»
Odpověď na příspěvek uživatele
Chingis z 18.06.2026, 23:55:19
Ještě, že kluci barzojíci si manikúru i pedikúra dělají sami, pěkně drápek po drápku jen to cvaká mezi zoubky. I naši pastevci to tak řešili. Když byla u nás na návštěvě kamarádka dcery a viděla Santanu jak si upravuje drápky (na zádech, přední packa v tlamě a ty zvuky), tak zkonstatovala: jejda, už si nikdy nebudu kousat nehty, když vidím, jak to vypadá🙈
Držím pěsti, ať je vše co nejdřív v pohodě
Žejo, u šarplanince jsem si na vás vzpomněla na první dobrou a poslední kočky, tak z těch jsem hotová😀😀😀
Já byla děsnej katastrofista a sebedestruktor, neměla jsem pud sebezáchovy a ještě k tomu fakt jsem se nerada přizpůsobovala a byla splašená. Táta s mámou mě vlastně vždycky zpráskali z úlevy, že jsem přežila bez úhony🙈, hodně často místo toho foukali bolístky a jezdili na pohotovosti. Vlastně na tuto dobu vzpomínám moc ráda, byla hodně turbulentní a hodně právě o rodině.
»
Zrzavci z 15.06.2026, 14:56:35
Já jsem udělala něco podobného cca v 5nebo 6letech na rekreaci v Tatrách, akorát to nebyl býk, ale čuvač na řetězu a já prý byla ubydlená na něm(ležel). Odmítala jsem od hafíka odejít, ten si mě hlídal a nikoho nepustil blíž. Museli počkat, než přijel majitel, toho poslechl, ostatní se ho báli, byl prý zlej. Naši povídali, že to pro ně byly dvě nejdelší hodiny v životě a ztřískali mě taky jak žito. No druhý den, jsem tam byla zas, až ho nakonec museli zavřít za bránu. Byla jsem dítě sveřepý a on byl tak medvědí, i mručel 😍
Jeee, Bonie s číčou si hrají na barzoje🤣🤣🤣, toto známe z domu. Je šikulka a vy taky👍
»
Sardullah z 13.06.2026, 21:06:49
Já právě přemýšlím, jak to udělat, aby Dobby tyto stavy - jsem vypnutý, neměl. U ostatních kluků to neznám. Zkusíme asi ze začátku chodit ven odděleně a pilovat chůzi u nohy, aby se soustředil jen na nás a ne na okolí, ale když nevím, co vybrat jako motivaci, tak je to na pytel. Včera nezabraly žádné pamlsky - a to pomáhala a nabízela celá hala🙈, žádné mazlení a lákání ani výhrůžky, žádná hračka, ani známý pes, jiný psovod, prostě nic, jako by tam nebyl.
Ale dopr…., chudáček Matějíček, když já jsem vždycky z každého problému chlupatců úplně hotová. Ať je co nejdříve zase vše ok🍀
»
šavlozubka z 13.06.2026, 19:23:00
Aspoň mu, ale zůstaly nožičky a mozek u našeho princátka zmizely do nenávratna 😉 jsou to velký heeeerečky, do Národního s nimi.
Tak Čtyřka je prý dobrá jen k zakousnutí, Dobby to pilně trénuje, aby příště při bitce věděl kam kousat🙈. Ale teď vážně, kluci si rádí hrají na zakousnu toho druhého, tak snad už zůstanou jen u těch her. Včera se Dobby předvedl jako super princezna. Byli jsme na výstavě a když jsme vešli do pavilonu tak Dobby ztratil nožičky a vypnul se. Vytřeštil oči na dalmatiny, chtěli ho prý sežrat jezevčíci a tak hodil stopku a dál ani krok. Výraz nejvíc týraného psa na světě a buď ho prý ponesu nebo mám smůlu, ale k tomu jeho kruhu, mezi těmi zabijáky, nepůjde ani za milión úplatků a vlastně on tam nebyl, to co jsem měla na druhém konci vodítka se mi zdálo 🙈🤣. Ještě, že rozhodčí měla takové zpoždění a já tak měla 4hodiny čas na něm najít vypínač a resetovat ho do klasické výstavní polohy. Nakonec z toho bylo V2, resCAC a resCACIB, ale doma je prý doma. Tady ho případně kocouři zachrání. Jo a Arčí se rozhodl, že bude potapěč, největší zábava vrazit hlavu do kýble až do půli krku a dělat vlnobití 😉, jen by si mohl vybírat aspoň čistější vodu.
