Doporučuji podestýlku hlubokou, hobliny. S
s hlubokou podestýlkou počítám - hobliny lepší než sláma? Jsem to zapomněla, mám v hlavě slámu 😀 jednak doslova a druhak nějak i z důvodu kompostování, že by byla lepší? I kvůli vlhku?
Výběh mám zatím v plánu zastřešit napůl??? Už jsem si tam právě zasadila vojtěšku, je tam prozatím jedna malina - se rozroste, kopřiva už taky právě je a taky divoký jahodníky , velký trs odolný trávy /ten asi vezme za svý jako první/. Aby měly něco stále zelenýho plánuju žlab , osetý, pod pletivem,a by prorůstal a mohly si holky ždíbat, ale nevyhrabat, to ať dělaj jinde. Jak oštípou, zaklapnu to a naopak otevřu druhou půlku, aby ta první mohla dorůst, a takhle dokola.
Holky budou ve voliéře, když budeme v práci, jinak volně puštěný po celý zahradě a nebo - kdyby moc škodily, tak v přenosným výběhu, který budu stěhovat zahradou. Plus mám domluveno s obcí , že je budu pouštět na pruh obecního pozemku, kde je pod zemí vodovod a ony to tam budou držet nakrátko tu džungli, která tam teď je. Z jedné strany je náš plot, z druhé dám ohradník a shora síť, aby i tady byly chráněný.
Nekrmte směsí pro nosnice, ale pšenicí,
AHA! No ale nebudou trpět nějak nedostatkem? Vím, že ta pšenice je základ.
Vedle jsou holky právě převážně na té pšenici - moc nenesou. A když tam jdu, nebo jsem se o ně starala a vrznou vrátka, nastane peklo, co dělají pro tu trochu dobrot, co jim nesu. … hm jak to vybalancovat, chci aby se měly dobře, dopřát jim a na druhou stranu tím budu podporovat, aby prděly furt vejce. SEm si zas vymyslela něco 😀
a ještě možná dostane slušivý obleček😉).
no když jí bude zima? tak proč ne, že jo 😀 😀
Když budou učenlivý, holky slepičí a podaří se mi domluvit se s nima třeba s klikrem na pohodu, budou s náma a kocourem chodit ven 😀