní složka potravy je pastva, pšenice a odkrojky z cereálních sušenek, občas jogurt, tvaroh.
Teď už máme jen jednoho, a hlídá si všechno na dvoře. Asi klasický krocan, možná nějaký kříženec.
Musím se pochlubit, loni v říjnu nám na slepice zaútočil jestřáb. A naši hlídači krocani ho zabili.
Jinak si to nedokážu vysvětlit. Přišli jsme z práce a on tam ležel v trávě. A krocani hrdě chodili okolo. 👍
Dnes jsme navštívili přírodní památku V obouch, je to moje srdeční záležitost. Nachází se nedaleko mého rodného domu. Jen té vody bývalo víc.
Neutopila se naštěstí žádná. Včas jsem je zachránila. A doma jim vynadala, od té doby je vypuštěná a kachňata mají jen plechovou lodnu. Bohužel syn a manžel to nedomysleli…..
Trochu poporostli. A dokonce se vylíhlo i jedno kuřátko od hybridky holokrčky.
Zdravím, škoda že nestíhám fotit zvířectvo, ale máme pár přírůstků a veškerý volný čas trávím venku. Děláme sena, škoda že jsem sebou neměla mobil. Čuvačka miluje seno, v proschlém, válí sudy, zavrtá se do něj jako myš. A nebo chytne lítavku. A to už na ní kouká ohař s jezevčicí jestli se nepomátla. K tomu nám krásně rostou selská chocholatá kachňata, krůťata a perlíčata.
Ještě sedí na vejcích rousná zakrslá slepička. A dokonce má mateřské pudy i hybridka holokrčka, taky pěkně sedí. A letos doufám že je to konec, a s líhnutím končíme. Přeji krásné léto 🥰
Taky máme pro spestření čtyři slepice hybridek holokrček. Snáší vajíčka v barvě smetanové. A slepice se mi líbí. Jsou odlišné, ale hezké. I