My jsme dneska vyrazili na kopečky za sluníčkem a byl z toho akorát tak prd. Sluníčko svítilo jen cestou tam a jak jsme vylezli z auta, tak ledovka, zataženo a chumelenice. A protože jsem si narvala do bot letní velikosti dvoje tlustý merino ponožky, nakonec z toho bylo jen sedm kilometrů a parádní puchejře na patách. 🤦♀️
Merina chudák zůstala sama doma, protože zima, ledviny a jako bonus nejspíš od nové Meyky chytla psincák. Takže to byl ječák, že se střecha natřásala. Ach jo. Kdybych věděla, že si sedřu paty a půjdeme jen kousek, tak jsem jí vzala. No, snad už se oteplí a bude líp i pro ni.
Fotek moc nemám bo zima a chumelenice. Šli jsme normálně kolem kempu, kde jsme byli na podzim a když jsme šli okolo odbočky ke kempu, tak psi automaticky zatočili k chatám. Fakt mě nepřestane udivovat, jak oni si pamatují všechny ty naše výlety.
Když se loni Fram nachlemtal krve divočáka pod posedem, tvrdili mi myslivci že testují každý kus.
Byla jsem docela vyděšená.
Hele ani nemluvte. My jsme s kámoškou a asi deseti psama šli po lesní cestě a za zatáčkou jsme přímo na cestě šlápli do vývrhu. Asi dvoumetrový kolo krve, chlupů a vnitřností. Taky mě málem jeblo. Psi byli fakt v okruhu tří metrů od nás a stejně jsme to na pět kroků přešli, než jsem zpanikařila. 😏
Lidi, založte si na tohle vlákno. X stránek diskuze o gramatice a podobnych věcech. Téma nažvu diskuze jste úspěšně zabily. Jako fakt?
To byla teda drzost, chtít po správci, aby moderoval diskuzi. Nicméně má deset bodů za vyfakování diskutujícího. 😂 Jsem si myslela, že se to děje jen v radách ke granulím a on to teď bude asi nový trend fóra. 😳 😂
tak, ale třeba tohle by vnuka bavilo. Má chudák vadu řeči, ale matematika ho baví a tohle by se mu nejspíš líbilo.
Mě to přijde hrozně zajímavý. Přičítají plus pět matku, plus starého otce (dědu), odečítají souseda. Viděla jste ty videa? Pak si promítají to počítadlo v hlavě a z hlavy počítají příklady.
Zajímavé, jaký letopočet byl pro vás nejdůležitější. Třeba pro mě to není tak stěžejní, stejně jako 1342, kdy povodeň strhla Juditin most. Založení univerzity považuji za daleko důležitější.
Těch důležitých letopočtů je víc, ale záleží jak kdo se na to dívá.
Pro mě je teda extrémně zajímavý, jak je někdo schopnej si ty letopočty zapamatovat. 😱 To je pro mě čirej fantas. Já si pamatuju tak akorát 1980, protože to jsem se narodila a pak 1989 skrz komanče. Jinak v tom mozku nemám nic. Temnota.
V práci máme kolegyni a ta si pamatuje data narození všech lidí, který zná. Což by nebylo nic divnýho, kdyby se mezi ten okruh lidí nepočítali všichni herci, zpěváci, politici a všechny známé osobnosti v republice, na Slovensku a do světa taky občas zabrousí. 😂 Leckdy k tomu dokáže přihodit i datum úmrtí, kolik a jak starý mají děti, kdy měli svatbu a kolikrát se rozvedli. 😂
Tak toto je sice trochu jiny pripad ale me desi pri venceni hodne to, ze u nas jsou nezodpovedni zemedelci, kteri rozbite skruze na poli nespravi a ty jsou pak zaroven se zemi. Jednou jsem objevila ve skruzi 3 mrtve divocaky, kteri tam padli a nedokazali vylezt.