Odpověď na příspěvek uživatele Fatia z 15.04.2025, 12:45:18
A hlavně - mám psa striktně u nohy, je to veřejné prostranství, prostor, kde se pohybujou davy, tedy i lidi, kteří se psů bojí, je tam ruch, i pes, který jel stokrát se může leknout, může se stát cokoliv. Prostě pes striktně u nohy, žádný očuchávání čehokoliv, žádný jojo na vodítku, natož na flexině.
Moji psi tvrdý chleba milujou. Nedostávají ho po tunách, to ne, ale když zbyde, pečeme si vlastní, tak nakrájím a podělím se. Pro německou ohařku je to jedna z top odměn, je schopná se pro patku tvrdýho chleba zlomit v pase. Dle mého to i čistí zuby. Nekrmím granule, krmím maso.
ad maliny - prohnala jsem to drtikolem - mimo kořeny teda - a nasypala do záhonu, říkala jsem si , že to dám dospod a pak dám štěpku ze stromů, která je hezká, ale ono i tohle na tom záhoně vypadá pěkně. Odstranila jsem ze záhonu mulčovací kůru, a dala ji do výběhu pro budoucí slípky a do záhonu si dala tu štěpku, kterou jsem původně vyráběla právě do toho výběhu. Je to moc hezký, ty ovocné stromy jsou barevné, vypadá to pěkně, rozhodně hezčejš, než ta kůra a taky je to pro ty kytky zdravější, než ta kyselost z kůry.
Odpověď na příspěvek uživatele impact z 13.04.2025, 13:02:17
🙂 Vim, no. Ale -nu a je něco z toho, co jsem napsala nepravda? Myslím, ze není.A upřímně bych každému takovému soudiči přála to zažít, strach z toho, že něco takového mám ve svém okolí. Opakovaný a každodenní strach. A pak to, že ten pes na mě nastoupí. Aby si ochutnali tu polívčičku, do který tak moudře foukaj, aniž by ochutnali. Paní Balu and comp by, já vím,vystoupili proti takovému psu a gestem jak Krokadýl Dándý by ho skolili jak toho bejka a von by ten pejsáček poslušně odklusal za svým majitelem a tam by zpytoval svědomí. Na tuhle možnost jsem ve svém uvažování zapomněla. Až by každej takovej mudrlant tu polívčičku ochutnal, velmi rychle změní svoje názory a převlíkne je jak špinavou košili. Jdu pokračovat v drcení malinových prutů a házet je do záhonu, než se tu rozčilovat nad tím,že ani dlouholetý pejskař , jak se paní Balů staví- asi spíš pejskař, než kynolog, když má tyhle náhledy, není schopen dohlédnout za roh svýho paneláka.
Odpověď na příspěvek uživatele BaLu z 12.04.2025, 21:03:22
Špatně čtete? Vyhodnocujete pouze na základě toho, co si přečtete v novinách? V novinách, které si věci upravují podle svého a podle toho, jak to bude čtivé? Mluvila jste s x a mluvila jste s y, abyste mohla dělat soudy? Ještě, než se rozjela debata tady jsem si při čtení článku říkala, že to s největší pravděpodobností byla přesně ta situace, kdy dojde k pověstné poslední kapce, protože nikdo neznáme pozadí a zpravidla to bývá tak, že ten kdo není v právu a je to xindl, si urve v novinách ten post toho, kdo je chudera největší, protože se neštítí ničeho, protože je to on, kdo na to, co se stalo upozorní. A když tady pak Varaxi zmínila, že to je její strýc, došlo mi o jakého psa se jedná, že je to opravdu pes průser, jak jsem o tom v souvislosti s tímto článkem debatovala s kamarádkou a říkala jí, že to s největší pravděpodobností byl typ psa, jakého v sousedství mít nechcete. A ne nechcete, moc dobře si pamatuju, jak o tom tady Varaxi psala a že jsem si tehdy říkala, že není otázkou zda, ale kdy. A ač jsem milovník psů a zvířat obecně, tak v momentě, kdy mi mou starou útulkovou babičku napadl xindl z vedlejšího domu, tak mít tu zbraň, bylo by po něm, protože taky napadl, taky navolno.Tehdy měla Bubi štěstí, že měl aspoň košík - protože ho venčili cizí lidé, pes jako hovado,bull plemeno, šel po všem bez slitování. A pak bych byla vláčena novinama pro nezodpovědnost nějakýho krypla hnusnýho, který měl v majetku psa, jehož nedokázal vychovat. Jen proto, že bych bránila starou fenku . A hodnotili by mě podobní znalci jako vy 😀 . Což by mi teda naštěstí bylo dost fučík, ale tomu starému člověku pochopitelně není. Jste buď totálně bez empatie, nebo hloupá, že věříte všemu, co si přečtete na první dobou. a ještě si to přečtete špatně, protože tam bylo jasně napsáno, že to nebylo poprvé.
