Fotku dodám, jen musím příšery vyfotit. Oni strašně rychle mění polohy a já mám blbej a pomalej mobil . Šmouhy by nestačily? Jo a videa sem vložit neumím, na to sem blbá zas já. 🙈. Jejda, to jsme partička.
Fotku dodám, jen musím příšery vyfotit. Oni strašně rychle mění polohy a já mám blbej a pomalej mobil . Šmouhy by nestačily? Jo a videa sem vložit neumím, na to sem blbá zas já. 🙈. Jejda, to jsme partička.
Ony ty hry opravdu někdy vypadají hrozivě. Naši dva barzojí bráchové - tryskem po sobě skočí, hrozivý řev, tlamy vyceněný, na zadní, takže jsou vyšší než já a zákus bráchovi do krku 🙈. Já jim říkám - nedělejte hrochy a chovejte se jak šlechtici, ale prý si můžu trhnout 🙈🤣.
Kajmana jsme doma měli, samozřejmě potřebujete vhodné chovatelské zázemí - u nás terárium s vodní nádrží, většinou byl ve vodě. Ze začátku krmen krmným hmyzem, jak poporostl tak bral i ryby. Zajímavé bylo, že na domácí si opravdu zvykl, jak lidi tak zvířata, ale mazlíček na mazlení to není. Ale krásně uměl komunikovat. Měli jsme ho od miminka když vyrostl tak, že bychom ho zbytečně omezovali ne úplně ideálními podmínkami, tak jsme mu našli domov v Zoo.
Chrti všeobecně jsou individualisté, povahově spíš kočka než pes, nebo jak já říkám barzojíkům, tak zakletý princ. Jeden z mých kluků je velký hlídač a i hlídacího afgána znám, ale agresivní nebývají. Ale jak jsem psala výše - kočičí povaha, pokud uznám za vhodné, že se mi děje křivda, tak jsem schopen zuby použít. Co znám saluky, tak jsou dost plaché a takové “přírodní”, prostě polodivoké, ale možná je to náhoda. Naši žijí s kocoury a králíčkem, ale když jim zajíc vyběhl z pod pacek, tak měl ve vteřině zlomený vaz. Prostě chrt je taková zvláštní skupina psí říše, jde o to, co od něj očekáváte, možná víc rozepište.
Nemusí se ani jednat o chovnou stanici. My máme doma několik psů obou pohlaví a jak píší výše. V době hárání oddělit a venčit zvlášť. Chce to logistiku a víc času, nic složitého. Nechováme, a za desítky let vše v pohodě. A to máme komplikované ještě tím, že máme doma zachráněné psy a ty často musí být odděleni.i mezi sebou stále.
Nejoblíbenější poloha a panička může nespat kvůli torzi 🙈. Nejlepší je to před usnutím zdokonalit tím, že se budeme aspoň desetkrát, po krmení válet z prava do leva 🤣
Chápu 😁, cestou v Hornbachu rozhovor s manželem: miláčku co by sis přála k narozeninám? Já odpověď: jé dobře že se ptáš, tady tu Stihl sekeru už si dlouho přeju.
Pán co nás míjel hledal skrytou kameru, protože to považoval za super fór. Ale ony jsou fakt úžasný 😊🤗
Jj, úplně výstižně, sprint sto metrů do prava, sto do leva a to aspoň 5x, potom honička s bráchou, rvačka o plyšáka a honem jít dělat dekoraci. A Tv je oblíbený člen domácnosti, chrti koukají víc než já.
Já bych zas chtěla doplnit toho pastevce, + ještě třetího barzoje, no uvidíme.
Pěstitelsky a pěstiteli pomoc - znáte keř Hlošinu okoličnatou? Vydrží podhorskou krajinu? Děkuji předem za všechny postřehy.
A proto jsem asi skončila u chrtů, jak psala Sardullah výše, umí sice z tvrdého spánku - doslova chrápou na hrbu, v setině sekundy vyskočit na všechny čtyři.(Dodnes jsem nevypozorovala jak se tak rychle přetočí 🙈), ale stačí jim jedná procházka denně a zajímavý výhled a jsou blažení. Běda, pokud bych chtěla chodit ven častěji, nedej bože mooooc daleko. Je to opravdu podobné pastevci - měli jsme doma 13 let středoasiatku i jiné, takže můžu srovnávat. Jen těm chrtům stačí, většinou monitorovat okolí a pastevci k monitoringu i přidávají strážní službu. Jak naše asijská princezna, dovnitř pustila kohokoliv, ale ven jen pánečkem schválené kusy😁. Stejně je úžasné, že ti naši chlupatci umí být tak skvělí a dokonalí, ať už to znamená cokoliv.
