»
Odpověď na příspěvek uživatele
Zrzavci z 15.09.2026, 10:41:23
Tak jsem to myslela, že se pes vyčůrá a nemusí čekat, než se sebe páníček udělá člověka nebo člověk páníčka, aby mohli jít na špacír.
Stejně tak v noci na poslední loužičku před spaním, stačí otevřít dveře od baráku. Já se musím třeba v zimě celá zakuklit, abych venku pobyla celou minutu. Ale protože nikdy nevím, jestli třeba nepřijde taky neplánovaně 💩, obléknout se musím.
»
Janea z 15.09.2026, 10:27:58
Nechci a nebudu se dohadovat o tom, jestli může být alergie na naháče nebo AHT. Pointa byla, že bychom si pořídili něco, co by nevadilo a neřešili bychom alergii léky kvůli pořízení zvířete. Kdo má děti, ví, že téměř každé dítě jednu zatouží po zvířátku, a proto by to byla třeba želva.
»
acher z 15.09.2026, 10:20:03
Já si to teda nemyslím….
Je přece úplně jedno, kde pes bydlí, ale jak se k němu majitelé chovají. Známí to tak mají všichni (měla bych to stejně), že pes bydlí v baráku s lidmi a chodí se venčit mimo zahradu. Je pravda, že mají malé nebo krátkosrsté psy. Mají proti majitelům psů v bytech malou výhodu, že ráno stačí otevřít dveře baráku a pes se může rychle vyčůrat, což já v paneláku nemůžu. A proto se ráno vyvenčím já, navléknu psí oblečení, jdu vyvenčit pesy a teprve potom ze sebe doma udělám člověka 🙂
Na vesnicích jsou ale stále psi, kteří žijí na zahradách bez pozornosti svého člověka a venčí se sami po vesnici. Netvrdím, že všude a všichni, ale jsou. U nás na sídlišti už to tak není, psi nežijí a možná ani majitelé, ale i tady ještě nedávno byli psí samovenčiči, majitelé je vypustili a nechali je courat po sídlišti samotné. Zvláštní je, že se ti psi (byli to všechno kluci) nikdy s nikým nervali, oběhli si svou trasu a ostatních psů si nevšímali.
O chovu slepic nic nevím, ty jsem v paneláku chovat nezkoušela 🙂
»
Janea z 15.09.2026, 10:03:39
Já za sebe můžu napsat, že vědět, že jsem alergická já nebo někdo z rodiny, tak chlupaté zvíře nepořídím. Chovali bychom třeba želvy, rybičky, ptáky nebo naháče. Necpala bych ani do sebe ani do dítěte prášky jen proto, abychom mohli mít psa. Kdyby se objevila alergie pár let po pořízení zvířete, záleželo by na okolnostech a možnostech, jak bych to řešila.
»
Sardullah z 15.09.2026, 09:41:53
Každé sídliště nebo čtvrť je taková vesnice. U nás máme taky dost zelených ploch a kousek les, ale samojed, malamut a husky se tu objeví jednou za čas a pak zase zmizí, nevím, jestli jen pes nebo se odstěhují všichni, protože většinou páníčka bez psa nepoznám, pokud se potkáme jen párkrát. Stejné je to s bully a jejich kříženci, zůstávají jen SBT (kvůli velikosti nebo nejsou tak urputní, nevím). Nejsou tady ani špicové, potkáváme jednu malou starou špicku a jednoho pomeraniana.
»
Zrzavci z 15.09.2026, 09:08:54
Já jsem ta ze spousty, co vůbec netuší. A docela mne udivuje, jak moc je to rozšířený a oblíbený pes. O Lapině jsem se dozvěděla na IF nebo tady a viděla jsem ho (byl to kluk) jednou v životě na vlastní woko někde na výletě. Musela jsem se zeptat, jestli je to Lapina nebo jiné plemeno. Asi je to tím, že Praha pro něj není nejvhodnější místo.
