»
Odpověď na příspěvek uživatele
keriton z 09.04.2026, 10:23:48
Klec dcera po ukončení výstav prodala, teď koupila novou. Štěně si v ní nečekaně brzy zvyklo, nesnaží se z ni dostat, což je super, nemusí se řešit, aby nezničila dveře. Klidně si do ní vleze sama i během dne, když je na blízku člověk, nemá s otevřenou ani zavřenou klecí problém. Na povel do ní taky bez problému vleze, nechá se zavřít, no a teď už vydrží delší dobu kňourat než se rozeřve, ale nijak výrazné to není. Už jsem z toho otrávená, teda.
Na konzultaci jsem zvědavá, dejte prosím vědět, jaké proběhly rady a jestli zabraly.
»
efe z 08.04.2026, 14:09:28
Já myslela, že je to stáří a absence zubů.
»
Repta-A-Repta z 08.04.2026, 12:27:00
Je to na prd, postupujeme pomálu, chvíli kňourá a pak začne štěkat, výt a to teda z plných plic. Kdyby tiše kňourala, dalo by se, ale nevydrží ani 45 minut, aniž by se nerozeřvala na celý barák. Takže jako jo, ale furt je to na prd.
»
Zrzavci z 01.04.2026, 09:01:56
Tak u nás teda každé nové štěně dostane vlastní novou misku a pelíšek. Obojek má od chovatelů (wořešice dostala nový v útulku) a když štěně vyroste, dostane nový dospělácký obojek se jménem a tel.číslem, dřív nový obojek a přívěsek se jménem a tel.číslem, a k obojku nové vodítko. Současné nové štěně dostalo i klec, protože tu jsme neměli. Štěněti je to možná jedno, ale pro nás je to důležité. Ty věci patřily té, která už nežije. V rámci nákladů na pořízení štěněte, je pár věcí navíc zanedbatelný výdaj. Jako stopovačku dostane barevné lanko s karabinou, které pak jde do popelnice.
»
Sarah01 z 01.04.2026, 08:53:01
Hlavně je nutné problém odborně pojmenovat - ideálně nic neříkající, že pes je reaktivní.
»
Sardullah z 28.03.2026, 14:54:58
Lézt do skupin “plemeno” bez PP je čistý mentální masochismus. Jde tam o to, aby si našli jejich miláčkové, zlatíčka a lásenky své nevěsty a ženichy a měli ta krásná ňuňánková miminka z čisté lásky. Nebo aby se pochlubili svými krasavci bez PP, kteří jsou samozřejmě hezčí než ti přešlechtění PP. Nikomu z majitelů těch čistokrevných psů bez PP nevadí, že každý vypadá kapáček jinak, stejně ho mají rádi. Každý má přece nárok na život a lásku. Nejhorší je to u jormutů a čibab. Tam je jedno, že mají 10 kilo, uši dolů, čivava velkou hlavu a vykulené oči, jorkmut dlouhé nohy, ideálně když je to merle. Vůbec nemá smysl se snažit o osvětu nebo si rýpnout ohledně třeba vzhledu nebo řešit zdravotní testy při domlouvání mimísků. Buď člověk dostane děsnou bídu za to, že je určitě množírna s těmi nemocnými PP psy a bojí o své kšefty. A každý tam má mnoho známých se psy s PP, kteří jsou imrvére na veterině nebo umřeli brzy na nějakou nemoc. Ale všichni bez PP z okolí jsou zdraví jako řípa. Dotaz, jak je možné, že se těm nemocným, přešlechtěným psům s PP narodí naprosto zdravá štěňata PP, je statečně všemi ignorován (mám podezření, že nechápou pointu). Zatím jsem teda nikde odpověď nedostala.
»
Buggyra z 31.03.2026, 14:38:47
Možná to zase jenom blbě vyzní, ale…. to si “nový” pes vážně nezaslouží vlastní novou misku, pelech a obojek s vodítkem? Lonž po koňovi chápu. K čemu postroj z blešáku? Vy s ním budete běhat nebo tahat?
Příspěvek na mne působí, tak mi teda toho psa dejte, pár starých krámů tady po baráku najdu, pes by měl být vděčný. Všechno je přece lepší než útulek.
No a krmení RC asi nebudu komentovat. Koukla jsem náhodně na složení u jednoho pro malá plemena. Připomínám, že suroviny musí být napsané podle počtu % od nejvíce po nejméně. Tak možná pro slepičky? Ale pro psa/kočku? Nikdy.
Složení: Kukuřice, kukuřičná moučka, dehydratované kuřecí proteiny, dehydratované hovězí a vepřové proteiny*, živočišné tuky, hydrolyzované živočišné proteiny, kukuřičný gluten, řepné řízky, rýže, pšenice, izolát rostlinných proteinů*, minerální látky, rybí tuk, sójový olej, kvasnice a jejich části, frukto-oligosacharidy.
