Haloooooooooooo? Budoucí slepičářka v nesnázích! 😀
Jak velký balení Křemeliny mám koupit? Ešivá dobře chápu, je to jemný prášek, který naházím na stěny kurníku, trochu sýpnu do snáškovýho místa a něco do popeliště. Ale absolutně nemám představu kolik. Jak dlouho mi to vydrží? Mám vzít 1,5 kg balení, nebo 5 kg? Aby to zbytečně třeba nevlhlo?
Děkuju, děkuju, děkuju.
EDIT už nic, už sem to nevydržela a koupila to kilo a půl 😀
Odpověď na příspěvek uživatele Horsana z 15.04.2026, 11:28:14
Viváááát pipina jeden sladká ryšavá nejkrásnější❤️ a zas mám hubu kolem celý hlavy. tohle přesně byla zpráva, kterou potřebuju, páč vyřizuju nepříjemnou věc a odběhla jsem od toho. Dobře jsem udělala, brouček malej, jak je živoučkej.
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 14.04.2026, 13:19:05
kdy tu práci udělá, ale prý mu to nemusím každý rok připomínat…
aj - jaj, má rada zní, zapřáhnout se za komprďák a prostě si ho odvléct na místo potřebné a zkusit se do toho pustit - což pro -vás nebývá problém. Otázka je, zda s NÍM pohne pohled na Vás, jak si šikovně poradíte i bez něj??? Zda jej to aktivuje?
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 14.04.2026, 12:11:49
hm - jsem si říkala, že když je to v zemi, že by to mělo něco vydržet. ? říkám si , je toho sto metrů…. v počtu metrů je síla??? 😀
Komprďák byl dobrej tah, jen bylo těžší ho pod ten stromek dostat, protože já jsem na velkou ránu, na drahé půli nešetřím, takže jsem koupila obří hovado 😀 a musela ho nejdřív schovat u sousedů, dole ve vesnici, pak nechat 23.12. když byl drahý polovina v práci a já matlala saláta, přivézt a prdnout pod stromek. A to sem teda koukala 😀 . Ale jsem dobrá, i jsem ho dokázala dárkově zabalit. Stromek pak trčel do prostoru, že jsme se museli probojovávat větvema 😀. Naštěstí jen ty dva dny. Ale je to velkej pomocník. Kdybyste o něm někdy uvažovala, tak mám velkorozbor od kolegů a jedna z důležitejch věcí je - nebrat bezolejovej. Je to sice jakoby bezúdržby, že nemusíte dolívat ten olej, ale brzo se to rozbije.
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 14.04.2026, 11:17:33
“já jsem prodělala chřipku jednou za život” úplně neobstojí, pokud se bavíme v této rovině, protože dotčená osoba dost pravděpodobně prodělala chřipek pěkných pár,
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 14.04.2026, 11:29:00
No ty přece, co si kupujete (nebo už koupila?) na přidělávání drátěnky k voliéře!
a jo táák! Nekoupila. zavrhla,páč mi to tady dobře rozmluvily. Já jsem nakonec koupila místo toho drahé půli k vánocům obří komprďák a k tomu nastřelovačku. A to bylo- teda ešče je, páč zbývá ešče nastřílet poslední pole-spíš políčko a vyrobit dveře do voliéry. Dělá se to s tím moc dobře.
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 14.04.2026, 10:04:00
No já si říkala, že ty čtyři, jestli to nebyla moc velká darda, tělo se pak dalo do léčby, to jasně, ale ty čtyři dny byl fakt nářez. Když pak přišel covid, říkala jsem si, jestli to je horší než křípka, tak nazdar bazar, co budu dělat - kvůli psům, to už ven nedolezu. Naštěstí ten koviďák tak děsnej nebyl.
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 14.04.2026, 09:09:11
No asi to bezpříznakově taky jde - ale jak by to zjistili?
Já to beru tak - obří teplota, silný pocit nemoci = křípka, co je míň -jako je nudle, kašlik, pálení v krku, lehce zvýšená teplota je prostě nějaký nachlazení či lehká viróza typu zánět nosohltanu. Za křípku beru to, co mě sejme v kolenou ostatní ne.
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 14.04.2026, 10:36:04
e-hm, ty dva metry výšky mi unikly 😀 😀 já jsem matla, no. střihnout by se to dalo…. otázka je to rozpletení, když to střihnu…. a pak vítr, pravda je, že jsem si trapně myslela zatluču , 4 max 6 roxorů, upevním a bude……….vítr jsem podcenila.
Já se tý ptačí sítě “bojím” , že to s ní bude boj, nejsem vůbec trpělivá, za chvíli začnu řvát vzteky, druhá půle se mi bude smát, ohaři utečou………… bude se to do sebe zasekávat, já to roztrhám vzteky…….. co?
Myšlenka?? budu moci vyhánět slípky na kousek toho obecního pozemku. A škudlivě se mi nechce až tak moc investovat do oplocení tam, bude to tak 2 -3 metry min. na nějakých 15 m. Asi.
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 14.04.2026, 08:50:07
no ale rýmička nemůže být křípka a křípka asi nebude bezpříznaková, ne? Prostě chřipka s tělem lomcuje. Já ani asi rýmu kašel neměla?? ale to už nevím, postatný bylo, že byla jsem prostě mrtvá 😀
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 14.04.2026, 08:39:08
Hele Vy Laňko - na kuním cvičení si sakra dávejte pozóra, abyste ty záda měla připlesklý k podložce, netahat pupek zádama je základ. Dýchejte u toho, poctivě dýchejte /při zátěži nádech, při úlevě výdech/. Radši toho utáhněte míň, ale tak, abyste nedávala těm zádům kouř a dýchala u toho, ono pak se totiž naopak správně naposiluje ten pupek, co potřebujete, uvidíte ten rozdíl, jak se pupek zpevňuje. Není to jen o slepým tvrdým cvičení, ty záda musíte vnímat, stejně jako ten dech, obé hraje výraznou roli. A po cvičení si klekněte na čtyři a ty záda prodejchejte, jakobyste do nich dejchala.