No, taky si říkám, důstojnost nikde a to ještě jsou ty, kde vypadají aspoň jako psi a ne jako strašidla 🙈
No, taky si říkám, důstojnost nikde a to ještě jsou ty, kde vypadají aspoň jako psi a ne jako strašidla 🙈
Nestíháme, ale rosteme a jsme pořád stejný paka. Tak aspoň pár foto jak prý ušlechtilý barzoj vypadá🤣🤣🤣
A taky stáří a velikost, toto je tak málo informací, až si říkám, chudák býk, nechtěla bych být na jeho místě 🙈
Dobrý fyzio je k nezaplacení pro nás všechny. Držím pěsti, ať holčičce pomůžou
Z vovčáčka je krasavec a kus psa a zbytek smečky jsou praví italové, se sluníčkem umí krásně pracovat. Jsou moc hezká partička👍
Lišek je u nás řádově víc než zajíců🤣, tady prostě nic není černobílý: moc lišek : hromada tenkohlavce liščího, prašivina, vzteklina…. ( a to lišky miluju a jednu si u domu krmíme a odčervujeme),, hodně prasat vyšší riziko aujezkyho nemoci, moru….
Přesně, hlídací nebo reaktivní psi nebo taky dříve zkažení tak zvláštní opatření. Myslím si, že by bylo vše v pohodě, ale jak máma říkala: myslet je houno vědět. Takže jistota je kulomet 🤣
Ano jsou všichni, tak oprava velký švýcarský salašnický😉
Chlap s kangalem šel kolem kruhu a z druhé strany byly stánky. Bylo to ve V, ale zas tak málo místa tam nebylo, tentokrát prostorné kruhy, málo stánků, takže místo, oproti jindy pohoda. Prostě shoda náhod, flexina….
Nene, po berňácích byli entlebuši, potom tibetské dogy a švýcarští salašníci,, kangalové byli jinde
Děkuji za dobrou zprávu, těch není nikdy dost👍
Klasika, pokud měl tituly tak o ně přijde a měla by být stopka výstav, jak píše Jana, a samozřejmě zaplatí veterináře, doktory…, sepisovala to i policie, takže možná přestupek. Můžu zjistit podrobnosti, ale zatím je brzo.
A to píšu i přesto, že jediná krev, kterou Fiďák u nás prolil byla moje. Naštvala jsem se na jeho milovaného pánečka- manžela, zařvala na něj v jeho přítomnosti a už jsem měla proštíplou prdel🙈, chápu, to se prostě nedělá nebo za dveřmi. Kdyby chtěl, tak mi tu půlku urvat, zuby jeho velikosti jsem v životě neviděla a to máme převážně Mega psy.
Kangal není špatný plemeno, jak jsem psala výš, Fido byl jeden z nejlepších psů, co jsme kdy měli. A to i přes svoji kontroverzní minulost. Přišel k nám s pověstí zabijáka a předali nám ho pod sedativi. Byl úžasný, věrný, choval se předvídatelně. Nejsou špatný plemena, jen idioti nebo snílci, co si je pořizují.
Velký zmatek, vlastně všichni chtěli něco dělat, ale pes držel , nechtěl ji pustit, fenka naříkala hodně zoufale, do toho štěkot, vrčení…, dost krve kolem, trochu davová psychóza, jak jsem psala, někdo se snažil psa kopat, jiní mu lili na hlavu ledovou vodu, jeho majitel byl solný sloup, další se snažili je nějak oddělit. Spousta obviňování. K tomu zvědavci a spousta psů🙈. Ono to 5 minut nebylo, ale i ta minuta nebo 2 byly nekonečné. Bylo to prostě rychlé, nemyslím si, že nevěděli jak reagovat, ale ten zmatek a psycho to pokakal. To máte stejné, jak se lidi sou schopný ušlapat, když je panika. Majitel kangala byl teda opravdu mimo. Ten nevěděl co dělat. Jediný, co často zabere je přidusit za ohryzek, nemůžu dýchat, otevřu tlamu, ale od toho je právě majitel. Měli jsme anatola doma, vím co dokážou, mají obrovskou sílu a jsou rychlí jak blesk. A to měl věk a přes 90kg. Ten náš k nám přišel jako 6letý , úplně zkažený, z klece od Desenského, kde byl skoro rok zavřený, kdy předtím skoro bývalého převychovatele stáhl z kůže. U nás zjistil, kde má místo a hranice a stal se nejvěrnější průvodce manžela a za rodinu by dýchal. Ale ani tak jsme ho nepouštěli raději, se zbytkem smečky, nebyl by asi problém, potkávali se, ale prevence, a i za naším plotem ho venčili na dlouhém voditku, ikdyž jsme o samotě, tak občas chodí někdo kolem nebo se řidiči ptají na cestu a dcera s ním nikdy nebyla osamotě……Pořád nám chybí a to už je déle za druhou, ve 12ti a něco ho porazila agresivní rakovina.
Byla jsem přímo u toho incidentu, byla jsem vedoucí kruhu, kde se salašníci vystavovali. Útok jsme neviděly, až pláč fenky nás rychle zburcoval. Byl tam velký zmatek, někdo kopal do kangala, čímž situaci opravdu neprospěl. Kolem spousta lidí, pár volných psů, sama jsem jednoho berňáka, toho z fotky, chytala a držela - chtěl jít pomáhat paničce a pak nám zůstal cca půl hodiny v péči, než se majitelka vrátila. Zlatá paní rozhodčí, vše posvětila a snažila se pomoci. Já vidím chyb několik: kangal na flexině- to je fakt Mega blbost všude, natož v tak rušném prostředí, absence náhubku, už předtím jsem si všimla, že reagoval reaktivně a majitel, který si nevěděl vůbec rady, + velký zmatek. Bylo to smutné, ale bohužel, stát se to může, naštěstí snad fenka bude v pořádku, nejvíc pokousaná paní byla před závěrečkama zpět- obě ruce v obvazech a majitel kangala snad zahodí flexinu a nebude zapomínat náhubek. Jen doufám, že se psa nebude chtít zbavit a ten neskončí zle.
Tak tady je doguška aspoň jedna, byla druhá za neteří a je to její asi i příbuzná 😍, vlastní ji naše kamarádka a je to pěkná raketa, teda Norinka ne kamarádka 🙈
A ještě trochu roztomilosti z Špilberky. Tibeťátka vedly a úsměv pyrenejce zdatně sekundoval.
Baruška je šikula🥰
Absolutní roztomilost z dnešní výstavy Špilberky, 5měsíční drsné maďarátko a holčička k tomu😍
Pomerančová princezno, budeš nám moc chybět