Aktuálně: 2 045 inzerátů284 919 diskuzních příspěvků20 316 uživatelů

Příspěvky uživatele

Fiona.Praha

Fiona.Praha
Fiona.Praha 08.06.2026, 07:42:44 xxx:xxx.e016:de72
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 08.06.2026, 07:32:22

Prdlajs, pořád může být ještě hůř 😉

Fiona.Praha
Fiona.Praha 08.06.2026, 07:42:13 xxx:xxx.e016:de72
»
Odpověď na příspěvek uživatele BaLu z 07.06.2026, 21:40:28

Tak přesně to mne napadlo, ale nechtěla jsem tu tím “je mi hodně zle” plevelit téma 🙃

Fiona.Praha
Fiona.Praha 08.06.2026, 07:40:01 xxx:xxx.e016:de72
»
Odpověď na příspěvek uživatele Dublinbarzoj z 08.06.2026, 07:30:48

Ještě když jsme jezdili po závodech agi, jezdila soutěžící a měla 2 papillony. Byl na ně hezký pohled. Jednou vystartovala paní s jedním a druhý nebyl zajištěn a tak se přidal. Běželi vedle sebe a skákali synchronně, jako akvabely. Ten, co měl běžet, měl samozřejmě disk, ale získali obrovský potlesk, protože to byl fakt umělecký zážitek. Nejsem generace, která vše fotí a točí, ale tohle mne zamrzelo, že jsem neměla připravený mobil a nenatočila to. S chutí bych na to občas koukla. A díky tomuhle zážitku k nim mám kladný vztah. 

Fiona.Praha
Fiona.Praha 08.06.2026, 07:31:44 xxx:xxx.e016:de72
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 07.06.2026, 20:15:33

Shodou okolnosti - jediny pekinak byl do zaverecnych soutezi do kruhu vnesen majitelkou v naruci, a potom, co se snazil sezrat vse v dosahu pri predvedeni -byl zase - vynesen v naruci.

Takže “pohoďák” 🤣

Fiona.Praha
Fiona.Praha 07.06.2026, 21:31:44 xxx:xxx.e016:de72

Zkopírováno z FB Vše kolem psů:

Světová výstava psů v Bologni a tři úmrtí psů Tři psi uhynuli v dodávkách pod sluncem na Světové výstavě psů: Dva majitelé obviněni. Šest zvířat bylo zavřeno bez jídla a vody ve dvou vozidlech zaparkovaných na výstavišti. Tři Drahthaarové uhynuli. toho se z toho stala tragédie, která otřásla Světovou výstavou psů, významnou mezinárodní akcí probíhající na boloňském veletrhu. Tři psi uhynuli poté, co byli hodiny ponecháni ve dvou dodávkách zaparkovaných na výstavní ploše bez vody a jídla a v podmínkách, které byly považovány za neslučitelné s dobrými životními podmínkami zvířat. K objevu došlo ve čtvrtek a okamžitě to vedlo k zásahu karabiniérů z boloňské stanice Pilastro. Po vyšetřování byli dva lidé, italský občan a cizinec, majitelé a vystavovatelé zvířat, obviněni z týrání zvířat. Jeden pes nalezen mrtvý, dva další zemřeli na klinice Jedno ze zvířat bylo nalezeno mrtvé uvnitř dodávky. Další tři byla v kritickém stavu okamžitě převezena na veterinární kliniku v Ozzano dell"Emilia ve snaze je zachránit. Pro dvě z nich se však už nedalo nic dělat. Navzdory zásahům veterinářů krátce po přijetí uhynula. Celkový počet obětí jsou tři psi. Další dvě zvířata nalezená v dodávkách vykazovala zjevné známky dehydratace, ale jejich stav byl shledán méně vážným. Oběťmi jsou tři Drahthaarové Tři mrtví psi byli Drahthaaři, drsnosrstí ohaři. Jedná se o plemena chovaná pro lov a sportovní aktivity, obzvláště ceněná pro svou výdrž, inteligenci a pracovní schopnosti. Podle vyšetřovatelů se psi měli účastnit psích výstav, které byly součástí Světové výstavy psů, nejvýznamnější mezinárodní výstavy psů, která se v současné době koná v Bologni. Stížnost na týrání zvířat Poplach spustili sami organizátoři akce, kteří ihned, jakmile se ukázala závažnost situace, kontaktovali orgány činné v trestním řízení. Karabiniéři shromáždili výpovědi svědků, provedli ohledání na místě a zrekonstruovali pohyb majitelů. Na základě shromážděných důkazů byli oba vystavovatelé oznámeni soudním orgánům za týrání zvířat. Vyšetřování a veterinární prohlídky nyní objasní přesné příčiny úhynu zvířat a určí případnou další odpovědnost. Zdroj: bolognatoday.it https://www.bolognatoday.it/.../tre-cani-morti-furgoni...

