»
Odpověď na příspěvek uživatele
Kilian z 13.06.2026, 14:33:31
Je to smutné, taky takové znám, prostě frustrace z nedostatku činnosti a bez vlastně i vůdce. Lidi si myslí, že tím, že psa nechají růst jak dříví v lese mu prospějí, že přece proč je drilovat, chudáky, zapomínají, že smečka, hierarchie, poslušnost, spolupráce…., je pro ně vlastně přirozená.
Krasavec, moc vám gratuluji k přírůstku a přeji jen a jen to nej. Krásné jméno pro hrdého ochránce. Těším se na fotos z venčení
»
Odpověď na příspěvek uživatele
Zrzavci z 12.06.2026, 07:25:26
25 proto neboť váha Arčího děleno váhou čivavy a chlupy máme do zásoby, příšerná představa teď jsem se z toho trochu orosila🤣🤣🤣🤣 vůbec se nedivím že pobavilo
Ano prdelku má krásnou a s Máťou jsou hezký duo. Nám se včera mladí do sebe doma pustili. Dobby s Arčím. Najednou v obýváku děsně rachot a ti dva v sobě, tak jsem zařvala, to asi na desetinu vteřiny zaváhali a nechali toho, Dobby by i už mazal na místo, ale malej prý toho pindíka má víc ruskýho, tak po něm zas skočil a ten si to samozřejmě nedal líbit. No musela jsem mezi ně vlítnout, malýho jsem lapla za ocas a hřbet, ten zaječel, hodil bělmo, udělal pokus sežeru tě, to se setkalo s odpovědí vyzkoušej a poznáš nepoznané, takže byl klid. Každý najednou na svém místě. Škody minimalní 🤣, ale teda s Arčínem alias Aristocratem bude problém ještě, je to fakt rusák každým coulem, úplně něco jiného než ti první tři, budeme muset přitvrdit, jinak to převezmou velcí a udělají z něj tak pětadvacet čivav 🙈
A můj milovaný hevlet pakart🤣 všichni mí známí myslí na vraždu, když to vyslovím🙈
Já si myslím, že je to zas o výchově a přístupu k nim . My naší Chanel nosili až když jako stará ty schody fakt by ji ubližovaly. Lítala venku se smečku, občas srovnala do latě psí kluky( pita a kanára) neboť k princeznám se nečuchá, byla schopná dělat kraviny i ve sněhu, který byl 3x vyšší než ona…. Byla to aktivní a fakt antistresová kulička. Možná i proto se dožila více jak 15ti let. Milovala všechny lidi a za děti by položila život.
To máte jak třeba s Kelišem, je úžasný, prostě malina v jiném kožíšku,, ne omlouvá se, ty jsi Kelíšku prostě dokonalý a správný plemeno,, a přitom já znám minimálně 3 jiné papilonky, co jen ječí, vyjíždí a fakt vlastně nechtějí být venku, na výstavě, když jsme byli poblíž, tak jsem si myslela, že mi praskne hlava jak hlučeli a to to ještě dorazily čivavy, co byly s nima k kruhu.
A přitom jsou to super antistresoví pejsci a žádný hysterky. Je to škoda, stejně jak je škoda, že mizí knírači a boxeři.
My měli zachráněné peršanky 2, jsou to opravdu citlivý, něžný duše. U nás je výhoda. Fakt velký dům a psi mají 2/4 a kočky taky takže psi i kočky mají čtvrtinu pro svůj druh, tam ti druzí nesmí( teda u psů pohoda, kočky to někdy poruší) a na polovině uprostřed můžou být spolu, pokud chtějí a tam jsme i my. Takže pokud nechtějí nemusí se potkat. Ale časem stejně jsou na jedné hromadě. Charlie taky že začátku velký oblouk od chrtů, teď už kolem nich chodí a loví malýmu ocas. Máme ho cca 14dni.
Máme nově doma Charlieho, cca ročního kastrovaného puberťáka od podobné kočičí mámy. Ale pokud bychom tím paní pomohli, tak ještě jedna kočičí dušička se klidně vejde. Máme velký dům a chlupatci jsou v pohodě.
Pokud se tresty nezpřísní, tak toto nikdy neskončí. Strašný jak můžou lidi ubližovat bezbraným.
No nemyslím, že je to o velikosti, ale hodně o výchově, o zážitcích toho konkrétního hafana, o tom, nedělat z nich děti takže nepolidšťovat, taky o genetice- ty drobky víc množí, takže na povahu nedají….
Měli jsme pekinezku a ta by si raději uhryzla nohu než by ublížila komukoliv a to byla hrdá a milující dáma. Žádná poseroutka. Přesně jak říká standart. Srdce lva a zábavná jak opička😍
Hele ono to asi fungovat bude částečně i u psů. Kluci barzojíci se od mala navzájem uklidňují tím, že si vykusují něžně chlupy na krku a uších. Ale nejen uklidňují, ale i hýčkají, vlastně dle potřeby a nálady. Ale antistres chování je to taky. Ale jen ti dva bráchové, takže je k tomu potřeba obrovská důvěra nebo je to naučené chování. Takže třeba by masáž uší a krku taky pomohla.
Máme kolem xy hektarů pastvin to je v pohodě
Pokusím se, ale oni jsou děsně rychlí a jsou hned daleko a já fotím jen mobilem, takže jsou z nich tečky🤣🤣🤣 Zatím aspoň kamarádky roční fenka letos z jara. A naším klukům domluvím, ať tryskají kolem fotografa 🙈
Umí být pořádná partička🤣, prostě správnej oddíl 🤣🤣
Jo a já mám zloprcky dva, teda věkem a ne velikostí, ale naštěstí zakusují jen sebe navzájem nebo občas velký bráchy
Našla jsem pyžamo pro barzoje🤣🤣🤣🤣🤣, fakt Maj všechno 🙈
Prostě srab a sračka nebo jak já říkám “ zoufalec”, fakt to nemáte jednoduchý, ale zjevně cesta by se našla. Větší cokoliv🤣🤣🤣a nemyslím ego
Ať vám to dobře dopadne a pokud bude prudit dál, tak můžeme zajistit kavkazáka nebo anatola jako tělesnou stráž. Těm většinou stačí jeden pohled a psí i lidští případní zlouni jinou cestu najednou hledat umí a zdravit taky. A vaše drobotina by se jim líbila, té by neublížili
Ach jo, upřímně trpím i takto na dálku s těmi vašimi chlupatci. Ať už je jim jenom líp🦄