Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 31.01.2026, 10:58:14
jo, není nad to, když pes může být prostě jen psem.
Já teda s nima často něco kutím při procházce , ale páč mě to bavčí,dívat se na ně když “pracujou” neb seriozní práci nemáme, na to nemám prostor a nadání, doopravdy cvičit, jako popisujete s panem váženým Vofčákem, takže my si na cvičení hrajeme 😀. No ale stejně často - poslední dobou spíš jako častěji, jen tak jsme, já čučim, voni sčítak myše, čuchaj si a dělají si svoje - v rámci povolených možností.
Když si to spočítám - 369 kč ta lůj a 115 kč za semínka je to 497 korun za cca 132 gulí, kdyži si vezmu,že jsem za 150 gulí dala víc jak osm stovek - tak to se dost vyplatí
Ale ta údržba, to je na dva dny a stejně to nemáte komplet.
hm to si člověk neuvědomí, že uklízet od slepic rozhlehlejší prostory je asi peklíčko, no ale pro ně je to takhle v zimě supr.
Já mám v hnízdech seno, ale rohožka může být fajn.
já plánuju slámu, ořech. listí a tak. aby to měly přirozený, ale tohle jsem si právě říkala, že je údržbově ideální. Otázka je, jak je to pro ty slípky, jestli jim to není protivný.
Záclonky jsem si právě říkala, že je tam plus to soukromí, kam si můžou zalézt, ale přijde mi to zase nepraktický z ohledu údržby.
Já budu mít dva hřady v jedné rovině a taky budou vyndavací, aby to šlo snadno ošéfovat - snažíme se to dělat co nejvíc tak, aby údržba byla co nejsnažší.
Odpověď na příspěvek uživatele honzapm z 30.01.2026, 15:40:36
To byl vtip, nadsázka. Vím, že vždycky píšete, jak máte o ně postaráno. Maštal by se mi taky hodila, líbí se mi to, ten dostatek krytýho prostoru, budu mít jen skleník, ale až mnohem pozdějš než ten kurnik
Odpověď na příspěvek uživatele Saga z 30.01.2026, 12:49:16
Já jsem to myslela na tohle:
a malou děsně masí, když je vedu z výběhu obě sama, malá musí jít přede mnou a velká za mnou, jinak se reálně perou mezi sebou, velká po ní neustále kouše, kamkoliv, do zadku, po hlavě, malá po ní kope zadky. Nejdou po mě, mě nikdy nic neudělají, to mají prostě mezi sebou, zařvat nestačí, to pomůže na chvíli, tže si reálně nedovedu představit situaci ze sedla,
Že když je vedete obě, zaměříte se na tu, která rozdmychá tu rozmíšku a stopnete ji dřív, než začne. Že když víte, že ta jedna ze dvou vždycky začne dělat nějakej ten bordel při společným procházení, tak tu druhou “vypustíte” ale jasně musíte vědět, že nebude dělat potíž v jiným ohledu (člověk v dálce, bubáci atd.), že prostě na její straně hřiště víte, že se na ni můžete spolehnout a zacílíte pozornost na “potížistku” a jak hne uchem, že bé dělat čóro, tak jí vystavíte červenou kartu 😀 , když to převedu na nás, tak když jsem šla s oběma, věděla jsem, že mi na Rumíčka stačí mít ne jedno oko, ale jen půlku, že neudělá žádnou potíž a z první, když zavolám a už se na něj ani nemusím dívat, mě poslechne. A tím pádem jsem měla volný ruce na Taliprdnici, která měla velmi specifický chování a hrozilo, že mě svým neovladatelným projevem zabije. Měli jsme třeba specifický místo, kde vždycky dostala hysterák, protože už užuuž chtěla na ty pole a já v ten moment věděla, že musím být o krok napřed a připravená jí stopnout , než to rozbalí do plnejch. A v ten moment Rumíček byl “mimo mou zónu pozoronosti”. protože buď pak časem držel basu se mnou a pohyboval se sám od sebe v tom místě u mě a nebo byl i někde kousíček , ale věděla jsem, že nevznikne v žádným ohledu problém.
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 30.01.2026, 12:38:03
I nějakou tu rehabilitaci? jakože vopravdovou rehabilitaci - kde se mnou zacvičej, jako když chodím na rehabky? Kde mě odborně porovnaj tu rozhašeninu stavební?
Odpověď na příspěvek uživatele Saga z 30.01.2026, 12:19:39
Což je i jeden z důvodů, proč je beru zvlášť, s malou chodím vždy, když jsem totálně nas*aná z práce a mám nutkavou touhu někoho oddělat. Malá mě z toho vyléčí za pět minut
Toto si velmi dobře pamatuju ze začátků soužití s Taliprtkou. Říkali jsme doma, že ten, kdo byl ten den hodný, jde s Rumíčkem a ten co zlobil jde za trest s Taliprdnicí 😀 a nebo přesně, když člověk měl v práci masakéro, pohladil si duši s Rumouškem, který všechno špatný zahladil, kdežto, kdyby šel člověk s Tali vrátí se nahromadě, abych byla slušná.
Ne ale myslela jsem to tak, když byste šla s oběma naráz , abyste to společný venčení mohla trénovat, tak na kterou se můžete spolehnout, tak tu v té době trénování společný chůze prostě trošku upozadit a napřít svou pozornost k té druhé. Tu první nechat, aby si dělala trošku co potřebuje - pochopitelně v rámci možností a tu potížistku dozorovat, usměrňovat. jen krátce. a pak to té druhé - tu pozornost vynahradit třeba v momentě, kdy potížistka bude chvíli uvázaná třeba a s tou druhou můžete “pocvičit” něco, nebo s ní jen tak být, drbat ji.
Odpověď na příspěvek uživatele janaa z 30.01.2026, 12:26:07
Necy vobyčejnej wálnes, cy aby mě celou napravili, vošetřili, zmasírovali, nahřáli, zabalili, vobnovili. K tomu snídaně do postele, měkkej župánek a ideální počasí na procházky se psem! K večeři vobrofskej biftek a kvalitní suchý bílý. tak suchý, že se bude sypat! 😀