Já to zažila před pár lety 01.11. v Tunisku, v moři jen já a nikde nikdo, paráda. Bylo 22 stupňů, moře teplé, na břehu 4 mladí místní plavčíci, v keckách a šusťákovkách, kteří mne sledovali. A tutově se modlili - hlavně ať se ta píppíp nezačne topit.
Příspěvky uživatele
Fiona.Praha
Máte někdo šruchy? Ty si nechávám vysemenit do truhlíku já, letos ale nevylezla ani jedna, nechápu. ☹️
Netušila jsem, že mají Millonbells semena, mám je poprvé a omylem jsem si koupila 4 různé barvy. Tak počkám, jestli budou mít semena a posbírám.
A kamarádka prdne řízky do vody nebo rovnou do hlíny?
Na Ginny (myslím, že byla Ginerva) jsem si nevzpomněla. Na Gabru (což byla myslím Gabriela, takže Gábi) jsem taky úplně zapomněla, i když jsem to jako dítě četla, ale to už bude více než 100 let 😊
Ta je jasná Gábina, možná Greta, ale já bych chtěla Gábi.
Může být i Gama, Gamba, Gina nebo Gábi, ale podle Gora a Gandalfa to bude nějaká knižní/filmová postava. A ta mne teda momentálně žádná nenapadá 🙂
Kytky II.
Mám na balkoně milionbells, náhodně mám 4 barvy (nevím, kolik jich celkem je). No a když na ně koukám, ráda bych je nějak přezimovala/rozmnožila, abych je mohla mít příští rok zase, ale nechci tahat truhlíky do bytu nebo na chodbu. Nemáte některá nápad?
Vloni jsem dala muškáty do truhlíku v květináčích. Nic moc se jim ale nedařilo, v září jsem je vyndala a v těch květináčích je dala do komory, kde jsem na ně zapomněla, takže jsem je usušila a na jaře je vyhodila i s květináči 🙂
No ale, když budete hlídat dvojčata, tak dají Alanovi víceméně pokoj, ne? Společně na něj “zaútočí”, on se nenechá vyprovokovat, tak si půjdou společně zase hrát, ne?
Uááá, to je nálož roztomilosti a jak určitě voní 👏 Jak se jmenuje nebo jaké dostal jméno?
No, ony kytky obecně kvetou víc, když strádají.
To mi kdysi říkal můj děda kytičkář - když kytka trpí, tak kvete.
Někde jsem viděla/četla, že se má zamio přesadit až když roztrhne květináč. Já ho kdysi měla v plastovém květináči, květináč neprasknul, ale byl z něj ovál. Tenkrát jsem ho darovala, byl velký a neměla jsem místo, abych ho postavila na zem. Myslela jsem, že se zamio dá rozmnožovat jen dělením trsu a pak jsem četla, že lze zakořenit i lístek.
Zamiokulhas vykopla sousedka na chodbu, už se jí asi nevejde do bytu, a teď zrovna dokvetl. Netušila jsem, že zamio kvete a ještě takhle divně.
Mám obyčejnou voskovku (Carnosa) a ta když kvete růžově, tak nic necítím. Taky mám takovou maličkou Mathildu, letos už má druhý malý bílý květ a ten voní jako lilie, kdyby tak nevoněl, asi bych si ani květu nevšimla. Pár let jsem toužila po srdíčkové (Kerii) a teď mám doma 2 listy se stonkem na zakořenění, tak doufám, že aspoň jeden zakoření a poroste.
Já mám kytek zase dost, páč se jim na oknech a poblíž nich daří, a proto nemám místo. Já teda preferuji nekvetoucí kytky. Draceny, yuccy, noliny, epipremnum, scindapsus, nekvetou - nedělají bordel 🙂. Mám pár voskovek a vánočních kaktusů, ty se občas utrhnou a vykvetou.
To se všichni máte, že poponášíte slepýše nebo užovky.
Já v parcích v Praze sbírám skleněné flašky a střepy. Vy zachraňujete zviřátka a já vlastně taky - tlapky psíků, koček, zajíců, ježků a možná i potkanů (nevím, jestli se po parcích pohybují)
Nevím, pár jsem jich koupila dědovi, který je pěstoval a měl rád ty jednoduché květy. On je udržel při životě a kvetly. Já nemám prostor, ale….když si na tu nádheru vzpomenu, možná si jeden koupím, pokud ještě nějaký potkám. Musím kupovat kvetoucí, abych věděla, jakou má barvu 🙂
A není to škoda? Chybí tu. A má dnes narozeniny 😉
Krása. Já byla minulý týden v OBI a tam je měli ve všech možných barvách, všechny měly ty jednoduché květy - bílý, žlutý, lososový, růžový, červený - oči přecházely. Žádný jsem si bohužel nekoupila, protože momentálně nemám místo na okně.
Asi mi taky něco uniklo. Vůbec nevím wo co go, česky kudy koza jde 🙂
To čistil a trhal zuby sám 90ti letý veterinář? Nic proti, ale já bych takového veta nechtěla. Nevadilo by mi, kdyby dělal se synem, dcerou, vnukem, vnučkou, ale jestli je v ordinaci sám, chodila bych tam max na očkování nebo pro tabletky.