Vyvedlo mě to z míry a přiblble jsem se zeptala: “ Vy se znáte?” Pán se strašně naštval a seřval mě na tři doby, že ne, že s mým čoklem fakt na pivo nechodí.
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Vyvedlo mě to z míry a přiblble jsem se zeptala: “ Vy se znáte?” Pán se strašně naštval a seřval mě na tři doby, že ne, že s mým čoklem fakt na pivo nechodí.
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Sarah01:Díky za tip, kouknu na to. To je o tom autistickým klukovi?
To je dotaz na toho Otce? Probůh ne. Je to jen pro otrlé.. Příběh slovenského otce, který zapomněl dceru vysadit ve školce a nechal ji spát v zaparkovaném autě u práce.
Proto jsem to psala u toho odkazu na v autě uvařené psy..
Tento. S Milanem Ondríkem v hlavní roli.
Já posledně v lese chlapovi se dvěma hovadama bez vodítka řekla, že jestli se jeho psi přiblíží k těm mým, tak mu je zastřelím. Dement najednou aji utíkat uměl. 🤣
Chápu, že to není použitelný všude a že to byla stejně prázdná výhrůžka (což on nevěděl), ale fakt jsem se pak s chutí zasmála tomu, jak najednou běžel, aby si psy chytil. 🤣
No jako. Je to nářez. Mám ve zvyku u filmů a seriálů napůl čumět do mobilu, ale tohle mě naprosto přilepilo k obrazovce. Nechápu, jak tohle mohl jako rodič přežít. Já bych se ani soudu nedočkala. 😵💫
Alfu jsem myslím někdy zpátky viděla.
https://www.novinky.cz/clanek/domaci-policie-obvinila-kobzu-kvuli-smrti-dvou-psu-40554209
Mimochodem už jste viděli na Netflixu film Otec? Strašný…
Doufám, že už se toho nedožiju.
Orionka:Nevím jestli jste zaregistrovala - hoch z Halenkovice se dovolal pomocí a je doma. Aspoň 1 dobrá zpráva.
Orionko měla jsem to z první ruky - ještě než to bylo vůbec veřejně. Hned v tu chvíli psali na skupině dobrovolníků hledačů, že ho mají. ❤️
Jsem hrozně moc ráda, že tenhle náš zážitek budu moct vyprávět u táboráků s úsměvem na rtech. 🙂
Fiona.Praha:mají centrální registr, pokuta za nezapsání psa do registru je 10 tisíc eur, což je co říkám u nás, měly by být pořádné pokuty. Jenže to bychom museli mít ten funkční národní registr čipů.
Pak, co vím je to všude v Německu, je povinné extra pojištění na psa. To je taky super věc. Já mám pojištění “na blbost” a to se vztahuje i na škody, způsobené psem. Nevím, jestli i pokousání, to si asi zjistím, i když jsem si na 99,90 % jistá, že žádný můj pes člověka nikdy nekousne.
Máme registr, který je plně funkční a funguje už třicet let. Nonstop. Vůbec jsme nepotřebovali čekat dalších deset let, než něco vymyslí stát a vyhodí za to naše miliony. Naprostá zbytečnost.
My se dneska neplánovaně venčili s dalšími Chřibomily v okolí Halenkovic - Kudlovická dolina. Prošli jsme to bahnem od Habeše, okolo Kameňáku, na Komínky. Marast bláto, všude skály, které jsme procházeli, až jsme zatmili. Bohužel neúspěšně. 😢
Sarah01:Na stránkách KCHLS je uvedeno toto, neskutečný. 😟
Tak to si dělají prdel, ne? Můj mozek odmítá věřit tomu, že by mělo MZe takový přihlouplý nápady, páč tohle bude mít jen jeden jedinej dopad - příště se jim každý útulek či spolek na pomoc v takové kauze zvysoka 💩💩💩. Fuuuu, já vím, proč se takovým dočasným péčím už obloukem vyhýbám…
Arosek:Hele jako bys to neznala od nekterych chovatelu - cim lepsi PR, cim vic sladkych “videicek” a srdicek a duhovych jednorozcu, tim lip a draz prodaj stene, bez ohledu na kvalitu.
To neni o zkusenostech nebo kvalite sluzeb, ale o tom, jak se umis prezentovat a jak dokazes oslovit a nasledne ukecat lidi. Coz vzhledem k faktu, ze za tebou vetsinou prijdou uplne zoufali a vystresli neni az tak tezke - proste se tvaris dulezite, hodis par odbornych terminu a lidi kteri tomu vubec nerozumi ti zobou z ruky …
A pak se divej, ze pes se nikam neposunul, ze nefunguje, ze zacal byt (jeste vic) agresivni/bazlivej, a ze je to stalo bambilion.
Jak lehce jde si tam dosadit veterináře. 😂
Já tam bohužel vidím jen jednu jedinou věc a to je, že mu extrémně zvedli viditelnost na sockách. Pes nikde, normální akorát tak nafraní na imbecila a hlupáci maj před očima novou modlu, které se kšefty jen posypou.
