Ne, vážně. Chápu. Já mám jenom ledvinového kocoura s blinkacími a nežracími obdobími. Kdy mu nabízím i filé z tresky nebo naprosto nevhodnou tlačenku, jenom aby něco pozřel. Za maminku, za tatínka. Protože je hubený až hrůza. Zatím jsme vždycky zvládli.
Ty jo. To já když je nejhůř, tak kuličky do tlamky a povinně polykat. To funguje, i když je nasraná. Ale s nasraným kočičákem bych si to neuměla představit. 😂
Ale díky tomu jsem přišla na to, že jí tam nejspíš vznikla nějaká intolerance lepku. Všechny ty průjmový epizody mi teď zpětně sedí na to, co žrala. A sedí na to i to, že jí hrozně seděly dvoje bezlepkový granule. Který jsem jí teda nedávala proto, že byly bezlepkový, ale proto, že jí prostě chutnaly.
No hele jsem na to zvědavá. Dám zas za pár dní vědět.
Zdá se mi to, nebo nejdou u editace příspěvku upravit fotky? Jsem ji vložila, pak dala editaci, fotka se tam nezobrazila, tak jsem ji vložila znovu. A je tam dvakrát. A když damdádamdámadamdádam dámammm dádamdáddám editaci příspěvku, neukazuje se tam žádná.
Abych řekla pravdu, tak mám hrůzu sem napsat. Pokaždý, když zajásám a napíšu s nadšením, že se něco mění, tak se posere. 🤦🏼♀️
Od minulé soboty jedeme čistě Royal Canin IDčkové konzervy. Několik dní to bylo cajk, tak jsem pomalu začala přidávat lososové granule od JK Animals. Mám s nimi zkušenosti, že sedí i alergikům.
Předevčírem měla lehce řídký bobek, ale jinak jedeme na pevno. Nejen díky Enterozoo gelu (to je takovej nuceně slisovanej bobek), ale už to má tvar aj samo o sobě.
Včera hodně kňourala, jestli nepolevím a nedám jí něco jiného. Bo prostě mlsnej pes. 🤦🏼♀️ Vydržela jsem a nakonec snědla sama hromadu granulí. Bobky dneska luxus. Ale zase mě dnes testuje, jestli ze mě nevyrazí něco jiného.
Držím se a když mě s tím svým hladem sere už moc, tak dostane kuličky konzervy s granulemi do tlamky a nazdar.
Tak prostě tiše doufám, že za některý následky může i získaná intolerance.
Na foto strašně nasranej pes, kterýho jsem během odpoledne stokrát poslala k misce s granulemi, že nic jinýho nedostane.
A jestli se zítra posere, tak už nenapíšu nikdy. 😂😂😂
Za mě rozhodně tmavě modrý Kruuse. Světle modrý je pogumovaný a lehce ho pes prodrápne. Tmavě modrý je v takové režné látce a drží dobře. Vevnitř má poutka na obojek, čímž jde ještě lépe upevnit na krku.
Odpověď na příspěvek uživatele Ladislava z 11.07.2023, 08:15:14
Kdyby se zvířata odmítala množit v otřesných podmínkách, tak jsme všichni vegetariáni. Nebo si myslíte, že se prasata, krávy, slepice či králíci mají lépe?
Ano, mám (bohužel) opakovanou zkušenost s Anyt Kemratorium zvířat Olomouc. Fenku jsem dovezla (jednou za příplatek asi 700 Kč mimo provozní dobu), zvážili ji (já platila myslím 4000 Kč do 5 kg váhy – ceník mají na stránkách), měla jsem možnost se rozloučit, připlatit za lepší rakev a byla možnost poslat mi sms, jakmile kremace začne.. Pak ji odvezli, vybrala jsem si urničku, potisk písma a přívěsek na popel na krk. Zaplatila jsem a druhý den jsem si mohla pro popel přijet.
Na první fotce je rytina Mafoška a dva přívěsky s popelem – Monkey a Mamba.
Na druhé je urnička Mamby. Monkey má stejnou, jen s bílým písmem. Nemám teď u sebe foto obou.
Myslím na to každej den. Teď měla dva dny zas průjem, prděla jak tchoř. Jsem se k ní v noci otočila čelem a nazvedla peřinu, esi dejchá a v ten moment jsem byla úplně vzhůru, protože tam měla na férovku plynovou komoru. 😂
Nechala jsem jí hladovku, max piškoty a dneska jedem jen idčkovou konzervu a vařenou mrkev. Zkusím v tom vytrvat.
