Přijde mi trochu - dost - připitomělý smát se tomu, když zvíře zemře. Svědčí to o určitých věcech.
Přijde mi trochu - dost - připitomělý smát se tomu, když zvíře zemře. Svědčí to o určitých věcech.
Poznáte. Protože prostě umřete. Je vám opravdu tak, že dolézt na záchod je naprosto vyčerpávající. Máte vysoký horečky, opravdu vysoký a jediný co si přejte, je umřít. Já jsem měla chřipku 2x v životě, jednou nějak po dvacítce a podruhý to bylo v roce 2017, měli jsme to s manželem oba zároveň a bylo to drsný /losovali jsme kdo vyjde se psy před barák / já jsem první dny jediný, co jsem snědla, byly tři pomeranče za den, nic jinýho tělo nechtělo - živelně jen ty pomeranče, ale bylo vyčerpávající je jíst teda. Volala jsem doktorce, že k ní nedokážu dojet, jak zle mi je, jela jsem k ní až ten čtvrtý den, kdy se mi udělalo vo fous líp. Ty čtyři dny jsem měla - bez nadsázky - čtyřicítky horečky. Až pak zpětně jsem si říkala, že ešivá to nebyl moc risk s tím bojovat takhle homodomo s acylpošem 😀 , což je můj největší kámoš, jinak léky nic. Že možná srdce dostalo velkej kouř. Normoš nachlazení, virózka, nebo nějaký horní cesty dýchací, zánět nosohltánku…. to je proti tomu opravdu rozdíl. Tohle není o nudli a kašliku.
Buggyro - vy budete vystupovati zanedlouho v církuse, jako lesní víla na černým hřebci dle toho, jak na konikovi cvičíte, mám už začít hledat angažmá? co záda na to?
Tentokrát je šance na zmrzačení víc lidí, protože jeden povede koňa, druhý bude jistit brány (kdyby se něco potento, aby brány zůstaly na místě a nevlály za ořem). A možná bude ještě třetí fotit nebo se nám posmívat nebo tak něco…
nebylo by lepčí to rovnou nafotit a pak to prodat jako grotesku?
uz sa Gustavo hral s Garonom a vyzerali ok.
HURARÁÁÁ! To jsou ale dobré zprávy. A Liška?
vcera bez akychkolvek liekov
samý dobrý zprávy?? To je suprofka. A Vy - Vám je taky líp?
spravat ako kopava zmrdna mulica, chichi,
jako já vím, že při tom ošetřování to tak ošetřující nevnímá, to je mi jasný, ale je to na druhou stranu ukázka, že mulici je líp a líp, už to není placatý odevzdaný a zubožený stvoření, ale rozcapenej smrad drzej 😀
ale bolo to velmi mile,
jo to bylo a věřím, že zrovna v ten daný moment to potěšilo nejvíc, jak mohlo. Moc hezky se na to kouká.
Doron, dobrý večer, před časem jsem Vám psala SZ, objevila jste ji?
Mohl být jen otřesený (náraz do překážky, nebo třeba unikl dravci, kočce), ale kdo ví, že jo. To stou krabicí se pochopitelně dá jen v místě, bydliště, v práci, kde má člověk tu možnost. Já už takhle - díky městu - mám pár zachráněnců, kteří narazili do skla. Jednoho ťuhýka, kterýho jsme vyrvali kočce a odjel pak do ZS, bylo to ťuhýkatý mimino, jsem ráda, že se podařilo ho zachránit. Tuhle jsem přišla domů a za brankou krásnej zvonek. Seděl a vůbec nebyl plachý, dospělec a nebyl napadený tou jejich chorobou, co si nejsem schopná zapamatovat, jak se jmenuje. Tak šel taky do krabice, domluvila jsem se se ZS, že tak za hoďku dám vědět, jak na tom je. bohužel uhynul. Asi střet s autem, nebo třeba i stáří, byl krásně vybarvený, žádný mladík. Škoda, u zvonků víc.
Dospělá slepice je proti kokcidiím téměř uplně odolná
aha! Tak supr.
Ne, přesně tak- já chovat nebudu, nevím, co bych si pak s tou drobotinou počala. Já si prostě splním sen, že pomůžu pár chuderám, udělám jim welness a budu se na ně koukat, jak si užívaj. Vono to nějak uklidňuje, či čo. Řikám tomu terapie slepicí 😀 Už mám předobjednaný hobliny u tesařů, co nám dělali střechu, vím, kde pořídit slámu do hnízd. Jsem na startu 😀
Díky, díky, nechci nic podcenit, ale na druhou stranu zase do nich ládovat kde co, zbytečně. I vzhledem k tomu, že to člověk potom jí, že jo. ty vejce myslím.
