Odpověď na příspěvek uživatele bassrock z 14.05.2026, 13:23:34
Nejsem koňák a uvědomuju si, že ne každý vnímá homeo jako něco, co může pomoci. Nicméně - max. neudělá nic, říkám na to já.
Dala by se zkusit Arnica Montana? Je v lidské homeopatii indikována právě při artróze.
Arnica montana (prha arnika) je v homeopatii i fytoterapii považována za jeden z nejúčinnějších prostředků při potížích s klouby a pohybovým aparátem, včetně projevů artrózy. Působí analgeticky (proti bolesti), protizánětlivě a urychluje hojení.
edit - tady pak rozepsáno, který homeo při kterých projevech.
Tak mě to Horsany vyprávění inspirovalo, já jsem letos zatím neměla moc čas malovat, nevím, jak to s kalendářem bude, ale ………. kdyby jo, kdybych stihla namalovat dostatek obrázků, tak tenhle tam bude určitě 😀
Odpověď na příspěvek uživatele Horsana z 11.05.2026, 10:28:26
HOR-SA-NO!
Picujuc, bohujuc a slubujuc strasnu pomstu som do jednej rano zbudovala taku malu ohradku, ze dufam, ze ked budu skusat, ze dostanu supu, ze ich to posadi na prdel.
Já se nemožu smát, chápejte to, kdykoliv se začnu smát, spustí to šílenej kašel, ten spustí zmítání, páč mě to bolí a vypadám, jak když jsem se taky snažila dostat z tej vašej ohradky a dostala taku šupu, že to se mnou fláklo.
A to jsem sem jen přišla říct, že na základě diskuze o CBD kapkách jsem se rozhodla na sobě udělat pokus a přes to, že to tady už nějakou dobu mám - přišlo to jako dárek za objednávku v lékárně - jsem to nezkoušela. Teď jsem si v šest ráno dala jednu kapku pod jazyk a musím říct, že mi to velmi rychle udělalo v krku to, že mě tam přestalo škrabat a vydrželo to asi tři hodiny.
Tak tetkon bych už ráda, aby bylo zítra ráno a já si mohla zkusit dát další kapku, páč píšou jednou denně.
Odpověď na příspěvek uživatele Anežka z 07.05.2026, 12:22:42
Ano , Anežko, udělejte z toho něco hezkýho, zábavu, ne to, že musí. To pak jde vše snadněji. A pokud použijete ten klikr /v jednom z těch odkazů někde byl i hezký návod, jak s ním začít, učit, pracovat/ uvidíte - nejen u té vody - jak bude pesana učení, cvičení bavit. Ještě k tomu koupání - nevím, co máte za hafana, ale ono časté koupání není vůbec dobře - pro kůži. Tak ať se vám daří. A nezapomeňte, musíte opravdu pomalu. Má-li pejsek rád nějakou hračku, zapojte ji taky. Třeba tím, že až se za čas osmělí a nebude v takové panice, si s ní budete hrát ve vodě tak, aby ho to zaujalo a on si pak pro ni třeba půjde.
Odpověď na příspěvek uživatele Horsana z 07.05.2026, 12:18:14
ano - věci se někdy řetězí. Kdybyste kdysi dávno nepotkala Lysenka…. asi by se pro Zoranka takhle nemusely nařetězit. A stopro se tehdy řetězily aji pro Lysenka.
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 07.05.2026, 11:29:36
Tomu, aby se něco takhle šťastně zvrtlo, asi musí prostě být “vesmír nakloněn”.
Tak.
Kolik je koníků, které nemají to štěstí, jako měl Zoranko. “Někdo se v tu dobu prostě díval”. Kdyby se nedíval, Horsana tam prostě nebude, nebo rozhodne opačně, nebo…….
Odpověď na příspěvek uživatele tetrivek z 07.05.2026, 11:48:09
Já se přiznám, že od té doby, co jsme se přestěhovali do Domečku, už nepotřebuju vyjet vůbec nikam, mám kolem sebe moje milovaný Lužky a Novohradky v malým, takže mi vůbec nevadí, že z časových důvodů během rekonstrukce nejde vyrazit tam a nebo tam. I kdyby to pak nakonec už nešlo nikdy - ta příroda kolem mě, kterou teď mám, mi plně dostačuje.Něco jsem procestovala a teď si můžu vybrat jestli udělám pět kroků doleva a jsem v lese, nebo doprava a jsem na loukách.
