Už když jsem ráno otevřela na dvůr a zjistila, že chčije, měla jsem poslechnout intuici a na celej nedělní výlet se vys💩. 😂
Ale protože jsem kjáva blbá, tak jsem v půl deváté naházela psy do auta a vyrazili jsme po dálnici směr Vyškov. Našli jsme si tam pár hezkých tras a tak bylo potřeba vyrazit na průzkum. V plánu byla patnáctka. 😝😆
Po příjezdu na parkoviště mě málem jeblo. Místo parkoviště mě čekala krásná ledová plocha, navíc ohraničená vodní nádrží. 😆 Tak nic, auto jsem postavila na kraj lesa a pěkně na sraba pravou stranou do škarpy. Abych ho po návratu nenašla v nádrži. 😆
Vyházela jsem psy z auta, přebruslila parkoviště a tradá po zelené nahoru do lesa. Ha ha. Cesta nahoru do lesa pokračovala plynulou ledovkou. 😂 Tož to neeeee. Halt zpátky přes parkoviště ⛸️⛸️, za neustálýho nadávání, na co mám kujwa ty nesmeky pořád doma v regále. 😂
Z druhé strany parkoviště naštěstí vedla lesní asfaltka, navíc docela rozježděná a tak jsem se rozhodla jít aspoň pár kilometrů po ní. Bohužel všechny odbočky do lesa vypadaly úplně stejně - jedna velká sklinka. A tak jsme šli nakonec aspoň čtyři kilometry po asfaltu tam a pak zase zpátky. 🤦♀️
Rozhodně nejvíc nejhorší výlet ever. 😏😏
Každopádně parkoviště je jinak skvělý. Je za posledními domky na kraji lesa, takže máme určitě nový výchozí bod na naše výlety. Les, resp. to, co z něj bylo přes mlhu vidět, vypadá taky skvěle. Takže se sem za lepšího počasí určitě budeme vracet. A co je nejdůležitější - blbečkům bylo lautr jedno, že je mokro, kluzko, že poprchá, že nemám bundu a že jsem ultra nasraná. Pro ně bylo nejdůležitější to, že jsou spolu v lese a to je to, co se počítá. ♥️
Fotky nemám bo fotit mlhu a sra*ky nemá smysl. 🤦♀️
Tak jsme se na FB zase pobavily, ti lidi jsou fakt nepoučitelní. Můžu si vás na FB přidat? Budu vám sdílet úžasňáky. 😉
Prej to byl nějakej cavapoo, takže klasika množka. Až jsme se jí začali smát, že se jí ten převoz štěněte bez čipu pěkně vymstí, tak to smazala. 🤣
Ad fb. Nechci být za hulváta, ale já mám na FB jen lidi, který znám osobně, případně dlouhodobě spolupracujeme na nějakém projektu. 🫣 Neberte to osobně. 💐 😌 Prostě to tak mám hozený. Oproti standardu to virtuální přátelství beru dost vážně. 🤭
Odpověď na příspěvek uživatele Dublinbarzoj z 06.02.2026, 07:53:48
norování je vlastně přirozené, oba mají šanci
Bych možná jen doplnila myšlenku, že u toho norování je pro norované zvíře šance přežít prakticky nulová, ale u zápasů APBT nikomu nejde o to, aby v aktuálním zápase slabší zvíře zemřelo.
Docela by mě zajímal následný odchov. Jestli je pak taková fena schopna starat se o štěňata, nebo je při nepozornosti chovatele zakousne. Případně jestli můžou sourozenci zůstat do odběru spolu.
Kus od kusu. A sourozenci se pak umí rubat velmi brzy.
Odpověď na příspěvek uživatele Granule z 06.02.2026, 10:47:29
Tady se radši na granule neptejte. Za podpory správců Vám tady vynadají do slepičích bezmozků, co nemají právo vlastnit psa a rady o granulích se nedočkáte.
Já myslela v módu zabít. Zvalchovana biglice je sice nepěkný zážitek pro ni, ale není to rvačka na život a na smrt.
Nooo, je ale potřeba taky přihlédnout k tomu, že jsem tam stála já jako majitel psa a hrozba, že mu po zařvání přistanu na zádech byla silnější než nerv, kterej ho chytil. 😂
Já si každopádně taky nemyslím, že jsou plošně samci tak vyhrazení, že by do feny neskočili.
Odpověď na příspěvek uživatele Dublinbarzoj z 06.02.2026, 07:53:48
Jasný, já Vám ho rozhodně nechci brát. Jen se nudím v práci a tak tlachám. 😆
Jinak těch plemen, co by bez zásahu člověka vyhynuly, by byla celá řada. Vždyť to kolikrát není schopný se nejen rozmnožovat, ale ani normálně porodit.
Já vím, že se ptát nebudou. A doufám, že potkávat je nebudu. Stačí mně, co si tady občas přečtu za zážitky.
Ty jsou z 99% od bulloidních kříženců všeho se vším.. Je to stejné, jako když si o JRT běžná veřejnost myslí, že jsou to debilní psi, ale mají zkreslený pohled právě díky vořechům. JRT je přitom jinak úplně úžasný a povahově vyrovnaný pes. 😁
Odpověď na příspěvek uživatele Dublinbarzoj z 06.02.2026, 07:35:04
Díváte se na to že špatného úhlu. Z jejích úhlu pohledu je to naprosto v pořádku. Lze přirovnat k norování. Z pohledu veřejnosti, která norování nerozumí, je to prostě prasárna a vraždění nevinných lišek. Vy se na chov APBT díváte stejnou optikou. 😉
(Tím neříkám, že to schvaluju, abych nedostala bídu. 😆 Jen je mi asi lautr jedno, k čemu si kdo svoje psy vede.)
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 06.02.2026, 06:29:21
Na tohle se Vás (ani mě, ani nikoho jinýho) ptát chovatelé APBT nebudou. 😁 Na druhou stranu to ale nejsou psi, co by běžně běhali po veřejnosti. Takže jich bych se úplně nebála.
Nejvic me to stve v kontextu faktu ze vim, kolik penez napriklad nektere utulky vydali jen na veterine za prvnich par tydnu a kdy jim prisli prvni penize od obce … kdyby dotycne utulky nemeli slusnej polstar na uctech (ano, samozrejme vytvoreny z daru), tak netusim, kde by to brali.
Nj, příště holt nemáme. Buď to dovezte i se žrádlem a penězi na veterinu a nebo si je vemte na obecní úřad.
Aaaaaaa sere mě to neskutečně taky, takový jednání.
my dneska při oblevě dali v lese delší okruh - bořilo se to, boty jsem promáchala, rifle se mi nacucaly vodou až ke kolenům… ale užili jsme si to všichni tři.
Já pořád přemýšlím, kam o víkendu vyrazit. Jestli někam nahoru, kde bude ještě beztak ledovka a nebo zůstat někde dole, kde bude beztak břečka. 😂
Ale máme novou (možná staronovou? ví bůh..) členku smečky, tak si dáme něco nenáročnýho. 🥰