»
Odpověď na příspěvek uživatele
Varaxi z 05.05.2026, 08:51:28
A ano, zajistit zvířata lze poměrně snadno, pokud mám pár zvířat a zázemí. Zdědím nebo koupím usedlost, kde mám možnost těch pět oveček mít u baráku. Nebo zázemí nemám, pak je musím vybudovat. A nebo je budovat nechci či nemůžu, a pak nemám ovce.
Nepotřebujeme vydělávat, stačí nám, že víme, co jíme, a máme to levnější či dostupnější než v obchodě.
Přesně tak.
A co si budem, stěhovat se kvůli tomu na dědinu do baráku se salaší lesakm asi taky nebude.
Však jo, ale určitě pokud chci chovat pro výše zmíněné, tak pro to halt musím něco udělat. Já taky nechci přijít domů a tam najít slepice natrhaný jak starej kalendář. nechci, aby je něco slovilo, tak je zajistím. A když nechce totéž malochovatel ovcí, tak taky musí udělat víc, než jen nezbytné. Třeba i to, že tam halt musím zajet. A nebo doufat. Já bych doufat nechtěla, takže bych tam minimálně zajela. A já teda bych i vylepšila ohradu co nejvíc bych dokázala.
No já to mám nastavený tak, že bych takhle ty slepice zajistila i kdyby to nebyly slepice-mazlíci, prostě chci, aby to zvíře žilo dobře a v bezpečí. Kdybych chtěla mít ovečky, musela bych to taky nějak udělat - kvůli vlkům a nenechavým lidem, kvůli tomu, že bych nechtěla, aby mi ovce utekly z blbý ohrady, jako se to stalo na chalupě, kde jsem pak dvakrát odchytávala cizí ovci na kolejích, když jsem ji tam našla při venčení.. Chci-li chovat musím na to prostě mít podmínky a ta zvířata zabezpečit. Pokud to neudělám , tak ale pak holt musím počítat se ztrátama - a to já teda nechci. My si tady zvykli za staletí, že pohodička klídek a tabáček a můžem to mít punkově. (zase , já bych neměla ani tak, ani kdyby tu nebyl vlk, právě kvůli lidem, kvůli tomu, že ovce může vběhnout na silnici, něco způsobit, měla bych zajištěno) No tak ale se to prostě změnilo.
to všechno a mnohem víc se mohlo stát. Bez ohledu na vlka. A proto jsou lidi nakrklí - vlk akorát ukazuje, že na to lidi pekli a ono to nějak procházelo.
JO, JO, JO
A opakuju, jsem pro smysluplnou regulaci stavů vlků. Ale to je ještě daleko.
a taky souhlasím.