Aktuálně: 2 498 inzerátů236 866 diskuzních příspěvků18 667 uživatelů

Příspěvky uživatele

Plaka

Plaka
Plaka 11.05.2025, 19:15:49 xxx:xxx.1987:cd34

Mně v anketě chybí možnost “nevím” nebo nějaká taková (jedno mi to není), bude lepší to více rozepsat. (V anketě tudíž nehlasuji.)
Anonymní diskutující? Proč ne. Ale. Když sem jde někdo s dotazem, existuje možná už plno témat, která lze dohledat a přilípnout dotaz tam coby neregistrovaný. To je dle mého fér. 
Když coby nereg. někdo založí diskuzi, málokdy se zakladatel po několika odpovědích od diskutujících mihne zpátky. Možná mám naivní představu, ale když už se někde zaregistuji, myslím svůj dotaz vážně, budu se tam vracet a číst si odpovědi.
Nové diskuze by tedy dle mého mohl zakládat jen někdo registrovaný, kdo si už dá tu minimální práci s registrací. Odpovídat do stávajících témat? Proč ne, klidně jako nereg, ideálně s nějakým nickem alespoň.

Plaka
Plaka 08.05.2025, 00:03:43 xxx:xxx.1987:cd34

Nechci nějak plevelit sportovkový téma, tak jen dvě fotky dnešního netvora. Vypadá krutopřísně, přitom je to chvílema líbezník, rypák má špinavej z hrabání. A naopak drsná rotvice vypadá ve svých skorem 8 letech jako - no jako prdloňka, ta na fotkách své ego neskrývá. Příště se s pruhatýma fotkama přesouvám jinam, slibuju. 🙂

Obrázek Obrázek
Plaka
Plaka 07.05.2025, 21:34:51 xxx:xxx.1987:cd34
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 07.05.2025, 20:55:08

Zadavatelka se už asi neozve. Nicméně, má zkušenost s CBD kapkami u psa s artrózou je, že na tenhle problém vůbec nezafungovaly. Jsou fajn na zklidnění stresu u psa.

Plaka
Plaka 07.05.2025, 21:31:13 xxx:xxx.1987:cd34
»
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 07.05.2025, 01:29:58

Pruhatci je ted zhruba 19 měsíců. Fotky dodám, s ním má člověk venku pořád plný ruce práce. 
Fram s Doronem se plný adrenalinu řítili na zahradu, Dorouš vzal Frama za krk aby ho přibrzdil a byl tam první, ten na něj zařval. Pak Doron na střeše uviděl klempíře, rozštěkal se, adrenalin ještě stoupnul a zase Framíkovi kous do krku aby vybil napětí.
Vždyť si Doronek vlastně začal, dvakrát se pokusil o akci, která neměla význam. Že se pak pan Mop ohradil, to naprosto chápu. Holt předávání pozic, podobný věcičky hlídací jsem řešila mezi rtw fenama. Mladá si vyskakovala na starou, holt jak se píše výše “já jsem šéf”, hlídala jsem tyhle situace a předělávala jejich chování, aby nedocházelo ke konfliktům. Časem stará fena zahlásila vetřelce, mladá hurá k plotu, obě odměna za hlídání.

Dublinbarzoj
Oni ti pinďouři jsou takoví tvárnější, už se to tu psalo. Plná huba keců a skutek utek, narozdíl třeba od situace, když si na sebe naplno a doopravdy otevřou hubu dvě feny. 🙂

Plaka
Plaka 06.05.2025, 22:52:34 xxx:xxx.1987:cd34
»
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 06.05.2025, 21:55:13

Nic si z toho nedělej, koláč bude dobrej a příště kluky ohlídáš. Já musím taky hlídat netvora, teda vlastně teď už spíš rotvici. Jak to pruhatý pako ječí na vše za plotem a lítá jak borderka, rotvice si z něj na postarší kolínka udělala býkohryzí trenažér. Zakusuje se mu v jeho letu do hlezen. Anebo ho zmydlí rovnou, když jde kolem úhlavní nepřítelkyně malamutí. Přitom má naučeno si emoce vylévat do vykousaných rukávů, hraček, ale někdy ji to holt nedá. Netvor pak vypadá jak pes používanej na zápasy, jak je holoprtka, každej strup se sloupne a šlinc v srsti, chvíli trvá, než to zaroste. Přitom jde jen o povrchový škrábance.
Framík má krčisko chlupatý, jistě se žádná velká újma nestala. 

Edit: “Fram s Doronem se plný adrenalinu řítili na zahradu, Dorouš vzal Frama za krk aby ho přibrzdil” Tohle řeším něčím do huby pro aportovací rtw. Když jsou výjimečně zavření ve výbehu, pak by to bylo přesně to samý. Řítíme se, kdo dřív, nene, čubě hodím balona a vyvášní se na něm. Netvora nic nezajímá z motivace, tak jen občas povinný “čeká” a za odměnu může letět ječet.

