Jako jooo, jsou trochu specifický 🙂 . Ale chytrý jak čert.
Jako jooo, jsou trochu specifický 🙂 . Ale chytrý jak čert.
No asi - jak psala Bodlinka u těch lam? Místo rohů žuby žahnutý naholu pro boj s konkurentem?
U jednoho článku mi v reklamě vyjelo tohle
https://www.flyo.cz/p/50795749-kleste-na-pletivo-crimpero
Jako první jsem se koukla na recenze obchodu jsou rozporuplné, ale jde mi spíš o to, zda s těmi kleštěmi - třeba je mají i jinde? - nemá někdo zkušenost. Že by se to třeba mohlo hodit, až budu konečně budovat tu slepičí farmu 😀
aha! díky. No ale obávám se, že stejně sáhnu po těch největších zříceninách, bez ohledu na barvu a příslušnost k plemeni.
Já se přiznám, že se v tom trochu ztrácím. Je pes v domě, nebo není? Když jste pryč. jsou s ním rodiče celou dobu, nebo chodí do práce? Není lehčí naučit psa na tu situaci, než mu zakazovat výt?
Ty kráso! To je normoš šavlozubej tygl!
eh, koukám, že nejsem jediná, komu to tak přišlo.
Ta je krásná! Modelína.
Pro mě jsou kozenky nesplněnej sen.
Hnědky se mně osobně líběj víc než bílý skaláry.
Žiš já sem tak zvědavá, co mi jednou přistane - páč vybírat si asi nebudu moct, to je mi jasný.
Mé dámy aktuálně
jé.
Hnědka je taková tetka 🙂
Tohle mi - zvlášť, když jich je víc než jeden, přijde asi jako menší zlo, stejně prochrápou habakůk hodin a když se jim pak člověk opravdu věnuje, tak si myslím, že tímhle netrpí. Teda oni pak netrpí ani tím košíkem třeba, když je to člověk hezky naučí, ale……prostě … tohle je naprosto nepřirozená věc, dráty na hubě. Z jeho pohledu - proč? Z jeho pohledu je to naopak špatně, nemůže se bránit.
Jasně, že košíky , vodítka , aj. jsou prostě nutnost, ale ……. no, stejně s tím nic nenaděláme.
kachny vyměnil za husy
a nepřijdou na to? 😀 😀 (pardon, při pátku jsem nějak rozverná)
. Už tak je kolem stromů málo, každý uřeže ten, který jemu překáží
🙂 a máme to. Ale po těch kamenem házet nebudeme a nadávat mu a vytlačovat ho.
Mám to jako Bodlinka, lidi jsou mi naprosto fučík, takže bych nepoznala - ostatně jsem proslulá tím, že jsem nepoznávala ani sousedy z našeho činžáku, když jsme bydleli v Dejvicích, kde nás až tak moc nebylo 😀 ale hledané zvíře z plakátku v merku vždy mám a dívám se kolem.
Tak zezačátku kdyby se jednalo o staršího majitele kterému ulítnul papoušek který se dožívá několik desítek let tak bych mu osobně už ani nevracel už jen z té nezodpovědnosti.
Nemusíme přece hned předpokládat nezodpovědnost, protože starší majitel může mít dohodnuto se svými dětmi, či kýmkoliv jiným, aby se o papouška postarali. Tak bych to třeba měla já.
A já jsem psala tak nějak obecně, nejen o papoušcích, ale i psech, kočkách a tak. Není nutné oblepovat celé město , lampu po lampě, obejít všechny hospody, řeznictví. Navíc, lze zapojit i lidi ve své sociální bublině a tím pádem je lidí na poinformování v okolí víc.
Jak vidíte tady u toho papouška - prozatím to rozhlášení do éteru tímhle způsobem nezafungovalo. Zda papoucha ovšem někdo hledá nevíme, že jo. Majitel ho nemusí chtít hledat (zase ale, mluvící papoušek oslovující Ahoj miláčku, tam by se dalo čekat, že o něj bylo třeba pečováno) , může být v nemocnici, na dovolený atd. Stejně tak nevíme, zda se nález x hledání šíří “klasicky” jak zmiňuju já, takže …… nemůžeme pochopitelně objektivně posoudit.