Myslela jsem, že tohle už se neděje 😠

Fiona.Praha
Fiona.Praha 07.06.2026, 21:24:59 xxx:xxx.e016:de72
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 07.06.2026, 17:54:43

Pro mne neznalce - špic 🙂 Evidentně nerozeznám německého a japonského, poznám pomíka, je roztomilejší, má kulatá ouška, je to chlupatá koule, často v tašce. Jak jsou maličtí a hodně chlupatí, tak jsou na pohled roztomilí celý život. 

Fiona.Praha
Fiona.Praha 07.06.2026, 17:28:04 xxx:xxx.e016:de72
»
Odpověď na příspěvek uživatele Irma19 z 05.06.2026, 04:00:30

Sbírku založil Petr Toman a píše o svém psovi, věk nepíše, jen opakuje, že je to člen rodiny a potřebuje MRI krční páteře (20-25 tisíc), event. operaci (30-35) a sbírka je na 80 tisíc.

Fiona.Praha
Fiona.Praha 07.06.2026, 17:14:16 xxx:xxx.e016:de72
»
Odpověď na příspěvek uživatele acher z 07.06.2026, 16:56:24

No, tak se to za těch 15 let asi moc nezměnilo 😕 Možná, že malí a střední jsou na to lépe, ale na boom to asi nevypadá v žádné velikosti. A čekáte na bílého, až se narodí?

Fiona.Praha
Fiona.Praha 07.06.2026, 16:54:53 xxx:xxx.e016:de72

https://ct24.ceskatelevize.cz/clanek/domaci/od-cervence-musi-majitele-evidovat-psy-jinak-hrozi-vysoka-pokuta-374310?fbclid=IwY2xjawSSZRxleHRuA2FlbQIxMABicmlkETBiUHEzMU5QOVRON1E3Rmljc3J0YwZhcHBfaWQQMjIyMDM5MTc4ODIwMDg5MgABHhW1DlfOllvU5HQLrciohC8DTrXmuewQPk6td5UXvVXwfehNJbxMCyEjYjC2_aem_uknXARKXlR0Y2Kw2jHVBHA

Že by začal fungovat centrální registr? 

EDIT: Tak jsem to přečetla, uniká mi smysl. Registrovat budou veterináři za poplatek, který si určí každý vet sám, do registru uvidí vet, policie a obce. Bude se zadávat plemeno, pohlaví, dat.nar, č. pasu, č. čipu a očkování. Já si naivně myslela, že takhle nějak už funguje nějaký registr veterinářů, kam registruje č.pasu a tím info o psovi. Takže budou ty registry 2 a obojí hodí na veterináře? Nebo se jedná o ten veterinární, který se přejmenuje? Jsem z toho Jelena Mimoňa. 🙄 

Fiona.Praha
Fiona.Praha 07.06.2026, 16:44:47 xxx:xxx.e016:de72
»
Odpověď na příspěvek uživatele BaLu z 07.06.2026, 16:07:56

Vy vídáte německého špice? Já teda ne. Pochybuji, že v době módy pomíků a různých poo by šli na dračku špicové bez PP. 

Máme tady na sídlišti starou kříženku špice a pomíka s PP za nekřesťanské peníze, kterého nějak přistřihli a “vyrobili” mu alopecii. Je to takové oškubané kuře a asi je bude stát hodně peněz a času, než se jim podaří s tím něco udělat, jestli se to vůbec podaří. Panička mi to vyprávěla zrovna včera, když jsem je potkala. V duchu jsem si říkala, jestli si fakt museli pořídit pomíka (na výstavy nechodí a teď už asi nemůžou) a jestli by jim “nestačil” univerzální malý špic, který je jen trošku méně chlupatý, nemá kulatá ouška, ale je to takový všestranný psík. A u toho jsem se zamyslela, kdy jsem vlastně viděla špice ať s PP nebo bez. 

Fiona.Praha
Fiona.Praha 07.06.2026, 16:36:28 xxx:xxx.e016:de72
»
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 07.06.2026, 14:17:52

Kdysi, asi před 15ti lety, mi  známá vyprávěla, že o špice není moc zájem a tak je jich málo, že se přestalo řešit, aby se kryli stejně velcí psi. Asi nešlo malý x velký, ale malý x střední nebo střední x velký. Nevím, jestli to ještě trvá. Ona už je nechová. Myslela jsem, že špic musí být jednobarevný a pak jsem narazila na vícebarevné (strakoš?) a taky nevím, jestli se začali tolerovat díky zachování německého špice jako takového nebo mi to jen unikalo 🙂 Holt člověk nemůže vědět všechno 🙂 

Fiona.Praha
Fiona.Praha 07.06.2026, 10:58:28 xxx:xxx.e016:de72
»
Odpověď na příspěvek uživatele Kilian z 07.06.2026, 08:56:27

Juj, díky. Všechny naše pesy jsou zvyklé, že je osahávají veterináři vlastní i cizí (pohotovost nebo dovolená našeho vet). Tak to by problém být neměl. Jen štěně se učí, ale určitě bude za rok zvyklá, ona bude muset absolvovat i pár výstav, na rozdíl od našeho zbylého seniortýmu. Bránu neznáme/nemám, ale je to prostě poslechnutí povelu, tak snad 🙂.  

