Aktuálně: 2 295 inzerátů289 364 diskuzních příspěvků20 874 uživatelů

Příspěvky uživatele

Dublinbarzoj

Dublinbarzoj
Dublinbarzoj 14.01.2025, 18:00:25 xxx.xxx.153.254

Můj barzojík měl  kaz na stoličce,  MVDr Fichtel ve spolupráci   s paní  doktorkou z Vyškovské kliniky mu zub zachránili a při  rentgenech komplet chrupu objevili také počínající paradentozu. Jak mi potom pan doktor vysvětlil,  jediná obrana 2x denně čistit zuby speciální pastou se stříbrem,  nejměkčím kartáčkem od curaprox a 2x týdně masáž prstem s kapkou gelu od elmexu,  ale s tím opatrně, má hodně fluoru. Ale jak pan dr řekl, ještě žádného psa neotrávil a pomáhá má vyzkoušeno. Je to jak u lidí,  čistit, čistit a čistit.

Dublinbarzoj
Dublinbarzoj 14.01.2025, 17:23:05 xxx.xxx.153.254

Pokud je čilý a v pohodě,  neplašila bych se, naše nalezenkyně Mia se nám  pos… 1x měsíčně,  je totiž  všetečka, pořád  někam leze, něco odlizuje…, dostane enterozoogel a za den dva pohoda

Obrázek Obrázek Obrázek
Dublinbarzoj
Dublinbarzoj 14.01.2025, 13:04:34 xxx.xxx.153.254

Jak ty děti chovatelsky  ovlivňujem🤣. Moje dcera, když byla malá zas chodila na očkování proti blechám a klíšťatům, protože blechy a klíšťata jsou potvory a každý hafík to ví. (Že smotala dohromady očkování na encefalitidu a antiparazitika co dostávali chlupatci se doktorovi vysvětlit muselo posléze).  

Dublinbarzoj
Dublinbarzoj 14.01.2025, 11:57:07 xxx.xxx.153.254

Ze spousty plemen  se teď  dělají chůvičky,  canisterapeuti, lidi je mají  místo mimin….a bohužel  tím trpí  OBĚ strany.  Mám teď  blízko k barzojům a nějak se u nich tento nešvar začíná  rozmáhat, přitom  je to špatně,  jsou to tvrdí rusové,  velcí, silní, schopni samostatně pracovat, ale s velkým smečkovým pudem, už taky pár psů, díky  tomu špatně dopadlo. Pes je šelma, smečka je úplně  něco jiného než  jednotlivec a dítě nemá  nikdy autoritu, může být milováno, ale když  je průser, tak instinkt vítězí. 

Dublinbarzoj
Dublinbarzoj 14.01.2025, 09:55:46 xxx.xxx.153.254

Naši kluci jsou jak správnej chrt spíš kočka než pes, takže odměny moc nefungují, prostě musí chtít, naštěstí se nám podařilo, že chtějí kvůli nám, prostě někdy je největší motivace samotný páneček, jídlo a hračky je slabota, ale správná pochvala je top. Ne vždy musí  být odměna hmatatelná. Jak už psaly víš co psík to jiný případ.

Dublinbarzoj
Dublinbarzoj 11.01.2025, 19:01:01 xxx.xxx.153.254
»
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 11.01.2025, 15:37:12

Moc hezký,  ten huňatej kožich a ocas . Je vidět,  že  je tady hromada milovníků kočičáků, když   jsou všichni tak vymazlení  

Dublinbarzoj
Dublinbarzoj 09.01.2025, 13:58:21 xxx.xxx.153.254
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 09.01.2025, 11:25:41

Ježíš,  úplně   v živých  barvách to vidím 🙈. My máme takovou polokatastrofu většího bráchu.  Zajímavé   stejně geny, stejná výchova,  stejný život   a Satánek je takový mamánek  a Kejný - urvaná lokomotiva (tak ho titulovali na poslední výstavě 🤣). My mu říkáme ty náš autisto.  Ikdyž  teď  krásně  spinká a sbírá   síly🤣

Obrázek
Dublinbarzoj
Dublinbarzoj 09.01.2025, 11:15:31 xxx.xxx.153.254

Ježíš jak já vás chápu.  Ono stačí,  když  si kluci hrají, a lítají  vzduchem oni, drny,kamarádi  …., občas omylem sejme jeden druhého nebo moji maličkost( potom koukají jak puci, proč ležím,  když jsem chvíli předtím stála). Nedávno to jednomu uklouzlo a zastavil se až   o auto , naštěstí naše, druhé Štěstí bylo to že pes vydržel plechy se opraví🤣 Ono 30 - 50 nebo víc rozvášněných kg je děsnej mazec.

