chudínek….
chudínek….
A to že bude v králíkárně omezí snůšku? Nemám králikárnu, spálili jsme ji, byla hnusná.
Nesmí se plést ani nohy, na to zvýšený pozor. Kloaka nikdy nespí!
😀 to je cajk, nepiju.
Nesmělo se také vyšívat, zašívat, nebo plést – jinak by tím hospodyně zašily „Årschala“ (prdelky) drůbeži, a ta by celý rok nesnášela vejce.
a jak dlouho?? Na začátku března se budu starat sousedům vo slepičky, tak abych věděla, kdy přestat vyšívat 😀
A já jsem včera měla hezký setkání při ohaří vycházce. U koníku jsme se dali do řeči se slečnou a její maminkou, která ji tam přivezla - vídávám je tam často . Holčina tam, jak jsem zjistila, dojíždí za koníkem , resp. kobylkou - jednou ze zachráněných, které tam jsou. Kobylce je osm let a před třemi lety se jí člověk ani nemohl dotknout na hlavě. A včera mi předvedla jak dává jednu nožičkůůů, druhou nožičkůůů, dělá otočku a dává pusinky 😀 😀 . Hrozně moc se mi líbí, když někdo se zvířetem nějak, jakkoliv, hlavně hezky pracuje, bylo vidět ten vztah -i když kobylka není vůbec její. Přijela tam za ní - resp. maminka ji přivezla - i v tom počasí, co bylo včera, pobyla tam s ní, něco si pokutily spolu….. Hezky se na to koukalo, i proto, že slečna krásná jak modelka a přesto, žádnej nafuněnec,moc milá, bylo vidět, že na kobylce jí záleží……. to člověka vždycky potěší, když potká normálního mlaďocha. Nechodí si tam zajezdit a fertig, starejte se, chodí tam prostě za tou kobylkou.
Tak už se vracíme k tématu - bohužel, nicméně, pokud by jim to napařili opravdu natvrdo, budu jásat:
Já taky. Odhaduji, že začátek bude plus, minus stejnej, pak už se to provedení bude zásadně rozcházet a skončíme tak, jak kdyby to vyrábělo pětiletý dítě 😀 . Musím začít shánět ty proutky. až přijde vobleva. Tetkon mám moc práce se psy závějovitými.
Tak už to mám, hurá strana 72, dne 7.1.
u nas tez snehove nadseni
mám konecně ten strom, ale nemožu najít to video, jak z toho paní vyrobila tu dekoraci s kytičkama ke dveřím, bylo to tady???
Tie dekubity vyzeraju uz lepsie,
JOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO A JEŠTĚ 100X JOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO.
a co ON, tiež vyzerá lepšie? Papká. Brouček malinkej statečnej.
No a záda , záda, co s nima? Podpůrnej pás, teplo, kostivalová mast……… a pak prášky?
Eh - doufám, že ten můj poslední příspěvek nevyznívá blbě, bylo už na čase - spíš po čase - jít do peří, tak jsem psala velmi zkratkovitě, prostě Horsano jsou momenty, kdy přijmout nabízenou pomoc je jen dobře. Takhle to bylo míněno, no a my ostaní si o tu potřebnou informaci prostě řeknem a uděláme.
Nu tak letos přelínaj jako prt! 😀
Horsano mozgovej aktivity netreba, treba je dát nám vědět. A tedy každý z nás, kdo chce vědět, prostě napíše SZ Horsaně a Vy mu jdo ní odpovíte tu potřebnou informaci.
Takhle jednoduché to je.
U nás dneska krása sněhová, moc jsem si to užila, nefučelo, mrzlo tak krásně akorát příjemně. Uvědomila jsem si, že jsem letos vlastně nevytáhla rukavice, krom začátku zimy, než to padlo pod nulu, ty nízký přednulový teploty moje kůže nedává a mám masakrálně rozpraskaný ruce, ale jak to slede pod - tak pohodička . Ohaři nadšení a já jsem si na začátku procházky povídala s milou kobylkou a její majitelkou. Kobylce je osm, ještě před třemi lety jí nikdo nemohl sáhnout na hlavu (zachráněnec) a dneska mi ukazovala, jak umí podat jednu nožičku, druhou nožičku, jak umí udělat otočku a dát pusinku 😀 a pak furt chtěla dávat pusinku a furt chtěla dávat pusinku, moc hezky se mi na to dívalo. Úžsasný odpoledne jsem měla. Ohaři si užívali, musela jsem neustále Rumíčkovi výkopovat sníh, Tali dělala šprtku a aji na vídejo jsem natočila, jak jsme potkali srnčí a Tali šla radši domů 😀
copak - hráli si na rybí trhy? 😀
Ano o nižší keře lehce přes metr, ten skalník se tak udržovat lehkým střihem dá, když budu opatrná. O střihu ořechoplodců a tavolníků vím. Máme zahradu na chalupě dvacet let a oba tyhle keře tam mám.
Bodlinko! To je obláček krásy a něhy. Má i něžnou povahu? Nebo to je přelud, je úžasnej. a jeho ségra?
No hele, já se přiznám, že jsem v takové časové tísni, že to nemožu všem přeposílat, to opravdu nestíhám, mít přehled, já jsem Horsaně napsala do SZ už samostatně hned ráno.
My taky, my taky máme sněha! Krása je to, těším se na odpolední venčení. A jaro už ale pomaličku fstává, vím to, sýkorky na ořešáku to říkaly 😀 . Já se taky nehodlám honit se sazeničkama. To popadlo letos drahou půli, i koupila jsem mu miniskleníček, výsevovej suprstrát, vybral si semínka a já už teď vím, že jak to vzejde, tak to taky padne , no. Páč on nemá čas se starat, protože staví a mně tyhle rostlinkový miminka nejdou. vždycky mi cípnou :-/
Ale vymyslela jsem konečně jak budu zařizovat jeden kout zahrady. Já vím, že tam se pokusím o malou loučku a furt jsem špekulovala jak u toho plotu k sousedům. Ešivá nějaký něco stálezelený, nebo třeba ořechoplodce, tavolníky, který pak mají zase v zimě zajímavý suchý květenství…. nebyla jsem schopná se rozhodnout, jediný co bylo jasný byla výška, že to nechci moc vysoký, jen respektovat výšku plotu souseda - tak metr a půl? A nakonec mi z toho vyšel skalník 😀 , keř který byl pro mě tak trochu tabu, protože ho mám vizualizovaný jako lapač pavučin. A buď moc vysoký, nebo moc nízký. Výhodu má ale v tom, že jak květy - pro opylovače, tak bobule - pro ptáky, takže to je supr . No a narazila jsem na skalník rozkladitý, který není takový obr a když ho budu s citem udržovat v požadovaný velikosti, tak to bude akorát. Se mi včera výrazně zahradnicky ulevilo 😀
SZ
Zveřejňovat ne