Arosku - já nemám nic nového z veterinárního pohledu, ale vykouklo na mě tohle, při hledání nečeho jiného a tak jsem si řekla, že to sem aspoň dám, že i to by se mohlo hodit??
Taky máte ledovku? Šla jsem v šest pustit psy na dvůr a jela smykem až ke kanálu, jak to mám vyspádovaný. Až si půjdu na dvůr pro dřevo, vytáhnu nesmeky. 🤣
A důchodce Qima (15 let) jsem musela ze dvora odnést. Jak už je chromej, tak se chudák nemohl vůbec odpíchnout. 🤣
Na jižní Moravě je prý ledovka, nehody na silnicích. Tady je teda na rozdíl od včera zataženo, ale neklouže to.
Já dneska zůstala v posteli bo jsem nějaká přejetá a jsem docela ráda. Do práce bych jela právě do epicentra ledovky (Vyškovsko) a zas jako nemusím mít všechno. 🤦♀️
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 22.01.2026, 14:25:06
Hele bude mít deset za chvíli a ta životnost u stafbulů je kolikrát jen dvanáct let. 😏 Ale on je hlavně děsnej holoprd. Na zádech kartáč jak divoký prase, ale od poloviny dolů naháč. 🤭
Jinak ta modrá bunda je zevnitř flauš a shora látka.
Odpověď na příspěvek uživatele efe z 22.01.2026, 12:44:14
Remča tam má na sucháči určitě ještě 20-30 cm přesah. Jinak podle mě si ty bundy šije sama majitelka eshopu - ona chová stafbuly. A co jsem tak viděla různý diskuze, tak myslím, že tam bude případně jakákoli osobní domluva možná.
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 22.01.2026, 12:19:27
Hele není to vyloženě jen pláštěnka, ale aj zahřeje. On většinou nosí spíš tenhle, ale já ho po minulým výletě vyprala a strčila někam do police a nevím kam. Tak nafasoval ten modrej. 🤭🫣🤣
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 19.01.2026, 15:48:09
On bohužel od mala bytostně nesnáší focení. V reále je to pes, kterej nemá nikdy špatnou náladu - vyjma situací, kdy mu několik kilometrů v kuse mrzne prdel. 🤣
Jinak ta ušanka je normálně z Temu. Píšou tam protihlukové a kvůli strachu, ale je to normálně nějakej česanej mikroplyš nebo co. Jak šála nebo chundelatý ponožky. No ten můj nákrčník někde z Kiku, co měl na sobě včera, je stejnej matroš, akorát nemá ty gumy. Vypadá to jako dobrá vyfikundace na holý uši.
Teda jestli se ptáš na tohle. Nevím, esi jsem otázku pochopila. 😆🤪
Už od poloviny týdne jsem nad předpovědí počasí nadskakovala radostí. Sobota byla pracovní, ale neděle se jevila jako nejvíc sluníčková. ☀️ Ještě jsem si v pátek napsala starostovi Drnovic, jak vypadá cesta na památník a dostala jsem dvě skvělé odpovědi, které mne jen utvrdily v tom, že těch 80 km cesty tam a pak zase zpátky budou stát za to. 🚗
A taky, že jo. Cesta na Ploštinu skvělá, pár zmrzlých úseků, ale jinak cajk. Takže zaparkovat, vyházet psy a tradá na výlet. No, hned zkraje jsme blbě odbočili a ještě pak netrefili zelenou. 🤭 Kousek jsme se prošli lesem a vyrazili na tůru. Cesta byla pekelně zmrzlá a kluzká a než jsme ušli dva kilometry, byla jsem dvakrát na kolenou. Mám úplně nejlepší video - funím, stojím, funím a go! A bum. 🤣
Na Klášťově parádní výhledy až na Slovensko! Joooo, za tohle nám ty výlety fakt stojí! 😍 🥹
Za Klášťovem už jsem věděla, že to až po kapličky na 16 km nedám a tak jsem hledala zkratku, kterou to smýknu dolů na cestu. Zkratky. Víme. 🤣 Napřed jsme se poplantali po naštěstí prázdném prasečím vnadišti a vzápětí vylezli z keře do krmiště muflonů. A těch tam bylo, no jejda. 🤦♀️
Cesta se u krmiště samozřejmě ztratila a tak zase lesem, až jsme došli na vymodlenou asfaltku. Hm, ta byla samozřejmě ultrasklinka a tak jsme se tam asi kilometr klouzali jak dementi, než se do cesty opřelo sluníčko a led roztál. Až jsme se s Remoskou museli oba svlíknout. 🌞
Osmdesát kiláčků nazpět jsme si zpestřili návštěvou OC Centro ve Zlíně a nákupem krevetových pokéček na dnešek do práce. 🤤😋
Po příjezdu k baráku následovalo dost náročný vylízání z auta bo nohy ztvrdly na kámen 🤭 a následně dvacetiminutová panika, že nemám klíče od baráku. 😳 Třikrát jsem obrátila auto a fakt je neměla. 😳 Takže jsem ještě sháněla kámošku, aby mi přivezla dvoje klíče a než ta skočila do auta, tak mě napadlo mrknout na kameru a bylo to tam! Sousedi je celej den hlídali na svojí kameře bo byly zapíchnutý v brance a když jsem se dlouho nevracela, tak je sbalili. 😁
Bylo z toho krásných třináct kiláčků. Psi mrtví a vedle mě je dneska naprcanej tučňák primabalerína. 🤣
Tak u nás konečně taky napadlo - cca 5 -7 cm, courali jsme kolem řeky přes 2 hod., na nezamrzlých kouscích kromě obvyklých kachen a hoholů i 3 volavky pop. a i jedna bílá, asi párek potápek malých, zoufale hladově poletujících 6 kormoránů, asi parťáci toho mladého mrtvého…ozývaly se sýkorky 😉
U nás byly na polích ještě před pár dny desítky volavek bílých. Normálně tam tak dva týdny vegetily, než začaly ty mínus desítky.