Dublinbarzoj
Dublinbarzoj 08.01.2025, 13:59:06 xxx.xxx.153.254

Nemají, Tali je taky letitá, ale já  tam zas v neděli jedu a zkusím s Brunem( to je ten malej ušatej), udělat  výměnu.  Neteř  dostala k vánocům váš  kalendář,  tak bude  mít pochopení 😉   

Dublinbarzoj
Dublinbarzoj 08.01.2025, 13:35:17 xxx.xxx.153.254

Dostal přezdívku  Tali, chtěla  jsem ho pro Zrzavcovou nenápadně ukrást, ale je to láska a partner chrtíka neteře,  nevydali ho🤣

Obrázek Obrázek
Dublinbarzoj
Dublinbarzoj 08.01.2025, 13:29:48 xxx.xxx.153.254

No nebo těm mým, dnes zapadají sněhem rychlostí blesku, ale prý  je to teprve takhle dostatečná sranda🙈

Dublinbarzoj
Dublinbarzoj 08.01.2025, 13:08:07 xxx.xxx.153.254

Já dávám všem psím důchodcům geloren - ne psí,  ale koňský, začneme, když  pozoruju zhoršení pohybu a tak nějak  pokračuji nepravidelně  až   do smrti.  Vždy se výsledky  dostavily celkem rychle a dlouhodobě. Za mne opravdu pomáhá.  

Dublinbarzoj
Dublinbarzoj 07.01.2025, 07:48:01 xxx.xxx.153.254
»
Odpověď na příspěvek uživatele Irma19 z 06.01.2025, 20:18:10

Nikdo mi nevyhrožoval, ani citově nevydíral,   byla to normální rozmluva,  vysvětlování,  argumenty…, přesto jsem to nesnášela. Prostě nejsme stejní, nelze nás nacpat do tabulek, co funguje u jednoho tak druhý z toho může  mít trauma. Myslím si, že selský rozum, zájem o druhého a láska  nám stačí.

Dublinbarzoj
Dublinbarzoj 06.01.2025, 16:20:23 xxx.xxx.153.254

Nee, neměla   jste na tom podíl. Nebyl malý. Každý strůjcem svého osudu. Předem se omlouvám,   pokud je to necitlivé.  Ale už dost k takovým tématům.

Dublinbarzoj
Dublinbarzoj 06.01.2025, 15:39:12 xxx.xxx.153.254

Taky jsem si říkala. Byla jsem děsnej smrad, když jsem byla větší  tak jsem říkala, že  prudím proto, abych trénovala rodičů srdeční sval a je pak neskolila  kardio příhoda 🤣

Dublinbarzoj
Dublinbarzoj 06.01.2025, 14:31:16 xxx.xxx.153.254

Ještě  názor z jiného úhlu.  Byla jsem  hyperaktivní spratek s autodestrukčníma tendencema. (Logicky když  lezeš vysoko tak někdy padáš….). Rodiče  mne milovaly,  věnovaly se mi, stejně tak zbytek  rodiny. Do dneška máme pevné rodinné vztahy.  Samozřejmě  jsem byla občas  bita a teď  můj pohled: do dneška s láskou vzpomínám třeba  na to, jak mě babička honila po chatě   s praklem  na koberce a ten o mou maličkost potom přerazila, ale na druhou stranu jedny z mála negativních zážitků jsou promluvy do duše,  vysvětlování….. do dneška, když si vzpomenu na to druhé rozbolí mě žaludek.

Stejně  tak když  jeden  barzojí kluk vyjel bez varování ošklivě na bráchu, tak dostal facku po té dlouhé tlamě, že vyvalil  očí a byl klid, z pozitivní  motivace by byla akorát  rvačka. A to má barzoj víc kg než já a opravdu ho nepřeperu. Nejsem  zastánce násilí, ale prostě někdy může  být  a jsem schopná sama se sebou takhle žít protože  + přesahují mínusy.  

A pro ty, kterým se nelíbí  srovnání člověk/zvíře,  tak mám i dítě   s mrakem DiS,poruch soustředění…. a v skoro 18 z ní je empatická, chytrá a myslím si, že  slušná mladá dáma a ano i ona byla jako cca 7letá pláclá a později  aspoň  jednou také, ne nemá z toho trauma.