Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 22.11.2025, 14:09:15
Ano, galavečer předávání cen, všichni vyfintění a do toho jakože vtipy kdo má kolik koulí a kdo kam zasune, od Hámy bych to čekala, že se k tomu propůjčil Sokol nechápu. Kdo jim psal scénář netuším, nejspíš nějakej totální magor se zastydlou pubertou. I když tohle mělo i do puberty hodně daleko a k vtipu ještě dál. Jen to ukazuje tu současnou zoufalost, že nikdo neumí udělat pěkný humor. Ale tak se má dramaturg na ten humor vybodnou a udělat z toho normální seriózní večer, bylo by to mnohem lepší než tohle.
Odpověď na příspěvek uživatele janaa z 21.11.2025, 21:19:38
Pochybuju, že většina národa vůbec o nějakých nových zákazech a mapě ví a tipuju se budou akorát divit, že před vánocema nekoupí rachejtle v supermarketu.
Popravdě rachejtle by neměl už koupit nikdo nikde a rok to nejspíš nikdo doma neskladuje, takže teoreticky by mělo být jedno kde je zákaz a kde ne, když se to nedá koupit, no ale víme jak to v naší republice chodí, nepochybuju, že si spousta lidí poradí.
Tady je ta státní ministerská mapa a je to tam úplně jinak, tady my jsme v červené a naše domovská obec ne. Tak jedině že by se do chovu zvířat počítal i chovný rybník
Tak už jsem na to asi přišla, asi jim uniklo pod jakou vyhlášku my spadáme, takže nás tam nezahrnuli, ale obecně u nás je vyhláška o nočním hluku a vyhláška o hluku v neděli a o státních svátcích, silvestr po 22 hod. spadá pod vyhlášku o nočním hluku a po půlnoci už je státní svátek, proto to tam asi je v červeným.
Ovšem chtěla bych vidět tu vymahatelnost, když to není přímo vyhláška se zákazem pyrotechniky.
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 21.11.2025, 13:58:43
Tak jsem to našla
Kategorie F1 – Pyrotechnika s velmi nízkým rizikem Určení: Pro použití uvnitř obytných prostor nebo v jejich těsné blízkosti. Velmi malé nebezpečí, velmi nízká úroveň hluku. Typické výrobky: prskavky, bouchací kuličky, bouchací provázky, stroboskopy, ohnivé včelky, motýlci, konfety apod.
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 21.11.2025, 13:58:43
Může se odpalovat nějaká ta nejnižší kategorie jak jsem pochopila, asi to chce nastudovat co do toho spadá, ake tipuju ty vystřelovací rakety to nebudou.
Ale teď jsem na to koukala a zdá se mi ta mapa nějaká divná, u nás se smí, ale v obci, pod kterou spadáme, prej ne, přitom je to jedna vyhláška a že by to zakázali vyhláškou, to bych věděla, žádný chovy a podobný věci tu nejsou, tak to fakt nechápu.
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 19.11.2025, 17:27:49
Z vlastní zkušenosti můžu říct, že jen brusinky jsou na zánět močáku k ničemu, chce to i něco s mendozou, výborný zkušenosti mám s Urinal akut, myslím, že kromě pytlíčků na pití se to prodává i v práškách. A kombinovat to s tou mendozou.
Odpověď na příspěvek uživatele Bodlinka z 18.11.2025, 10:30:07
Tak to asi žiju v jiný realitě, u nás na maloměstě má box jen jeden vet, má jeden box a tam má obvykle pacienta na plánovanou operaci, které dělají v poledne a pes i kočka se jim tam musejí nechat dopředu. Já si prostě nemyslím, že box je nějaký vet standard.
Teda dotaz jako laik k tomuto případu, když ten vet nemá box, tak přece si toho psa nemůže nechat v ordinaci když má třeba plnou čekárnu dalších pacientů? Co by teda pak bylo správně? Říct majiteli, že by měl psa vzít někam kde ho můžou hospitalizovat?
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 17.11.2025, 07:55:38
Ano, a jak píšu, kontroly by pro obce a měšťáky začaly být zajímavé v případě velkých pokut. Je to stejné jak s autama, jakmile začaly být dostupné fotící radary na spz, jsou v každé obci, protože je to pro obec vítaný příjem. Pokut za psy by bylo míň, ale kdyby byly hodně vysoké, taky by z toho nezanedbatelný příjem byl taky.