Aktuálně: 2 341 inzerátů269 284 diskuzních příspěvků19 329 uživatelů

Příspěvky uživatele

Zrzavci

Zrzavci
Zrzavci 26.03.2025, 11:37:53 xxx.xxx.226.62
»
Odpověď na příspěvek uživatele Vahine z 26.03.2025, 11:15:30

Hm, to zní dobře ten popis. Pokud kladina, áčko a houpačka nepůsobí nějak nestabilně, nebezpečně, tak supr.

Zrzavci
Zrzavci 26.03.2025, 11:37:04 xxx.xxx.226.62
»
Odpověď na příspěvek uživatele bambule z 26.03.2025, 11:18:43

Pouze jeho přítomnost je odradila😂. ( Tohle samé mi tvrdil manžel o postřiku mšice😂.)

😀 😀 😀 nechám přečíst druhé půli 😀 😀

Zrzavci
Zrzavci 26.03.2025, 11:34:16 xxx.xxx.226.62

. V kurníku se mi velmi osvědčilo tzv. komínové větrání.

Hmmm, to zní dobře. Protože já sama v sobě vnitřně furt bojuju s tím okýnkem otevřeným i v zimě. Jak moc? jak dlouho?? Abych to nepřehnala na jednu, nebo druhou stranu. Komínový efekt se mi pozdává velmi. Nadnesu panu staviteli. nahoře přikryté sítí, že jo? Nezaklápíte nikdy?

Kompost ve výběhu by se mi líbil taky, ale se tam nevejde. Dumám nad nějakou malou variantou. Že jako udělám kruh s vyšším okrajem  a do toho jim budu dávat věci z kůchně, nějakou slámu a ono to časem zkompostuje  - viděla jsem na videu a přišlo mi to jako aspoň nějaká alternativa. Pouštet holky taky budu, až budu doma. Mám takový pěkně zarostlý rožek zahrady pod lipkou, jsou tam manonie, mochyně peruánská…. to vyhradím vyloženě jim a to asi taky shora přikreju sítí  a tam si budou moct být tak jako, když je nebudu moct vypustit volně po zahradě, že to budou mít zase jako něco jinčího, než ten výběh u kurnika. Bude to ten oplůtek co někde zmiňovala Assil, takže to budu moct snadno přesunout jinam. Plus mám v plánu se domluvit s obcí, že by holky sekaly pruh obecního za naší zahradou, kde je veden vodovod a nikdo se o to nestará. Tam to taky můžu shora pěkně ochránit, bude to úzká dlouhá ulička a než to tam holky zkultivujou, tak si máknou 😀 

Zrzavci
Zrzavci 26.03.2025, 11:25:30 xxx.xxx.226.62
»
Odpověď na příspěvek uživatele zvedavec z 26.03.2025, 11:15:53

Mně je takový člověk u zadní části těla, abych to nějak přiměřeně popsala, spíš mi je směšný, nedotkne se mě, ale pokud by přišel někdo nový, slušně by se zeptal a tady tohle by četl, tak to je ………jak to slušně říct? Budu zticha. 

Zrzavci
Zrzavci 26.03.2025, 11:21:19 xxx.xxx.226.62
»
Odpověď na příspěvek uživatele Varaxi z 26.03.2025, 11:13:10

Jasně hrabaní u hrabavý drůžeb nevadí. Počítám s tím, že ji brzo právě zlikvidují, rozhodně nevydrží jak ta štěpka. Zatím jsem nenarazila, že by psali někde , že nepoužívat, tak snad to vadit nebude. Musím ten záhon předělávat, tak když to budu už dávat stranou napadlo mě to využít nejdřív takto a štěpku tam dát, až zničí tu kůru. 

Zrzavci
Zrzavci 26.03.2025, 11:10:34 xxx.xxx.226.62

kúšala teplotu nôh - vždy ich mali teplé.

Prima, díky za nápad.

Zrzavci
Zrzavci 26.03.2025, 11:09:50 xxx.xxx.226.62
»
Odpověď na příspěvek uživatele Varaxi z 26.03.2025, 11:00:48

To jo, ale to není ta první odpověď. 🙂

V té druhé jsem se ale třeba - na rozdíl od Vaší odpovědi nedozvěděla, proč zateplení není komfortem, ten důvod, resp. důvody, které jste tu vypsali vy ostatní. Nejsem člověk, co slepě poslouchá, ráda vím proč něco ano a proč ne. Od toho jsem na chovatelský diskuzi, abych se to dozvěděla.

Vypsala jsem, že ano, trusný stůl bude atd. Tyhle zmiňované věci překvapivě pro pana Povznesenýho vím, protože nejsem telecí dáma, za kterou mě  může dle jeho vyjadřování považovat, ale snažím se informace získat. chtěla jsem vědět jen jediný, zda ta zateplená varianta nemá nějaký přednosti pro pobyt slepic. A to jsem se dozvěděla. od ostatních.

