Odpověď na příspěvek uživatele Bodlinka z 14.05.2024, 21:53:22
Bodlinko, když jste sem zavítala, mohu si dovolit dotaz? Fidovi “drží” Lantus 48h. Předpokládám, že to ale není správný postup. Nicméně vina je teď na mé straně, nebyla jsem schopná zajistit aplikaci inzulínu á 24h.
ALE: Měření glykémie KDYKOLI - v rozmezí 6 - 7.
Předpokládám, že správný postup by byl spíš snížit jednotky. Jenže to jsem zkoušela a prd. Dokonce se na chvíli vrátila polydipsie. Ale tady ta aplikace á 48h - příznaky nemá a glykémie jak píšu výše (vlastně nějhorší měl hodnotu 7,7). Prosím, napsala byste k tomu Váš názor?
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 14.05.2024, 16:44:36
No ale po operačním zákroku jste snad nějaký opioid dostala, ne? To je naprostý úzus. Nejsou, pravda, zcela striktní guidelines, jaký preparát podávat, ale opioid prakticky vždy ano. Já také morfin po operaci dostala, bylo to na Žluťáku a předpokládám, že tam s ním nešetří😟, už proto, že je, jak jsem psala, nejlevnější. Jiné špitály dávají třeba piritramid (= DIPIDOLOR) = favorit mezi opioidy, také jsem jej zažila.
A je pochopitelné, že Efe dávali opioid, v jejím případě tedy morfin (nastavení špitálu, finanční důvody, zavedená praxe apod.).
Na ifauně jsme byli zvyklí, že se tam probírala u psů politika... Což může být zvláštní ale nějak jsme si tam na to zvykli. 😄
Kdyby to od nás bylo moc drzé a nevhodné, tak to prosím přesuňte do sekce ostatní, nebo úplně smažte a v tom případě se moc omlouvám za starost navíc:)
A pro ty, kterým se téma nelíbí, tak to aspoň bude uceleně v jednom vlákně, což na ifauně byla myslím výhoda.
Prosím, ví někdo, KDO je Phorum???
Ten pán mi psal na IF, když byla zrušená diskuze (kam jít), psal mnoha lidem, co vím. Pak zde založil toto vlákno…a zmizel. Docela by mě zajímalo, o koho šlo. Respektive, zda to byl nějaký cílený tah…😉
Odpověď na příspěvek uživatele megi-the-pes z 14.05.2024, 13:13:35
Ne každej bezďák jde po vínu.
Onehdá si na parkovišti bezďák vybral mě. No to se trefil!😂 Chtěl peníze, tak mu říkám, že ne, ale že mu koupím něco k jídlu. Byl neuvěřitelně vděčný, a to jsem mu koupila asi 3 rohlíky a nějakou pomazánku.
Moc děkuji. Myslíte, že bych Vám to oběma mohla přeposlat na e-mail? Vidím tam i název veteriny a já bych nerada někoho ovlivnila nebo někomu uškodila.
Paní Jano, naprosto rozumím. I kdyby to přes Vaše osobní problémy nešlo, samozřejmě tomu rozumím a i tak moc děkuji za snahu.
Ještě Aneto, prosím, shrnula byste - klidně i zde na diskuzi nějak posloupnost všeho - kdy začaly problémy, jak PŘESNĚ se projevují (tj. třeba i vzhled zvratků, jaká je stolice, chuť k jídlu atd. atd.), kdy bylo přesně přeléčení ATB (jaká si pamatuji, ale délku léčby už ne, byly perorálně…? Asi ano, že?). Vím, že jste to zde psala…ale mám toho teď strašně moc a Vaše shrnutí by mi pomohlo - jen bych vše vykopírovala kolegyni a poslala spolu s nálezy.
Plus cokoli Vás ještě napadne, i třeba typ stravy čičiny, zda už někdy měla problémy…prostě všechno, co Vám přijde užitečné.
Moc děkuji. Myslíte, že bych Vám to oběma mohla přeposlat na e-mail? Vidím tam i název veteriny a já bych nerada někoho ovlivnila nebo někomu uškodila.
Paní Jano, naprosto rozumím. I kdyby to přes Vaše osobní problémy nešlo, samozřejmě tomu rozumím a i tak moc děkuji za snahu.
Jestli můžu poprosit, na “paní” se vykašlete. Jsem buď Jana nebo Fíkovnice.😉
Odpověď na příspěvek uživatele Odberryho z 13.05.2024, 18:50:09
Jj, a on ten zvuk, který BY MĚL nastat při “správné interrupci” je fakt typický…😟☹️
No a taky mi kyretou dělali AT, neboli seškrabávali nosní mandli, kterou jsem měla velikostně přes celou dlaň. Bylo mi asi 16 let a přiznávám, že jsem se s operatérkou poprala, jako že jsem jí chytala ruce. Tehdy se to nijak neumrtvovalo, dost hrůzný zážitek…na to, že si jej pamatuji celkem přesně asi 35 let!!!😔
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 13.05.2024, 17:12:47
No jo, máte pravdu. Respektive Opioidy by měly být nadřazeným pojmem. Opiáty pak by měly být vyčleněny pro analgetika přírodního původu, tedy z opia - morfin, kodein, thebain (ten uvádím jen teoreticky) atd.
Tramadol je celej divnej😄 (svým MÚ), ale ne špatný (teda já jej snáším).
Morfin jsem párkrát zažila. Samozřejmě ale i silnější opioidy. Bohužel s mojí tolerancí je to tragédie, proto jsem měla tak mizerný efekt při podávání tramadolu. Ale to byla též chyba špitálu - já rozřezanou půlku břicha a oni bolest tlumili jen tramadolem!!! Na ARO!👎
A s tou mojí tolerancí bývají ve špitále dost vedle. Já rozřezanou půlku břicha a po koňské dávce morfinu jsem si na ARO poprosila o TV, a sledovala ji snad do půlnoci - v den operace.😂
Na tohle se morfin snad nedává - já si vždycky vystačila s Tramalem nebo něčím podobným, co mi předepsali.
Na pooperační bolest jsem tramadol zažila jednou, a to po dost rozsáhlé laparotomii. Nikdy více! Na pooperační bolest by se vždy MĚL dát silný opioid, klidně ten morfin (mj. je nejlevnější). A na kostní bolest tuplem.
Odpověď na příspěvek uživatele efe z 13.05.2024, 10:21:03
Efe, já se plně budím vždy a vše si pamatuji. Naposledy to ale dr. přehnal s myorelaxací. Takže já úplně vzhůru, vím doslova, co si operatéři říkali, ale nemohla jsem NIC, NIC!!! Ani mrknout okem, a logicky totální paralýza dýchání. Toto je asi nejhorší smrt. No, nepovedlo se to - árařovi…
Odpověď na příspěvek uživatele Aneta120 z 13.05.2024, 12:59:37
Aneto, já jsem Vám zatím jen informativně odpověděla v SZ. Pokud se zapojí i Kometa, o to lépe…
Moje kolegyně (v práci) je vetka, která se specializuje na čičiny… Chci to poslat jí, a možná i naší ofiko vetce. Samozřejmě neovlivním, zda a kdy odpoví…ale věřím, že ano.