U nás v Jeseníkách fakt včera večer tak kolem půl sedmé bouřka a to dost hlasitá, můj měl špunty v uších a i tak slyšel, dokonce jsem musela obletět barák jestli tady na nás nepadá a nebo máme nachystané panely na střechu tak jestli někdo nekrade🤣 a ono jen bouří. Přitom celý den zamračeno , odpoledne intenzivní déšť a zima bez kroup co psala Sarah.
No dnes jdeme na schůzi dědiny a to ohledně toho, že někde tady chcou postavit větrné elektrárny, nějak mezi řečí jsem slyšela, že by tady mělo stát šest sloupů s lopatami. No má přijít nějací hafu odborníku nás přesvědčovat, že abychom souhlasily. Já jsem tak 50 na 50. Uvidíme uslyšíme a v mozku pouvažujeme😉.
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 22.03.2025, 18:53:05
Orinoko já vím co myslíte, nevím jak se film jmenoval, ale herečka co potratila byla černovlasá ( jasně, že jméno neznám) Brejchová to nebyla a herec veterinář byl myslím náš ( on je přeceda Karlovarského filmu) , pane jo jak mi mozek po ránu nejede a to jinak sypu jména s rukávu🙄. Oni tam porážely býka jejího oblíbeného a při porážce ji přilítla kapka krve na ret. No doufám, že aspoň to si pamatují.
P.s hurá vzpomněla , herec veterinář byl Bartoška a teď doufám, že jsem to nepopletla😉.
🤣 jak jsem s Vás tady zblbla a hledám, poslouchám co , kde a jak už i k nám přilétlo a vy tady, že už máte tam to a ono. No a tím jak stále mám oči na šťopkách v noci se mi snilo, že zvednu hlavu a taková obrovská dlouhá čára k nám přilétá vlaštovek🤣.
Až se rozední jdu zkontrolovat jestli pak jsem je prošvihla a oni opravdu už jsou tady.
Odpověď na příspěvek uživatele Tap z 21.03.2025, 07:16:47
A kurát včera můj poslouchal vážnou hudbu ve sluchátkách a hned jak byl s toho nadšený tak musela i já. Docela to byl hezký zážitek i když já moc tomu nerozumím jen vím líbí- nelíbí😉.
Ohledně srdce, no velký úsměv od ucha k uchu a ani nemusím koukat🤣.
Odpověď na příspěvek uživatele Tap z 19.03.2025, 17:32:07
Já vydělá nedávno tenhle klip a chytil mě zimomravky velké, líbí se mi jeho hlas, přednes a jak se prezentuje, ale samozřejmě držím palce i když jak píši děvčata, nesleduji.
Odpověď na příspěvek uživatele Kilian z 19.03.2025, 13:19:20
Jojo máte naprostou pravdu a taky jsem to takhle dělala, měla jsem sousedku co mě za pochodu učila co a jak a jím vděčím za to co vím.
Zásadně nekupují žádné rostliny někde v supermarketech, ale jedině jezdíme do Osoblažska k zahradníkovy 😉Hakenovy😉 a to protože má svoje rostlinky vypěstované tady v kraji. No a vidíte i tak nám polovina odešla. Jo a můžou za to i hryzci.
Jo a já nemám nic moc jen sem tam planou růží ještě po původních majitelích, něco co se plouží, pak nějaké křaky jako nevím jaké, pak nějaké Bobkovišníky to si pamatují. Něco pichlavého, zakrslého Borovice, smrk. Pak nějakou bambusovou trávu žíhanou a to je tak asi vše. Jinak ono se tady fakt těžko něco újme, ale když jo pak to jede jak blázen.
Stromy hruškojabko, jabloň, třešeň, broskev, hrušeň, túje asi 40kusů, starou švestku a ibišky asi 6kusů.