Aktuálně: 2 201 inzerátů287 551 diskuzních příspěvků20 542 uživatelů

Příspěvky uživatele

Zrzavci

Zrzavci
Zrzavci 27.03.2026, 08:19:29 xxx.xxx.226.6

BOBČA IS BACK! No to je supr zprávička, vitejte zpět ženo železná 😀

Buggyra - asi mě po přečtení toho výčtu začlo bolet celý tělo. Moc to s tou aktivitou nepřehánějte. Supr, že teda fyzio zabírá, že ví , co dělá. To je radost, když člověk takhle natrefí.

Zrzavci
Zrzavci 27.03.2026, 08:02:45 xxx.xxx.226.6

ZORANKO MÁ BABŮŮŮŮŮŮŮŮŮŮŮŮŮ, BABU, BABŮŮŮŮŮŮŮŮŮŮŮ! 

Horsano , ta rána u oka, to vypadá krásně, krásně.  Všechny ty rány byly tehdy hrozný, ale ta u oka působila - i když asi nebyla???? - nejhůř. Teď je to taková krása. A ženská mu prospívá, už papáá, chlapček, už papá, no musí se přece dát rychle do kupy, to je jasný 😀

No ale takže to vypadá, že to dělal některý z těch léků na rány? Že měl nějakou jakoby alergickou reakci v tlamě? A teď se mu ulevilo a už to jede? 

edit - jo - ma drahá půle, zcela laická půle, když vidět ty tři předchozí fotky pravil, že to je teda skok, jak teď vypadá. 

Ten koník s podezřením na vzteklinu - přeložila jsem si to dobře, že tedy nějaký streptokok, který navíc může ohrozit člověka i psa, kočku, asi , že jo. A kde k tomu může to zvíře přijít proboha? Může to nakazit i jiné koně v blízkosti?

Zrzavci
Zrzavci 27.03.2026, 07:57:57 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Horsana z 27.03.2026, 06:20:19

Jo, myslím, že děti to do nějaké doby mají. Asi ne všechny, to ne, ale některé ano. Ty které jsou v přírodě, u zvířat a jsou vnímavý, tak jo. Ale pak se to vytratí. Já jsem na to taky zapomněla. Připomněli mi to až ohaři. Rumíček s Tali. Jednou ráno, než jsem šla do práce. Nejdřív se pinožili tak různě bytem a pak najednou bylo TO TICHO. Vykoukla jsem z koupelny a viděla je, jak stojí proti sobě a mluví spolu. Bez jedinýho pohybu, gesta, ucho se nehnulo, chlup se nehnul, ale oni spolu mluvili. Byl to neskutečně silný okamžik. A já, jako bych stála za sklem. Už jsem tam nemohla, ale věděla jsem, že spolu mluví. Ani jsem nedýchala, abych to neporušila.No a bylo mi to líto, že jsem za tím sklem.

Zrzavci
Zrzavci 26.03.2026, 11:00:15 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 26.03.2026, 10:38:19

Děkuju Assil, děkuju, je mi toho třeba 😀 😀  jehehééé, to je spisovatel!

Zrzavci
Zrzavci 26.03.2026, 09:31:27 xxx.xxx.226.6

no mně to loni nevyšlo - prvně jsem sázela až na jaře. Jinak dřív na chalupě vždycky podzim. Mám myšlenku, zkusit prostě tam naprdnout někam jednu rozdělanou hlavičku toho, co mám koupený na jídlo.

Zrzavci
Zrzavci 26.03.2026, 09:10:22 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Horsana z 26.03.2026, 07:56:41

A ma 24 rokov, no. A neskonci dobre, ked ju hodia na Bazos… Je krasna a dobrucka. A biela, mno. Roky ju poznam, to vidite, ze to je slachticna, ze je ina ako ostatne kone.

Jestli jsou síly, peníze, krmivo a péče a chuť, tak pokud člověk cítí, že se srdce pohnulo, tak … jen to musí dobře rozmyslet, aby pak nebyl v klinči.