»
Kilian z 13.06.2026, 14:33:31
Je to smutné, taky takové znám, prostě frustrace z nedostatku činnosti a bez vlastně i vůdce. Lidi si myslí, že tím, že psa nechají růst jak dříví v lese mu prospějí, že přece proč je drilovat, chudáky, zapomínají, že smečka, hierarchie, poslušnost, spolupráce…., je pro ně vlastně přirozená.
Krasavec, moc vám gratuluji k přírůstku a přeji jen a jen to nej. Krásné jméno pro hrdého ochránce. Těším se na fotos z venčení
»
Zrzavci z 12.06.2026, 07:25:26
25 proto neboť váha Arčího děleno váhou čivavy a chlupy máme do zásoby, příšerná představa teď jsem se z toho trochu orosila🤣🤣🤣🤣 vůbec se nedivím že pobavilo
Ano prdelku má krásnou a s Máťou jsou hezký duo. Nám se včera mladí do sebe doma pustili. Dobby s Arčím. Najednou v obýváku děsně rachot a ti dva v sobě, tak jsem zařvala, to asi na desetinu vteřiny zaváhali a nechali toho, Dobby by i už mazal na místo, ale malej prý toho pindíka má víc ruskýho, tak po něm zas skočil a ten si to samozřejmě nedal líbit. No musela jsem mezi ně vlítnout, malýho jsem lapla za ocas a hřbet, ten zaječel, hodil bělmo, udělal pokus sežeru tě, to se setkalo s odpovědí vyzkoušej a poznáš nepoznané, takže byl klid. Každý najednou na svém místě. Škody minimalní 🤣, ale teda s Arčínem alias Aristocratem bude problém ještě, je to fakt rusák každým coulem, úplně něco jiného než ti první tři, budeme muset přitvrdit, jinak to převezmou velcí a udělají z něj tak pětadvacet čivav 🙈
A můj milovaný hevlet pakart🤣 všichni mí známí myslí na vraždu, když to vyslovím🙈
Já si myslím, že je to zas o výchově a přístupu k nim . My naší Chanel nosili až když jako stará ty schody fakt by ji ubližovaly. Lítala venku se smečku, občas srovnala do latě psí kluky( pita a kanára) neboť k princeznám se nečuchá, byla schopná dělat kraviny i ve sněhu, který byl 3x vyšší než ona…. Byla to aktivní a fakt antistresová kulička. Možná i proto se dožila více jak 15ti let. Milovala všechny lidi a za děti by položila život.
To máte jak třeba s Kelišem, je úžasný, prostě malina v jiném kožíšku,, ne omlouvá se, ty jsi Kelíšku prostě dokonalý a správný plemeno,, a přitom já znám minimálně 3 jiné papilonky, co jen ječí, vyjíždí a fakt vlastně nechtějí být venku, na výstavě, když jsme byli poblíž, tak jsem si myslela, že mi praskne hlava jak hlučeli a to to ještě dorazily čivavy, co byly s nima k kruhu.
A přitom jsou to super antistresoví pejsci a žádný hysterky. Je to škoda, stejně jak je škoda, že mizí knírači a boxeři.
My měli zachráněné peršanky 2, jsou to opravdu citlivý, něžný duše. U nás je výhoda. Fakt velký dům a psi mají 2/4 a kočky taky takže psi i kočky mají čtvrtinu pro svůj druh, tam ti druzí nesmí( teda u psů pohoda, kočky to někdy poruší) a na polovině uprostřed můžou být spolu, pokud chtějí a tam jsme i my. Takže pokud nechtějí nemusí se potkat. Ale časem stejně jsou na jedné hromadě. Charlie taky že začátku velký oblouk od chrtů, teď už kolem nich chodí a loví malýmu ocas. Máme ho cca 14dni.
Máme nově doma Charlieho, cca ročního kastrovaného puberťáka od podobné kočičí mámy. Ale pokud bychom tím paní pomohli, tak ještě jedna kočičí dušička se klidně vejde. Máme velký dům a chlupatci jsou v pohodě.