nemozem sa ani hnut,
mno, tak hlavně….. aby se zas o slovo nepřihlásila zdravá strava …."som sa v noci v lese spektakularne a opakovane zosrala."
to by pak bol ozajstný průser 😀
nemozem sa ani hnut,
mno, tak hlavně….. aby se zas o slovo nepřihlásila zdravá strava …."som sa v noci v lese spektakularne a opakovane zosrala."
to by pak bol ozajstný průser 😀
Já držim, i to co nemám. Aspoň, že to šlo dolů?
A to znamená, případně co? co se mu děje? Já se v tomhle nevyznám.
Tam je jedna která, když přijdu, tak dělá jóžing, hopiká a pobíhá a vyskakuje….. 😀 včera jsem ji našla uprchlou z výběha, čekala u těch vrátek ze sadu, kterýma tam chodím . Nesla jsem jim naklíčenou přenici v mističce, čupla jsem si na bobek a nechala jí, ať si vybere pár zrníček jen tak pro sebe, bez dohadování se s ostatníma. Asi mám slepičí nejku 😀
Já taky vždycky právě hned při vstupu rozhazuju povětšinou odpustky. a Když jim nesu něco, nějakou svačinku, naškubanou travičku, sypu to vždy v pásu, ne na jedno místo, aby se nepraly zbytečně, aby se k tomu mohla dostat každá. A těm dvěma ostýchavým to dávám úplně mimo ostatní rejdění.
Uvědomila jsem si, že díky těm pipinám nemám co dávat na kompost 😀 - trochu přeháním, ale je to fakt, spoustu toho natahám k nim. Musím se se sousedkou dohodnout, že bych si tam vždycky v barelu nabrala pšenku a dala jim naklíčit.
To asi nevadí, ne, že by měly klíčený celorok - však mají jen ten vydupanej výběh. Je to proti něčemu?
A ještě dotaz - mám ve svém seznamu napsáno, že maso jednou týdně, ale tyhle holky z vydupaného - že u nich nevadí, když jim mrsknu častějš?
https://www.novinky.cz/clanek/koktejl-vypustena-orlice-tonicka-kterou-15-let-sledovali-neprezila-souboj-40567421#source=hp&seq_no=1&dop_ab_variant=1651501&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&utm_campaign=abtest302_asistent_url_varBB&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
to je škoda.☹️
JO a!! I fčéra zase vosum vajíček! Sousedi se sice už vrátili, ale prý si je mám ještě sebrat. To mám radost ale, helejte!! Jak malinko stačilo to těm holkám obohatit a zdvojnásobila jsem to. Ale mě stejně nevíc baví je pozorovat. Je to vlastně takovej nenáročnej mazlíček pro dny, kdy nic nechcete, vůbec nic, jen bejt a čučet. Oni taky nic nechtěj, když se teda prokopete do výběhu přes nános čekajících slepiček, který vědí, že nesete.
koukat na ty konzervanty
a jo - to asi máte hlubokou pravdu, ale já se v tomhle naprosto vůbec teda nevyznám, co je co, a co vadí a co ne :-/. U nás a u psů to řešit nemusím, psi dostávají syrový maso, my tak nějak normální stravu, kde o kvalitě vím, takže do tohodle vůbec nevidím ☹️
Má prosím někdo přehled, čemu se mám vyhýbat?
já jsem včera koukla jen v rychlosti, musím se podívat víc, díky
že ona hodí blinkr doleva ( ona má totiž takovej tik, že se uklání hlavou doleva) a přitom běží doprava, kráva.”
jak jí mohli dát řidičák? 😀
drvodělko - to je božan prostě. U těch slepic a v tý krabici 😀 😀
Jediti! To sou housky! ❤️
tady taky gmo bez a za půlku
Jojo, mám jednu vyhlídnutou, kousek opodál, i si tam dojedu sama, jen musím prozkoumat nabídku přímo v krámku, nemají webovky. Rabbit - jako to řeznictví?
Mňam. U nás teda mají hlavu za 29, ale masa jak u rasa, to taky podělim šécko. a ešče z toho udělám ohaříkům sušenky.
, ale dost drahý. Myslím, že to moc řešíte
aha, díky - tak drahý, dobře - kouknu dál. Já hlavně chci, aby to bylo GMO fuč, když to jíme. A pak aby to bylo stejnou měrou dobrý pro ně a nic jim nechybělo. Jasně, u psů taky jedu svojí lajnu, ale tam už vim, tady vim kulovaný - nebo převážně kulovaný ,ale nechci - tím spíš, co vidím kolem sebe - to udělat špatně, když vím, že to můžu udělat dobře. Takže chci do začátku to, co už někdo umí a udělal a pak , jak budu zdělaná 😀 si to taky přehodím na svoje, až uvidím co můžu, co ne.
Ještě pořád mám dostatek času, s kurníkem nehnuto, ale už prej si mám postupně pořizovat, ať se to nekupuje najednou, tož tak činím. Koupila jsem i sponkovačku - pjoumatickou! Na to pletivo, aby se s tím drahá půle nemusel crcat a razdva to tam hanulákal, když už mu Jéžišek nadělil ten pořádnej komprďák.
Acher - jako jo, ale já začínám. Zatím si netroufnu jim to míchat sama. věci bokem jo, ale nějaký základ chci, aby měly, jak mají mít.
prosím - co na tom složení vidíte špatně? se nevyznám, že jo. U sousedů jede pšenice a sem tam nasypat sypkou směs, plus zbytky. tak úplně nemám jak odkoukat.
Moc díky - aj už to vidím s tou dopravou - to se na to teda nedostanu, páč se svejma 4-6 kouskama bych nákup za 4 litry spotřebovávala asi hodně dlouho. Mně se to líbilo - ta kombinace zrnina, peletky. No pohledám dál - kouknu na Energis, dík
Hele a jak to sestavení toho žrádla, co jsem vybrala - bude to gůt?
Když já chci tím krmítkem omezit to rozhazování, u sousedů ty doroty furt do těch pekáčů skáčou a rozprsknou to po okolí a nesebírají to. Jinak jsem taky měla v plánu použít třeba starej pekáč a tak. Navíc se mi líbí, že to nebude tak zaprasený, nelíbí se mi, že do toho žrádla lezou a pak do něj kaděj. Prasnice to sou, ne nosnice 😀
Assil -dík za recenzi na to pítko
já jsem taky rolovala, jdu na to znovu. díky.
edit - no ale tam není vypsaný poměr, sem právě myslela, že jak psala Ph, že tam toho je hodně, tak že vidí někde procenta, nebo tak.
Možná se pletu, možná se mýlím, ale jeden a ten samý inzerent:
https://www.chovzvirat.cz/inzerat/220458-westik-bez-pp/
https://www.chovzvirat.cz/inzerat/220457-shih-tzu-holcicky/
Zavání mi to množením??