Odpověď na příspěvek uživatele šavlozubka z 22.01.2026, 21:59:25
Někdy je dobrý nepanikařit, často stačí psovi nacpat po požrání hnusu třeba kysaný zelí, předmět to obalí a usnadní průchod trávicí soustavou. Nebo kysličník, peroxid 3%, a vyvolat tak zvracení hned po akci. Po kusu dečky bude jistě v pořádku, to bych neřešila hned pohotovostí. Nicméně držím palce.
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 22.01.2026, 09:52:31
Dobrej je na tyhle aktivity i kong wobbler. Plus všechny výše zmíněné rady, vděčná je i PET lahev s mirně odstřiženým hrdlem a pamlsky do toho. Pokud teda nemáš plastožrouty.
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 19.01.2026, 21:30:06
Zdravím Cherry, podobný čuně mám doma v rtw kůži. 🙂 Uklizený věci mívám, šlo jen o jednorázový sušení věcí z vycházky. Hodnej pejsek to moc není, ale nežraní domácích věcí je prostě nějak v něm, ukrást, rozkousat, flusnout. Rotvice co ukradne, odhlodá, sežere, tuhle kadila víčko z petky. Měkký hračky nehrozí, největším kámošem obou psů jsou kongy. Plus žabička má svý dva kroužky, teď to hledám na netu. Takový ty posilovací do ruky pro lidi, akorát jsou černý a mega tuhý, podobnej matroš jak kong. Vyrůstala s nima, přes 8 let pořád drží. Netvor je pažravej na jiný věci, však jsem v létě řešila spadaný meruňky, který konzumoval ve velkým množství, pecky chroustal… A předpředchozí rotvice byla vůbec úchylačka pažravá, otevřela jsem dveře od auta, vypadnul velkej kus jelenice, chramst a spolkla to. Bez kousání, bez běžného žvýkání. Zadkem to vyšlo bez problémů, měla místo střev pozink trubky.
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 17.01.2026, 11:32:37
Jednou z mála Netvorových ctností je, že ukradařený předměty jen hlodá, preparuje, požužlá, ale nepožírá. Takže odebráno a se slzou v oku vyhozeno do popelnice. Proto rotvice bonzovala, ona by oddělené součástky naopak s radostí sežrala, jen se k Netvorovi do klece dvakrát nehrne, ctí jeho soukromí. (Nebo spíš on ji ke kořisti v kleci nepustí, nevrká na ni, jen blbě čumí, to on umí skvěle. Žabička většinou z podobný situace vycouvá, neleze mu tam. Ale co není v kleci, to mu s přehledem oderve od huby.)
Netvor měl včera napilno. Kradařil mokrý věci z topení. Přišla jsem o špičku kvalitní zimní fusekle a o prostředníček rukavice. Je jak zprduduch, nenápadnej, sroluje si to do huby, zatáhne si kořist do klece a hlodá. Ještěže přišla rotvice žalovat, bonzačka. 😀
Dovolím si citovat pány Písničku v jiném tématu (3. víčko, 28. 12. 2025, 20:31), ať to tam nehnojím. Registrovaný může být anonymní, nemusí. Není ale anonymní, když tu o něm Kometa veřejně proaktivně píše a rozesílá o něm ostatním nevyžádané soukromé zprávy. Přesměrovává tok tématických diskusí do balastu. Tato osoba svou funkci zcela nezvládla.
Už delší dobu si tu spíš jen čtu, než abych měla touhu přispívat. Jsme na veřejné diskuzi, že si tu někdo založí téma, z něj ještě nedělá majitele dané rubriky. Stejně jako funkce “správce” by z běžného uživatele neměla dělat příliš horlivého, subjektivně zaměřeného úředníka, který dohleduje všechna témata. Co má “správce” dělat, není zde nikde deklarováno, ale adminem diskuzí zřejmě není. Osobně mi vadí, že oslovuje ostatní uživatele ve stylu “tomu nepište, toho ignorujte”, snad mám sama právo si rozhodnout, čí styl psaní, vyjadřování se mi líbí, nelíbí. Vytahovat nějaké věci ještě z IF, bože, tam i tady by se toho na některé nicky našlo… Kurník šopa, jsme na diskuzi, svobodné diskuzi. Když se někomu nelíbí, že někdo někam píše, je v naprosto cajk vyprsknout, napsat svůj názor, poslat někoho dopr… Ale přesvědčovat ostatní o svém názoru jako o tom správném, mi přijde poněkud nešťastné. Prosím, nechci žádné SZ, klidně si to vyříkáme zde, pokud bude nějaké nutkání. Tím chci vlastně jen vysvětlit, proč pání Písnička mají můj palec hore na viz výše tématu.
