Lupus…. strašný, nevim, ešivá je lepčí bencýn, nebo Roman 😀
Lupus…. strašný, nevim, ešivá je lepčí bencýn, nebo Roman 😀
Já v to taky doufám, že to tak budou mít, ale pro jistotu… že jo… kdyby někdo dostal před spaním hlad, aby si mohli do tý “ledničky” dojít se dojíst 😀 . A voda taky, tam bude.
Jooo! já už je vyhlížím.
a jsem zapomněla - tento týden jsem už viděla na rybníku divoké husy.
a já jsem zde poprvé byla dvakrát! tudíž smazáno.
člověku nevadí zaplatit obnos peněz - zvlášť,když je to v té nouzi, ale má k tomu taky patřit adekvátní služba, nebo hodnota zboží. Jinak je to obyčejný podvod.
Jsem vděčná našemu panu veterináři, který je lidský - resp. zvířecí, to je asi přesnější. Pro něj je zvíře na tom prvním místě - tzn. nepáchá zbytečnosti a o zvíře pečuje. A nemá nehorázný ceny. A v té ceně je, jak tu psal někdo i to vzdělávání se, kurzy a taky ale ty tvrdý začátky, kdy to jelo od nuly s velikým nasazením, které by se teď mělo zase naopak vrátit, když zkušenosti vyrostly. Jsem vděčná za každýho veterináře, který je skutečně tím opravdovým veterinářem. A je mi jich taky líto, protože práce s majitely je začasto něco příšernýho - sama jsem byla svědkem toho, že se uprostřed vyšetření Taliprdnice, rozrazily bez zaklepání dveře a vstoupila ženščína s pomeryjánem a chaťéla ošétřit tablétu. V ten moment hrozilo, že pan doktor skončí za mřížema, nebo ho to položí. A vzhledem k tomu, že s náma je to o tom, že si může následně ulevit, byla jsem ráda, že jsme tam zrovna byli. Protože jinak by ji fakt asi zabil. Čůze jaksi nedochází v její sobeckosti, že tam může probíhat zrovna třeba situace, kdy veterinář sděluje majitelům něco neradostného, nebo vyšetřuje pacienta nespolupracujícího nebo.. .nebo….. a takových lidských idiotů má za službu nejednoho, bohužel.
Tak teď si vyberte 😄
😀 jo, bude to těžký 😀 . Ale si tak říkám…… holky tam půjdou spát…. tak si ta čůza co to tam bude dirigovat narve bachor, párkrát nějakou vodežene a pak si půjde dáchnout a to bé příležitost pro ten zbytek? co? Šak to bude fakt jen jako na doplnění, páč jste psali, že mají jít spát s plným volátkem. Venku toho bude víc, to je jasný a taky se budu snažit, aby byly ty dvě krmítka od sebe, aby čůza dominantní úplně nestíhala.
Proti myším/potkanům mám nášlapný krmítka, kde stejně trochu vyhazujou směs pod krmítko, tak mám z cetrisu udělanej rámek s masivním pletivem, směs propadne a nik sa k temu nedostane
Mohuliž tiše poprosit o případný foto? "Abych načerpala inšpiraci pro budoucí budování?
a rovnou se zeptám - mám v plánu mít v kurníku takovýto krmítko z plastových trubek, kde se to bude furt doplňovat - myslíte, že v počtu čtyřech tam bude stačit jedno? Si říkám, že to bude takový to “na noc si holky zobneme a dem spát”…. a že to by nemusel být problém, aby se tam dostaly šécky?
😄
jako vždycky má Buggyra po ruce jednoduchý řešení 😀
No bať.
Já právě uvažuju, jestli - až to půjde, bych je nemohla mít v garáge /jako aby pán domu nevěděl 😀 😀 , tam to pod mínusy nejde a kdyby měli vysokou nastýlku, jsem si říkala…. a pak mi došla jedna věc, že …….jako je asi pak nedokážu zkrmit, takže nic. Hadovi jsem taky ty myši nikdy nedala, musel se jim udělat domeček za oknem a Brtnik pak musel pro krmení jezdit sám.
Když to žije venku, proč by to mělo cípnout doma zimou?
Jo. Kdyby se ti jedni koně, kolem kterých chodím měli tak, jako takhle umečená banda, bylo by to suprový.
Ne to jsou v pohodě zvířata, hrozně kontaktní, furt mi něco řikaj, hrozně rádi se mazlej, paní o ně má obavy, to nejsou zvířata na který by někdo kašlal, to vůbec ne. Je to veselá banda. Těžko by nosily úplný stařenky bundičky, kdyby o ně paní nepečovala. Jak říkám, je tam furt. Stádo se i přesouvá a tak. ale větší podrobnosti prostě nevím.
Já fakt nevím, jak to tam paní má - vede, zda dojede vet, nebo jak to má. Zatím se tolik neznáme. Letos je má v těchto místech, kde chodím, vídám ji tam se psala pokaždé, když tam jdu, i jsme domluvené, že když půjdu kolem a uvidím něco, co se mi nebude pozdávat, tak jí volám.
Já osobně ne, ale ! Moje kamarádka má zpravidla plnej dvorek OBŘÍCH, fakt obřích slunečnic - ta jedna vyrostla až skorem - no to neuvěříte skorem do patra 😲 . Nechápu. Fakt jich tam takhle mají vždy na dvorku hodně - samoseto. Ale mně třeba vyrostly asi jen čtyři a to jen u jednoho krmítka. Takže asi to jde, když to bude v záhonu a bude se to opečovávat, tak to něco udělá.
Paninko dyk máš slepice, myslím, že Buggyra to má taky pro slepice????
Jo, tak to nevím, jaké kozy chová - ona je tam má tuším právě na dožití - jeslti se nepletu, ale to fakt nevím, jsou to odložené kusy od někoho?? Fakt nevím. Je to taková směska zvířat. Ona je tam každý den, právě, že krmení, voda, kontrola. Nejsou tam takhle celoročně, ona je nějak přehání, po většinu roku je tam člověk nevidí. Má je ochočené.
No u paní právě ty kozenky /ovce taky dožívají. Včera jsme spolu mluvily, říkala jsem, že prostě to u nás nemá kdo zpracovat -vyvrhnout , stáhnout, jsme ještě furt ty Pražácí. Ona se smála, říkala, že má ten stejný problém -jsem se právě divila, sama má dvě velký ovčandy, tak proč to nezkrmí sama - no takže taky nemůže. Ale že se jí kozenku podařilo udat, že jen teď budou odcházet častěji, protože už jsou fakt starý /taky nosí bundičky, aby jim nebyla zima , koza v oblečku je ftipná/ tak se ptala. Díky všem za reakce.
Acher, Ančovičko - díky. Já jsem právě chtěla reakci někoho, kdo sám to zvířectvo chová. A taky, se obávám, že do tohodle by se druhý polovině asi nechtělo, netvářil se nějak 2x nadšeně. tak mám rozhodnuto.
Náš špaček ještě nedorazil - máme tam vždycky jednoho, nějakej solitér asi.
A já tuhle viděla, slyšela prvně v životě drozda brávníka. Ti taky cestují.
a já jsem matla, zaměnila jsem zkratky, takže jsem byla u jiné nemoci - OCD obsedantně kompulzivní porucha, takže můj příspěvek není relevantní.