Odpověď na příspěvek uživatele zvedavec z 26.03.2025, 17:08:43
Zrzavci, bola by škoda, keby ste už neprispievali podnetnými otázkami
myslím, že ne, Zvědavče. Já jsem podlehla na základě právě předchozích příspěvků a debat, mylnému dojmu, že se tady budu moct radovat z budování, vyladit to k dokonalosti, tak jak kdo má konkrétně odzkoušeno a tak. Radovat se ovšem můžu i jinde a ptát na některé věci taky, sice jen pár lidí, takže třeba pak nepřijdu k takovým perlám, jako je ten supr nápad s komínovým odvětráváním , ale to nejni žádná trága.
Osobne sa mi oveľa viac páči, keď to tu žije,
nu ano, mně taky, ale asi to nejni nejlepší náhled.
Presne tak. Sú aj takí, ktorí bez reptania odpovedia.
Odpověď na příspěvek uživatele Tap z 26.03.2025, 16:10:47
Uvádíte, že “přes zimu budou zavřené”.
ne. neuvádím, nevím, kde jste k tomuhle bludu přišel. Proto jim dělám Alcatraz, aby mohly být venku furt, tedy i v zimě, proto to budu mít s automatickými dvířky, aby mohly být venku za světla i v zimě a žít tak, nejlíp jak můžou žít, protože právě kvůli zvířatům vstávám a odjíždím v nekřesťansou hodinu, abych se i v zimě dostávala domů za světla a tudíž já sama je vypouštět nebudu moct.
Tak buď víte, co kde píšu, říkám a nebo ne. Vyberte si.
Odpověď na příspěvek uživatele Varaxi z 26.03.2025, 16:41:42
Jasné
Nemyslím, Varaxi, kdyby to bylo jasné nenapsala byste to, co jste napsala a co mě krapítek zaskočilo, to přiznám poctivě.
Na tenhle můj konkrétní dotaz - bych tam odpověď nenašla. Pouze debatu na téma zateplený x nezateplený, nikoliv zateplený, se stěrkou apod. tedy v podstatě stavení hodně podobné tomu zděnému. Stejně tak bych tam nenašla odpověď ohledně té kůry a také ne, zda zastřešení průsvitné /makrolon apod/. jaké někdo uváděl, že má vs. střecha neprůhledná, která se sice nebude tak zahřívat, ale sebere světlo. Takže to se nedozvím, ale to neva, přežiju. Tohle vyjmenované v těch starých příspěvcích nebylo. Nicméně chápu.
Teda ne, právě, že nechápu, protože já buď na otázku odpověď nemám a pak mlčím, nebo mám a nechce se mi odpovídat, protože jsem na stejnou otázku už odpověděla xy počtu lidí za ty roky a pak jsem zase zticha, no a nebo náladu mám a odpovím. Tudíž to bych lhala, kdybych tvrdila, že chápu. Takže jen akceptuju. V pohodě. Narvu si své začátečnické dotazy do trenek a nebudu s nimi prudit ty, jenž posedávají na slepičářským trůně.
Ano psaly / psali. vím.dotaz teď z mého pohledu byl o trošku , jiném,než běžně zateplením kurníku Vs. ten zdeny. Chtela jsem pouze znat nazor.Na komínové vetrani jsem si díky spoustě jiného dovolila zapomenout, nicméně jsem se neptala, ani na tu.pomoc pro nemocnou slepička, tudíž žádný můj dotaz není duplicitní, prostě to tu přispívající zmínili a já logicky zareagovala. Netušila, že by to mohl být problém. I vzhledem k tomu, že tu záplava dotazu nepadá, to ad jedna a ad dva, nikoho nic nenutí do diskuze přispívat. Vytváři-li to ovsem problém, tak o alceptuju ,nemám problém se prostě neptal zde vůbec na nic.
Odpověď na příspěvek uživatele ančovička z 26.03.2025, 13:10:22
Ančovičko - jasně, že když slípka bude nemocná, nenechám ji trápit, to vůbec. No budu se snažit, aby se jim dobře a dlouho žilo a snad nic nepřehlídnu????
to provrtání je navíc k tomu otvoru trubky samotné, nebo máte trubku dole/nahoře uzavřenou záklopkou nějakou a větrání obstarávají ty dírky nahusto vyvrtané. Tak asi že jo,? aby tam nic nevlezlo.
No o tak malý slepičky bych se bála dvakrát tolik. Líbí se mi, stejně jako některý plemena, ale tak já mám svou misi, tak budou jen ty halovky nahatý.
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 26.03.2025, 12:03:33
Jo, takže okýnko dolů. Díky Ale! Ten komínek, ten komínek od Peji , ten mě uchvátil. Tetkon ešče aby uchvátil i pana stavitele. Pak by okýnko mohlo zůstat logicky nahoře, otvíralo by se v létě (taky bude zasíťovaný)
Mně to nebude vadit, že to budou odhrabovat, ven se dostane minimum (mám opravdu malý očka toho pletiva) a i tak to vadit nebude. Já se těšim, až spolu na podzim a zjara budem zahradničit na záhonech.