»
Zrzavci z 15.09.2026, 09:05:19
Myslím, že netřeba se děsit, takový produkt bude tak drahý, že bude neprodejný. Stejně jako naklovaný pes. Vždyť někdo z ČR (zapomněla jsem kdo) si nechal naklonovat v Emerice svého psa a vyšlo ho to na milion. Ten první byl snad chovný, nějaký šampion, ale jeho klon je bez “dokumentace”, takže je majiteli asi na prd. Pokud teda nepřišel na to, jak klon vydávat za originál. Ale tím, že to proběhlo médii, tak to asi vědí i v klubu.
»
Sarah01 z 15.09.2026, 09:04:24
Takhle počítala majitelka hotelu nebo fenky? Možná to byly účelové počty 😉
»
Zrzavci z 15.09.2026, 08:03:46
Mně vadí hned první věta…zbrusu nový produkt (pes s vypnutým genem) 🤮
»
Zase anonym z 14.09.2026, 21:24:40
A? To nemůžu mít názor, anonyme? Nepleteš si náhodou pojmy z dojmy? Něco se mi blbě čte, tak to nečtu a jsem úzkoprsá 🤣🤣🤣. Dík za názor od někoho, kdo šel náhodou kolem.
»
Anonym z 14.09.2026, 20:02:14
Vrším nadávky a do někomu kopu? 🤣 Prober se, anonyme. Že někdo neumí napsat větu bez pravopisných chyb, není můj problém. Každý má korektor chyb. Pokud je slovo označené jako špatně napsané, jenom primitiv nebo ignorant to nechá být.
»
kometa z 14.09.2026, 13:24:04
Možná tím chtěl anonym říct, že už je popisu toho, co celý den Jessy dělala, celkem dost. A pro mne teda psané šílenou formou. Ať otevřu jakékoliv téma, je tam. Vím, že to nemusím číst, ale nestálo by za to, aby měla Jessy své vlastní vlákno? Jako kdysi třeba Pinďa?
»
Anonym z 14.09.2026, 19:16:02
Zvlášť to “gAvírování” dost pomůže 🤣 Teď ti asi bude ještě smutněji, anonyme.
»
Fatia z 14.09.2026, 08:56:30
Mám to podobné, přátelské známé psy venku oslovuji jménem, nedávám povely, jen se s nimi pošmajchluji, když o to stojí. Ale možná je to tím, že sídliště je vlastně taková vesnice, potkáváme se tu všichni několikrát denně, tak máme přátelské vztahy, jak lidi, tak psi.
Roztleskávačka se plete, ale primitiv, který hledá “gravírování psych jmen”, nenajde na webu nic 🤣
»
Sarah01 z 09.09.2026, 13:52:20
Třetinu? 🤣 Viděla jsem páreček na forpets, měli problém přejít halu, jazyk na vestě a funěli jak sentinel.
»
janaa z 05.09.2026, 18:54:02
Jak Divožence podomácky říkáte?
»
Sarah01 z 05.09.2026, 22:08:06
Na pocket jsem si vůbec nevzpomněla. Souhlasím, to jsou opravdu oškliví psi, vypadají jako rozšláplá hračka. Na těch se teda “chovatelé” fakt podepsali.
Ještě jsem si uvědomila, že tím, že jsem si se štěnětem hrála, tak se automaticky učilo povel přines/aport/podej/hledej, pusť, slovo míček/balonek. U misky se štěně automaticky naučí “uhni”. Nejsem zastáncem hrabání se psovi v misce, ale jsou situace, kdy je to nutné a proto mám všechny naučené na povel uhni a pesa přestane jíst a ustoupí, můžu si misku vzít, odnést, něco tam přidat, ubrat a pak ji vrátím (celou dobu mne pesa následuje, co jako dělám 🙂). Nedělám to často, skoro vůbec, ale musí to umět, abych se v případě nouze nemusela s pesou poprat. Trénuji to tak, že na povel uhni, přihodím něco do misky.
»
kometa z 04.09.2026, 12:48:45
Tak to bych si s kamarádkou asi rozuměla, teda po téhle stránce 🙂