- Příspěvek #205123
- Nahlásit
Nee, už jsme s nimi nic nechtěli mít společného. Ale zas to zanechalo tak hluboký zážitek, že se nám zdaleka vyhýbají🤣
Nee, už jsme s nimi nic nechtěli mít společného. Ale zas to zanechalo tak hluboký zážitek, že se nám zdaleka vyhýbají🤣
Ta naše princezna, když neměla důvod, tak neubližovala. Složila, srovnala a když neprudili, tak pouze monitorovala. Ten jeden chtěl prudit, tak byl zavalen a přidržený za krk a tak změnil názor. Ona ani většinou nevrčela, neštěkala, pouze významně hleděla. Ale anatol to dělal stejně.
Jako teda za ty opletačky to málem nestojí. My dům zamykáme, aby někdo omylem nevešel. Když jsme se nastěhovali, tak místní nepřizpůsobiví seznali, že máme moc věcí a když jsme odjeli na nákup, tak se šli zeptat, jestli třeba nepotřebujeme pomoct- jejich verze, zničili u toho zamčené dveře. No našli jsme je ležící, přes ně středoasiatku, ten, co byl větší hrdina měl její tlamu na krku. Oba fekální nehoda, trvalo to asi 3 hodiny a prý co to máme za psa, ani neštěkne, dovnitř pustí ven už ne🤣. Dinuška byla velmi spokojená a velmi nekompromisní🙈. Týden řešení s policií, kdyby to nebyly známý firmy, tak nám tu citovou újmu snad dají k úhradě.
Jak ty kočky jsou vyčůraný🙈
Protože pršení potřebujeme, příroda potřebuje pořádně popršet, potřebuje pučet🤣
Pěkné ,propršené, předpondělí. Piju pomerančové pití, probírám příšerám pokrytí, prostě pohoda. ( A vymyslet to byla dřina, ale mozek si to zaslouží 🤗)
Velký kus parůžku, stehenní kost z býka nebo brokolice, to jsou favoriti u nás. Jo ještě morková kost.
Naši kluci půjdou s páníkem taky bez vodítka kamkoliv a rychlostí co on uzná za vhodné, se mnou už tak 100% nejsou, ale třeba na výstavě jsem minule taky měla Satánka navolno, je to jednodušší než se proplétat s vodítkem a byl vzorný.
Byl kdysi v TV krásný dokument, jak se na ostrově živila vlčí smečka a kromě nějakého krátkého období, kdy tam hnízdili ptáci jim opravdu stačili myši, ten biolog, co to pozoroval a natáčel je jedl s nimi-v různé úpravě🙈. A taky pouze ty myši. Prospívali, rozmnožovali se, příroda je mocná.
Určitě whipetta, azavak je osobnost samostatná,whipett rád spolupracuje a na špatné počasí existují oblečky. Cena od 30 tisíc víš.
Nemyslím si, že jsem čuně, ale když jsme ještě měli středoasiatku Dinu cca 70kg a hárala tak v kombinaci se světlou dlažbou v přízemí domu to u nás občas vypadalo strašidelně. Pro představu, vracíte se z práce, jde s vámi neznalá návštěva, Dinuška v nejlepším a jak tak procházíte chodbou, tak návštěva znejistí , hrůza v očích a vám pomalu dojdou ty krvavé fleky a šmouhy, takže v klidu díte, nebojte, my nikoho nevraždíme, jen máme velkého háravého psa. No asi nevěří dodnes, fenka odešla chvíli před naším příchodem ven s páníčkem🙈
Hlavně injekce antivirotik opravdu bolí a štípe a 14 dní aplikace je málo, chce to přeléčit opravdu dlouhodobě, my píchali kocoura měsíc a stejně jsem měla nervy aby se to nevrátilo. Dvěma známým, co ukončili léčbu po třech týdnech se to stalo.
Není to drahé, pokud nenarazíte na vyčuránky. Špatná diagnóza a léčba byla drahá, cca 18tis., ale speciální antivirotika, kocourek je dostával víc jak měsíc, zhruba 3 tisíce, pravda je drobný - 3kg
Žínce jsem v SZ poslala kontakt na spolehlivý zdroj antivirotik. Vyléčila jsem, díky nim a lidem, kteří ví co s nimi našeho Matese. Koronaviry jsou mrchy.
Dnes jsme nevenčili, dnes jsme byli na pastvě🤣
Proč je důležitý mít bráchu? Můžu ho sežrat…
Ani hromada vyšetření nepomůže, pokud je veterinář špatný diagnostik. Jako u našeho Matese během svátků. Vše bylo vyšetřeno, krev, rentgen, ultrazvuk, opakovaně,, léčení dle dojmů vetů, kocour v čím dál horším stavu. Naštěstí se vrátila naše kočičí MVDr, a Matýska vytáhla hrobníkovi z lopaty, i bez hromady dalších vyšetření. Stačilo jí k tomu přesné popsání stavu a chování. Prostě ne každý MVDr kočky umí.
Kdyby to nezvládla sešít kolegyně, tak doporučuji sedláře nebo ševce, ti mi už poopravovali věcí, často úplně nemožných.
Já bych řekla, že zvědavost. Vždyť Yoda si tam kráčel jako koník a vy byla jen podkoní😉. U nás to funguje podobně, jak jsou barzojíci velicí, tak když jdeme kolem ohrady s koníkama nebo kravičkama co je neznají tak všichni hrrr na čumendu.
Ani nevíte,jak ráda to čtu 🍾