Aktuálně: 1 853 inzerátů280 743 diskuzních příspěvků20 042 uživatelů

Příspěvky uživatele

Fikovnice

Fikovnice
Fikovnice 20.05.2024, 10:24:50 xxx.xxx.63.169
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 20.05.2024, 09:24:44

Pobčo, písemky poopravovány. Pouze posluchači poudivovaní proč porozdávám poloroztrhané papíry, podrápané. Při popisu původce potrhání posluchači pochechtávají!😂

Fikovnice
Fikovnice 20.05.2024, 10:23:01 xxx.xxx.63.169
»
Odpověď na příspěvek uživatele Espiro z 20.05.2024, 09:34:26

Přesto Phíkovnice pociťuje přemilý pocit: Po předlouhé periodě pročíst psaní postnuté Pespiro!👍👏

Fikovnice
Fikovnice 20.05.2024, 08:58:10 xxx.xxx.63.169

Bony a klid je předervoluční. Byl zázrak, že to tehdy prošlo u schvalovačů. Teda ono to nějak neprošlo, ale unikla kopie, tak to pak už pustili do kin.

Zelená míle je TOP!!!

Fikovnice
Fikovnice 19.05.2024, 15:08:39 xxx.xxx.63.169
»
Odpověď na příspěvek uživatele Odberryho z 13.05.2024, 16:04:22

Tak co je nového?

U nás novinka asi žádná, vyjma toho, že jsem tedy přešla na ten Lantus á 48 hodin. No, a uvědomila jsem si, že Fido se nejvíc cukal, když inzulín nebyl dostatečně ohřátý. Přiznávám, že jsem nevěděla, že aplikace nedostatečně ohřátého inzulínu je bolestivá!😔 Takže teď jej nechávám ohřát na pokojovou teplotu delší dobu před aplikací…a Fido ani nemrkne.

Jo a ještě by mě zajímalo: Jak/kam jste dávala použité jehly a stříkačky? Mně je nechtějí v naší lékárně vzít.

Fikovnice
Fikovnice 19.05.2024, 15:04:50 xxx.xxx.63.169
kometa:

Zlomený kotník - osteosyntéza + její odstranění, halux, odebrání vaječníku, vyhřezlá ploténka, žlučník. Ve zkratce. Nic tak vážného jako u vás.

Bolest v podstatě snesitelná - tu nejhorší, co jsem zažila, byla první vaječníková cysta nebo možná extrakce zanícené osmičky? Ani na jedno opiod nebo opiát nedali.

Popravdě to nejsou úplně banální operace. O to víc mě překvapuje tlumení pooperační bolesti jen tramadolem.

Fikovnice
Fikovnice 19.05.2024, 13:54:33 xxx.xxx.63.169

Páni!

Phíkovnice překvapená!!! Plno péčkujících paní!

Pronjo,  Prno🤣pršení prohibuje. Počasí průměrné, pološedo - poloprůsvitno. 

Phíkovnice ponavštěvovala příbuznou - plkaly pomalu půlden!😄 Potom Phíkovnice povozem poodjela. Příjezd příšerný!!! Phido potrhal písemky posluchačů!!!🤣 Přibližně podesáté!

Potrhání písemek = Phidův protest, Phíkovnice přijela pozdě. Potvora Phido písemky povytahoval; Phíkovnice převelice překvapena, protože písemky poschovávala!😂

Fikovnice
Fikovnice 19.05.2024, 02:55:45 xxx.xxx.60.187

Může jít o Parkinsonovu chorobu. Trpí jí nejen lidé.

Fikovnice
Fikovnice 18.05.2024, 23:49:16 xxx.xxx.60.187
lesnizinka:

Jani, stačí tam přece zavolat a oni ti ji do příště nechají na recepci. Nenecháváme v hotelu nic, ale jednou Tom zapomněl nabíječku v Praze, kde jsme vlastně také stálí hosté už pár let. 

Kam zavoláš kvůli kocourovi nevím😛 Leonek taky přeznačkoval barák a cizí auto v garáži, když Tom odletěl na týden na služebku. Nevím jestli je to naschvál, spíš bych to nazvala stres ze změny. 