Záleží na velikosti, já tam vidím kanárskou dogu, i ten pohled je jak našeho Bruna. Ale jak píšou výš, může to být nejspíš mix všeho možného.
Xerxova:chrty nežereme… zatím… (náhodné setkání ve čtvrtek za humny)
Krása, vždycky do té doby, dokud nepotkáme německou dogu si myslím, že mám velký psy. 🙈 On ten černý dnešní taky asi chrty nežere, ale je zvyklý shlížet na všechny zvrchu a najednou narazil na rohu na něco, co mu koukalo z očí do očí.
Ta poslední fotka je dokonalá - ten pohled😁 prostě židle se srazila 😁. My dnes byli v Polsku na výstavě a jeden mega dogák malém sežral barzoje.
Horsana:Jj, no, budeme sa tváriť, že je to plavák…som zvedavá, ako čo ju zapíšu pri vypaľovaní.
Iba Dar vyzerá stále ako malý plyšák, snáď ešte vyrastie, matku má fakt velikánsku. Ja som si ho poplietla s iným žriebäťom, chichi, toto je on.
Mno…Garoník tiež zapúšťa podsadu, aj tukovú, heh.
Vypadá jak hračka, ale v očích tisíc rarášků. Je kouzelný 🍀
Už jsem psala Zrzavcům, díky mému prvnímu psovi - dalmatinovi, je mojí láskou taky ohař, a když Daneček nebyl a vybíral se nový parťák, tak jsem o ohařících a pointerovi moooc uvažovala, ale stejně jak vy se bála toho, že se mnou nebude mít ten život, co si zaslouží. A proto mám chrty🙈🙈. Oni totiž, oproti vytrvalcům lovečákům sice potřebují vytryskat, ale stačí krátce a potom dělají kočičku na sedačce nebo před krbem 😁. A jako zaměstnání hlavičky je oblíbená činnost možnost hezkýho výhledu z okna.
Děkuji za sdílení vašich zkušeností, zatím máme režim : valach kyblík mačkaný oves, rýžové otruby a granulované seno, vše máčené a kobyla, aby nežárlila tak má v kyblíčku jablka, mrkev a lízátka pro koně, ale i tak to má v sobě za chviličku a dělá scény. Valach pak znervozní a je to v….. Asi prostě to granulované seno na ni vyzkouším, důkladně namočím a snad to bude v pohodě. Když ono je krásný, voní na dálku a namočené zvlášť, tak se jí ani nedivím, že chce taky. A to jsem si myslela, že ad libitum pastva i seno v balíku jí postačí, ne, je to mlsná, nenažraná příšera.
Jsou to dvě jednodenní výstavy, takže si myslím, že každý den všechna plemena, za víkend 2 tituly, něco podobného jak duo Cacib u psů.
Jenže s loveckým psem to není jen často, ale pořád. A ne několika kilometrové, ale fakt dlouhé. A k tomu ho musíte zaměstnat - tělo i hlavu. Měla jsem dalmatina, to je slabý odvar ohaře, ale stejně jsme nachodili cca 20km denně, k tomu cvičák, pachové práce…. Doma byl potom zlatíčko. Další majitelé dalmatinů se jen divili, vám doma nic nedemoluje?
Dávám v tomto hlas jezevčíkovi nebo foxteriér je taky super. Můj strýc má celý život jezevčíky klasické standardní, hladkosrsté, černé s pálením 😁, ikdyž na barvě nezáleží a musím říct, že jakákoliv škodná má smůlu. Bohužel tedy i vypadlý králík z králíkárny. Jsou mazaní, skladní - všude vlezou a k lidem umazlení.
Já taky, já je uplácím, mazlím, přivírám oči…, ano mají mě rádi, i většinou poslechnou, ale za pánečka by dýchali 😁. A když dojde ke sporu mezi mnou a pánečkem a vyhrotí se, tak sice ví, že do paničky se nekouše, ale existují výjimky.🤗