😀 😀 a oslovuje ji Ahoj miláčku 😀 😀 pomoooct, pevně doufám, že se podaří majitele dohledat.
No, Bodlinko, to se obávám, že nevysvětlíte.
Krásně sepsaný, děkuju. Jo, kdyby to tak vedlo k zamyšlení u těch, kteří to nedělají.
Já pochopím, že činnost bobra bude vadit někomu, komu to zaplaví zahradu třeba, nebo pole - na druhou stranu - pamatuju si dokument, kde někomu bobr taky zaplavil kus pozemku a oni to brali tak nějak rozumně. Jasně, nebyli nadšený, to dá rozum. Leč. Neházeli po něm kamením, nenadávali mu. A to jim to opravdu zaplavil poměrně citelně, žádný “pokácel tu starej strom na kterej já jsem byl zvyklý.”
Šikovnej pan Fram. Koukám, že už jedete do plnejch?ˇŽe už jste zrekonvalescenovaný?
OT. při pohledu na Frama v košik mě napadlo, jak my lidi těm zvířatům furt něco převracíme, vnucujeme nepřirozeně a jak oni jsou s tím v podstatě v pohodě, nebo se to naučí, ač je to naprosto nepřirozený 🙂 . Jsou to úžasný bytosti, který pro nás udělají cokoliv. To nošení koše je to nejmenší, já vím, ale - když si to člověk otočí - že by nás někdo někde choval takhle jako psy a nasazoval nám náhubky, obojky, vodítka….. 🙂 . Mají to s náma svatou trpělivost, co?
Nebývá doma často, 2x za rok na pár dnů.
předpokládám, že tím myslíte, že nebývá doma často sám?
A v tom je právě ten problém. Není na to zvyklý, nebyl na to naučen. Teď už to půjde hůř, je nutné nácviku věnovat hodně moc času, úsilí a trpělivosti. Uděláte to?
Takže pokud uvidím tak zvedat telefon a vytočit policii a následně kontrolovat pohyb zvířete než dorazí.
No tohle jistě, to beru jako základ, snažit se odchytit ať už vlastníma silama, nebo s pomocí odborníků - ti ovšem ne vždy jsou k něčemu. Kdybych bývala byla čekala v případě psa, kterého jsem viděla z okna kanceláře, nedočkala bych se, protože jsem se dozvěděla, my jsme to zkoušeli, nepovedlo se. Tak jsem na to šla sama a s trochou trpělivosti a opečený sekaný se mi povedlo to stvoření odchytit. A zavolat rovnou útulek. A tohle nebyla jediná - pražská - zkušenost.
Ano fakbůk a socky jsou v tomhle případě dobrý řešení, ale ne úplně jediný, právě z toho důvodu, že ne každý tam je. Pro výše zmíněné jsem i ten fakbůk využila při posledním odchytu štěněte v okolí naší vesnice. Jako první možnou volbu. Díky tomu, že jsem to prohnala přes sousedku a starostu bylo vyřešeno poměrně rychle a štěndo si u nás strávilo jen pár příjemných hodin odpoledne.
Nicméně - ne každý na tomhle je. Kupř. starší majitelé zvířat. Ale na veterinu, do obchodu, hospody , řeznictví….. atd půjdou spíš. A mě v tomhle případku je jedno, že mě to bude stát nějaký úsilí. Kdyby se to stalo mně , budu ščastná, když někdo udělá totéž - tedy roznese ty letáky po okolí jak mor.
potom tak už si to fakt nepamatuji, že někdo ztratil nějaké zvíře
no já jo třeba.
Díkec, mám nový slovo. A v jeho případě dost výstižný. Zní to lahodnějš, než když řeknu, že je klustej jako bečka /efe a pen Bečka prominou 😀 /.
Nám hodně lidí říká, že je to velikej kocour /bez ohledu na to, že teda teď je macatej, ale v zimě to zas sundá/. Nám právě přijde spíš menší 🙂 . Asi jiná optika náhledu. Ale je to sekáč, okolí drží v přísné kázni a konkureční pretátory a myši taky.