Plaka
Plaka 06.05.2025, 19:21:50 xxx:xxx.1987:cd34
»
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 05.05.2025, 22:09:39

Ale kdepak. Doron 9. 1. 2024 vedle v tématu Štěně kouše a dělá loužičky napsala:
“Tak to vypadá, že bude mít takových čtyřicet kilíček v dospělosti 🙂 !”

A následně pak Ph 6. 2. 2024 tamtéž:
“uzavirame sazky? 😄 max 40, ale spis kolem 35kg bude mit v dospelosti 😇”

Já: “Já se nesázím, taky tipuju nějak kolem 30 kg v dospělosti”

Což asi mít bude, až se trochu zklidní, teď zlatíčko spaluje jen z nervů jak lokomotiva, přičemž ho rozruší i kos za plotem. Tož jen pro zajímavost, jaký byly tipy.

Plaka
Plaka 06.05.2025, 00:24:33 xxx:xxx.1987:cd34
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 05.05.2025, 21:33:30

Ani prd, stále nulová motivace. Doma mazlík, venku nezavislý a divý tvor venčený na káblu od biothanu. Pokud vezmu s ním i rtw, tak se vylítají dosyta, už jsem se smířila, že nemám normál psa.

Doron
Přijde mi divný, kdyź dva psi jednoho psovoda nemůžou být spolu, to je taková mez, za kterou bych nešla.
Tohle já nikde nepsala, ale i tak to chápu. Když se maká, když je budován drajv na aporty, hračky, fíka, i sebelepší kámoši se doma můžou kvůli zdroji přikousnout. Tak se holt krmí odděleně, to vlastně dělám i já, rotvice je hrdlice na žrádlo, byla by schopna odsunout vořecha od jeho misky. Cvičí se odděleně. Ale to neznamená, že spolu nemůžou být pospolu, když je vše v klidu a míru. To mluvím o těch pravých sporťácích, zrovna dneska jsem si cicmala mistra světa rtw a jeho dceru, která byla na posledním mistrovství republiky na bedně. A poletovali mi oba po zahradě, nikdo se nerdousil, žijí spolu doma jako gaučáci (pšššt). Je to o majiteli, psovodovi, páníčkovi. 🙂

Plaka
Plaka 05.05.2025, 21:20:55 xxx:xxx.1987:cd34
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 05.05.2025, 21:03:43

To já klidně dohledám, až budu mít náladu. Coby štěně s křivýma nohama vypadal šíleně, některé odhady tam šly až přes 40 kg? 🙂 V roce a půl už ta žížala nezmolossovatí, i když jsem ho z toho coby pidištěně podezřívala.

Plaka
Plaka 05.05.2025, 19:36:29 xxx:xxx.1987:cd34

Alavis Celadrin by také nebyl od věci. Jestli nemá fenka nikde nic prasklého, jinou diagnozu v noze, jestli má artrozu, jestli nemá žádné vnitřní problémy (nechat zkontrolovat krev ohledně jater, ledvin + rozbor moči), pokud nezabere kloubní výživa, podumala bych o Librele jako o poslední možnosti. Librela zde má své vlastní téma, můžete pročítat pro a proti. 

Plaka
Plaka 05.05.2025, 19:26:39 xxx:xxx.1987:cd34
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 05.05.2025, 16:31:55

Jestli jste viděla/vídáte nějaké tahání psa za kůži na jednom cvičáku, nejde o standardní chování psovoda. V dnešní době je toto spíše kontraproduktivní, podobné chování uvidíte zcela výjimečně.
Psi sporťáci určitě mají i jiné aktivity než kotec - cvičák. Vždyť to Ph popisovala už výše. Já sama znám dost mistrů republiky, mistrů světa v plemeni, a u nich jsou psi součástí rodiny, parťáci. Makají u kola, chodí s lidmi na vycházky, jezdí s nimi na výlety. Ano, když se cvičí, tak se cvičí, sportovka je vyšší dívčí, je potřeba rituálů a klidu před vstupem na plac. Toho nedosáhnete poletováním se psy před výkonem. 
Ale lidé jsou různí, jestli někdo vytáhne psa rovnou z vozíku, odkládačky a šup na plac, je to špatně. Opravdoví sportovci psa nejdřív vyvenčí, po výcviku zase vykrokují, za rehabky utrácí psovodi nemalé peníze kvůli welfare svých psích kámošů. 