Zrzavci
Zrzavci 26.03.2026, 09:09:26 xxx.xxx.226.6

Já to vidím jako Buggyra - proč tam nejde nejdřív vpustit koníky? A až udělají základ tak pak do toho vlítnout?

iška je pěkná jitrnice teda

No ale zima byla tuhá, musela se zasádlit 😀

Zrzavci
Zrzavci 26.03.2026, 09:05:48 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Horsana z 26.03.2026, 07:19:01

Dokonca vyjednaval, ze ohlavku nie, ze by este ostal vonku, smrad maly 😂

ach bože, já to vidím, toho šprčka s ofinou… je to krásný tohleto číst, když si člověk vzpomene, jak jste o něm psala poprvé.

No, Lurdy…rok proste len bol, zil, ucil sa, pozoroval.

, tak som to respektovala.

však tohle je funkční, vysoce funkční - když to vezmu u psů. Netlačit, respektovat a domlouvat se, posouvat se po malých krůčcích. 

Koně, který si berete přesně tohle potřebujou v množství větším, než jiným. Každý si něčím prošel a tady na pastvině mají svobodu /n ojo, no Něha - takže větší než menší 😀 /, klid, zázemí, péči a člověka kterýmu můžou věřit. To je velký bohatstvíčko. 

Oni nejako vedia, ze mali ludkovia su ini, to je velmi zaujimave.

vědí  a vědí to kolikrát i ti, co lidi vůbec nemusí. měli na Xaverově takovýho bělouše, mně byly tehdy tak čtyři roky? asi , vzala jsem mámě čáru a skončila nějak u něj. Neudělal mi nic, stájníci se ho báli a máma měla infarkt. Ale jasně, spoléhat se na to nedá.

tak vsetci boli taki zvlastne pokojni, driemkali.

no ono je to jiný, než s dospělákem, tak to je trošánek unaví + já si myslím, že oni ty  děti, jak jsou ještě čistý, tak s nima umí komunikovat tím tichým kanálem, co zvířata mají, takže to pak taky zaměstná hlavu, která pak odpočívá.

Cukr - to je velký platidlo, veliký!!  😀

Zrzavci
Zrzavci 26.03.2026, 08:52:31 xxx.xxx.226.6

Divně to ta příroda zařídila - celou zimu to organismus vydrží a pak? Když přijde naděje, život….. je to škoda. Tohle by měla vyladit. Průběh zimy okáčko, to je náročný, ale vzít život v tenhle moment, to je pěkně blbě vymyšlený.

Buggyro - jo, jo, to je dobře, to je  nutný zaklínadlo!!

Zrzavci
Zrzavci 25.03.2026, 21:31:19 xxx.xxx.12.233
»
Odpověď na příspěvek uživatele Verun z 25.03.2026, 21:20:25

Jak dlouho tam,Verun, pracujete? Moje sestra dělala sociální pracovnici v nemocnici a tak vím, že tenhle obor je taky velmi náročná práce. Obdivuji ty, kteří ji dělají dobře, s pochopením.

Zrzavci
Zrzavci 25.03.2026, 13:44:04 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 25.03.2026, 13:36:23

Jo, přesně, pro potěchu oka - až teda “nasrstěj” páč předpokládám, že přijedou holoprtky. Přemýšlím nad tím počtem šest - že aby si to v tom kurníku líp zatopily. Vždycky stojím v tom výběhu a říkám si - to není tak malý. Pak tam jdu podruhý……….. a řikám si - no ale….  😀 😀  vyloženě schíza. Já vím, budu je pouštět ven, ale ve hře je období zimy, kdy je stihnu z voliéry vypustit ve všední den až před čtvrtou. Aby se mi tam nenudily 😀

Ad ty podprdelníky - si kamarádky neteř ušila pro svý dva zachráněný holuby. Takže jo, evidentně to jde, ale holub vejce nedává, že jo.

