Kdysi dávno naši koupili chalupu, kde se branka bez zámku zamykala tak, že na brance bylo oko z drátu, které se přehodilo přes sloupek branky (snad jsem to popsala srozumitelně). Původní majitelé takhle “zamykali” kvůli psům. Je to skoro 45 a dodnes se branka takhle zamyká, i když tam psi v podstatě nejezdí a děti odrostly. Děti na to časem přišly, ale už byly dost velké rozumné, takže nebylo potřeba vymýšlet další fígl. No a zamykáme takhle automaticky všichni pořád.
Příspěvky uživatele
Fiona.Praha
Praha, v cca 17.10 začalo bouřit, tak jsem honem vyběhla ven, ať se pak nemusí venčit v té “číně”, co přijde. Během venčení spadla jedna kapka a to mně na ruku (kdoví jestli neletěl pták) a od té doby ani nebouří, ani neprší ☹️ Maličko se ochladilo, sluníčko zalezlo, obloha šedivá, větříček pofukuje, ale na bouřku to teda nevypadá. 😠
Praha teď, venku 28,6 a byt 29,1, sice trošku pofukuje, ale obloha je modrá, občas bílý obláček . Venčím jen brzy ráno a večer (včera 22.30), jinak je to jen pár kroků ve stínu, vykonat potřebu a domů. Včera večer jedna pesa zvracela, asi z toho vedra. Takže dnes bude hladovka.
U nás stále modrá obloha
Četla jsem o tom taky, chápu organizátory, vše už bylo naplánované, zorganizované a zaplacené, takže nebyli schopní vrátit peníze. Zkrátili trasy, snad na 1,7km, všude měla být voda pro lidi i psy, veterináři, záchranáři…. A mohlo se běžet s plyšákem nebo bez psa. Taky psali, že ti, co poběží s plyšákem nebo bez psa nebude se jim počítat umístění - a to byl pro spoustu závodících problém. Prý mají psi natrénováno i v takových vedrech (chtěla bych vědět, kde a kdy trénovali) ☹️. Nehledala jsem, kolik bylo startovné, jestli by ty prachy bez umístění byly taková finanční ztráta ☹️
To by bylo fajn, zatuchlina nevadí, jen bych poprosila o změření. Je to S, tak jestli je to na čivavu nebo většího psa.
Zkusila bych ocet.
Pustila jsem si na Prima cool Volání divočiny - bóže, to je krávovina 🙄
Já taky dostávala do zadku pendepon (nevím, jak se to psalo) při hnisavé angíně. Pamatuji si to dodnes. Bylo to nějaké olejové, muselo se to píchat pomalu a bolelo to jako čert.
Díky, píši si a vyzkouším.
Moje bába dělala cikánské kuře, název prý, že vše v jednom kastrolu. Na plech, do mísy, pekáče nakrájela syrové brambory, cibuli a klobásu nebo anglickou slaninu, okořenila, klidně 2 vrstvy a na to položila půlky kuřete kůží dolů (nebo jen stehna, podle počtu strávníků) a pekla v rozfajrované troubě, asi po 15 minutách kuře otočila kůží nahoru a cca po 35 minutách bylo hotovo. Když byly brambory staré, tak z nich byly jako šťouchačky s tou klobásou a cibulí, když byly nové, byly spíš jako uvařené. Mňam.
Já to znám jako strapačky, místo těstovin “halušky”. Kupuji halušky u řezníka, nevím, jestli jsou pravé halušky, nikdy jsem je nejedla. Tohle jsou bramborové noky, každý má jiný tvar, takže možná prolezly přes to haluškové sítko. Když nemám “halušky”, smíchám to s gnocchi. Mňam.
Příště možná zkusím ty těstoviny.
Aha, ale ta naše klouže. Nevím, jestli by se mu líbilo na sedačce na podložce, která klouže. Jestli máte někde blízko superzoo, skočte to tam okouknout a vyhodnotit sama. Důležité je, aby na ní chtěl ležet nebo sedět.
Jooooooooo, tak takový jsem si představovala, dííííííííííííííííííííííííííkyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy 🥳
Taky mám balkon na západ, 9.patro a nic mi nestíní. Na kochání se Prahou je to super, ale v létě peklo. Stát před námi jiný panelák, stíní. Jako my stíníme tomu za námi a v nižších patrech mají třeba už od 16 hodin na balkonu stín a celkem příjemně.
Jako takovou jakou? Tu gelovou? Jestli bude podložka třeba po celé kleci nebo kenelce (nebo jak pes jezdí), tak asi nebude mít kam uhnout a bude si na ni muset lehnout. Šla bych ji vyzkoušet do krámu, Superzoo má teď slevy.
Venku 33,5, ještě mi sem nesvítí ☀️, v bytě 29,2
Nudle s mákem, krupicová kaše, žemlovka, děti mají rády sladké. Buchtičky se “šodó”, buchtičky se koupí a já dělala místo šodó řídký vanilkový pudink. Špagety, ty taky dětem chutnají.
mám naštěstí chladící dům No, to se někdo má, v létě takový chladicí dům závidím, v zimě jsem ráda, že jsem v paneláku 🙂
Nora je nejspokojenější, když má mokrý šos. Dlouho jsem fotku Nory neviděla. Je to krasavice, ale myslela jsem si teda, že je krátkosrstá a tmavá. Takhle mi připomíná leonbergra. Vím, že jste kdysi někde psala, její příběh i čeho je to kříženec, možná byly i fotky štěnda. Asi jsem už zapomněla.
Jo, díky, něco takového jsem si představovala. Naložit pesu a odvézt ji k veterináři, abych ji nemusela nosit. Pak kočárek složit a nepoužít ho třeba půl roku. Ona zatím chodit zvládá, je jí 9,5 let, tak tempo není vražedné, ale neodpočívá, nemusím ji nosit. Jen, když má urvaný nebo bolavý drápek, drápky. Kouknu, mají teď slevy.
Na vestičku se podívám, díky. Včera jsem koukala po českých eshopech, vzpomněla jsem si na temu, tak jsem lovila i tam. No a u toho mne napadlo, jestli by nebylo nejjednodušší ušít z nějakého chladícího ručníku ten obleček domorobo, přesně podle jednotlivé pesy.
Asi jsem dotaz nepostřehla. Máme gelové (jsou to ty modré, jinou barvu jsem asi neviděla), povrch je takový jako silný šusťák (nevím, ale tak jako šustí). Nemusí se s ní dělat nic, prostě se zatíží a chladí, po určité době chladit přestane, stačí ji nechat odpočinout a zase chladí. Přesné časové údaje nemůžu poskytnout, protože naše pesy na tom ležet nebudou a nebudou. Už si nepamatuji, kdy, kde a za kolik jsem je kupovala.
Neodpověděla jsem na asi zásadní dotaz: Nemusí se s nimi dělat nic, ani mrazit, ani máčet, ani chladit. Jak se to zatíží, tak se nějak aktivuje ten gel. Nevím, nerozumím tomu.
Máme asi takové: tenia.cz/p/chladici-podlozka-pro-domaci-mazlicky-90-x-50-cm-bez-elektriny-nebo-vody/?utm_source=sklik&utm_medium=cpc&utm_campaign=Nákupy+%7c+Seznam.cz&utm_content=Všechny+produkty&utm_id=7133912