No, ony kytky obecně kvetou víc, když strádají.
To mi kdysi říkal můj děda kytičkář - když kytka trpí, tak kvete.
No, ony kytky obecně kvetou víc, když strádají.
To mi kdysi říkal můj děda kytičkář - když kytka trpí, tak kvete.
Někde jsem viděla/četla, že se má zamio přesadit až když roztrhne květináč. Já ho kdysi měla v plastovém květináči, květináč neprasknul, ale byl z něj ovál. Tenkrát jsem ho darovala, byl velký a neměla jsem místo, abych ho postavila na zem. Myslela jsem, že se zamio dá rozmnožovat jen dělením trsu a pak jsem četla, že lze zakořenit i lístek.
Zamiokulhas vykopla sousedka na chodbu, už se jí asi nevejde do bytu, a teď zrovna dokvetl. Netušila jsem, že zamio kvete a ještě takhle divně.
Mám obyčejnou voskovku (Carnosa) a ta když kvete růžově, tak nic necítím. Taky mám takovou maličkou Mathildu, letos už má druhý malý bílý květ a ten voní jako lilie, kdyby tak nevoněl, asi bych si ani květu nevšimla. Pár let jsem toužila po srdíčkové (Kerii) a teď mám doma 2 listy se stonkem na zakořenění, tak doufám, že aspoň jeden zakoření a poroste.
Já mám kytek zase dost, páč se jim na oknech a poblíž nich daří, a proto nemám místo. Já teda preferuji nekvetoucí kytky. Draceny, yuccy, noliny, epipremnum, scindapsus, nekvetou - nedělají bordel 🙂. Mám pár voskovek a vánočních kaktusů, ty se občas utrhnou a vykvetou.
To se všichni máte, že poponášíte slepýše nebo užovky.
Já v parcích v Praze sbírám skleněné flašky a střepy. Vy zachraňujete zviřátka a já vlastně taky - tlapky psíků, koček, zajíců, ježků a možná i potkanů (nevím, jestli se po parcích pohybují)
Nevím, pár jsem jich koupila dědovi, který je pěstoval a měl rád ty jednoduché květy. On je udržel při životě a kvetly. Já nemám prostor, ale….když si na tu nádheru vzpomenu, možná si jeden koupím, pokud ještě nějaký potkám. Musím kupovat kvetoucí, abych věděla, jakou má barvu 🙂
A není to škoda? Chybí tu. A má dnes narozeniny 😉
Krása. Já byla minulý týden v OBI a tam je měli ve všech možných barvách, všechny měly ty jednoduché květy - bílý, žlutý, lososový, růžový, červený - oči přecházely. Žádný jsem si bohužel nekoupila, protože momentálně nemám místo na okně.
Asi mi taky něco uniklo. Vůbec nevím wo co go, česky kudy koza jde 🙂
To čistil a trhal zuby sám 90ti letý veterinář? Nic proti, ale já bych takového veta nechtěla. Nevadilo by mi, kdyby dělal se synem, dcerou, vnukem, vnučkou, ale jestli je v ordinaci sám, chodila bych tam max na očkování nebo pro tabletky.
Ani já nepamatuji takový nick a IP je stejná jako Sandra22.
Mám kamarádku, ta je poslední 9.dítě (nar. 1970), rozdíl mezi ní a nejstarší ségrou je 21 let. První neteř (dcera té nejstarší ségry) je jen o rok mladší (nar. 1971). Ta kamarádka je “omyl”, s tou už se moc nepočítalo, protože je až 5 let od nejmladšího bráchy. Byla překvapení 🙂 O generaci dřív to bylo normální, všechny děti se často dospělosti nedožily.
Sandro samo neví 🙂.
Na IF stejně a ze stejné IP odpovídala LenuleKebule, tak nevím, asi jich je moc 🙂
Oslovení “madam” je taková předehra k arogantnímu výstupu. Já chytám na první našláputí, takže slyším madam a už jsem nastartovaná :-)
Ty provazy slin 🤮 a je jedno, jestli je to hlaďák nebo nějaký medvídek. S vousatými chlapy to mám podobně. Sexy strniště nevadí, ale moderní plnovous mne odpuzuje na dálku.
Ale rozježené psy mám ráda, je jedno jestli je to hrubosrstý nebo kudrnatý pes, ale hlaďáka bych nechtěla. Sice se hlaďák nemusí upravovat, jak říká naše vet “je to bezúdržbový pes, vezmete ho vlhkým hadrem a může na výstavu” 🙂 Ale hlaďák líná, každý a pořád. Už jsem uvažovala i o naháčovi nebo americkém bezsrstém, ale ti pro mne nejsou ideál krásy.
Nevím, jestli je to vymyšlené, ale četla jsem to teď i na FB, úplně stejný text.
Takové 2 v 1, hlídání psa a RnB
Jsou mladí a jestli jsou to aspoň doodlové, tak budou měkcí v povaze. Proto by měli rychle jít do rodin, aby se učili a vychovávali samostatně, každá rodina na ně bude mít čas a náladu, snad. Já bych brala radši 8 měsíčního než 2 měsíčního.
Mně se teda líbí moc, kdyby bylo místo, já beru bílou a dcera černou nebo hnědou, jestli tam holky teda jsou. Nedávno jsem zjistila, že máme s dcerou vkus na barvu psů úplně opačný 🙂
Fousatý papuly? Jako zarostlou hubu? Líbí se Vám hlaďáci? Pomalu se formují preference 🙂 Než přijde správný čas, bude jasné, jaké plemeno (jakoplemeno) nebo kříženec plemene by to měl být. U labradoodla, stejně jako u pudla, se dá huba vyholit úplně do hladka, ale musí se to opakovat. Na rozdíl od hlaďáka.