Aktuálně: 2 715 inzerátů262 578 diskuzních příspěvků19 180 uživatelů

Příspěvky uživatele

impact

impact
impact 14.12.2025, 13:51:28 xxx:xxx.feae:8d34
Fiona.Praha:

mají centrální registr, pokuta za nezapsání psa do registru je 10 tisíc eur, což je co říkám u nás, měly by být pořádné pokuty. Jenže to bychom museli mít ten funkční národní registr čipů. 

Pak, co vím je to všude v Německu, je povinné extra pojištění na psa. To je taky super věc. Já mám pojištění “na blbost” a to se vztahuje i na škody, způsobené psem. Nevím, jestli i pokousání, to si asi zjistím, i když jsem si na 99,90 % jistá, že žádný můj pes člověka nikdy nekousne. 

Máme registr, který je plně funkční a funguje už třicet let. Nonstop. Vůbec jsme nepotřebovali čekat dalších deset let, než něco vymyslí stát a vyhodí za to naše miliony. Naprostá zbytečnost.

impact
impact 13.12.2025, 21:00:17 xxx:xxx.feae:8d34

My se dneska neplánovaně venčili s dalšími Chřibomily v okolí Halenkovic - Kudlovická dolina. Prošli jsme to bahnem od Habeše, okolo Kameňáku, na Komínky. Marast bláto, všude skály, které jsme procházeli, až jsme zatmili. Bohužel neúspěšně. 😢

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
impact
impact 12.12.2025, 18:24:36 xxx:xxx.fe05:8b18
Sarah01:

Na stránkách KCHLS je uvedeno toto, neskutečný. 😟

Obrázek Obrázek

Tak to si dělají prdel, ne? Můj mozek odmítá věřit tomu, že by mělo MZe takový přihlouplý nápady, páč tohle bude mít jen jeden jedinej dopad - příště se jim každý útulek či spolek na pomoc v takové kauze zvysoka 💩💩💩. Fuuuu, já vím, proč se takovým dočasným péčím už obloukem vyhýbám…

impact
impact 08.12.2025, 18:25:10 xxx:xxx.fea8:1d85
Arosek:

Hele jako bys to neznala od nekterych chovatelu - cim lepsi PR, cim vic sladkych “videicek” a srdicek a duhovych jednorozcu, tim lip a draz prodaj stene, bez ohledu na kvalitu. 
To neni o zkusenostech nebo kvalite sluzeb, ale o tom, jak se umis prezentovat a jak dokazes oslovit a nasledne ukecat lidi. Coz vzhledem k faktu, ze za tebou vetsinou prijdou uplne zoufali a vystresli neni az tak tezke - proste se tvaris dulezite, hodis par odbornych terminu a lidi kteri tomu vubec nerozumi ti zobou z ruky … 
A pak se divej, ze pes se nikam neposunul, ze nefunguje, ze zacal byt (jeste vic) agresivni/bazlivej, a ze je to stalo bambilion. 

Jak lehce jde si tam dosadit veterináře. 😂

impact
impact 08.12.2025, 11:20:26 xxx:xxx.fea8:1d85
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 08.12.2025, 10:01:19

Já tam bohužel vidím jen jednu jedinou věc a to je, že mu extrémně zvedli viditelnost na sockách. Pes nikde, normální akorát tak nafraní na imbecila a hlupáci maj před očima novou modlu, které se kšefty jen posypou.

impact
impact 07.12.2025, 16:40:48 xxx:xxx.fea8:1d85
Orionka:

Já vám do toho nechci kecat, ale……podpořit imunitu by to chtělo, doléčit by to chtělo…..a nepřetěžovat se, by to chtělo. Nejnáchylnější k nákaze je extrémně unavený organizmus.

Slyším vaše “děkuji za nevyžádanou radu”.

Hele já si upřímně myslím, že jsem poslední covid doléčila dost a dost dlouho jsem se šetřila. I jsem na radu kamarádky lékařky brala plno věcí na imunitu (a tím nemyslím průmyslové věci - ona je spíš na bylinky, houby a tak). Byla jsem z toho posledního totiž dost převařená z horeček a dlouho jsem to na sobě cítila. 

