moze pouzit ladicku, ze jej to dala maserka
a co to jako má udělat? Krom toho, že to zabíjí koně a lidi v blízkým i širokoým okolí?
moze pouzit ladicku, ze jej to dala maserka
a co to jako má udělat? Krom toho, že to zabíjí koně a lidi v blízkým i širokoým okolí?
Je to zazracny chlapec
🐴 = ☀️ (bohužel tu nejni hvjézdička) a Vy jste taky hvjézdička.
Já ani nedýchám, když jdu čist apdejt.
Brouček, brouček malinkej statečnej.
To mám dobrý, kohout nebude.
To ano, ale zároveň snese dobře i méně světla - mně v koupelně krásně kvete, je mu tam dobře, když jsem ho dala na jiné místo, kde měl světla víc, tak tolik pěknej nebyl
A já se taky podělím - je tam pak dole dobrej seznam:
https://www.jaksinavrhnoutzahradu.cz/co-zasadit-pod-orech-oresak/
No říkala jsem si, já teď přesně nevím tu šířku, tak abych se nesekla a nekupovala zbytečnost. Mohla bych to pak dát Mousesovi třeba na ven, ale ten tam má svůj zateplenej domeček už.
No chci tam - krmítko a pítko, ale říkala jsem si, jestli tam nekoupit nějaký normoš, obyčejný, aby si to čistě jen vyzobávaly, bez toho nástupu.
už máte jo? No já nemám blešák nikde, takže budu muset sáhnout po něčem takhle. musím ale zjistit, zda se mi tam vejdou dvě vedle sebe :o přije mi to buclatý.
Dumám, jestli není blbost to nášlapný krmítko kupovat i dovnitř kurníku???
Supr -díky
Buggyro - vy jste tehdy sháněla
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/213984307/prouteny-pelisek.php
Buggyra Acher
Ta proutěná kukaň ale není blbá ani na čmelíky
Máme tři proutěné kukaně,letité.
ahá? Já myslela, že mezi tím, jak jsou tam ty mezery všade, a tak, že se mají kam schovat, zalézt a že pak ji mají právě naservírovanou na stole
Vyfotím.
dík, když to vyjde, jinak si s tím nedělejte starosti
takže je pro ně atraktivní vše, co se hýbe.
takže fontánu, abych jim tam instalovala 😀 . Ne musej počkat, jednou bude potůček, zatim prt. Ale v létě se s nima možná Rumouš podělí o fontánu
https://www.lidl.cz/assets/609ed307ea16beb9fde1c57f2560aa62.jpeg
Dobře -díky, to já jen, že sousedovic slípky jsem už zažila při svým hlídání kvokat dvě, ta jedna byla hodně vytrvalá. A protože tam mají jen jedno místo, kam snášejí - ten barel a protože ona byla taky z těch urputných - občas jsem ji vystrnadila ven, ať se jde napít a najíst - tak ty ostatní holky snášely kam se dalo. A sůseda nemá žádný plemeno.
Mně by se nejvíc, úplně nejvíc líbila ta proutěná kukaň, to je nejvíc přirozený takový, enemže - jsem protičmolíková četa,tak jsem ji se smutkem v duši škrtla ze seznamu - možná ji dám vždy v létě aspoň ven, jako kompromis.
a tuto mi přijde dobrý - stojí to na zemi, není to přidělaný ke zdi, takže to čapnu, vyndám ven a vysprchuju! (Nemá to ale záclonky. Mohla bych jim tam přiděla žaluzie 😀 😀) Jen bych asi víc zatížila nožičky, aby to bylo stabilnější. Přijde mi, že se to vrklá
Pro psy jak? Jako napustit taky vanu?
