Aktuálně: 2 291 inzerátů289 335 diskuzních příspěvků20 874 uživatelů

Příspěvky uživatele

Dublinbarzoj

Dublinbarzoj
Dublinbarzoj 18.04.2026, 09:11:38 xxx.xxx.128.36

Nemyslím si, že klec je zlo, jen se musí používat s rozumem.  My ji taky doma máme a čtyřku Arčího jsem do ní zavirala.  Ze začátku,  když  nikdo nebyl doma a taky na noc a vždy po krmení,  protože jinak se pořád  mordovali a ňuchňali a skákali po sobě s o rok starším Dobbym a nedali si říct a nedali si říct. Arčí byl vyřízenej a nevyspalej a bála jsem se torze a díky velkému velikostnímu rozdílu tak, když  jsme nebyli u toho i zranění. Jo, šlo  je oddělit dveřmi, ale když  byl v kleci, viděli  na sebe a byl se smečkou,  byl spokojený.  Myslím si, že  když  klec člověk  používá s rozumem  a nezneužívá pro své pohodlí,  tak je užitečná. 

Dublinbarzoj
Dublinbarzoj 17.04.2026, 20:54:03 xxx.xxx.128.36

My dnes měli na vycházce barabum🙈, kluci lítali jak rakety, plocha velká,  prostě rozlehlá pastvina a oni fakt umí prostor využít, ikdyž tryskají a jeden o druhém má přehled. Ne tak čtyřka Arčí. V trysku skočil těsně před Dobbyho a ten ho v fakt veliké rychlosti nabral někam zboku. Oba vyjekli,  menší letěl asi 3m vzduchem a pak tvrdý dopad, větší  jen cca metr zpět, je těžší a plný naráz schytal maloch.  Dobby otřepal hlavu a pohoda, ale Árčí, jak naplacato dopadl a ležel,  tak jen zvedl hlavu a to bylo pláče, odmítal vstát,  potom teda musel, neboť  jsme nelitovali a odcházeli,  tak s obrovským kulháním se vydal za námi.  Já raději na něj  nekoukala a modlila se, aby to nebyl velkej průser,  klukům jsem ho litovat zakázala, neboť  by se chtěl  nést a 30kg 2km k autu, no to nevím.  Tak chudinka pajdal a plakal chvílemi a  s Dobbym se nebavil🤣 a najednou na louce čáp a rázem vše zapomenuto, toho přece  chci domů a jdu si pro něj. Velcí kluci se odvolali a mládež bok po boku hrrr pro čápa, ten si počkal, až budou kousek, už jsem  se o něj bála a pak jim zamával křidly.  Zvláštní,  od chlupatých zvířátek se odvolají všichni,  ale čáp se Arčímu prostě líbil moc. Dobrý bylo, že čtyřku vyléčil a snad teda barabum nebude mít následky.  Takovou řachu jsem ještě nezažila,  musel do něj napálit tak padesátkou,  fakt běžel úplně naplno. 

Dublinbarzoj
Dublinbarzoj 13.04.2026, 21:18:43 xxx.xxx.243.148

Yodovi držíme všechny tlapky,  ať je to jen malá rýmečka a chlapeček zas lítá vzduchem jako normálně 👍

Dublinbarzoj
Dublinbarzoj 10.04.2026, 19:54:30 xxx.xxx.128.36

Krása, úplně to vidím, tady je svět v pořádku jak říká Sardullah, však dcera říká barzojíkům bráchové. Dnes v lídlu,  musíme koupit bráchům polníček,  oni ho rádi.  A nechceš ho spíš ty? Je to xxl balení, rozdělíme se, stejně by brzy zavadl🤣. Dnešní nákup, kuřecí řízky pro kočky, polníček a piškoty pro hafíky a buřty na buřt guláš  pro nás. 