Bobi, jak ti pokračuje rekonvalescence, už umíš s berlema salto?🤪

Raduš, mně jednou řekla kámoška, že když někdy ztratím něco nepodstatného, tak už to nemám hledat - snad je na to nějaké pořekadlo či co. Nabíječka je něco jiného (mmch. také jsem ji na poslední chvíli vytahovala ze zdi!!!😀). Ale mně přijde trapné tam volat kvůli propisce, byť byla moje oblíbená. Já totiž v posteli opravovala písemky studentů ;-) a úplně si vybavuji, že pak ve spěchu jsem sbalila písemky, a tu propisku, že bych si brala, si už nevybavuji. Ale můžu udělat zajímavý pokus. Hypoteticky mohla spadnout mezi postele, které tam mají strašně těžké a přiražené k sobě (je to de fakto manželská postel). No a jak jsem psala, je to jejich TOP pokoj a když to jde, dávají jej mně.😊 Tak, kdybych tam ještě někdy byla (jako v dohledné době), tak schválně zkusím ty těžké postele dát od sebe, jestli tam propiska není zapadlá. Ptž, kdyby ležela vyloženě na posteli, asi bych si jí všimla… Ale tak nějak nečekám, že tam teď někdy pojedu.

Jinak dámy, dnes jsem byla u kamaráda, co mi sem tam pečuje o zahradu (pak jsem ještě navštívila sestřenici). No a kamarádovi jsem dlužila platbu průřezu stromů. Jsem finančně zruinovaná😔, vzal si 12k, což ale na to, v jakém stavu sad byl, je ještě levná cena.

Fikovnice
Fikovnice 18.05.2024, 15:57:08 xxx.xxx.60.151

Propána! Pobča péčkuje! Perfektně!!!👏

Phíkovnice poodjede právě povozem. Potřebuje pročistit potahy, protože potahy prosáklé podivnými phleky. Potom Phíkovnice provede pokus péčkovacího pokračování, případně popíše palicolam!

Fikovnice
Fikovnice 18.05.2024, 00:46:27 xxx.xxx.62.197

Já si musím vylít srdíčko!😟

Po návratu jsem měla nachcáno v posteli (omlouvám se za výrazivo, ale fest mě to nas…štvalo)😠. Nic mokrého, jen puch toho hajzlíka (Prostředního). Deka lepkavá, už jsem ji stihla přeprat dvakrát. Nicméně budu muset vyprat i potah matrace. Tak! A teď mi někdo říkejte, že kočky nedělají naschvály…😉 Není to poprvé, co to udělal… Navíc jako jediný z mých koček značkuje a páchne.

No a nebyla bych to já, kdybych při pobytu něco nezapomněla! Je to už moje letitá tradice! Tentokrát zůstala někde na pokoji moje oblíbená tužka ve tvaru injekční stříkačky. Tak si říkám, že budu přát, ať někomu nosí štěstí…a hlavně, ať se někdo nelekne, že je to fakt stříkačka.😄.

Fikovnice
Fikovnice 17.05.2024, 13:24:26 xxx.xxx.177.249
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ronja s motejlem z 17.05.2024, 13:22:26

Nemáte zač děkovat, napsala jsem to, jak Vás vnímám a cítím.👍

Tehdy jsem postahovala vícero diskuzí, mám je jako pdf, ale je to milión souborů. A jako první jsem stahovala Péčkování…😂

Fikovnice
Fikovnice 17.05.2024, 13:20:13 xxx.xxx.177.249
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ronja s motejlem z 17.05.2024, 13:18:56

Ronjo, ono to začínalo nějak jako Ppéčkování pro palicolámání nebo tak nějak. Třeba tam brzy něco napíšu…😄😉

Edit: Měla jsem na mysli, že mám stažené to vlákno ještě z IF.

Fikovnice
Fikovnice 17.05.2024, 13:14:42 xxx.xxx.177.249
»
Odpověď na příspěvek uživatele balu z 17.05.2024, 13:09:42

Jj, ta reakce Kodeta…tu tady asi znají všichni…🙂.

Ano, cizí lidé ve slušné společnosti si netykají (pokud si nedají vzájemně souhlas).