Zrzavci
Zrzavci 25.03.2026, 13:11:23 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 25.03.2026, 13:03:02

No uvidíme. Já bych je zase i ráda po tý zahradě pouštěla - tím, že to nebudou nejspíš? “jen” slepice. Chtěla bych je naučit, že budou chodit pracovat do záhonů - zvýšenýho, ale to by se pak, až to tam opracujou s jarem a já zaseju, zasázím, právě muselo ohradit, aby mi tam nelezly. 

a mě baví je pozorovat, když jim třeba něco přinesu - řikám tomu terapie slepicí. Voni sou nadšený, že maj dobrůtku a vy nemusíte nic, žádná interakce, jen stojíte, vypnete si mozek, nic nemusíte a čučíte na ty stvoření, jak si tam nadšeně pobíhaj a něco si povídaj. kdyby slepice nebyla takový prase, jenž nemá estetického cítění a uleví si, kde ji napadne, byl by to ideální domácí mazlíček 😀

Zrzavci
Zrzavci 25.03.2026, 13:00:38 xxx.xxx.226.6

Jo jinak - kurnik už je vevnitř omítnutej - ladíme z čeho udělat dveře.

Zrzavci
Zrzavci 25.03.2026, 12:59:56 xxx.xxx.226.6

Buggyra - díky

hm, tak se asi na ten česnek vykašlu, než bych něco sehnala, bude pozdě  a s nejistým výsledkem se mi asi?? nechce investovat čas a peníze jak vloni, takže budu muset k farmáři. Já mám stejně velkou spotřebu česneka, tak počkám, až budu mít těch záhonů víc a prdnu to tam s podzimem, to je větší jistota.

Tu ptačí síť znám, to je ale hrozná mrcha na manipulaci, jsme ji dávali s podzimem na chalupě přes jezírko kvůli listí. Tady na ta zařízení v odkazech už jsem tak nějak koukala, jestli se nedá nějakej levnej bazmek za pár korun sehnat. Ona mi kdysi Assil házela odkaz na to, co má. Já si to uložila a co myslíte? nemám ho tam 😀. budu potřebovat dvoje - jedno do zahrady, kde jim to budu nějak trošku asi - ještě nevím, uvidí se, jak budou fungovat - vymezovat, páč nechci, aby mi lezly do kytkozáhonů.  To ještě uvidím, ale stopro chci vymezit prostor za zahradou , na obecním, kde budou plnit funkci čistící čety a budou to tam likvidovat od plevelů. Tam dám teda tu ptačí síť asi pro jistotu přes, aby mi tam nechodil dravec shora.

Zrzavci
Zrzavci 25.03.2026, 12:49:55 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Horsana z 25.03.2026, 11:40:19

Ach Gustávo Tény! Prcek, kterýho zmršili, ani ohlávku se mu nedalo dát, ne? A tetkonc? Děti vozí,  a lítá si jak samostatná jednotka. Horsano, že vy tam máte Lurdy u Vás, že jo? 

Zrzavci
Zrzavci 25.03.2026, 12:45:58 xxx.xxx.226.6

No bať, však takhle si pročítáním a sem tam dotazem člověk nasbírá zkušenosti z praxe. Pamatuju si, jak jsem chodila na jedno fórum k ohařům ještě než jsem ohaře měla. A ptala jsem se na to, co jsem si načetla tak nějak někde - ono toho zase o tý vižle tehdy tolik nebylo někde k sehnání, takže ta diskuze pro mě byl nejlepší studnice informací, protože tam psali lidi svoje zážitky a zkušenosti přímo z praxe. Pamatuju si památnou větu - Nezapomeňte, že vižla není gaučolabrador, se nebude batolit někde kolem, má mít rozběháno 😀. Pro mě osobně je to, co lidi píšou takhle v diskuzi velkým zdrojem, víc než v odborných knihách, páč já mám problém odbornýmu jazyku porozumět. Nějaká vada v softvéru.

Zrzavci
Zrzavci 25.03.2026, 11:53:40 xxx.xxx.226.6

Varaxi - ukázala bych jí záznam na kameře a chtěla úhradu za tu folii, protože to vona dáma neví, ale to je celkem drahá záležitost. A má-li skutečně fungovat, musí být neporušená.

Pizda jedna. Ta sousedka, ne folie.