Odpověď na příspěvek uživatele Fatia z 07.05.2026, 11:11:58
Slovo hostka mi taky trhá uši, ale to je vývoj jazyka. Před 120 lety někomu mohla trhat uši doktorka, profesorka.
to mě nenapadlo, pravdu máš. Ale…………. pro mě, popravdě, než aby to bylo pro ženu vylepšení, tak je to jakoby trapárna, zní mi to prostě fakt blbě. Pravda, na doktorku jsem zvyklá, ale prostě hostka je TRAPNÝÝÝÝÝÝÝÝÝÝÝÝÝÝÝÝÝÝÝÝÝÝÝÝÝ 😀
poslouchám
čtení knížek, není to rozhovor, není to reportáž.
no…….někdo to napsal, někdo to čte…….. něco takovýho to musí být, je to třeba jeho názor, nebo tak něco, komentář k tomu, výpis, nebo tak…………. ok. může to být třebas něco speciálního, pro co se tohle slovo hodí? Nicméně podcastem je označován i hovor dvou lidí - to je prostě rozhovor - podcast o výchově psů s trenérem psů je prachsprostej rozhovor.
Odpověď na příspěvek uživatele Varaxi z 07.05.2026, 11:08:55
ale běžte tohle vysvětlovat lidem, kteří ztratili půlku rodiny při zemětřesení, ve válce nebo podobné katastrofě. A co holocaust, to si to ti Židi, homosexuálové a postižení nějak zasloužili?
Tohle jsou asi tak velký věci, že je nepřetlačíte? Nevím.
Plus do toho může hrát svou roli i to, že si s sebou jedinec historicky nese něco z dob pradávných a sám si sobě zadal se s tím v tomhle životě srovnat? A někdy ??- “říká se” - a někdy tak přecení své budoucí síly, že si do budoucího života naloží až moc, aby to měl tzv. rychle vyřešené??
Odpověď na příspěvek uživatele Tom50 z 07.05.2026, 10:51:32
Ahááá?? Děkuju- tohle mě vůbec nenapadlo s tou plísní!! Zatím jsem ten Váš příspěvek jen proběhla, podrobněji přečtu později, ale i v té rychlosti - díky za vysvětlení, mi to přišlo divný právě, že by včely do toho nejlepšího produktu, který vyrábějí, dávaly humusy. Tak se zase ukazuje, jak moudrý voni, holky , jsou.
edit - nedalo mi to, pročetla jsem si to v menší rychlosti a znovu díky
Varaxi, Sarah - přesně tak. Když vezmu toho souseda na chalupě, měl obří, obří stáda ovcí, statek……syn se trhnul- asi bych řekla i rodinné spory, páč ten soused býval - se stářím se trochu změnil, dost takovej ten echtsedlák - a žije ve městě. Soused statek prodal, přestěhoval se do domku, má stádečko ovcí, nějaký husy, slepice, po šarplaninci si pořídil čuvače, až zemře, syn rozhodně pokračovat nebude. A není to vlkama, je to změnou životního stylu.
Odpověď na příspěvek uživatele acher z 07.05.2026, 10:39:41
Tohodle pána moc nemusím, nicméně slovo podcast mi taky už hodně dlouho leží v žaludku i opýtala jsem se na to mladé kolegyně…….snažila se mi to osvětlit a následně jsme došly spolu k tomu, že to je hovadina. V jednu chvíli mě napadlo, že by mohlo jít původně o označení toho, když jeden člověk sám v monologu něco říká. Ale ani to ne, páč to je pak právě třeba ta reportáž, komentář. takže tohle slovo je ………úplně ……na??? Ano to slovo začíná na H a označuje něco, co je na nic.
A co mi hrozně, ale fakt hrozně leží v žaludku je slovo HOSTKA!!!!!!!!!!!!!!!!! Týýý vole, pardon, týýývole to je něco příšernýho, příšernýho. A říkám to jako žena, žena samostatná, celkem bych řekla soběstačná, která si ale váží mužů /těch,kteří jsou normální a nejsou to idioti/ . Kdyby mě takhle někdo nazval, okamžitě odcházím. I kdyby to měl být PODKÁST mýho života 😀