Synkopa.
Synkopa.
myslím neukapkává , jako že to nemůže téct, sice ze začátku odčurává normálně, ale aniž by několikrát normálně proudem odčural se to zastaví a jen kape nebo se staví na čurání a nic…( nebo je vyprázdněný po několika odčuráních a jen ždíme) , ne že by to netěsnilo…
Ještě mám v podvědomí, jsem to řešila u mojí maminky, noční chození na wc z důvodu “srdeční nedostatečnosti” .
Nebo psa zkusit na veterině vycévkovat.
Jestli má vet sono.šla bych rovnou s nevyčůraným psem a chtěla ho,třeba si to i telefonicky dopředu domluvila…(jinak budete zase odkázána na jiný den)
Sarah01:Dobře, díky, zkusím tu moč ráno nějak chytnout, ať s tím jdu už rovnou zítra.
Zkuste naběračku….třeba na delší násadě…
Buggyra:Dostala jsem jiřky sponzoringem, jsou zasazené v kyblících, letos dělaly dekoraci k jízdárně, příští rok budou dělat dekoraci všude. Jestli přežijou zimu. Páč ty kyblíky promrzaj. Ale říkal zahradník, že je v těch kyblíkách můžu nechat. Tak to jsem teda velmi zvědavá.
Problém jiřek je, že kvetou až v pozdním létě a tak. Já dělám závody od dubna. No ale když k nim na jaro píchnu macešky, tak jiřky navážou na ně, až macechy odkvetou.
Zmrznou…měla.jsem loni Jiřinky a kany v kalfasu a zmrzly hned při listopadu.letos jsem nestihla vyndat gladioly z velkého květináče…taky budou na …a asi i fík.ten je v buňce.
Já vám to děvčata nerozhoduju. Má nemá, veta věc, se Sarah jsme tam nebyly,je to co kdyby ….já bych třeba druhý den přijít nemohla,kdyz mám směny, někdo zase nemá auto.aby se přemístil na druhý konec města se vzorkem.(Myslím že i laboratoř má do kdy ty vzorky může přijmout a zpracovat)
No a upřímně vyšetreni krve a šáhnutí na psa mě stálo na klinice ,kde ten analyzator mají,5tisíc.a nebyl to vikend .a nikdo mi neřekl co to bude stát.Ne každý na to má rozpočet…a zase,co kdyby…
Taky ne každý vet má “laboratoř” na krev. Jestli je krev nabraná měla by být vyšetřená co nejdřív. Asi do druhého dne na svoz čekat nemůže. Musíte třeba teda na veterinu opakovaně,do určité hodiny nabrat a odvézt vzorky…to samé urikult 🤔? Tak když přijdete odpoledne ,krev se nekoná.
Bodlinka:já bych teda krev brala
ono totiž že zvíře přichází s pohádkou o zánětu močáku nic neznamená, už to taky několikrát byla strašlivá cukrovka, nebo to může být kočka co už vlastně nečůrá a tím pádem ledviny jsou špatný nebo prostě nikdy nevíte a krev to řekne
nebo neřekne nic a to je taky číslo, že teda problém je někde dole
ale myslet si, že problém je jen dole, protože se vám krev nechce brát občas vede pak k odborným chybám
U nás to bylo evidentní..čůrala krev. Čůrala po kapkách a často…vždy udělal sono…
Máme v práci jen hexa Phan, šest políček.
Papírek se namočí v moči…a cca za minutu se “odečítá”. (Pak už může být výsledek zkreslený)
První fotka je, jak to má vypadat.kdyz se nic neděje a papírek se s tím porovná , pak to vypadá jako na druhé fotce… a stanoví se míra odlišnosti od “nic se neděje”.(Říká se třeba bílkoviny na 3 kříže)
Trvala bych na sonu.krev buline vet při obtížích s močákem nikdy nebral.dal mi misku a chtěl čerstvou moč (u naší feny bez problemů) jednou i koukal do uretry. (To se buline moc nelíbilo)
Dala jsem fotku do gpt chatu
Rozumím — bez originální tabulky to nikdy nebude úplně přesné, ale můžu ti pomoci odhadnout, protože většina vícepáskových proužků má podobné pořadí políček a typické barevné reakce. Prosím ber to jako orientační, ne jako lékařský výsledek. Níže je NEJČASTĚJŠÍ pořadí políček u 10–12 parametrů (shora dolů). Porovnám to s barvami, které vidím na tvé fotce: --- ⭐ Odhad podle běžného pořadí a barev, které vidím (Uvedené je odhad, protože výrobci se liší.) 1. Leukocyty (nejvyšší políčko – fialové) Fialová barva obvykle znamená pozitivní leukocyty. To může ukazovat na zánět močových cest, ale také falešně reagovat. 2. Nitrit (hnědo-zelené políčko) Zelené / tmavší zbarvení = může být pozitivní nitrit To bývá také známkou bakteriální infekce močových cest. 3. Urobilinogen (oranžové) Tvé třetí políčko je oranžové → obvykle v normě nebo mírně zvýšené. 4. Protein (bílkovina) (žluté) Žlutá ~ často odpovídá negativní nebo stopovému množství. 5. pH (krémová / světlá) Světle žlutá–krémová bývá pH kolem 6–7 (normální). 6. Krev / hemoglobin (fialová / šedá) U tebe je toto políčko světle fialové → může znamenat stopovou krev (ale může být i falešná reakce, např. po cvičení nebo během menstruace). 7. Specifická hmotnost (žlutohnědé) Barva vypadá relativně světle → nižší až normální hustota moči. 8. Ketony (růžové) Tvé políčko je růžové → může znamenat stopové ketony. Objevují se při hladovění, dietě, po sportu nebo při dehydrataci. 9. Bilirubin (fialovo-růžové) Světle růžovofialová obvykle znamená negativní. 10. Glukóza (spodní políčko – žlutozelené) Žlutozelená ~ obvykle negativní glukóza. --- 📌 Co to orientačně znamená? Z barev, které vidím, nejvíc vyčnívají leukocyty a nitrit — to obvykle ukazuje na možnou infekci močových cest, ale bez tabulky i bez klinických příznaků je to jen odhad. --- Pokud chceš přesnější výstup: Můžu ti vytvořit co nejpřesnější interpretaci pro každý parametr, pokud: Ukážeš proužek ještě jednou z větší blízky a rovně zeshora Nebo mi řekneš počet políček (např. 10, 11 nebo 12) --- Chceš udělat detailnější analýzu podle lepší fotky, nebo tě zajímá, co znamená některý konkrétní parametr?
