Po nějakém zhmoždění kopytní cévy a hematomu (chodidlo kopyta)se objeví při strouhani modřinka v rohovině(pokud se bere jen mrtvá rohovina chodidla)nebo po obvodu bílé čáry je rohovina zbarvená do žluta až červena. To je znak že se něco dělo v kopytě.
Moje kopytarka chodidlo vůbec nebere.na předních má tenké chodidlo(dělám po roce pravidelně rtg) na kamínkách je citlivá…to jen když slyším vystrouhat….kopyto má být jako mistička,ale vydlabánim rohoviny chodidla se to nedělá.
Nereklamovala,stále ji mám, někdy jsem dost lajdák. Vracela jsem jen jednou back on track kabátek. byla psině dlouhá a pokadila si jí.(trochu jsem to zaprala 🤪.)
Vůbec si nedovedu představit.ze by mi v tom šel pes na víc hodin ven.fakt jsem byla jen kolem paneláku.technologie FIR je na cedulce asi to bude paikka. …I to vzlínáni vody po obvodu…je to divné ,ale hlavně i dost drahé, na takový bazmek.
Mám radost, povedlo se mi z druhé ruky sehnat novou regenerační a reflexní pláštěnku Paikka a nejenže parádně sedí, ale je hlavně parádně vymakaná 👍🏻
Si úplně nejsem jistá jestli mám taky Paikku.az budu doma tak se podívám. Ale nějaká značka to je a dost jsem byla pohoršena. Že je to pláštěnka.a švy ,údajně podlepené ,takto, po krátké čuraci procházce okolo baráku,propršely. …A k té teplákovině co by měla zahřát se vyjadřovat nechci.🙈😭 Foceno v prosinci 24.
Ano vím, že 2 veti co znám z fauny radili a děkuji jim. Jinak někdo psal o zinku, ten byl ok a je pravda, že nevím co se s krví dělo a něco mohlo být zkreslené. Škoda, že nikdo nepotvrdil zda soja u koně může být ten strumigen. Jinak koník dobře žere (i seno), nevypadá špatně, ale v tomto věku člověk nikdy neví.
Taky flexina….tu první zelenou na nebožku mi manžel jednou i opravoval…teď mám černou.netusim na kolik je kg.hlavne že je to páska.pri koupi jsem spiš koukala na metry(kolik je akční rádius) a ani to teď nevím…asi 8 m?🤔 Pelechy jsou přepůlená “molitanová” naše byvalá matrace z postele +potahy.ktere se dají prát+ na to přehoz z deky který peru časteji.pak klasickej pelech od rákosníků za tři kila…opotřebuji ho z obou stran ,neperu a vyhazuju.slouží v chodbě jako první nárazník na špínu. A pak klasickej povlečenej polštář. Psima má po bytě několik odpočívadel + spodní palanda v bývalém pokojíku…to je jediné vyvýšené místo ,kam sama vyleze. Jinak všude jinde visí ,než ji tam někdo hodí zadek (pro klabáky běžný stav).
Líp se plíce krájí uvařené…já je onehdá vařila na několikrát ve velkém hrnci rovnou s přílohou.nakrajela.a zavařila do sklenic.bylo toho tolik že se.mi to do běžného mrazáku v lednici nevešlo…🤔 plíce už nechci vidět…😂víc než v malém mnozstvi. A stejně ,je to divná hmota…😝
u řezníka by se dal koupit “vepřový kořínek”…na plíčka na smetaně .kde je trochu plic(jen zbytek).srdce a i nějaké maso a trubky , hrtan(gurgle, kdysi byla diskuse o bezpečnosti z ní důvodu příštítnych tělísek a štítné žlázy.)
Asi potřebuju radu, nápady, nakopnout, protože už fakt nevím…
Barča je velmi oplácaná, hlavně na břiše má vyloženě tukový polštáře. Od doby, co je u nás, se snažím jí krmit málo a dietně, ale váha na dietu vůbec nereaguje. Nechala jsem jí tedy udělat komplet krve (geront panel) a výsledek je, že je naprosto zdravá. Dle vet je možnou příčinou kastrace v nevhodné fázi cyklu, že prý pak jsou ty feny takhle zatučnělý. Já jí ale potřebuju prostě zhubnout, i vzhledem k jejím pohybovým potížím.
Krmím 2x denně, po 12 hodinách. Dostává maso a hodně nahrazuju přílohou (zelenina, směs sušených dietních vloček se zeleninou apod. ), odhadem tak půl dávky je příloha, půl maso. Problém je, že jednou za čas se ráno budí, strašně jí škrundá v břiše a je jí blbě - z hladu. V tu chvíli chce jen venku žrát trávu a nic jinýho jí nezajímá. Já jí vždycky nacpu Entero gel a snažím se jí rozežrat, aby si zaplnila žaludek. Občas se chytí třeba na sýr, ale většinou odmítá cokoliv (i šunku). To pak do ní láduju žrádlo jak do husy, aby se ten žaludek trošku zaplnil, pak už je ochotná se nažrat. A já už fakt nevím, jak jí krmit. Potřebuju jí zhubnout, ale zároveň ji hodně zaplnit, aby netrpěla těmahle nevolnostma. Začínám už i uvažovat o amarounech, protože ty by se teoreticky měly trávit dýl? Nebo jí krmit později večer/v noci? To zas naruším harmonogram celý smečky… Budu ráda za nápady, předem dík.
Blbě ji nemusí být zrovna z hladu…nemuselo ji sednout složení.podrazdit slinivku. Snízit pH nadprodukce kyseliny.reflux..vředy. (bere léky na bolest)? ublívání má víc příčin než jen hlad.
Skelety jsou ve hře? Jak moc? Nestihla jsem si všimnout.
Jen poznámka k nim - skelety jsou prý výživová bomba, pamatuju si z jednoho fóra dámu od lovečáků, žádná psí začátečnice -dávala je v sezóně honů psům po honu, aby doplnili hodně energii.
V tom případě mi pes asi vybouchne(výzivova bomba)😂
Nekupuji maso v barfšopech.ale u řezníka nebo v obchoďáku. Takže vím co dávám. Jako že ve smyslu maso kosti skelety ledvina jatró srdce žaludky/dršťky jazyk
Plíce jsem koupila jednou bylo toho na prádelní hrnec…není tolik místa..
300g masa dávám 30 kg buline. 🤔(Možná někdy o trochu víc) Nemůže být psovi zle, že je tím masem “zakyselenej”? Myslím to jako rovnovaha mezi zásaditým a kyselým. Nebo tak něco. trocha sacharidů by neškodila…když uvaříte brambory nebo rýži a dáte až druhý den.bude glykemicky index jiný…menší.než čerstvě uvařené.granulek po ránu bych se nebála.
Není to jejich rodný rybník.prileteli minulý týden. Nejdřív jedna mladá pak dvě mladé a stará. Na dolním rybníku jedná stará labuť byla už delší dobu. Teď jsou tam dvě..mám pocit že se nějak střídají…že by manželský trojúhelník?🤔😁…a včera todle….nemohl to udělat orel?Liška by kousala i kosti.vic by to asi roztahala.