Orionka:Já vám do toho nechci kecat, ale……podpořit imunitu by to chtělo, doléčit by to chtělo…..a nepřetěžovat se, by to chtělo. Nejnáchylnější k nákaze je extrémně unavený organizmus.
Slyším vaše “děkuji za nevyžádanou radu”.
Hele já si upřímně myslím, že jsem poslední covid doléčila dost a dost dlouho jsem se šetřila. I jsem na radu kamarádky lékařky brala plno věcí na imunitu (a tím nemyslím průmyslové věci - ona je spíš na bylinky, houby a tak). Byla jsem z toho posledního totiž dost převařená z horeček a dlouho jsem to na sobě cítila.
Ono by to spíš chtělo nemít v práci kolegyně nenažraný na prémie, který jsou jen za nemarodění a který by šly místo hamtivosti po prachách v případě nemoci normálně marodit a neroznášely to po všech ostatních. Protože když musíte být v malém kolektivu a v jedné místnosti s člověkem, ze kterýho to stříká ze všech otvorů a na všechny strany a kterej si ani neumí zakrýt dlaní tlamu, když kašle, je dost těžký to nechytit. A proto nás to pak vždycky skolí minimálně polovinu. 😏 Zas to jedna 🐄 před dvěma týdny dotáhla a postupně padáme jak hrušky. Tvl jako být to na mě, tak jí chytím za límec a vyhodím z okna. Ale vedení je to u perdele, tak můžeme akorát tak nadávat. 😏 Aaaaaaa jsem se zase nafrala. 😈
Elisak:Včera spustili registraci na "letního Čerta", tak jsem se rovnou přihlásila, snad to přežiju, ale mám z toho respekt.
Poběží se z Housky přes Bezděz a Ralsko až na Hamr na jezeře. Tak jsem dneska byla rovnou obhlédnout start a první kousíček z trasy (Houska - Vrátenská hora). Dali jsme s Efíkem 22km a 600m stoupání. Chvílemi i vylezlo sluníčko a skoro byl vidět Bezděz, ale byl dost v mlze, (tam mám v plánu taky vyběhnout jen musím vymyslet rozumnou trasu zpět). Efík si teď hraje na mrtvolu a my asi vyrazime na Vánoční trhy.
No ty kráso, ta hlíva je nádherná! 😳
Jinak my nebyli nikde. Nejspíš mě ZASE sejmul covid, tentokrát už jsem si testy nedělala. Ale tři noci jsem musela spát v sedě, jinak bych se udusila. Dneska už to vypadá líp, tak třeba příští víkend někam vyrazíme a nebude ta rekonvalescence dlouhá jako posledně. 🙄
assil:Tak jsem to našla, pet pas je jednotný pro celou EU, vetkom je čistě česká databáze pasů, takže to jen dopadlo jako vždycky, jestli tam blbne zadávání pasů z jiných EU států.
Ptala jsem se na to vetky a opravdu tam nejde nacpat nic jinýho než CZ. Prej to zrovna před pár dny řešila, aj volala na Vetkom a databáze to prostě nepodporuje.
Jestli se tu zjeví Xerxová - zkoušela jste petpas v databázi vyhledat, prosím? By mě zajímalo, co to ukazuje.
efe:Teda závidim všem sluníčko, u nás včera mlha, mrholení, bahno a hnus všude…
Já doufám taky v kategorii všem nejsem, páč ta mlha na fotkách vypadá tak o 90 procent lépe, než to bylo v reále. 🤣
Včera jsme si krásně obešli Rakovecké údolí. ❤️
Počasí sice na takovej vejlet nebylo nic moc, ale co by čék neudělal pro ty ludérky. 🫢 Nahoře nad údolím sníh a ledovka, v lese mokrý listí se sněhem a dole v údolí pro změnu bahna po kolena. Celej vejlet jsem ustála bez ztráty kytičky, i když jsem měla chvílemi na mále. A když nám zbývaly poslední dva kilometry po krásné a čisté asfaltce, tak jsem chtěla uhnout na louku nějakým lidem a tam jsem se vymajzla jak blázen. 🤣
Jinak až na zážitek s chlapem ala “oni nic neudělají” s ovčákem jak hovado a zlaťákem jak hovado to byla krásná vycházka.
Osmnáctka jak fík, psi umřeli ještě než jsme vyjeli z parkoviště a já chodím jak zku*vená žebračka. A bolí mě rameno, jak jsem se vykulila. 🤣
.
Lenocka:No jasně. Já mám mladou import z Polska, jejich PetPas vypadá skoro stejně. Vystavoval se kvůli vzteklině a vývozu, ostatní očkování bylo v jejich “národním” očkováku - ta mi můj doktor přepsal a potvrdil do PetPasu a vesele fungujeme, vše je platné.
Jojo, my našim slovačiskům taky pasy většinou nepředěláváme (pokud to není druhá adopce a není tam vepsaná první adopční rodina a nebo pokud nemá někdo blbej nápad napsat jméno psa nahoru na petpas, což mě extrémně rozčiluje 🤣) a normálně s ním fungují. Je to mezinárodní dokument a je registrovaný v zemí původu. Takže cajk.