Ono by to spíš chtělo nemít v práci kolegyně nenažraný na prémie, který jsou jen za nemarodění a který by šly místo hamtivosti po prachách v případě nemoci normálně marodit a neroznášely to po všech ostatních. Protože když musíte být v malém kolektivu a v jedné místnosti s člověkem, ze kterýho to stříká ze všech otvorů a na všechny strany a kterej si ani neumí zakrýt dlaní tlamu, když kašle, je dost těžký to nechytit. A proto nás to pak vždycky skolí minimálně polovinu. 😏 Zas to jedna 🐄 před dvěma týdny dotáhla a postupně padáme jak hrušky. Tvl jako být to na mě, tak jí chytím za límec a vyhodím z okna. Ale vedení je to u perdele, tak můžeme akorát tak nadávat. 😏 Aaaaaaa jsem se zase nafrala. 😈

impact
impact 07.12.2025, 16:06:55 xxx:xxx.fea8:1d85
Elisak:

Včera spustili registraci na "letního Čerta", tak jsem se rovnou přihlásila, snad to přežiju, ale mám z toho respekt.

Poběží se z Housky přes Bezděz a Ralsko až na Hamr na jezeře. Tak jsem dneska byla rovnou obhlédnout start a první kousíček z trasy (Houska - Vrátenská hora). Dali jsme s Efíkem 22km a 600m stoupání. Chvílemi i vylezlo sluníčko a skoro byl vidět Bezděz, ale byl dost v mlze, (tam mám v plánu taky vyběhnout jen musím vymyslet rozumnou trasu zpět). Efík si teď hraje na mrtvolu a my asi vyrazime na Vánoční trhy.

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

No ty kráso, ta hlíva je nádherná! 😳

Jinak my nebyli nikde. Nejspíš mě ZASE sejmul covid, tentokrát už jsem si testy nedělala. Ale tři noci jsem musela spát v sedě, jinak bych se udusila. Dneska už to vypadá líp, tak třeba příští víkend někam vyrazíme a nebude ta rekonvalescence dlouhá jako posledně. 🙄

impact
impact 03.12.2025, 14:20:19 xxx:xxx.fe78:e4f5
assil:

Tak jsem to našla, pet pas je jednotný pro celou EU, vetkom je čistě česká databáze pasů, takže to jen dopadlo jako vždycky, jestli tam blbne zadávání pasů z jiných EU států.

Ptala jsem se na to vetky a opravdu tam nejde nacpat nic jinýho než CZ. Prej to zrovna před pár dny řešila, aj volala na Vetkom a databáze to prostě nepodporuje.

Jestli se tu zjeví Xerxová - zkoušela jste petpas v databázi vyhledat, prosím? By mě zajímalo, co to ukazuje.

impact
impact 01.12.2025, 11:38:58 xxx:xxx.fe80:88c6
efe:

Teda závidim všem sluníčko, u nás včera mlha, mrholení, bahno a hnus všude…

Já doufám taky v kategorii všem nejsem, páč ta mlha na fotkách vypadá tak o 90 procent lépe, než to bylo v reále. 🤣 

impact
impact 01.12.2025, 06:36:45 xxx:xxx.fe80:88c6

Včera jsme si krásně obešli Rakovecké údolí. ❤️

Počasí sice na takovej vejlet nebylo nic moc, ale co by čék neudělal pro ty ludérky. 🫢 Nahoře nad údolím sníh a ledovka, v lese mokrý listí se sněhem a dole v údolí pro změnu bahna po kolena. Celej vejlet jsem ustála bez ztráty kytičky, i když jsem měla chvílemi na mále. A když nám zbývaly poslední dva kilometry po krásné a čisté asfaltce, tak jsem chtěla uhnout na louku nějakým lidem a tam jsem se vymajzla jak blázen. 🤣 

Jinak až na zážitek s chlapem ala “oni nic neudělají” s ovčákem jak hovado a zlaťákem jak hovado to byla krásná vycházka. 

Osmnáctka jak fík, psi umřeli ještě než jsme vyjeli z parkoviště a já chodím jak zku*vená žebračka. A bolí mě rameno, jak jsem se vykulila. 🤣

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
impact
impact 30.11.2025, 18:35:34 xxx:xxx.fe80:88c6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 30.11.2025, 10:24:39

.

impact
impact 30.11.2025, 07:12:47 xxx:xxx.febd:d5b1
Lenocka:

No jasně. Já mám mladou import z Polska, jejich PetPas vypadá skoro stejně. Vystavoval se kvůli vzteklině a vývozu, ostatní očkování bylo v jejich “národním” očkováku - ta mi můj doktor přepsal a potvrdil do PetPasu a vesele fungujeme, vše je platné.