»
Buggyra z 30.03.2026, 10:49:40
Ony už i ty “adopční poplatky” v některých zařízeních jsou celkem síla. A k tomu výběrové řízení, jestli jste vhodná. U městských útulků nevím. Měli jsme jediné štěně, wořešici ze soukromého útulku, je to skoro 14 let, co jsme si ji vzali a stála celých 500-. Mám dojem, že jsem u nich třeba před rokem četla, že pes nad 8 let je bez poplatku.
Doufám, že věta “Je teda fakt, že psa nehodlám nějak rozmazlovat ani potom, ale s nějakou tou tisícovkou měsíčně jsem smířená” jenom blbě vyzněla. Že plánujete psovi pořídit vše, co bude potřebovat a k tomu kvalitní granule. A rozmazlováním bylo myšleno několik pelíšků, oblečků, obojků a vodítek do barvy, aby ladil např. k oblečení paničky.
»
Houserková Marcela z 30.03.2026, 02:52:57
Protože odchov štěňat i koťat a další havěti něco stojí. Když to chce člověk dělat dobře, má chov s PP a vše něco stojí, pořízení štěněte s PP, výstavy, očkování, kvalitní granule, uchovnění, povinná vyšetření, nepovinná vyšetření, krycí list, krytí, odchování štěňat-očkování, kvalitní granule, vyšetření, vystavení PP štěňatům a všichni za to chtějí peníze. Tak je snad logické, že chovatel neprodá štěně za pár korun každému, kdo má do zadku díru.
»
Buggyra z 31.03.2026, 07:48:18
To chození od Zrzavce mne zaujalo taky, jen musíme vymyslet, kam s ostatními lidskými členy domácnosti a pak zkusit řvoucího šakala umordovat neustále se zavírajícími a otvírajícími dveřmi 🙂Proberu to s dcerou a ona asi bude ta vyvolená, která to odnese, ostatní pojedou třeba na výlet. Hlava měla nastaveno, že to bude fungovat, jako se všemi ostatními, když byla štěňátka, ale…. tahle pesa se asi rozhodla, že to bude jinak. Nápad s různě průsvitnými dveřmi je možná super, ale v panelákovém bytě to nepůjde.
»
Doron z 30.03.2026, 23:47:35
U chovatele v rodinném domě prý neřvala, ptali jsme se. Teprve pak ve skupince toho vrhu se dcera dozvěděla, že řvou všichni. Jenže ostatní jsou v RD, takže to asi nevadí tolik. Ostatní šli do nových domovů kolem 2 měsíce, u téhle chovatelé zvažovali, jestli si ji nenechají. Podle vyprávění štěňata na flašce nebyla. První vrh prý neřve. Jestli mají stejného otce jsme nezjišťovali. První noc ani pak vůbec netesknila, ale u nás tesknilo jen štěně wořešky z útulku, což nás tenkrát dost překvapilo. Ostatní pesy se k ní chovají jako ke štěněti, buď si s ní chvíli hrají nebo si jí nevšímají. Když řve, nezajímá ji naprosto nic, ani věci, ani pesy, ani mňamky. Ostatní pesy si jí u toho nevšímají, nejsou zvyklé, že by se některá někdy chovala takhle. Nebo vědí, že to nemá cenu nebo je jim to šumák nebo…. nevím, se jim honí hlavou.
»
Plaka z 30.03.2026, 23:30:14
Ona není nijak vystresovaná, spíš urputná. Sedí a řve, nezajímají ji hračky, mňamky, hlas z kamery, ostatní pesy. Objeví se člověk a ztichne. Do klece se nechá zavřít, když člověk odejde, sedí v kleci a řve, nekouše ji, nesnaží se dostat ven, prostě řve. Zavřít psa do klece na několik hodin a odejít do práce je nám proti srsti, mně teda strašně. Ale naučit na zavřenou klec jako bezpečné místo je super na výstavy, závody a tréninky. To zvládne v pohodě, ale musí mít společnost člověka. Zatím jsme ji ještě nevzali do tréninkové haly a tam do klece. Ale myslím, že to bude “problém” jen na poprvé jako co to toto je? Pak zjistí, že vidí svého člověka (možná jakéhokoliv člověka) a bude koukat, co se okolo děje. Doma má klec otevřenou a v ní pelíšek, občas hračky nebo mňamku, zavřít se klidně nechá.
Nevím, už jsme z toho všichni dost vyšťavení, nemůžeme přijít na to, kde je zakopaný pes a co by ji donutilo pochopit, že řvaní je nežádoucí. V paneláku se to prostě naučit musí, chodit “do práce” nemůže. A neustále jí dělat společnost dalších cca 15 let taky nejde.
»
Verun z 30.03.2026, 22:25:33
Protože jsme všichni padlí na hlavu, děláme to přesně tak a ještě přihodíme hrst mňamek ☹️.
