»
Odpověď na příspěvek uživatele
Sarah01 z 22.06.2026, 11:57:55
Takové zbarvení, tzn. trikolora, může být i u JRT s PP. On je i správně vymalovaný - žádoucí jsou znaky na hlavě a nad ocáskem (on to má trošku vedle). Je fakt, že má hlavu dost tmavou, ale to není nic proti standardu. Impact, která má nakoukáno, měla ke vzhledu trošku výhrady. Mně osobně přijde divné, že se jmenuje Pinďa, ale na druhou stranu, proti gustu, žádný dišputát.
Jinak souhlasím, že drvodělku nikdo nevyhání a nebude ji pranýřovat, jestli má psa bez PP. Stalo se. Už ho má, jak k němu přišla nevíme. Otázka byla položena a hyn sa ukáže 🙂
»
efe z 21.06.2026, 18:33:19
Socializace se dořešila, ne?
Víte čeho je Eliška křižovatka? Mopslík je jasný a k tomu? Možná už se to tu řešilo, ale skloréza na mne útočí, takže si to nepamatuji.
Podobný kdysi dcera vypáchala našim pesám, jen to bylo navlečené na obyčejný obojek. Kdoví, kde mu je konec, poslaly jsme ho do útulku s jinými “nepotřebnými” věcmi.
»
Sarah01 z 20.06.2026, 13:08:58
U některých “českých” eshopů jsou věci stejné jako na temu, jen několikrát dražší. Taky nevím, proč bych měla nějakého vykuka podporovat.
»
acher z 20.06.2026, 09:22:37
Poznávám jen č. 3-tibetská doga, číslo 1 a 6 mi přijdou dost podobní. Nejhezčí je č. 5 🙂
Z mé “fundované” odpovědi je jasné, že pastevci nejsou šálek mé kávy. Co bych s nimi taky v matičce Praze dělala, že? 🤣
»
kometa z 19.06.2026, 08:25:30
Nezbývá než doufat, že ten pas/čip/pes v CEPu zůstane, původní vet “jen” jedním tlačítkem vymaže údaje o majiteli a nový vet “jen” zadá údaje o novém majiteli.
»
efe z 19.06.2026, 07:11:17
Tak nevím…. taky jsme měli útulkačku, ultrawořech, byla labilní a měla nejvíc nemocí ze všech. A pak, že ti vořeši jsou zdraví, protože tam je ten přirozený výběr zdravých jedinců, na rozdíl od přešlechtěných PP. Ona byla ultrawořech, už jsem o ní párkrát psala, 6 štěňat, každý jiné a žádné se nepodobalo mámě, takže početí musel být mejdan celé vesnice, možná okresu.
»
Ph z 18.06.2026, 11:18:10
A má někdo potuchy, co je v tom vetreg za informace? Jestli bude třeba nutné něco doplňovat, kdyby se to náhodou podařilo překlopit?
»
impact z 17.06.2026, 10:52:26
Já to tušila, že budete vědět 🙂 Jen jsem teda někdy někde četla, že nalezenec o víkendu je problém, protože registry nefungují a musí se počkat na pondělí. Nepamatuji si ale, jak je to dlouho.
»
efe z 17.06.2026, 10:47:31
To se nedivím. To museli být auf úplně všichni, běžící mops a ještě coursing.
»
kometa z 17.06.2026, 09:51:00
Znám, teda znala jsem, malé psí sportovce, byli to většinou prima psy. Jasně, našel se malý vysí.rač, ale i velký, u kterého by to člověk nečekal, jako třeba BOC nebo AUO. Dnes už většina z těch psů nich nežije. Dcera se psy nesportuje, věnuje se dětem, pesy jsou v podstatě domov důchodců (nejmladší je 9,5, nejstarší za 3 týdny 15 let) a teď má dcera štěně a plánuje se ke sportování vrátit. Tak uvidím, jací jsou psí sportovci teď.
»
Sardullah z 17.06.2026, 09:33:33
Myslím, že to takhle růžově nefunguje. Před pár lety jsem o tom četla a nechce se mi věřit, že by se to změnilo. Funguje to tak, že se najde pes, načte se čip, zavolá se někam (pochybuji, že je to služba 24/7) a tam se řekne (dnes to možná probíhá elektronicky), že se naše pes s čipem blabla a ten “registr” kontaktuje majitele, s tím, že má zavolat tam a tam, protože ten a ten má jeho ztraceného psa.
»
Ph z 17.06.2026, 09:19:22
Dík, už jsem ho taky našla, i když s mi předtím nedařilo.
Zase jsem včera četla, že bude potřeba vyplnit formulář na veterině pro zaevidování psa. Nepotkali jste někdo někde ten formulář? Doufám, že stát jednotný formulář pro veterináře vymyslel. Mému veterináři asi s dotazem nemá cenu volat, na stránkách o CEP taktně mlčí. Hledala jsem info, poskytované služby a částku v ceníku 🙂
»
kometa z 17.06.2026, 08:30:53
Tak evidentně existují malí pejsci, ke kterým se chovatelé a majitelé chovají jako ke psům, takže dokáží ujít štreku a neomdlít před prvním kopcem 🙂
Fenku tibetského španěla máme na sídlišti. Fenka se nevychovává, protože to u tibetského španěla nemá cenu, říkala to jejich kamarádka, co má CHS, odkud fenku mají. Takže fenka od začátku chodí na flexině a povely ji nezatěžují, jsou zbytečné.
»
assil z 16.06.2026, 22:16:05
Díky, už podle obrázku psa je jasné, že před 80 lety byl pekinéz jiný pes, že si ho pamatuji já. No a podle textu to byl asi celkem prima psík.
»
Sarah01 z 16.06.2026, 17:50:21
Pokud na zaregistrování nebudou trvat veterináři, zaregistrují psa poctivky, poplatek zaplatí i za změnu adresy nebo tel.čísla a ostatní se na to vyprdnou. Takže bude databáze plná citlivých dat zodpovědných, kteří si většinu svého psa hlídají. Mně čip kontroluje jen veterinář při pořízení nového štěněte a jednou čip kontroloval jiný veterinář, při zavedení do své databáze pacientů, když měl náš vet dovolenou. Na pohotovosti čip taky nekontrolovali. Na psích akcích kontrolují jen platné očkování, čip ne.
»
bambule z 16.06.2026, 12:24:35
👏 Je krásný a šikovný.
Naše štěně taky o pamlsky nestojí, máme ji od 4 měsíců a evidentně nebyla zvyklá, ikdyž v CHS tvrdili, že je. Stačí jí pochvala. S mňamkou si taky neví rady, ale u nás se naučí, protože už zjistila, jak to položí nebo váhá rychle o to přijde.
Jen teda s čistotou to u ní bylo zvláštní, svoje 💩 doma jedla a byla schopná venku sežrat i cizí. Nevím, proč, není z kotelny jako naše podobné čuně (ale to je 18 let). A nikdo jí za to 💩 doma nenadával ani netrestal.