Já se děsně těšim, výběh už je skorem celý zapletivovaný, už jen jedno pole, kde je to u zdi, pak to dole ještě zakrýt ty konce pletiva, hodit nahoru makrolon před kurník, vyrobit dveře do výběhu, 2x dveře do kurníku a ……. PAK TO PŘIJDE. Už si proto jdu objednat ty krmítka, pítka, snáškový hnízdečka…. abych se mohla těšit víc. 😀 Ano vím, blásen jsem, ale to mi nevadí. Teď chodím zatím k sousedovic slípkám, jsou tam čtyři mlaďasky, starý brécy by jim šécko sežraly, tak jim dávám zvlášť a pak dozoruju, aby se na ně nevytahovaly a mlaďasky taky měly něco z toho, co jim nesu.
U nás - Rakovnicko - včera první jiřička.
Hm…. záleží na úhlu pohledu….
😂
Díkec - tak to už je 2x , že někdo nepoužívá, tak uvidíme co dál.
Ty kokcidie - hrozí to nějak hodně?
Horsana:😂😂
A salatik pre damu 😊
Horsano - chápu to dobře, že nebezpečí na planinách zažehnáno? Že to Gustávo Tény a císařovna Něha ustáli?
Mr. Fox je úžasnej. Přivolala jsem svou drahou půli k počítadlu ondynoj a s úsměvem jak dva blbečci jsme koukali na ten liščí dokument…. Jsem ráda, že nejsem úplně závistivec, páč to bych už pukla závistí 😀
A já jsem včera viděla a slyšela nad hlavou přelétat jeřába - úžasný.
Jé králíček! Měla jste ho vzít do krabice - pokud by to bylo možné - a nechat tak hodinku v klidu, po tmě, bez jídla, vody a kdyby se nevzpamatoval a neodletěl zavolat do záchranné stanice, oni by si ho vyzvedli.
díky - přesně tak to s tím Roboranem mám v úmyslu, stejně jako dávám už roky ohařům, občas prostě do jídla.
Jdu objednávat to vybavení konečně! Vim, že křemelinu musím, takže tu taky vezmu, ale
co todle? Mám to pořídit? Nebo to může suplovat něco domácího - jako je octová voda, česnek ve vodě??
https://www.hradsky-sunk.cz/acidomid-drubez-3-litr-prevence-kokcidii-bakteri-a-plisni
Díky za konzultaci.
Jo a Roboran bych chtěla koupit, mám?
Horsano!! Vynašla jsem si , co ta zkratka znamená, páč jsem nevědíla. a teď teda fest držím palce, moc a moc protože tohle není možný, není!! Já pevně doufám , že napíšete něco, co nebude úplně špatný .
Pro mě je to takovej soubor činností, zvykání, navádění na běžný denní režim, který doma mme. Je to věc, na kterou se cíleně v té době zaměřím,je pro mě primární. Všechno ostatní není pro mě tak důležité jako to, aby se to štěněti(psu z útulku) ochodilo, aby mu to přišlo normální. Když jsme si brali Bubinku 2 - z útulku, kde řvala jako prokopnutá,až si vyřvala hlas, protože nedávala samotu, útulek. . Proto jsme si ji brali i když jsme ještě neměli optimální podmínky /druhá fena, kocour, stavba -nevěděla jsem, jak to může fungovat,bylo to proti všem mým vnitřním pravidlům), tak od prvního momentu, co přišla domů, bylo vše zaměřené na to, aby si zvykla. Že tady je doma a že je normální, že odcházíme. ¨Moc jsem se tehdy těšila na slavnost v naší vesnici, ale bylo jasný , že mám úkol někde jinde. Podle mě, nebo takhle . pro mě, je tohle fakt priorita a to od prvního momentu, kdy štěně či psa přivedu dom. Aby okamžitě pochopil, že sice odjedu, ale hned se vracím.
Pani Buggyro - máte můj velký obdiv za to, co s těmi dětmi děláte. To sem ešče chtěla napsagt a tetkon musim zpátky k zéli na plotně.
Probíhám dovolenkově, ale tohle musím.
Já toho koňa milujůůů 😀