Fiona.Praha
Fiona.Praha 07.06.2026, 07:52:13 xxx:xxx.e016:de72
»
Odpověď na příspěvek uživatele Kilian z 07.06.2026, 01:21:43

Kouknu na stránky cvičáku, jestli tam o tom něco není, abych tušila, jestli jsou povely součástí naší “sídlištní” poslušnosti 😉. Objevila jsem, že před zkouškou je jeden trénink - jen si to někam napsat a zase “nezaspat”  

Fiona.Praha
Fiona.Praha 06.06.2026, 22:29:23 xxx:xxx.fba7:4755
»
Odpověď na příspěvek uživatele Verun z 06.06.2026, 14:06:24

JJ, šuple taky měl slušné, ale v těch chlupech to nebylo tak strašné, jako ty oči. Mně se v podstatě líbí psi, co mají šuple, ale tenhle tvor byl fakt….no asi to bylo tím, že to byl takový nasraný pucvol, ňafající, chrčící s takou vyvrácenou hlavou.

Fiona.Praha
Fiona.Praha 06.06.2026, 22:18:55 xxx:xxx.fba7:4755
»
Odpověď na příspěvek uživatele Kilian z 10.05.2026, 22:26:01

Gratuluji, krásná práce. Už 3.rok to vždy prošvihnu, teda…dozvím se, že to již proběhlo a zase bez nás ☹️ Přitom to máme kousek, ale nejsem schopná to sledovat. 

Fiona.Praha
Fiona.Praha 06.06.2026, 09:22:16 xxx:xxx.fba7:4755
kometa:

bych řekla že teď je pekiňák vzácnost

Přesně. Taky si pamatuji pekinéze, když jsem byla dítě. 

Já teda viděla pekinéze jednou v životě, asi před 37 lety. Bylo to ošklivé, nasrané, ňafající zviřátko, jedno oko do Záběhlic, druhé do Vršovic. Tenkrát jsem si říkala, proč si někdo pořídí takovou obludu. 

Fiona.Praha
Fiona.Praha 06.06.2026, 09:11:37 xxx:xxx.fba7:4755
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 06.06.2026, 07:35:10

Protože jeden z rodičů není z nějakého důvodu chovný, protože byli líní jen na výstavy nebo by prostě neprošel? Nebo jsou oba neplnochrupí nebo přenašeči těch nemocí? Jestli jsou ty hnusné nemoci vidět hned, tak se vrh zredukuje hned? 

Fiona.Praha
Fiona.Praha 06.06.2026, 09:01:15 xxx:xxx.fba7:4755
»
Odpověď na příspěvek uživatele Lupus4 z 06.06.2026, 03:42:37

Majitel feny je při krytí odpovědny: že v případě, že fena je neplnochrupá, nebo přenašečka Gupta syndromu (FXD), nebo přenašečka SCA (FXH) kryje v případě neplnochrupé feny plnochrupým psem; v případě feny přenašečky, že kryje negativním psem a obráceně. Při nedodržení této zásady se vystavuje nebezpečí, že jeho štěňatům nebudou vystaveny průkazy původu;….

Mám to chápat tak, že mám neplnochrupou fenu, ale uchovní ji, protože to nevadí. A vyberují jí neplnochrupého chovného psa. Pošlu krycí list, který mi bude schválený a nakryji. Po narození štěňat se někdo na plemenné knize “probere” a štěňatům PP nevystaví, protože oba rodiče neplnochrupí? 

Když testy na Gupta-syndrom a SCA nejsou povinné, jak kdo přijde na to, že jsem nakryla přenašečku přenašečem? Projeví se to hned na štěňatech?

EDIT:  Podle Wikipedie volný překlad laika - Gupta je vzácné dědičné neléčitelné onemocnění kostí a štěňata mají deformity lebky a čelisti, krátká horní čelist, vykloubené nohy, pomalý vývoj a deformace kostí. SCA - Spinocerebelární ataxie, to si asi dovedeme všichni představit. Takže Gupta je asi na štěňatech vidět, u SCA asi taky (nevím, jestli je to vidět už od narození).

Fiona.Praha
Fiona.Praha 06.06.2026, 08:45:41 xxx:xxx.fba7:4755
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 05.06.2026, 22:58:16

Kolik z těch “chovatelů” nechá potenciálním rodičům udělat alespoň základní zdravotní testy dle plemene?

A protože tomu nerozumím, mohl by mi množitel ukázat jakýkoli papír o tom, že testy byly v pořádku. To se mi u štěněte s PP nestane, pokud jsou testy povinné, není nutné pochybovat, a u nepovinných by si chovatel zajisté netroufnul předložit mi nějaký vlastnoruční blábol (aspoň si to naivně myslím)