Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 22.08.2025, 20:57:26
Výstavy počkají. Hlavně, ať je v pořádku. Moje opakovaná rada zní: ihned, jak pes vyleze z vody, vezmu “mokrej ručník” (mám obyč od Trixie v plastový trubce) a vytřu psa do sucha. A to mám jen rotvici s podivnou podsadou, která neuschne ani v tropech po dvou hodinách. Po příjezdu domů už je pozdě něco řešit, stihne se, očividně, pejsek zapařit.
Odpověď na příspěvek uživatele keriton z 22.08.2025, 20:45:56
Kvalitní rtg u ortopeda bych rozhodně doporučila. Už jen vzhledem k tomu, že jde o útulkáče. Pro mě bylo před kastrací Netvora, když jsem mu kvůli jeho divný chůzi nechala při jednom uspání udělat orientační rtg kyčlí, velkým překvapením, že měl coby pidištěně velký úraz kyčle - snímek odhalil zhojenou naštíplou/nalomenou pánev. Nic se s tím dělat nedá, ale mám aspoň diagnozu, proč blbě chodí (do budoucna kloubní výživa a cviky reha) a proč je tak poharašenej v hlavě.
Ty bláho, Hachi si musí pořídit asi vše dostupný, že? ☹️ Přeju klidný srůstání a ať je to už poslední zdravotní problém u něj.🍀 Mý psiska torze ještě nepotkala (ťukám teď na vše kolem!!!). Ale u pár kamarádů jsem ji měla “live” - odvoz psa na kliniku a tak. Bylo to teda bez problémů se slezinou, ale i tak rekonvalescence trvala docela dlouho. Možná to bylo tím, že šlo o starší psy, 9-10letý. Měli přišitý žaludky, to má Hachi jistě taky. Rozkrmování hodně postupný, pomalý, po trošičkách dietu často. Po dvou týdnech určitě nebyli na běžném krmném režimu. Aktivity a tak byly podmíněný stavem psa, ale dřív než za měsíc od operace to nebylo, myšleno krátký prochajdy na vodítku. Kor, když měl Hachi i slezinu odebranou, to je velká břišní operace. Byla bych ráda, že vůbec přežil, rozcapovala bych ho a na aktivity posečkala, to poznáte, až si vevnitř sroste pěkně. Když bych to brala vzhledem ke kastraci feny s akutní pyometrou - dva týdny totál ve střehu, žádný hupsajda. Další dva týdny striktně vodítko i na zahradě, klidný pocourání občas i ven. A pak by se vidělo.
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 22.08.2025, 07:54:40
Soucítím převelice. ☹️ Tuhle si dávala plavací Dráčkovo fotky, nemůže to mít zase z toho? Stačí řádně nevysušit, zapaří se a tadáá, má ho tam. Ať je brzo líp. 🍀 Jinak holení už rozjetýho hotspotu je bez sedace o nervy psí i lidský. To radši v klidu pejska ukonejšit na klíně a šmikat kvalitníma nůžkama až ke kůži, velmi opatrně.
Odpověď na příspěvek uživatele efe z 21.08.2025, 10:22:28
Vlastní zkušenost nemám, všechny feny šly na klasickou kastraci. Ale kámoška nechávala laparo kastrovat jezevčici (brali jen vaječníky), měla jsem to v přímým přenosu, vezla jsem je na veterinu a domů, pan doktor nám pustil i video z operace, krásná, čistá práce. Jedinou nevýhodu bych viděla v ceně, bylo to o dost dražší než klasika. Jinak měla fenka dvě pididírky v pupíkovi, kterej ji první večer trochu bolel, jak byla “přifouklá”, nicméně celkově se hojila mnohem rychleji a snadněji, než by tomu bylo u klasický kastrace.
Odpověď na příspěvek uživatele Trickyvoo z 19.08.2025, 22:12:22
Taky mám kastrovanou fenu. A občas se tváří jak brekeke, značkuje víc jak Netvor. Přijde mi, že cítí a detekuje háravky stejně jak pes-pes, doma se nestydí si pak dělat takové ty intimní věci, že to s ní celou cuká. Zkusím jí ukázat pandu a uvidíme. 🙂
Nebo zánět od zubu, když má uraženej špičák - ale tlamku asi vet důkladně zkontroloval? To jen, že Efe psala i zhoršený dýchání, on se zánět zubu může “vrazit” i do nosu a nemusí to s plícema vůbec souviset. Jen si tak brainstormuju a přemýšlím nahlas, bo pan Bečka je ikona a musí být v pařátku.
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 19.08.2025, 13:41:21
A tak nemusel by vůbec na operaci, chemická kastrace by to případně pojistila. Xerxová má takhle Youdislava dlouhodobě kvůli prostatě. Na hlavu bych mu už teď nasadila Karsivan. Myslím na vás a držíme packy.🍀
Odpověď na příspěvek uživatele Skeeve z 13.08.2025, 11:35:08
U nás letos první generace, jupiki. Šla jsem malinko zprůchodnit rohový biotop a jsou tam! Uctivě jsem pozdravila a s kosou zase vycouvala, miluju babočky. Dlouho na stejným místě nebyly, přitom před x roky tam byly kopřivy obalený housenkama a vosy si pro ně lítaly jak do sámošky.