Aktuálně: 2 335 inzerátů269 627 diskuzních příspěvků19 341 uživatelů

Příspěvky uživatele

Fiona.Praha

Fiona.Praha
Fiona.Praha 13.01.2026, 12:15:02 xxx:xxx.41b5:11a3
bambule:

Prý na to zabírá olej, vetřít do tlapek. Paní ve videu používala obyč olej do vlasů z dm drogerie, Balea značky. Jinak ten samolepící obvaz jsem zkoušela já, psala jsem o tom ve venčení. Funguje, vydrží pohyb i mokro a to mám ten obyčejný Trixie. 

Já teda četla, že olej na vlasy Balea z DM a namastit chlupy, ne polštářky. Že ten sníh ten olej z těch chlupů vytáhne, ale nedělají se sněhové kouličky a pes doma není matný. Nevyzkoušela jsem, tak nevím. 

Fiona.Praha
Fiona.Praha 12.01.2026, 10:18:35 xxx:xxx.846a:23b1
Vahine:

U nás taky tak Fiono, bělouš se snaží být co nejdříve vytentovaný a co nejrychleji po třech doma, protože sídliště je posoleno, kam se jen podíváš a už má popálené tlapky a mezi polštářky už puchýřky, i když mažu mastí určenou na tlapky. Včera večer bohužel hopsnul nožkou do solné louže a  zaječel, nohu vytrčenou….tak jsem ho šupla do sněhu…Nožky mu doma pokaždé procbázce myji ve vaně, aby sůl dál nedráždila. Bude na to po procházce dobrý sudokrém, nevíte někdo?

Auto a řiďičák nemáme, nepopojedeme nikam. Jiné roky házeli štěrk nebo písek a teď solí o stopéro 😣 jáá nevím, kdo to zase vymyslel, že letos “vyhrála” ta sůl….my chceme sucho a nebo rovnou jaro 🙏

U nás teda nesolí, ale všude je štěrk, který leze mezi polštářky. Nejvíc tím trpí ta nejmladší pesa, která má stejnou dg. s drápy jako Mates Sardullah (název jsem zapomněla). Jinak je to domov důchodců, nejstarší je 14,5 a nejmladší před týdnem 9, téměř všechny jsou nízkopodlažní, takže hrozí i nastydlý močák. Jsou staré, všechny mají větší nebo menší problém s pohyb. aparátem nebo zády. Všechny nosí softshellové oblečky přes záda a kyčle. Délka venčení se řídí jejich potřebami.

Jinak, zasněžené sídliště je krása, sníh je bílý a třpytivý, jako v pohádce. Nádhera. To nepamatuji snad 10  let.

Fiona.Praha
Fiona.Praha 12.01.2026, 09:53:48 xxx:xxx.846a:23b1
Sarah01:

Podobně jak Bodlinka, já mrznu, oni jsou v pohodě.

Gina je na tom podobně jako Bodlinčina Nora. Máťa je taky medvídek 🙂

EDIT: Já to zmastila, spletla jsem nicky. Gina s Máťou jsou přece Sardullah. Chce to holt víc soustředění.

Fiona.Praha
Fiona.Praha 12.01.2026, 09:51:54 xxx:xxx.846a:23b1
Bodlinka:

Nora má pocit, že je konečně normálně, limit venčení je čistě o tom, co vydržím nebo chci vydržet já.

No, jenže Nora je tak trošku medvědice, tvářící se, že je pes 🙂

Fiona.Praha
Fiona.Praha 11.01.2026, 20:40:07 xxx:xxx.846a:23b1

Jak dlouho a často venčíte v současných mrazech a sněhu?

I v Praze na sídlišti je cca je cca 10-15 cm krásného bílého blýskavého sněhu. Naše pesy se ze začátku venčily rády a jásaly ze sněhu, teď už je to teda nebaví, je jim zima a mrznou jim ťapičky. 

Fiona.Praha
Fiona.Praha 03.01.2026, 09:33:34 xxx:xxx.5bab:b8fb

Jediné řešení je naprostý zákaz prodeje pyrotechniky mimo specializované prodejny. A tam prodávat jen na OP a ŽL nebo jiný doklad, opravňující kupujícího k nákupu. Pokuty a mapa koleček nemá smysl.