Dublinbarzoj
Dublinbarzoj 10.04.2026, 07:36:55 xxx.xxx.128.36

S tím vejce/vajíčko je to asi stejné jako s líná/pelichá,  chová/pěstuje….🙈. Ikdyž jsem byla vždy  překvapená z pěstírny akvarijních ryb, takže co teď s tím🤣🤣🤣. Prostě chovatelsti je něco mezi atomovou vědou a selským rozumem.

Dublinbarzoj
Dublinbarzoj 10.04.2026, 07:17:12 xxx.xxx.128.36

Jj, nejez ty activia,  to je pro barzojíky, Vem si tam ten normální 🙈, prostě matka herodes🤣🤣🤣

Dublinbarzoj
Dublinbarzoj 10.04.2026, 07:10:57 xxx.xxx.128.36

Měli jsme pp pekinézku a jak mají krátký čumák,  tak jazyk měla venku skoro pořád. Vždycky jsem jí říkala, zastrč si ho, okorá ti🙈. Časem si myslím,  že u ní to byl už zlozvyk.  Ikdyž jí třeba křivdím.  Ale je pravda, že  když  bylo horko a Chany lítala jak raketa a potom se ochlazovala a funěla,  tak jsem se vždycky divila,  jak obrovskej,  tlustej a dlouhatánskej jazyk se do té mini tlamičky umí vejít, protože když  dávala pozor, tak nevykukoval 🤣

Dublinbarzoj
Dublinbarzoj 08.04.2026, 08:26:12 xxx.xxx.128.36

Barzojové mají taky ideál jiný než já, zkráceně : vytryskat a dekorovat🙈

Dublinbarzoj
Dublinbarzoj 06.04.2026, 13:30:51 xxx.xxx.128.36
»
Odpověď na příspěvek uživatele Xerxova z 06.04.2026, 10:41:02

Ty fotky jsou prostě překrásný😍

Dublinbarzoj
Dublinbarzoj 06.04.2026, 13:27:46 xxx.xxx.128.36

Poslední dva metry toaleťáku by měly být barevné, aby člověk věděl, že jede na rezervu. Stejně jako kontrolka v autě.

Dublinbarzoj
Dublinbarzoj 05.04.2026, 18:37:58 xxx.xxx.128.36

Mám ráda testy, ikdyž tento byl fakt triviální,  ale aspoň  musel mozek trochu víc zapnout ze svátečního lenošení 

Dublinbarzoj
Dublinbarzoj 05.04.2026, 18:21:32 xxx.xxx.128.36

Jj, lítat s jiným chrtem, teda spíš chrty, je fakt nejvíc.  A ještě k tomu lítat s barzojem nebo hodně barzoji je prostě Mega. Chrtíci nebo whipetíci prý jsou moc křehcí,  to prostě nebrat a ostatní chrti mají svoje specifika,  takže v nouzi ano, stejně  jako ostatní větší psy, ale barzoj je prý jasná volba. 

Obrázek
Dublinbarzoj
Dublinbarzoj 05.04.2026, 17:04:57 xxx.xxx.128.36

Rosteme jako z vody, Čtyřka už dorůstá trojku. Včera byl Dobby(trojka), poprvé zkusit coursing.  Moc se mu to líbilo, tak rozšíříme zájmy. Arčí má taky běhacího tatínka, tak uvidíme. Počasí u nás spíš nic moc, ale kluci jsou jak z divokých vajec, lítat po loukách,  na to je užije.  Ještě, že jsou takový maminčiny prdelky a hlídají si kde jsem a nenapadne je prchat. A Satánek stihl loni, za pár mesiců,vyjezdit klubového šampiona, tak na zbytek smečky frajeří,  takže musíme občas dělat rozhodčí, protože s Kejným řešívají zrcadlo, zrcadlo, kdo je na světě nejkrásnější 🙈

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Dublinbarzoj
Dublinbarzoj 28.03.2026, 18:09:22 xxx.xxx.128.36

Tak zkouším a vypadá to nadějně,  že  píšu zatím tak jak mám.  Hurá,  stokrát hurá a tisíckrát sláva.  Ono to funguje, moc děkuji a pěkný víkend všem