Aktuálně: 2 016 inzerátů284 503 diskuzních příspěvků20 251 uživatelů

Příspěvky uživatele

Dublinbarzoj

Dublinbarzoj
Dublinbarzoj 19.06.2026, 08:36:29 xxx.xxx.128.36
»
Odpověď na příspěvek uživatele Chingis z 18.06.2026, 23:55:19

Ještě,  že  kluci barzojíci si manikúru i pedikúra dělají sami, pěkně drápek po drápku jen to cvaká mezi zoubky. I naši pastevci to tak řešili.  Když  byla u nás  na návštěvě kamarádka dcery a viděla Santanu jak si upravuje drápky (na zádech,  přední packa v tlamě a ty zvuky), tak zkonstatovala: jejda,  už  si nikdy nebudu kousat nehty, když  vidím,  jak to vypadá🙈

Dublinbarzoj
Dublinbarzoj 17.06.2026, 20:32:27 xxx.xxx.128.36
»
Odpověď na příspěvek uživatele bambule z 17.06.2026, 15:11:57

Máte velikou pravdu🧡

Dublinbarzoj
Dublinbarzoj 17.06.2026, 20:26:14 xxx.xxx.128.36

Žejo, u šarplanince jsem si na vás  vzpomněla na první  dobrou a poslední kočky, tak z těch  jsem hotová😀😀😀

Dublinbarzoj
Dublinbarzoj 16.06.2026, 08:01:37 xxx.xxx.128.36

Já byla děsnej katastrofista a sebedestruktor,  neměla jsem  pud sebezáchovy a ještě k tomu fakt jsem se nerada přizpůsobovala a byla splašená.  Táta s mámou mě vlastně vždycky zpráskali z úlevy, že  jsem  přežila  bez úhony🙈, hodně často místo toho foukali bolístky a jezdili na pohotovosti. Vlastně  na tuto dobu vzpomínám moc ráda,  byla hodně turbulentní a hodně právě o rodině.

Dublinbarzoj
Dublinbarzoj 15.06.2026, 19:59:07 xxx.xxx.128.36
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 15.06.2026, 14:56:35

Já jsem udělala něco podobného cca v 5nebo 6letech na rekreaci v Tatrách,  akorát to nebyl býk, ale čuvač na řetězu a já prý byla ubydlená na něm(ležel). Odmítala jsem  od hafíka odejít,  ten si mě hlídal a nikoho nepustil blíž.  Museli počkat,  než  přijel majitel, toho poslechl, ostatní se ho báli, byl prý zlej. Naši povídali,  že to pro ně byly dvě nejdelší hodiny v životě a ztřískali mě taky jak žito.  No druhý den, jsem tam byla zas, až ho nakonec museli zavřít  za bránu.  Byla jsem dítě sveřepý a on byl tak medvědí, i mručel 😍

Dublinbarzoj
Dublinbarzoj 15.06.2026, 08:01:56 xxx.xxx.128.36

Jeee, Bonie s číčou si hrají na barzoje🤣🤣🤣, toto známe  z domu. Je šikulka a vy taky👍

Dublinbarzoj
Dublinbarzoj 13.06.2026, 22:19:16 xxx.xxx.128.36
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 13.06.2026, 21:06:49

Já právě přemýšlím,  jak to udělat, aby Dobby tyto stavy - jsem vypnutý, neměl.  U ostatních kluků to neznám.  Zkusíme asi ze začátku chodit ven odděleně a pilovat chůzi u nohy, aby se soustředil jen na nás a ne na okolí,  ale když  nevím,  co vybrat jako motivaci,  tak je to na pytel. Včera nezabraly žádné pamlsky - a to pomáhala a nabízela celá hala🙈, žádné mazlení a lákání ani výhrůžky,  žádná hračka, ani známý pes, jiný psovod, prostě nic, jako by tam nebyl.

Dublinbarzoj
Dublinbarzoj 13.06.2026, 19:45:27 xxx.xxx.128.36
»
Odpověď na příspěvek uživatele šavlozubka z 13.06.2026, 19:23:00

Aspoň  mu,  ale zůstaly nožičky a mozek u našeho  princátka zmizely do nenávratna 😉 jsou to velký heeeerečky,  do Národního s nimi.

Dublinbarzoj
Dublinbarzoj 13.06.2026, 16:57:45 xxx.xxx.128.36

Tak Čtyřka je prý dobrá jen k zakousnutí, Dobby to pilně trénuje, aby příště při bitce věděl kam kousat🙈. Ale teď vážně,  kluci si rádí hrají na zakousnu toho druhého,  tak snad už  zůstanou jen u těch her. Včera  se Dobby předvedl jako super princezna.  Byli jsme na výstavě a když  jsme vešli  do pavilonu tak Dobby ztratil nožičky a vypnul se. Vytřeštil oči na dalmatiny, chtěli ho prý sežrat jezevčíci a tak hodil stopku a dál ani krok. Výraz nejvíc týraného psa na světě a buď ho prý ponesu nebo mám smůlu,  ale k tomu jeho kruhu, mezi těmi zabijáky, nepůjde ani za milión úplatků a vlastně on tam nebyl, to co jsem měla na druhém konci vodítka se mi zdálo 🙈🤣. Ještě,  že rozhodčí měla takové zpoždění a já tak měla 4hodiny čas na něm najít vypínač a resetovat ho do klasické výstavní polohy. Nakonec z toho bylo V2, resCAC a resCACIB, ale doma je prý  doma. Tady ho případně kocouři zachrání. Jo a Arčí se rozhodl, že bude potapěč,  největší zábava vrazit hlavu do kýble až  do půli krku a dělat vlnobití 😉, jen by si mohl vybírat aspoň čistější vodu.