assil:Z vlastní zkušenosti můžu říct, že jen brusinky jsou na zánět močáku k ničemu, chce to i něco s mendozou, výborný zkušenosti mám s Urinal akut, myslím, že kromě pytlíčků na pití se to prodává i v práškách. A kombinovat to s tou mendozou.
Jj dávala jsem urinal akut buline několikrát… 1tbl má 30kg.a doma ho mam v zásobě,ldBy něco.mela krev v moči a ztluštělou stěnu močáku..
Písek nepotvrzen.ani nádor,(dělá se prý u ústí do močove roury)
vet mohl udělat sono…
Sarah 1…Zítra vám v práci vyfotím s čim porovnat počůrany proužek. Nebo to zkuste vygooglit.gpt chat
Zeptejte se přímo veta…já na rtg uspávat nemusím.cena byla cca 300za snímek .koně platím 500…
vet mi po operacich vždy řekl,dejte ji ohřívací láhev…
efe:A jaký je složení?
Vyfotím až budu doma.
Tak jsme si dneska zajeli na Lipno…
Docela mě překvapilo, že se tam potuluje bobr…🤷
Rakouská zátoka…
Memůže to být třeba značkování.přepachovávání?
efe:Nemáte ženy tip na domácí (ideálně dietní) pamlsky? Při tom cvičení to je teda spotřeba… Teď na to používám minigranule Yoggies (bez kuřete a hovězího kvůli Barče), ale chtěla bych těch pamlsků víc druhů, taky kvůli rozlišení hodnoty - lepší/horší. Zatím si v horkovzdušný fritéze suším krůtí prsa, ale z půl kila masa je porcička tak na jeden trénink (a kolik to stojí!), uf. Nebo klidně i něco, co se dá koupit, je toho hodně a malý kousíčky.
Kaufland…kočičí a psí mlsky. Kočičí nevím kolik stojí,psí do dvacky,pásků je tam spousta a dá se nastříhat (nalámat).
Myslím že u gabapentinu musite vychytat dávku a stálou hladinu.urcite se nevysazuje najednou🤔 dávky se snižují
tak jako u CBD, dávám 4nasobne dávky než jsem poprvé zkoušela (poprvé 12mg teď 4x12mg…a ještě můžu přidat.) 2-4mg na kilo.
Pokud pes kulhne dostane coxatab 225mg( 3/4tbl 1x D)na týden, většinou 10dni, poslední 2-3dny třeba ob den ,natáhnu tím dobu na víc dní s práškem na bolest,asi blbost ,ale psině to vyhovuje.
Taky zkouším kde co. Boswellii.slávku,dráp, spíš podpůrné. Po Boswellia(dromy) se dokonce psině rozkrvácely dásně. Ale fakt mega.takže to dožrala kobyla..
Váš pes může v místě ,kde se vykusuje ,pociťovat brnění ,bolest, třeba z útlaku nervů (můžou mit psi syndrom karpálního tunelu?)🤔…přes alergii, bolesti z artrózy…. I nějaká autoimunitní .ono by to chtělo to obrazovací vyšetření…
Teď moje psina dobrala coxatab.a bude jen na CBD. Tak taky uvidím jak …buli má především nastrašíno v hlavě.normálně by chůzi po dlažbe dala(občas zapomene a chodí po bytě😂)jinak to vypadá u nás už delší dobu takhle…
Edit: tlapku zavázat? Bude to trhat?
Nám takhle vyrobila dcera hematom jezevčíkovi.kdyz byla batole čapla ho za ucho .měl ucho jako Srstka.odešlo to samo.