Vím, že nejste tisková mluvčí, píšu to ani ne tak pro Vás, jako proto, že chování lidí jako je pan Povznesený rozhodně nepřispívá k tomu, aby se tu někdo na něco zeptal, když  reagující sepíše v první odpovědi pamflet hodný spláchnutí do záchodu.

Zrzavci
Zrzavci 26.03.2025, 10:55:27 xxx.xxx.226.62
»
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 26.03.2025, 10:43:52

Přes den jsou v kurníku jen vyloženě když je nějaká extra velká psota a to je tak 2x do roka.

Dobře, díkec.  

Všechno, co tu bylo zmíněno, by tak nějak v kurníku mělo být, včetně toho, že přes kurník bude tedy ta stříška, před ním bude pás dlaždic, aby tam těsně před ním bylo sucho a relativně “čisto” 😀 a dalo se to dobře čistit. Výběh je sesvahován, aby se tam nedržela voda, v rohu budou mít starý rybízy, který stavitel vykopal a já zachránila s tím, že půjdou tam /když se nechytěj, koupím něco novýho/Krmení bude na dvou místech, aby nějakej dominátor nedrtil podřízený, krmení bude i v kurníku, jak jsem psala. Popeliště pod tou stříškou. Už jsem do budoucího výběhu implantovala vojtěšku, aby se stihla uchytit, než dámy přijdou a nějakou odolně vypadajíc trávu - kterou budu chránit - je to veliký drn, aby si naštípaly, ale nezničily, vždy přikreju pletivem, nechám dorůst, plus jsou tam divoký jahůdky- uvidíme, jak dlouho  😀, ale mají šanci se obnovovat zpoza plotu. Uvidíme jakou část výstavby se podaří zrealizovat, než se zase pustíme naplno do našeho Domečku, který potřebuje za dva roky hodit do kupy.

Děkuju všem za pomoc při rozhodování a důležitý argumenty. Tu mulčovací kůru do výběhu nezkoušel jste někdo? Není tam něco špatně? Mohla by být? Ne, že ji tam budu kupovat, dávat furt, ale teď je k dispozici.

Zrzavci
Zrzavci 26.03.2025, 10:46:54 xxx.xxx.226.62

Čmelíci jsou pidipidi brouci, tkeří zalezou všude, i do těch neviditelných děr a když ti napadnou kurník a slepice, máš po slepicích.

Jojojo, jen člověk zatím nemá tu zkušenost a říkala jsem si bude to v podstatě stejný, ty stěny, jako zděný, znám stavitele, neodflákne to, nicméně ostatní argumenty jsou jasně daný. Pokud si to holky v tom rozměru, co jsem psala vytopí samotný, tak jsem v klidu. S tímhle zkušenost nemám vůbec, nemám představu jak moc prostoru si dokážou vytopit. O křemelině vím, ta se taky pořídí.

A to že v zimě slípky chvíli nenesou, je normální,. žádná slípka nenese imrvére

jasný, jasný, s tím se počítá, to vím, šlo mi jen o to, že to může být i ukazatel toho, že jako nemají úplně komfort. 

Ten dřevěný kurník nebyl prodávaný, to si stavěl jeden maník, taky poctivě a stavitel to chtěl ještě líp vymakat právě o tu perlinku a stěrku - kvůli čmelíkům, protože ho s nima furt strašim.

Zrzavci
Zrzavci 26.03.2025, 10:34:50 xxx.xxx.226.62
»
Odpověď na příspěvek uživatele zvedavec z 26.03.2025, 10:29:59

Takže ideálne radím kurín umiestniť pod veľký strom, ktorý bude tieniť stavbu a nezateplovať, lebo sliepky si to odtrpia v lete.

Jo, jo, to je pravda, v létě to bude čím dál horší - min. ještě nějakou dobu, pokud nedojde k nějaký klima změně. Tam je právě ořech. Což je supr i kvůli parazitům. Tak oni předci věděli, co a proč dělají, to je jasný. To umístění je na léto dokonalý. Kurník chráněn ze dvou stran “natvrdo” zdí a zídkou, ze třetí strany dřevěným přístřeškem, kde máme i složené kuláče dřeva, takže vítr pořešen, shora bude stříška. Tu teď řešíme jakou - lavíruju mezi makrolonem, který propouští světlo, ale…….bude přidávat teplo a něčím, co sice to teplo nepropustí, ale nepropustí ani světlo. Aby to nakonec nebyl tmavej kout, když je to tak chráněný ze tří stran.

Zrzavci
Zrzavci 26.03.2025, 10:21:51 xxx.xxx.226.62

My jsme koupili ten protikuní sprej, ale zatím …. ehm, někde v garáži je…. takže osobně nemůžu říct, jak funguje nebo ne. Ale třeba jo?

Zrzavci
Zrzavci 26.03.2025, 10:20:29 xxx.xxx.226.62
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 26.03.2025, 10:06:38

Já nevím, myslíte, že to tomu ptáku vadí? Však je jedno, jestli tam je ve stěně suk, nebo výstupek ala televize. Nebo není? 