Hihi, tak chce mít prostě nějaký privilegia, když s Váma provozuje ten útulek 🙂.
Aby bylo jasný kdo je tady pejsek speciální !
A v tom vaření jste teda dost polevila, to byly vývárky a masíčko vařený a teďkon zase jako nějaký granule?🤣
Teď měla na víkend navařený. První den - jéééééé mňáááááám mámo přidej přidej přidej, to je dobrotááááááá, to si narvu pupíšeeeeeeek. Druhej den - jé, vařený mašíško, ale tož mohla bych si dát. Třetí den - fuj, takovej blivajz, to nikdy nevezmu do huby! Naval granule!
Na co se musí pes přispat, bych vynechala, pokud to není extra důležité. A to není.
Tohle může dělat intolerance. Papá den dva a pak problém. Taky to trochu zní jako že nějaký orgán je unaven po těch pár dnech (nebo kapacita průchodnosti někde třeba?), a tak vyhlásí stávku.
Anebo je to rozbité v hlavě, i psi mají anorexii a tak.
Ať si papá, co chce. Sice takovým pejskům děláte otroka, 👍
ale tak mají nárok, předtím sloužili oni nám. 🙂
Intoleranci jsme taky vzali v potaz. Že se to tam mohlo těmi problémy rozjet. Ale vyřadit ji na eliminační dietu by znamenalo, že přestane žrát úplně.. A to já nedám..😕
Radši budu tím otrokem. Měla to ode mě leta slíbený a tak to teď má se vší parádou. 😍
Asi se mi úplně nechce vyhodit raketu za to, abych zjistila, že je stará a má unavený trávení.. I když mi, co se týče Mercinky, na koruně nezáleží. Tak mi to prostě připadá zbytečný. I když věřím tomu, že každý CT najde něco, co by se mohlo řešit. 🤭
Když ona Mercinka na té fotce kouká, že bych jí taky snesla modrý z nebe. Vyměknu lehce s psím jídlem, takže rozumím Vašich radostem a strastem ohledně misky, obzvláště, když je furt ještě pohublá. Taky jsem si myslela, že se vše vrátilo do normálu potom, co pes odešel a Merci měla už klid. Vařit jí, to jste určitě zkoušela…a co nějakého hodného submisivního pejska k ní, to by nepomohlo? Konkurence u misky a taky jako podpora psychiky? Ale třeba Vás má radši sama pro sebe? Prdelka je nádherná, člověk by se přetrhnul, aby jí pomohl, viďte 🌷
Probiotika by nepomohla?
Pejsek nepomohl. Ten, resp. ta, ji akorát tak naštvala, že jí leze do pelechu za JEJÍ paničkou. Konkurence u misky je jí v tuto chvíli úplně jedno. Dřív ne, dřív by přišel o hlavu ten, kdo by se na její misku jen podíval.
Ona byla skoro celej život až třetí - protože před ní byla její maminka Mamba, pak Monkey a pak až Merci. Takže pro ni je teď absolutní topka, že ona je u mě na tom úplně prvním nejvyšším místě. 🥰
Probiotika bere, je to v tom Prokolinu. To určitě pomáhá hodně.
Jinak já za dost velkej problém vnímám i to, že jí zůstala ta mlsnost. Ona ví, že když něco nesežere, tak já půjdu a nabídnu jí něco jinýho. Nemám nervy na to ji nechat vyhladovět. 🙄
Jsem na tom momentálně podobně s Beu - jak jsem psala, že díky obr rýmě vůbec nežrala. Nakonec jsem došla k tomu, že nežrala proto, že díky ucpanýmu nosu nic necítila. Rozežrala se na nepraných drštkách, ty totiž cejtila i přes ucpanej nos. Teď sice žere, ale zcela odmítá maso, momentálně je ochotná žrát jen konzervy. No tak krmím konzervama a mám děsnou radost, jak jí šmakuje a přibírá 👍
A je to fakt děsný, když popelnice, která by po sobě sežrala i ho*no, najednou odmítá i pečený roasbeef 😢
Sušený jehněčí dršťky jedou i u nás. 😀
Já to mám všechno za trest - za to, jak jsem jí celej život nadávala, že je prase nenažraný. 😄 Jak je ten vtip o spadeném drobku a třívteřinovým psovi, tak Merci byla celej život nanosekundovej pes. 😄