Buggyro - tu epsomskou sůl - nekupujte si ji s levandulí. já dostala s levandulovými květy… ráchala se blaženě……….. a pak to nemohla dostat z vlasů, ty květy. 😀
Zoranko v ramci normy ok,
to je dobrá, dobrá, vynikající zpráva!!! děkujeme.
ja KO,
to neni dobrá zpráva, takže okamžitě do peří
My teď rozhodně vydržíme a budeme se řídit heslem - žádné zprávy = dobré správy a Vy spěte , krásně, dlouze a odpočinkově. A nechajte si zdať o Foxovi, ako behá s táckom na makovici 😀
Hele -to je dobrej nápad, jak ty slepice zabavit - třeba na zimu, ať to nemaj tak jednoduchý, co?
No na to antikvokání - pro mě jako naprostou lajku - by tahle funkce byla fajn. promyslím to, ale …mě by se právě spíš , mnohem spíš líbilo něco obyčejnějšího, přirozenějšího pro ty slepice. I když ony to asi zase tak moc neřeší, já vím.
Bedýnky od banánů bych tam neměla kam dát, to by zabralo moc místa, ale věřím, že paní Hnědka Norisová vybrala dobře, to zase jo.
🤣.
jste mi připomněla mě samou, když k nám do práce po práci začal chodit na vést trénink týpek, co cvičil policajty. Začli jsme cvičit a já si říkám - booože, to je takový cvičení pro frndy, aby měly pocit, že něco dělaj, no tak to tady na to asi kašlu……….. druhej den jsem já nemohla dělat vůbec nic 😀 . Měl to dokonale vymakaný, takový cvičení, kdy člověk zjistil, že má svaly o kterých vůbec nevěděl. A protože se taky furt hýbu, měla jsem za to, že levou zadní. No… jo, levou zadní jsem za sebou pak tahala, jak jsem nemohla chodit 😀 a celou tu dobu, co jsem chodila cvičit jsem měla neskutečnou, neskutečnou fyzičku - byla jsem fakt kua ta kuna 😀 . Pak do toho hodil vidle kovid a on už nechodí, takže cvíčko není. Si tak šmrdlám doma, co si pamatuju, že jsme cvičili, jenže takhle je to spíš právě to cvičení pro frndy, bohužel.
Všechno kromě přidělané podložky vám bude zalézat do toho zásobníku, kam se mají skutálet vejce,
Jo, to je logický, dobře. A je vlastně vůbec nutný kupovat to s tím zásobníkem - jaký má kdo zkušenosti? Když se starám o slepičky u sousedů, tak holky mají jako snáškový hnízdo barel položenej na bok a v tom trochu - leckdy vůbec ne - sušenýho sena. Já jim ho tam teda dávám, když tam jsem, ale někdy přijdu a nemají to tam nandaný. A jak se tam holky střídají, tak jsou tam třeba tři, čtyři vajíčka a nikdy žádný rozbitý nebylo. Tak jestli se na to nevykašlat, aby mohly mít právě tu podestýlku, což mi přijde pro tu slípku lepčejší? Zase je ale asi fakt - že když to vajíčko “odjede” , tím pádem ona ho nemá, nemá na čem sedět, tak jí to nepodporuje třebas v kvokání? :o (úvaha lajky)
nášlapné krmidlo jednoduše, každý den ho prošlápnu, jestli se otvírá
okáčko, dík budu praktikovat taktéž
Ty dva až tři dny jsem to dělala tak, že
ajo, však je to logický!! Jsem blbá a myslím, že jsem to i někde kdysi v diskuzi četla, že to takhle někdo dělal . Já se občas, když se ponořím do nějaký věci zasukuju a nevidím zjevná řešení a zbytečně to komplikuju.
většinou je jedna nevyužitá
já si to taky myslím. a možná, že budou nakonec všechny chodit třeba i jen do té jedné- jsem zvědavá, kterou budou preferovat. stopro, stopro to bude ta obyčejná, bez záclonky 😀
Dumám nad tím, zda nechat ty snáškový hnízda tak, jak jsou uvnitř zařízený - tím “tou podložkou”, která min. v tom lepším se záclonkou uchová ty vajca v čistotě. A nebo tam dát přirozenou podestýlku nějakou - ořešákový listí třeba, který zároveň bude protičmolikový. To přirozený mi přijde lepší pro slípky, to umělohmotný pro vejce. Hodim si korunou?