Fiona.Praha
Fiona.Praha 30.12.2025, 11:03:03 xxx:xxx.135a:3447
»
Odpověď na příspěvek uživatele orionka-2 z 29.12.2025, 14:01:59

Pomící , bohužel je nesleduji, tak nebudu vědět, jakou měli “životnost”. Myslím, že půjdou k chůvě, aby je naučila hygieně, nebo, že by nosili pleny? Děti si je občas pochovají a udělají si s nimi selfie a ona je občas poponese jako kabelku a u toho se taky vyfotí. Ale myslím, že příští Vánoce už se s nimi fotit nebudou. 

Fiona.Praha
Fiona.Praha 30.12.2025, 10:55:04 xxx:xxx.135a:3447
»
Odpověď na příspěvek uživatele BaLu z 28.12.2025, 07:49:29

To je stejná svoloč jako ti žebráci s malými pejsky, co klečeli v centru Prahy a pejsky měli přivázané k ruce, aby jim je aktivistky nesebraly a kolem se motalo pár chlapů, kdyby náhodou něco. Přesouvali se různě po Praze. Pak po se Praze pohybovala banda mladých “hluchých” navoněných usměvavých kluků, kteří vybírali na charitu a měli s sebou nějaký papír, kam se měl dárce podepsat i s adresou. Pak se objevili bernardýni na Václaváku. Taky se občas objeví taky “hluší” a nabízejí obrázky svatých za peníze, když je odmítnete, tak ten milý úsměv věřícího okamžitě zmizí. A nakonec nám tu po Praze a kolem aspoň lítají dovezení psi z jejich kill útulků.

Fiona.Praha
Fiona.Praha 19.12.2025, 11:13:47 xxx:xxx.c8d0:fb02
»
Odpověď na příspěvek uživatele Chingis z 17.12.2025, 04:47:23

Dvojka taky přiletí? Je to kluk nebo holka?

Fiona.Praha
Fiona.Praha 16.12.2025, 21:01:12 xxx:xxx.9c39:a5f
»
Odpověď na příspěvek uživatele efe z 16.12.2025, 20:23:38

Ok, mopsle mám s Vámi spojené, nenabízela jsem, protože vím, že 3 už stačí, ale když teď hledá asi kamarádka nebo kdo, tak jsem si na příspěvek vzpomněla.

Fiona.Praha
Fiona.Praha 14.12.2025, 12:09:59 xxx:xxx.9c39:a5f
»
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 13.12.2025, 23:14:17

mají centrální registr, pokuta za nezapsání psa do registru je 10 tisíc eur, což je co říkám u nás, měly by být pořádné pokuty. Jenže to bychom museli mít ten funkční národní registr čipů. 

Pak, co vím je to všude v Německu, je povinné extra pojištění na psa. To je taky super věc. Já mám pojištění “na blbost” a to se vztahuje i na škody, způsobené psem. Nevím, jestli i pokousání, to si asi zjistím, i když jsem si na 99,90 % jistá, že žádný můj pes člověka nikdy nekousne. 

Fiona.Praha
Fiona.Praha 14.12.2025, 12:03:45 xxx:xxx.9c39:a5f
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 13.12.2025, 13:59:57

no tak tady se mi chce hystericky smát, když si představím první dva roky s Ginou… to, že bych nějakou zkoušku musela skládat v jejím období největší rebelie, tak by mi jí na místě odebrala psí sociálka. 

Vy s ní snad ve městech chodíte nebo chcete chodit na volno? Jinak reakce nedává smysl. Je to dobrovolný „psí řidičák“, který majitelům umožní pouštět psy na volno ve většině městských parků.  

Proto jak slyším povinná zkouška, tak mi vstávají vlasy na hlavě… to mi jí vesmír prostě nadělil, abych nebyla tak pejskařsky nafrněná….

Když se k tomu tak budou stavět všichni, fuj něco povinného, budou mít psa stále stejní ignoranti. Na auto máme taky všichni řidičák, je to povinná zkouška, aby si člověk mohl sednout za volant. K používání zbraně je další povinná zkouška, zbrojní pas. K ukončení vzdělání je taky povinná zkouška. Tak to je tedy tak strašného na povinné zkoušce na psa? 