Já jsem třeba dost “tykací typ”, ale odsud - potud. A v poslední době mě trochu děsí 🙂 nabídky k tykání od lidí od nás z domu. Ovšem od lidí ve věku 80+, tj. těch, kteří mě znali jako dítě. Sice mě to těší, ale mám k těm lidem úctu a přijde mi to jaksi nepatřičné. No ale řada z nich si to přála výslovně, tak jsem to odsouhlasila.

Fikovnice
Fikovnice 17.05.2024, 13:10:54 xxx.xxx.177.249

Jo, a zde na Třetím víčku, mám pocit, lze hodně odhalit povahy diskutérů, teda spíš diskutérek. Vnímám zde asi nejvíc sounáležitosti!💝

Fikovnice
Fikovnice 17.05.2024, 13:09:29 xxx.xxx.177.249
Ronja s motejlem:

Sago, jojo, koníky, krávy, ovce - taky hlasím, když se mi něco nezdá🙂. A jo, jsem tuze ráda, že vztahy tu máme dobrý, jako jasně, někdy se to tu neshodne, to se stává i v lepších rodinách, ale musím říct, že když je třeba, zatím se vždy, když bylo třeba, mávlo rukou. Doufám, že to tak bude i dál, věřím v to.

Fikovnice, péčkování bylo opravdu skvělý, myslím, že jsem to tam před ukončením IF psala, ale mně to tehdy pomohlo - tedy kamarádce, trochu se mi hroutila, ale při předčítání péčkování se SMÁLA a začaly jsme taky péčkovat, hodně hodně moc😁. Ráda na to vzpomínám. Pak holt moc práce, dítě, prostě život a postupně to upadalo. Nedávno jsme to zkusily a měly jsme palice prázdný přeprázdný🙂. I já jsem vděčná, že jste to tehdy rozjela.

Pokud bych měla ztroskotat na pustým ostrově tak prosím s Buggyrou. Vajíčko vydolovaný z mrtvý slepice = každý gram bílkoviny dobrý!

Buggyro, věřím, že i ta jedna ačokča se ukáže jako holka pracovitá. 

A můžu poprosit? Co používáte, nebo Žínka, za ty slimáčí granule? To jsou nějaký eko, bio, nebo to neřešíte? Já teda sbírám, ale přemýšlela jsem, že bych možná někdy zkusila k čerstvě zasazenýmu udělat taky nějakou obranu. Ale nechtěla bych, aby to ublížilo jiným tvorům. A co déšť? Ten nevadí, dostávaj se z toho nějaký fujtajbly do půdy? To je otázek 🙄, možná přeci jen zůstanu u toho sbírání😁.

Bobčo, ano spolubydlící jsou někdy doslova na zabití, dobře že už máte klid. 

Ronjo, já Vám něco napíšu narovinu, jo?

Vy jste si mě právě získala v tom péčkovacím tématu!!!❤️

Nepíšu tím, že bych Vás předtím neměla ráda, to tak nebylo, spíš mi právě přišlo, že jste taková na mě až moc vážná. A já bez legrace neumím žít. Vždy jsem byla bavič společnosti.😉

No a ten Váš tehdejší příspěvek mě rozsekal, já mám snad někde celé péčkovací vlákno i uložené…😄

Fikovnice
Fikovnice 17.05.2024, 12:31:19 xxx.xxx.177.249

Včera jsem se dívala na Pelíšky (postopadesáté). A Dušek na Kodeta:"Hledáš něco, soudruhu?"🤣

Fikovnice
Fikovnice 17.05.2024, 12:29:50 xxx.xxx.177.249
»
Odpověď na příspěvek uživatele zbynek z 17.05.2024, 12:24:55

A bylo by možné ty lidi online nějak jen “schovat”, že by si je zájemce rozklikl? Já, ptž často píšu pozdě večer, tak se dost často dívám, kdo je online…a třeba mi i hned odpoví (na SZ).

Fikovnice
Fikovnice 17.05.2024, 12:27:24 xxx.xxx.177.249

Nicméně k těm zkušenostem, jedna z nejhorších: Kdysi (pradávno) jsem vyšetřovala dítě, asi 4 - 5 leté. Už si ani nepamatuji diagnózu, podobu, nic. Jen vím, že pak za asi 3 - 4 dny se totéž dítě objevilo opět přede mnou. Ovšem na pitevním stole!😢😢😢

Myslím, že toto by neustál každý. Bylo to jedním slovem šílené!!!😢