Jojo, my našim slovačiskům taky pasy většinou nepředěláváme (pokud to není druhá adopce a není tam vepsaná první adopční rodina a nebo pokud nemá někdo blbej nápad napsat jméno psa nahoru na petpas, což mě extrémně rozčiluje 🤣) a normálně s ním fungují. Je to mezinárodní dokument a je registrovaný v zemí původu. Takže cajk. 

impact
impact 29.11.2025, 15:31:42 xxx:xxx.febd:d5b1
Xerxova:

Nighta jsme dovezli v roce 2014. Vím, že s tím vetka bojovala, někde to zjišťovala, ale to španělské předčíslí (tedy písmena) tam nějak dostala. Prostě dožil se španělským pasem (a projeli jsme s ním i do Británie - a tam hlídají kdeco)

Ale tak já nevidím nejmenší problém v tom, jestli má pes pas český, slovenský, španělský a nebo norský. Hlavně, že ho má. Tak proč by na něj neprojel kde co. 🙂 

impact
impact 29.11.2025, 15:00:27 xxx:xxx.febd:d5b1
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 29.11.2025, 14:39:58

O obou. 😁

impact
impact 29.11.2025, 15:00:11 xxx:xxx.febd:d5b1
»
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 29.11.2025, 14:23:38

Když si vzpomenu, zeptám se vetky. Buď tam nešlo zadat jiné než CZ a nebo to bylo jen pro vydané pasy pro naše vety? Jen dedukuji. Když jsme začali spolupracovat se Slovenskem, tak na Vetkom ty slovenský zadat nešly. Už je to teda nějakej pátek, třeba to upravili. 

impact
impact 29.11.2025, 08:16:11 xxx:xxx.febd:d5b1
»
Odpověď na příspěvek uživatele Xerxova z 29.11.2025, 06:53:41

Hele já nechci teda uvádět nějaký blud a možná už se to nějak změnilo, ale mám právě takovej dojem, že cizí pasy u nás registrovat na Vetkomu nejdou. Každopádně v tom novém registru to snad půjde, protože v těch běžných v ČR to normálně jde.

impact
impact 29.11.2025, 04:14:35 xxx:xxx.febd:d5b1
Ph:

psala jsem o dovozu ze zahranici. PP pes dostava export PP, kde se eviduje jmeno majitele 

Ale tak to se stejně eviduje jen v zemi původu, ne? Když si nepořizuji import do chovu, tak strčím PP do šuplíku a nazdar. Já ani nevím, kde můj import PP má. Někde doma v bordelu a určitě jsem ji nikde neevidovala. 😆 I když si matně pamatuju, že jsem PP dostala později myslím právě proto, že se vystavovalo exportní.

impact
impact 29.11.2025, 04:06:36 xxx:xxx.febd:d5b1
»
Odpověď na příspěvek uživatele Fiona.Praha z 28.11.2025, 20:21:35

Jop, viděla jsem. Vypadá to, že je napadl ten Sedan. No, jsem zvědavá, co s ní teď bude.

impact
impact 28.11.2025, 18:29:16 xxx:xxx.febd:d5b1
»
Odpověď na příspěvek uživatele Fiona.Praha z 28.11.2025, 18:14:16

Vozí i psy z Korei. 🤣 (Z Koreje? Aj ach ten češtin. 🫣)

I ji odsoudili za krádež psů, kteří se dodnes nenašli. Je toho spousta. Kdo jim přispěje je ofiko blázen. 😆

impact
impact 28.11.2025, 18:26:23 xxx:xxx.febd:d5b1
»
Odpověď na příspěvek uživatele Fiona.Praha z 28.11.2025, 18:07:00

Jen pro upřesnění - je to spolek, který byl založený primárně na odchyty. Ale tuhle fenku odchytil a dali ji do adopce. A není to první případ. Takže je řadím mezi normální spolky - útulky.

Jinak beze zbytku souhlasím.