Já už sportovku nedělám, ale i tak nejsou mí psi kámoši s cizákama. Vylítají se a vyhrajou si spolu, ostatní pesany nemusí. Nezdá se, že by tím nějak trpěli. 😉 

(Ph, btw, před měsícem jsem byla s pruhatým netvorem na očkování, váží 27 kg, štíhloň, musím ho vyfotit. Váš odhad nad 30 kg u něj neklapnul, haleluja. 🙂)

Plaka
Plaka 19.04.2025, 21:51:43 xxx:xxx.4e84:db4
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 19.04.2025, 21:45:37

Už zase? Tohle šťourání mi přijde někdy příliš, jednou se to tu už řešilo. Majitel psa prostě řekne patý prst. Tečka.

Plaka
Plaka 19.04.2025, 21:11:38 xxx:xxx.4e84:db4
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 19.04.2025, 20:31:47

Nepanikařit. 🙂 Patý prsty se hojí fajn. Propláchla bych to betadinou důkladně, ať v tom není bordel. Na noc zavázat, jen mírně stáhnout ten 5. prst obvazem, ať si to neblemcá přímo, límec dle mého netřeba. Jinak přes den bych to nechala dýchat, berňuchu hlídat přiměřeně. Ono jak to po betadině trochu zaschne, může si sám klidně zoubkama odštíplý kus drápu sám šikovně odkousnout. 

Plaka
Plaka 05.04.2025, 20:05:23 xxx:xxx.9556:ce5f
»
Odpověď na příspěvek uživatele Kilian z 05.04.2025, 19:37:10

Borci největší jste! Moc gratuluju. 🌹 A musím se smát, není za tím mega pytlem granclí skoro vidět - co pak děláte s takovými vyhranými cenami?

Plaka
Plaka 05.04.2025, 20:01:10 xxx:xxx.9556:ce5f
»
Odpověď na příspěvek uživatele Lupus4 z 05.04.2025, 19:32:06

“2 cizí stopy dle zkoušky IFH-2 ve dvou dnech, na dvou různých terénech, každá stopa minimálně 1800 kroků, 8 úseků, z nichž jeden je polokruh o poloměru 30 metrů, 7 lomů, z nichž minimálně 2 jsou ostré lomy (cca 30-60°), minimální vzdálenost lomů od sebe je 50 kroků, 7 předmětů kladeče, minimálně 180 minut stará, časový limit pro vypracování je 45 minut. Stopa je dvakrát křížená 30 minut před uvedením psa na stopu.”

Královská disciplína. Taky jsem sledovala body a fandila kokříkovi, takovej bobek malej, šikovnej.

Plaka
Plaka 13.03.2025, 02:15:55 xxx:xxx.1987:cd34

Oči ne, ale hlavu na stranu nosil, jak když zánět od zubu nebo od ucha, byl pod dohledem xy vetů na klinice. Pak autoimunitní zánět v čelisti, nemohl otevřít tlamu naplno, však jsem to popisovala live vedle na L. tematu, hodně stránek na čtení. Nevím, jak je váš pes starý, já měla “relativně” mlaďocha 8letýho, u něj se poskládalo všechno špatně, měl snad všechny možné popsané NÚ od dermatitidy, ataxie, neuro trabls. Mno, po pravdě, co vám na MR a tak dále řeknou? Vycházím z předpokladu, že za to mohou NÚ Librely - to jsme řešili a jediná rada byla to čekání, jak dlouho, se tehdy nevědělo. Určitě třeba nějakou podpůrnou léčbu vedlejší po domluvě s vety praktikujte, ale jestli to je kvůli L., tak opravdu jen čekat. Až se ta prolomená bariéra nějak obnoví, pes se zlepší. Nebo taky ne, a pojedete ho uspat. Držím palce. 🍀

Plaka
Plaka 12.03.2025, 21:25:53 xxx:xxx.1987:cd34
»
Odpověď na příspěvek uživatele Heduš14 z 11.03.2025, 11:51:22

Klidně mohlo. 

Plaka
Plaka 12.03.2025, 21:23:29 xxx:xxx.1987:cd34

Neporadím s výběrem veta, ale všimla jsem si, že jste psala na Librelí téma. Ze svých zkušeností bych tipla, že problémy psa mohou mít opravdu souvislost s Librelou, můj pes měl podobné neurologické nežádoucí účinky. Pokud to není akutní, počkala bych, a další L. dávku už v žádném případu nedávala.

Plaka
Plaka 05.03.2025, 22:40:27 xxx:xxx.1987:cd34
»
Odpověď na příspěvek uživatele Maxík z 05.03.2025, 10:38:07

Předchozí Vořechus měl akutní zánět slinivky, šlo tam o hodiny. Na klinice ho vytáhli hrobnikovi z lopaty, doma pak dieta, léky, v podstatě se během pár měsíců hodnoty jater i slinivky dostaly do normálu. Takže bojujte, držím palce.🍀