Jasně, že to je zbytečnost pro pobavení lidí, ale že by to mělo nějaký negativní dopad na ty ptáky? (nevím tedy jaké materiály jsou použity) No a …když se tam ptáčkovi nebude líbit, protože mu to bude vadit, tak se tam prostě nevrátí, ne? _A nic se neděje, jen paní se s tím zbytečně prdlala, protože nic nenatočí. 

Zrzavci
Zrzavci 26.03.2025, 10:17:15 xxx.xxx.226.62

ví, a soustředit se na to, co vlastně říká.

Tady nevysoustředíte zhola nic:

Slovo zateplený ihned a navždy pustíme z hlavinky, ano? Nikdy se nic nezateplovalo, to je teď Facebooková móda. Připlatím si, mám zateplený, jsem fajn, dělám to pro pipi. To je dnešní telecí myšlení dam, jejichž mobil je moudřejší, než ony.

Argument nula, nic to nikomu nedá.

Zatímco od ostatních jsem se dozvěděla dostatek argumentů proč zděný ano.  Stačilo kupř.  místo zde zmiňované hlavinky a fakbůku napsat Neználkovi, jeden pádný argument, že zatímco dřevěnýma stěnama jsou tam hlodavci natošup… a Neználek, který doposud nemá zkušenosti by si řekl, AJO! díkec! A bylo by. Hlavinka a fakbůk a telecí dámy ku pomoci nebyly.  To, že něco vím, ještě neznamená, že to umím předat ostatním. A pak mám radši sklapnout.  Kupř. proto jsem nikdy nereflektovala na  hlášky jako - Se psama Ti to jde, proč nejdeš dělat výcvikáře. Protože jsem si vědoma toho, že bych spoustu věcí neuměla vysvětlit. 

Zrzavci
Zrzavci 26.03.2025, 10:04:54 xxx.xxx.226.62

pokusy o zvýšení teploty akorát zvyšují tu vlhkost a to je špatný.

AJO! DÍK.

Zrzavci
Zrzavci 26.03.2025, 10:04:13 xxx.xxx.226.62
»
Odpověď na příspěvek uživatele Varaxi z 26.03.2025, 10:01:01

a nepopraská to, tak to je ten povrch prakticky stejný jak zdivo. Ale jo, pořád hlasuju pro zděný.

Supr dík. Perlinka je taková síťka, která se přidělá na stěnu a na tu se natáhne ta stěrka, takže máte vlastně normální zeď, jakoby. Ale nevím právě zda a co na to čmelík, že jo. Každopádně myš si s tímhle poradí, to máte fšicí pravdu, tím pádem je to ze hry.

Zrzavci
Zrzavci 26.03.2025, 10:01:23 xxx.xxx.226.62

Vyhřívání nevím, já mám zděný nevyhřívaný a když se tam v zimě vejde, maj tam slípky krásně teploučko.

Okáčko, já si prostě říkala, že budou jen čtyři, tak aby tam neklepaly kosu v honosným kurniku, jak u nějakýho trýznitele 😀

Zrzavci
Zrzavci 26.03.2025, 09:59:29 xxx.xxx.226.62

Předpokládám, že nemáte problém s potkany, kteří se dokážou stěrkou i dřevem prokousat.

á-ha! Děkuju, to je pro mě další podnětný argument. Neměli bychom mít s nimi problém, ale je pravda, že Mouses loni tři někde nalovil (nejspíš dole , ne u nás, ale v bývalým vepříně). Nicméně jsem preventista a kurník sice bude dostatečně chráněný, Alkatrazem vč zabetonových základů, podhrabových desek, silného pletiva a tak, ale sichr, je sich. Takže tak,  jak to popisujete, 

takže z hlediska teplotního komfortu preferuju pořád zděný.

to tedy bude v pohodě. díkec.

Zrzavci
Zrzavci 26.03.2025, 09:49:28 xxx.xxx.226.62
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 26.03.2025, 09:36:49

Aj, pardon, špatně jsem to přečetla. Už jsem si říkala, že jsem se asi zbláznila. 

Mám už těsně před další fází realizace a poslední možnost se rozhodnout. Viděli jsem velký krásný zateplený, dobře vybavený kurník (větrání, bidýlka atd.) - sendvičový, nějaká konopná vata a stavitele napadlo, zda to nebude pro ně z tepelných důvodů lepší udělat takhle. To dřevo i tak působí, jako, že tepleji než studená cihla.  Je to fakt poctivej stavitel, vyhrál by si s tím, tak jsem si jen chtěla ověřit, jestli tenhle způsob nebude pro ty slípky lepší. protože je fučík, pro nás, jak to uděláme. Ale teď je křižovatka, kdy se rozhoduje. 

Zrzavci
Zrzavci 26.03.2025, 09:33:44 xxx.xxx.226.62
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 26.03.2025, 09:28:50

A to mi, prosím, kometo, řekněte čím plevelím?  Že se na drůbeži zeptám co je přeci jen lepší? :o Jsem začátečník, nemám nárok mít pochyby?