Ve skutečnosti se se štěnětem nikdo neloučí ani nevítá, ani s ostatními. Nevítáme se už první pesy, která radostí učůrávala. Za řvaní jí nikdo ani “nenadává”, protože i negativní pozornost je pozornost.
Ano, řešíme, co s tím - ne, jak to možná mělo být. Jedna radíte 14 dní dovolenou, druhá vidí problém v dovolené. Dovolená neproběhla, dostala stejný prostor k adaptaci jako ostatní. Za ty 2 dny ani nepípla, takže to nevypadalo, že mohla mít se samotou problém. Jinak se rychle zorientovala, je veselá, hravá, přítulná, chytrá, nic neničí, pochopila, že jíst se musí hned, ostatní pesy ji neprudí ani ona je, hygienu celkem chápala, prostě pes na pohodu. Až ta samota. Obecné rady jako vylítat, dát lízací podložku nebo třeba kong s něčím, a trénovat po chvilkách, nefunguje. V podstatě ji nezajímá nic jiného než přítomnost člověka. Nechá mňamku, hračku ležet, sedne za dveře a řve. Nechat vyřvat ji nelze, protože panelák.
»
keriton z 30.03.2026, 20:22:09
Trénujeme klec spíš na výstavy, závody a tréninky, aby uměla být zavřená v kleci bez paniky, když bude potřeba. Do té nechtěla, neznala ji, teď ji zvládne otevřenou i zavřenou, ale musí být na blízku člověk.
Zatím hledáme fígle, vrátila jsem se i na IF, měla jsem dojem, že jsme to tam řešili, ale nedohledala jsem. KD nesleduji, narazila jsem na ni kdysi ohledně znakové řeči pro psa, ale měla ji tenkrát vyprodanou a já si mezitím naučila pár svých gest.
bambule: Prý na to zabírá olej, vetřít do tlapek. Paní ve videu používala obyč olej do vlasů z dm drogerie, Balea značky. Jinak ten samolepící obvaz jsem zkoušela já, psala jsem o tom ve venčení. Funguje, vydrží pohyb i mokro a to mám ten obyčejný Trixie.
Já teda četla, že olej na vlasy Balea z DM a namastit chlupy, ne polštářky. Že ten sníh ten olej z těch chlupů vytáhne, ale nedělají se sněhové kouličky a pes doma není matný. Nevyzkoušela jsem, tak nevím.
Vahine: U nás taky tak Fiono, bělouš se snaží být co nejdříve vytentovaný a co nejrychleji po třech doma, protože sídliště je posoleno, kam se jen podíváš a už má popálené tlapky a mezi polštářky už puchýřky, i když mažu mastí určenou na tlapky. Včera večer bohužel hopsnul nožkou do solné louže a zaječel, nohu vytrčenou….tak jsem ho šupla do sněhu…Nožky mu doma pokaždé procbázce myji ve vaně, aby sůl dál nedráždila. Bude na to po procházce dobrý sudokrém, nevíte někdo?
Auto a řiďičák nemáme, nepopojedeme nikam. Jiné roky házeli štěrk nebo písek a teď solí o stopéro 😣 jáá nevím, kdo to zase vymyslel, že letos “vyhrála” ta sůl….my chceme sucho a nebo rovnou jaro 🙏
U nás teda nesolí, ale všude je štěrk, který leze mezi polštářky. Nejvíc tím trpí ta nejmladší pesa, která má stejnou dg. s drápy jako Mates Sardullah (název jsem zapomněla). Jinak je to domov důchodců, nejstarší je 14,5 a nejmladší před týdnem 9, téměř všechny jsou nízkopodlažní, takže hrozí i nastydlý močák. Jsou staré, všechny mají větší nebo menší problém s pohyb. aparátem nebo zády. Všechny nosí softshellové oblečky přes záda a kyčle. Délka venčení se řídí jejich potřebami.
Jinak, zasněžené sídliště je krása, sníh je bílý a třpytivý, jako v pohádce. Nádhera. To nepamatuji snad 10 let.
Sarah01: Podobně jak Bodlinka, já mrznu, oni jsou v pohodě.
Gina je na tom podobně jako Bodlinčina Nora. Máťa je taky medvídek 🙂
EDIT: Já to zmastila, spletla jsem nicky. Gina s Máťou jsou přece Sardullah. Chce to holt víc soustředění.
Bodlinka: Nora má pocit, že je konečně normálně, limit venčení je čistě o tom, co vydržím nebo chci vydržet já.
No, jenže Nora je tak trošku medvědice, tvářící se, že je pes 🙂
Jak dlouho a často venčíte v současných mrazech a sněhu?
I v Praze na sídlišti je cca je cca 10-15 cm krásného bílého blýskavého sněhu. Naše pesy se ze začátku venčily rády a jásaly ze sněhu, teď už je to teda nebaví, je jim zima a mrznou jim ťapičky.