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Dublinbarzoj
Dublinbarzoj 13.06.2026, 15:06:06 xxx.xxx.128.36
»
Odpověď na příspěvek uživatele Kilian z 13.06.2026, 14:33:31

Je to smutné,  taky takové znám,  prostě  frustrace z nedostatku činnosti a bez vlastně i vůdce. Lidi si myslí,  že  tím,  že psa nechají růst jak dříví v lese mu prospějí,  že přece proč je drilovat, chudáky,  zapomínají,  že smečka,  hierarchie,  poslušnost,  spolupráce…., je pro ně vlastně přirozená.

Dublinbarzoj
Dublinbarzoj 12.06.2026, 09:31:10 xxx.xxx.251.129
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 12.06.2026, 07:25:26

25 proto neboť váha Arčího děleno váhou čivavy a chlupy máme do zásoby, příšerná představa teď jsem se z toho trochu orosila🤣🤣🤣🤣 vůbec se nedivím že pobavilo

Dublinbarzoj
Dublinbarzoj 12.06.2026, 06:44:08 xxx.xxx.128.36

Ano prdelku má krásnou a s Máťou jsou hezký duo. Nám se včera  mladí do sebe doma pustili. Dobby s Arčím. Najednou v obýváku děsně rachot a ti dva v sobě,  tak jsem zařvala,  to asi na desetinu vteřiny zaváhali a nechali toho, Dobby by i už  mazal na místo,  ale malej prý toho pindíka má víc ruskýho,  tak po něm zas skočil a ten si to samozřejmě nedal líbit. No musela jsem mezi ně vlítnout,  malýho jsem lapla za ocas a hřbet, ten zaječel,  hodil bělmo, udělal pokus sežeru tě, to se setkalo s odpovědí vyzkoušej a poznáš nepoznané, takže byl klid. Každý najednou na svém místě.  Škody minimalní 🤣, ale teda s Arčínem alias Aristocratem bude problém  ještě,  je to fakt rusák každým coulem,  úplně něco jiného  než  ti první tři,  budeme muset přitvrdit,  jinak to převezmou velcí a udělají z něj tak pětadvacet čivav 🙈

Dublinbarzoj
Dublinbarzoj 09.06.2026, 21:55:06 xxx.xxx.128.36

A můj milovaný hevlet pakart🤣 všichni mí známí myslí na vraždu,  když  to vyslovím🙈

Dublinbarzoj
Dublinbarzoj 08.06.2026, 07:30:48 xxx.xxx.128.36

Já si myslím,  že  je to zas o výchově a přístupu k nim . My naší Chanel nosili až když  jako stará ty schody fakt by ji ubližovaly. Lítala venku se smečku, občas srovnala do latě psí kluky( pita a kanára) neboť k princeznám se nečuchá,  byla schopná dělat kraviny i ve sněhu, který  byl 3x vyšší než ona…. Byla to aktivní a fakt antistresová kulička. Možná i proto se dožila  více jak 15ti let. Milovala všechny lidi a za děti by položila život. 

To máte  jak třeba  s Kelišem, je úžasný, prostě malina v jiném kožíšku,, ne omlouvá se, ty jsi Kelíšku prostě dokonalý a správný plemeno,,  a přitom já znám minimálně 3 jiné papilonky,  co jen ječí, vyjíždí a fakt vlastně nechtějí být venku,  na výstavě,  když  jsme byli poblíž,  tak jsem  si myslela,  že mi praskne hlava jak hlučeli a to to ještě dorazily čivavy,  co byly s nima k kruhu.

Dublinbarzoj
Dublinbarzoj 05.06.2026, 10:11:47 xxx.xxx.128.36

A přitom  jsou to super antistresoví pejsci a žádný hysterky.  Je to škoda,  stejně jak je škoda,  že  mizí knírači a boxeři. 

Dublinbarzoj
Dublinbarzoj 02.06.2026, 15:56:20 xxx.xxx.128.36

My měli zachráněné peršanky 2, jsou to opravdu citlivý, něžný duše.  U nás  je výhoda.  Fakt velký dům a psi mají 2/4 a kočky taky takže psi i kočky  mají  čtvrtinu pro svůj druh, tam ti druzí nesmí( teda u psů pohoda, kočky to někdy poruší) a na polovině uprostřed můžou být spolu, pokud chtějí a tam jsme i my. Takže  pokud nechtějí  nemusí se potkat. Ale časem stejně jsou na jedné hromadě. Charlie taky že začátku velký oblouk od chrtů, teď už  kolem nich chodí a loví malýmu ocas. Máme ho cca 14dni.

Dublinbarzoj
Dublinbarzoj 29.05.2026, 21:57:38 xxx.xxx.128.36

Máme  nově doma Charlieho, cca ročního kastrovaného puberťáka od podobné kočičí mámy. Ale pokud bychom tím  paní pomohli,  tak ještě  jedna kočičí dušička se klidně vejde. Máme  velký dům  a chlupatci jsou v pohodě.

Obrázek Obrázek