Taky na vás myslím a držím palce. Je to oser řešit trávicí problémy psa takhle dlouho. Zažila jsem to s rotvicí, když jí bylo nějakých 5 měsíců. Blití bez příčiny, krev taky v pořádku, žádný průjem. Vetové na klinice si už škrábali čelíčka, čím by to mohlo být. Dieta nezabírala, sono, rtg nic neprokázalo (byla pažravá, měla jsem strach ze spolknutí šutru), nakonec se udělalo kontrastní rtg. Jestli si to dobře pamatuju (je to skoro 8 let), ukázal se zánět sliznice na přechodu ze žaludku a ztluštělá stěna ve střevě, prostě nespecifický zánět. Paradoxně jí nejvíc pomohl kontrast rtg, když sežrala kaši kontrastní a vlastně “vyléčilo” se to pak samo. I vet mi tenkrát říkal, že má podobných zkušeností hodně u takových nespecifických gastro-intestinal trabls, že když není jiný problém, často se to vyřeší pozřením tý kejdy. Sliznice se obalí a zahojí. To byl náš případ, váš určitě dopadne taky dobře.
A zánět předkožky mít nemůže? Nebo nastydlej močák, když mu mlaďoch kontroluje i pindíka. Kvasinky za jeho zájmem klidně můžou být. Zkontrolovala bych retrívrovi ty análky a pak dál vylučovací metodou. Třeba dojdete k tomu, že holt jen mladýmu hrabe z háravek. 🙂
Třeba jen hárá někde v okolí fena a mlaďocha to přejde po dohárání. Zamezit obtěžování lze asi jen oddělením psů, ať hormon neprudí a nemusíte ho okřikovat, vzít ho do práce je bezva nápad. Ještě mě napadá, jestli nemá retrívr nějaký zdravotní problém (nechci strašit). Můj Netvor reagoval na kastrovanou fenu z ničeho nic jak na háravku v nejlepším, pomalu se jí neodlepil od zadku. Mohla za to přeplněná análka, blázen to bral jak hárání. Vymáčnuto, vyřešeno, přestal s harašením. Tak zkuste retrívrovi zkontrolovat análky, třeba to bude jen tahle prkotina. Kámoš řešil dlouhodobě svýho psa, po kterém po kastraci (prostata) šli psi jak po háravce fakt šíleně. Zabral až pangamin, dlouhodobě podávaný. Takže můj další tip, retrívrovi neuškodí a možná to zabere.
Ona se prostata může projevit různě. Kámošky rtw třeba najednou vypadal, že má něco se zadníma nohama, sotva lezl. A ono ne, mohly za to cysty na prostatě. To samý kelpík jiný kamarádky, ten zase vypadal, jak když si skřípnul záda. Vyšetření a hodně zvětšená prostata, páteř v pořádku. Mám druhýho vořecha, oba dva problém s prostatou na dvou letech. Vlastně psů s tímhle problémem mám ve svým okolí poměrně hodně, většinou jde o psy 7+.
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 15.11.2025, 20:35:24
Tu paranoiu zcela chápu. Ale dle popisu to zní hodně dobře, občasná šupinka není žádná hrůza. Věřím, že se to časem srovná úplně, u nás to trvalo snad ¾ roku. Díky za info a držím packy a palce i nadále. 🍀
Odpověď na příspěvek uživatele Dublinbarzoj z 15.11.2025, 17:32:40
Netvor taky dlouho nevydrží, je to divnopes. Max tak 5-6 hodin, holt každej pes to má jinak. Taky se počůrával v noci. Ve spánku, nevěděl o tom, kolikrát pod ním byla na pelechu megalouže. Po kastraci se to samo zlepšilo, vymizelo to, dle mýho měl cysty na prostatě nebo podobnej problém s prostatou. Sarah, držím palce, ať je to “jen” prostata, to se dá v poho vyřešit. Na odběr moči mám fintu fň, užila jsem si u toho plno legrace s předchozím ledvinářem vořecháčkem. Plastová naběračka/silikonová krabička na tyčce. 🙂 Nemusíš se ohýbat, jsi od psa o kus dál, takže se na vodítku může v klidu vyčůrat a ty jen zezadu nebo z boku nenápadně nasuneš pod psa odběrovou aparaturu. Plast tlumí zvuk, takže se pejsek ani nelekne nějakýho zurčení při odběru. Jo a před vyšetřením by měla být moč nejdéle 2 hodiny stará, v chladu uchovaná.