Fiona.Praha
Fiona.Praha 13.12.2025, 12:27:24 xxx:xxx.9c39:a5f

Nevím, kam s tím, tak to prdnu sem 🙂

Našla jsem to tady:  https://www.facebook.com/prirodanovinky z 28.11.2025

V Německu se na nové majitele psů dívají jinak než u nás. Neřeší jen „chceme štěně“, ale jestli se o něj dokážeme postarat celý jeho život. V některých regionech musí lidé, kteří si pořizují svého úplně prvního psa, projít písemným testem ještě před tím, než si ho odvedou domů. A během prvního roku je čeká i praktická zkouška – žádné triky, jen základy: výživa, veterinární péče, bezpečnost, signály psí řeči. Věci, které chrání zvíře i rodinu. Dolní Sasko to takto zavedlo už v roce 2013. Nejprve teorie, pak praxe v běžných situacích. Jednoduché, spravedlivé, funkční. Berlín šel trochu jinou cestou – nabízí dobrovolný „psí řidičák“, který majitelům umožní pouštět psy na volno ve většině městských parků. Motivace? Více výcviku, více ohleduplnosti a méně chaosu na veřejných místech. Možná to zní přísně, ale jeden krátký test je malá pauza před velkým závazkem. Pomáhá omezit impulzivní nákupy i pozdější vzdávání se psů, když přijde realita – brzké ranní venčení, bláto, strach, nemoc, zodpovědnost. Kdo psy miluje, ten se připravuje. Učí se, zlepšuje, bere to vážně. Krátká zkouška dnes může znamenat méně trápení zítra – a víc společných let, klidu a tichého psího funění u nohou. 

Zdroje: Příroda je lék Informationen zum Hundegesetz – Niedersächsisches Ministerium für Ernährung, Landwirtschaft und Verbraucherschutz Das Niedersächsische Hundegesetz (NHundG) – Landesamt für Verbraucherschutz und Lebensmittelsicherheit Niedersachsen FAQ Hundegesetz – Senatsverwaltung Berlin Hinweise für Hundehalter:innen – Senatsverwaltung für Justiz, Verbraucherschutz und Antidiskriminierung Berlin

Určitě by se hodily takové testy i u nás. Já bych stála o řidičák na psa, i když v Praze se chodí na volno, chtěla bych řidičák. Jen nevím, jestli je řidičák před pořízením psa (což je blbost) nebo u prvního psa na furt (což je menší blbost, druhý pes může být trotl a nemusí na něj stačit to, co na prvního psa s řidičákem) nebo samostatně ke každému psovi (to by mělo logiku). A co když řidičák neudělám? Co bude se psem?

Kdyby to někdo našel a přeložil, bylo by to fajn. Já němčinou teda nevládnu, kromě guten tag a bite, vůbec (stejně jako všemi ostatními neslovanskými jazyky) 🙂

Fiona.Praha
Fiona.Praha 03.12.2025, 09:53:19 xxx:xxx.d26f:cc92
efe:

Mno čekala jsem od toho víc 🫤

Obrázek Obrázek

Je krásný, ale moc mu nesedí. Co je to za značku? Jde vrátit? Holek oblečky mu sedí? Nebo potřebuje mopsík jiný střih?

Fiona.Praha
Fiona.Praha 01.12.2025, 20:36:28 xxx:xxx.9c39:a5f
»
Odpověď na příspěvek uživatele orionka-2 z 30.11.2025, 18:51:26

JJ, poslední dobou se s nimi roztrhl pytel.

Fiona.Praha
Fiona.Praha 30.11.2025, 10:39:55 xxx:xxx.9c39:a5f
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 30.11.2025, 10:24:39

Naprostý souhlas. Slušné lidi nějaká pravidla zas tak neobtěžují.  

Fiona.Praha
Fiona.Praha 30.11.2025, 09:51:50 xxx:xxx.9c39:a5f
Orionka:

Ta fena chce prostě domů. Tak ať ji naloží a odvezou, kde ji sebraly. Už to tu přece jednou bylo. Jen nevím, jak to dopadlo. Spásu světa ať nechají na pánubohu.

Přesně tak, takovou měli vykastrovat a včas poznat, že to mazlík nebude, a vypustit ji zpět do lokality, kde ji sebrali.

Teď, po tom humbuku, to už asi nikdo neudělá. A kdo by to zaplatil? Někdo by ji musel naložit, odvézt a mít koule na to, aby ji vypustil. 

Co už tu jednou bylo?

Fiona.Praha
Fiona.Praha 28.11.2025, 20:21:35 xxx:xxx.9c39:a5f
»
Odpověď na příspěvek uživatele impact z 27.11.2025, 16:53:16

Fenka je odchycena. 

Fiona.Praha
Fiona.Praha 28.11.2025, 19:13:25 xxx:xxx.9c39:a5f
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 28.11.2025, 19:02:59

Díky