Co vy vidíte nebo ne na uších, proč má pes problém s nohou je tady snad jedno. Při vší úctě ku správci, jsou tyhle úvahy v rámci tématu Librely mimo.
Co vy vidíte nebo ne na uších, proč má pes problém s nohou je tady snad jedno. Při vší úctě ku správci, jsou tyhle úvahy v rámci tématu Librely mimo.
Kde vidíte kupírované uši? Pejsek je má dle mého jen složené dozadu. Těžko bude někdo u křížence testovat rodiče na dysplazii.
Petře, radu o zhubnutí psa a jiných prostředcích jste zde už dostal, tak jen k Librele. Může zafungovat i déle než za 10 dní. Pokud se pohyb psa nezlepší, další dávku mu nepodávejte.
Měla jsem psa s chronicky selhávajícími ledvinami. Hodně mu pomáhal Amin Avast (zabíral líp než Pronefra). Z pamlsků dostával sušené plíce, uvařený bílek, jablíčka, mrkev, banán.
Tady je šikovný článek o Low-fat Treats, řídila jsem se tím po akutním zánětu slinivky u psa, princip je hodně podobný jako u ledvin.
Když necháš truhlík někde, kde ho občas skropí déšť či posype sníh, ať to má vláhu, vyroste to.
Dělám to tak i s divokýma rajčatama, nějaká perma odrůda, a to je jak perpetuum mobile. Udělá to maxikeř, nestíháš to sbírat (pokud nekrade Netvor), jsou odolný vůči plísním a plodí až do zámrzu. Nechám pár plodů přezrát a spadnout do květináče, velkýho květináče, na jaře máš s oteplením sazenice. Navíc tyhle prťavci (plodí to rajčátka velký asi jak větší malina) jsou pro nás chuťově absolutní top.
Mám dneska pilný den, posbírány poslední meruňky a Alcatraz tudíž odstraněn. To je taková fajn pohodová práce s ohradníkovýma tyčkama, za čtvrt hoďky hotovo. Padající meruňky byly postupně odkládány do starýho plast koše od sekačky, teď je vrchovatej. Je tam extra živo, motýle, mouchy, vosy, včely, brouci, sršně, všici si tam mlaskají a hodujou. Pak se motají při letu přiožralí. Sršně si tam ze začátku lítali jak do sámošky pro vosy a občas včelu, teď už jen cucají šťávu.
Potkanům byl znepříjemněn pobyt úpravou terénu kolem kompostu. Očividně tam žádný hnízda nemají, bydlí u sousedů v kůlně.
Jj, to máte pravdu. Jen jsem líná protrhávat odkvetlé květy, holt mi to takhle semení samoseto po japonsku. Určitě ty rostlinky nejsou výstavní a stejně silné jako původně zakoupené sazenice, i tak udělají radost a kvetou.
To máme stejný, když hlídám kámošce jozefčici. Narušení zaběhlýho režimu, rotvice žárlí, Netvor nestíhá vše kontrolovat, mají to chudáčkové někdy težký. 🙂
Ta je taky rozkošná. 🙂 Jen bych se u sourozenců v kombi fena-pes trochu obávala u hárání, aby se nedejbože nestala nehoda.
Mně se Million Bells rozmnožují samy. Nechávám odkvést květy a samy se vysemení do truhlíku, který nechávám přes zimu venku. Na jaře vylezou nový, mladý rostlinky. Kolikrát se divím, někdy je najdu i v rajčatech. Podobný to je s maceškama.
Plastový kompostér od obecního úřadu se rozpadl během tří, čtyř let. Bio odpad nám tu vůbec nesvážejí. Nebo myslíte v hnědé popelnici si dělat kompost? To by bylo za chvíli plný a kam pak s tím zase. Až mou mysl opustí zpracovávání meruněk, něco vydumám.
Poštolky loví myše, pár let hnízdí poštolcí pár na stožáru vysokého napětí nedaleko. Už tak mají málo co lovit. I psiska myše v klidu vyhrabou, když je nechám budovat zahradní krátery. Potkani jsou jiná liga. Mně u trávení vadí představa, jak to zvíře, byť je to pitomej potkan, postupně vykrvácí a tak. Není to rychlá smrt. Asi pořídím vzduchovku, biatlon jsem kdysi zvládala. Nebo prak a tím se naučím po Fowler style střílet.
Chtěla jsem si zde fňuknout, načteno mám, nepřítele znám, jen jsem si přemýšlela a posteskávala nahlas. Hnusáci.
Nám erdelky po zbourání starý černý kuchyně v předchozím bydlišti odlovily potkany velikosti malý kočky, chňap, zlomenej vaz, šla na dalšího. Menší házela rotvicím jako hračky. Se současným psím matrošem ulovím leda prdeček, nemají v sobě ten pravý lovecký pud. Rušit kompost, achjo, ten mám právě kvůli kompostování, přece nebudu zeleninový zbytky házet do popelnice. ☹️ Vím, fňukám, potkani jsou mi taky blééé, mno musím jim bydlení nějak znepříjemnit. Jen co sklidíme meruňky, dojde na mírný kompostový zásah + pokrácení okolní vegetace.
Varaxi, souzním s Vámi a rozumím, proč bojujete. Mám vytáhnout encklopedii nadávek po dvou letech?
Já vím, ale protáhnou se tam myši, rejsci. O ty přijít nechci.
Papučky a koberečky byly samože vtip. Stačilo by, aby řádně zapršelo. No nic, radši jdu.
Doron, musíš jim pořídit papučky nebo měkký koberečky. 😎 Hlavně, že se to dá pořešit.
Ji pošli sem, tady by si mohla vybírat jak ve zveráči. 😀 Uvidíme, kdyžtak holt proběhne na podzim velká úprava kompostu a tamního biotopu, tyhle mrchy tu ve velkým nechci. Zlatý erdelky, ty by s nima zamávaly.
Jóó, štěně naučí pořádku a předvídavosti. 🙂
Držím palce, ať máte statečnou Lindu v pondělí doma! 🍀
Já si tu musím pofňuknout. Občas se kolem kompostu mihnul potkan, jednoho v zimě psi i chytli, jsme na vesnici, soused má kozy, slepice, králíky, takže jsem se ani nedivila. Včera v noci jsem nesla na kompost zbytky ze zpracovaných meruněk (už mě to žlutý šílenství neba) a to bylo hemžení, to byl šrumec, jak kdybych rozpustila demonstraci. Zůstala jsem tam stát s rozsvícenou čelovkou a během chvíle vylezla obří potkanice s vytahanýma strukama, za ní 3 mladý, no fujtajbl! 🤮 Určitě jich je tam víc, nedělám si iluze. A co včil s nima? ☹️
K baráku se snad moc nepřibližujou, to ohlídají psiska, navíc tu v noci chodí i sousedovic kočky. Jed ? - ale jak to zabezpečit, aby se neotrávily právě kočky, ježci? Do toho se mi moc nechce. Vím, jak rychle se umí potkani přemnožit, echjo, budu asi jen doufat, že až skončí meruňková sezona, odtáhnou potvory někam o dům dál. ☹️ Na kompostu jsou jen zbytky z kuchyně zeleninový, žádný maso apod. Kňůůůů.
Alcatraz stojí, ani ne půl hodinky to trvalo, šlo to krásně. Velespokojenost. Teda Netvor není spokojen, Netvor je smutný. 😀
Hlásím, že dneska tyčky přišly a jsem nadšená. Jsou fortelný s ocelovýma hrotama, za tu cena fakt bomba. Myslím, že vydrží navěky.